news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 36

maxłel
Moderator

mężczyzna

#166724 | Dodano: 12.09.2011 21:04:25
Czyli dyskusja na temat fanów lepszych i gorszych ;) I czy być tak powinno.

To tak żeby nie robić offtopu w innych wątkach.
Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#166729 | Dodano: 12.09.2011 21:21:29
Łiiii, nareszcie pierwszy typowo flejmowy temat na FR! :>

[Ale za to w jakim dziale wstawiony... zupełnie od czapy ;P]

Dobra, ja akurat chyba dość się już na ten temat naprodukowałam wczoraj w "Nie-technicznym..." No i jakoś większość z tego, co miałam do powiedzenia w tej materii, tam wypowiedzianym zostało. Także obecnie dziękuję Państwu za uwagę ;>

P.S. Nazwa tematu też lekko ssie: co z tymi, którzy nie zapłacili swego czasu składek? ;>
Ich hab' keine Gust
pariser
Moherator

kobieta

#166769 | Dodano: 12.09.2011 22:29:11
A rozmawiamy o tutejszym forum czy obgadujemy to płatne ramsztajnowe? :P
Bo u nas można wszystko za darmo, szczególnie poczuć mój oddech na plecach :>

A osobiście nie podoba mi się forma płatnego forum jako tego lepszego i zabijanie innych konkurencyjnych for czy stron. Nie wiem jak to wygląda z innymi zespołami, nigdy też nie rejestrowałam się na czymś takim.
Mi scusi.

Ariovista
Śnieżka

kobieta

#166772 | Dodano: 12.09.2011 22:32:13
No ja myślałam, że to zagramaniczne :/
Obgadywać fojera na fojerze? eee, bez sensu, to lepiej robić w Juracie pod Fordonem ;)
Ja się w sumie wypowiedziałam w innym temacie co o tym myślę.
...zum Glück bin ich verrückt...
#166779 | Dodano: 12.09.2011 22:35:53
pariser napisał(a):
Bo u nas można wszystko za darmo, szczególnie poczuć mój oddech na plecach :>

Chuchnij mi! :*

Albo ja Ci chuchnę. Kubeczek przepysznego wina obaliłam.

A teraz jakby mi ktoś wyjaśnił, o co chodzi. JAKIE PŁATNE FORUM....?
kura z biura
Sturmwalzer

kobieta

#166782 | Dodano: 12.09.2011 22:38:47
Płatnym fanklubom mówimy nasze stanowcze nie. My, Kura. Co innego dobrowolne składki - masz znaczek, masz satysfakcję, ale brak składki nie odbiera ci żadnych praw. Ale płacić za sam przywilej należenia do fanklubu? E tam. Poza tym, jak już ktoś napisał, kupujemy płyty, gadżety, bilety na koncerty...
#166789 | Dodano: 12.09.2011 22:42:15
Oczywiście. Czasy płatnych fanklubów, gdzie się wysyłało w kopercie 10 dolców i dostawało singiel świąteczny i jakieś newslettery, dawno minęły. Nadal nie wiem, o co chodzi :>
TheMisiacz
Kudłaty

mężczyzna

#166814 | Dodano: 12.09.2011 23:11:38
Mieliśmy wykupione community R+, sens generalnie był taki, żeby mieć w pierwszym rzucie dostęp do biletów, a po drugie zniżki w rammstein shopie, co przy większych zakupach się opłaca. Za sam dostęp do forum w życiu bym nie zapłacił, będąc po tej stronie granicy. Tzn. nie te pieniądze. Nie podoba mi się też fakt, że opłata jest roczna. Sam fakt konieczności płacenia na początku mnie dziwił mocno, dopóki nie uświadomiłem sobie, co to dla Niemca jest za pieniądz.

Można spojrzeć na to z następującej perspektywy. Po pierwsze, dla naszych sąsiadów te 25 euro, to nie koniecznie jest jakiś warty zastanowienia wydatek, po drugie robi jednak pewien przesiew wśród userów, którzy rejestrują się wyłącznie po to, żeby nasmarować coś debilnego.

Zgadzam się z Ario, że samo bycie uczestnikiem płatnego community nie robi z nikogo fana godnego jakiś wyróżnień (w tym przypadku tych losowanych zamkniętych koncertów R+). Ale z drugiej strony, to w jaki sposób kogoś takiego zidentyfikować? Można być na wszystkich koncertach, mieć wszystkie płyty, gadżety, itp. Ale co z tego? Nikt tego przecież nie będzie analizował.
links rechts geradeaus
du kommst hier nicht mehr raus
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#166827 | Dodano: 12.09.2011 23:34:30
LIFAD community to jest i tak demo FanArea - oni to mieli fajne bonusy za 25 Ojro za rok:
- dostęp do zamkniętych koncertów (Knaack)
- ekskluzywny pre-listening
- wejścia na aftershow po koncertach
- dostęp do newsów duuużo wcześniej niż reszta świata (do niektórych to nawet do dziś reszta świata nie ma dostępu)
- chat z członkami R+

Generalnie, to teoretycznie dalej są takie przywileje, z tym, że fanklub BARDZO się rozrósł (z powodu tego losowania w ciągu ostatnich dni przybyło kilkaset osób) i teraz nie jest już tak "ekskluzywny".
Coś mądrego.
eve
Perverse

mężczyzna

#166831 | Dodano: 12.09.2011 23:45:37
Od dawna mam zamiar się tam zarejestrować, jeno za każdym razem jak próbuję do głowy przychodzi mi lepszy pomysł zagospodarowania 25ojro. Na przykład 20 lakierów do paznokci :D

A ogólnie taki płatny fanklub uważam za coś bardzo, ale to bardzo niesprawiedliwego. Tajne koncerty, czaty... o matko. Powinien być otwarty fanklub i losowanie, a nie takie stawianie na pierwszym miejscu ludzi, którzy zapłacą.
TheMisiacz
Kudłaty

mężczyzna

#166839 | Dodano: 13.09.2011 00:03:15
eve napisał(a):
Od dawna mam zamiar się tam zarejestrować, jeno za każdym razem jak próbuję do głowy przychodzi mi lepszy pomysł zagospodarowania 25ojro