news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 310

#170689 | Dodano: 15.10.2011 18:10:08
Temacik służący do pokazywania współforumowiczom wyszperanych w odmętach sieci video-odkryc, video-szoków i video-porażek

Dotyczy tylko TELEDYSKÓW muzycznych.

Na początek chciałabym zarekomendowac teledyski zespołu Coppelius - jak dla mnie każdy jest małym arcydziełem, dla przykładu:

Więcej na ich oficjalnym kanale YT:

http://www.youtube.com/user/CoppeliusKanal#p/f/6/L...
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#170822 | Dodano: 15.10.2011 23:54:27
Dwa teledyski życia :)

#170824 | Dodano: 15.10.2011 23:59:26
Trzy wspaniale wyreżyserowane klipy, do tego każdy w innym klimacie :)
I to jest wspaniałe w klipach Raubtiera.

Achtung Panzer, to krótka historia jak to szwedzkie czołgi z Haparandy, wiochy zabitej dechami na granicy Szwecji z Finlandią, z której pochodzą członkowie kapeli podbijają świat ;) Bardzo fajne, stylowe wg. mnie animacje komiksowe przeplatane z zespołem grającym na żywo. Mają po prostu to coś...

Światowa Dominacja muzyki z "dziczy" (kapela bardzo podkreśla swój związek z naturą, dziczą, agresywnością zwierząt i prawami natury), chłopaki wypowiadają wojnę kijowej muzyce w radiu i TV - buntują się przeciwko skorumpowanemu kanałowi P3 gdzie leci tandeta jak i MTV, gdzie muzyka już nie leci wcale. Urocze ujęcia kolesi goniących panienkę z logiem radiostacji (kojarzą się trochę z Uruk-Hai z Władcy Pierścieni z tymi siekierami) jak i typowego nastolatka słuchającego "rapu" ze stacji telewizyjnych. Jaki ich koniec spotyka, można zobaczyć na końcu klipu :)

Droga Bohatera (do Walhalli oczywiście) to klip, którego szczerze mówiąc nie spodziewałem się do tego kawałka. Kiedy pokazali zajawkę z jego kręcenia, można było zobaczyć grupy rekonstruujące wikingów co oczywiste było przy utworze o nich opowiadającym... Ale motyw z dzieckiem które jest męczone w szkole przez inne i ucieczka w świat mitologii nordyckiej przypomina "Niekończącą się opowieść". Jak to w Skandynawii bywa, klip nie kończy się dobrze. Sceny z wikingami i młodym przeplatane są grającym zespołem po środku Norrlandziego bezludzia. Na szczególną uwagę zasługuje perkusista dziarsko walący w bębny i blachy ze szlugiem w gębie :) Miłym akcentem jest udział samej kapeli w finałowej walce, mozna ich poznać w zasadzie po kształcie czaszki lub innej migawce.

Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#170829 | Dodano: 16.10.2011 01:17:25
Na obecną chwilę to mi przychodzi do głowy.

Dopisano (2011-10-16 01:23:23):

I znowu PS

You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#171001 | Dodano: 16.10.2011 22:51:03
Santa Hates You robi wrażenie. RAUBTIER - VÄRLDSHERRAVÄLDE - jeszcze czegoś takiego nie widziałem, jezu.

#171002 | Dodano: 16.10.2011 23:07:51
Gay Bar każdy zna raczej ;)

Zbyt dosadny klip, gdzie kapela sprzeciwia się pseudo-muzyce zalewającej nas od conajmniej 10 lat? ;)
|╬═|
patton
Zerstörer

kobieta

#171006 | Dodano: 16.10.2011 23:20:19
Mówcie co chcecie, ale ja uwielbiam to. Nie dość, że teledysk fajny, to i melodia wpada w ucho ;)

Diesel ubiegł mnie z Bombą :(

A to najsłodszy teledysk jaki widziałam

Canis lupus
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

mężczyzna

#171007 | Dodano: 16.10.2011 23:22:49
patton napisał(a):
Mówcie co chcecie, ale ja uwielbiam to.

Tak samo u mnie :D

Jeb z helenki !!
Sonne
Zerstörer

kobieta

#171008 | Dodano: 16.10.2011 23:28:47
Jak jesteśmy przy Rihannie, to u mnie wygrywa to:

I to:

:DD

A ogólnie, to to:

gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#171010 | Dodano: 16.10.2011 23:29:50
Leon napisał(a):
Gay Bar każdy zna raczej ;)

Zbyt dosadny klip, gdzie kapela sprzeciwia się pseudo-muzyce zalewającej nas od conajmniej 10 lat? ;)

Dość dosadny klip. Trochę źle mi się kojarzy.

Swego czasu poniższy klip zrobił na mnie niezłe wrażenie.

http://www.metacafe.com/watch/2223652/invalid_litt...
#171011 | Dodano: 16.10.2011 23:33:13
Gdyby oni zaczęli grać parę lat wczesniej, pewnikiem znaleźliby się w którejś części Piratów z Karaibów...

|╬═|
nicr
Perverse

mężczyzna

#171012 | Dodano: 16.10.2011 23:34:11
Ja lubię to:

srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
#171015 | Dodano: 16.10.2011 23:54:55
O rany tak, Intergalactic to był klip... Zawsze jako dzieciak czekałem na MTV, jak jeszcze leciała tam muzyka, na niego :) Skoro była już taka muzyka, to dobry przykład że kiedyś można było zrobić ambitny klip do rapu. Mroczny, ponury i industrialny klimat bardzo przypomina świat znany z Orwella bądź innego ponurego totalitaryzmu nawiedzającego ziemię. Busta pokazany jest jako lider nadchodzącej rewolucji :)

|╬═|
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#171021 | Dodano: 17.10.2011 01:18:10
Szukam teledysku takiego czarnego artysty, ale nie pamiętam jak się nazywał. Miał taki przebój taneczny w latach 80-tych lub 70-tych, podobny trochę do Mc Hammera ale starszy. Przeszukałem cały net i nie mogę znaleźć. Ten teledysk widziałem raz w życiu na VH1.
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#171028 | Dodano: 17.10.2011 01:58:51

[pokaż/ukryj treść]

cenzurują na YT to ja też cenzuruję. Świetny.

Dopisano (2011-10-17 09:16:55):

Dodam jeszcze Aphex Twin - Come to Daddy

You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#171039 | Dodano: 17.10.2011 09:59:17
Jak to mówi Eskil: "Holy minimalism!"

Pierwszy teledysk, który przyszedł mi do głowy. I chyba mój ulubiony z tej kategorii. Minimalizmu naczy się. Mało co wcześniej i mało co później przyciągnęło do tego zespołu tylu nowych fanów z najprzeróżniejszych muzycznych wszechświatów. I nigdy później nie udało się mu (zespołowi naczy się) powtórzyć tego efektu :]
Ariovista
Śnieżka

kobieta

#171040 | Dodano: 17.10.2011 10:08:20
Jeśli już wspominamy NIN to to jest mój ulubiony klip:

...zum Glück bin ich verrückt...
patton
Zerstörer

kobieta

#171048 | Dodano: 17.10.2011 11:37:57
Antonio napisał(a):
Jak to mówi Eskil: "Holy minimalism!"

Pierwszy teledysk, który przyszedł mi do głowy. I chyba mój ulubiony z tej kategorii. Minimalizmu naczy się. Mało co wcześniej i mało co później przyciągnęło do tego zespołu tylu nowych fanów z najprzeróżniejszych muzycznych wszechświatów. I nigdy później nie udało się mu (zespołowi naczy się) powtórzyć tego efektu :]

Antonio! To jeden z najgenialniejszych teledysków wszechczasów. Jak to zobaczyłam, oglądałam cały dzień. W kółko. I jak posłucham raz, to samo. I tekst również genialny.
Canis lupus
Krycha
Panzermeister

mężczyzna

#171050 | Dodano: 17.10.2011 12:02:00

"Traszowe" arcydziełko ;)
A ha!
Caron
Perverse

kobieta

#171171 | Dodano: 17.10.2011 21:58:00
aaa....rcyco?. Krycha, przeciętne, bez polotu, fabuły...
Jak już coś arcydziełkiem nazywamy, to niech to kurcze bedzie chociazby dobre, a nie klon miliarda innych klipów.

Masz tam powyżej arcydziełka- 'Bomba', 'Gay Bar', 'november rain', klipy Project Pitchfork... (btw, mi strasznie wpadł w oko nowy 'Beholder', świetny klip, świetny!!).

A potem powiem jeszcze na temat tych postów tam powyzej, jak tylko klipy poogladam :D.

Strony: 1 2 310

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 14
Zalogowani: 4
Szukaj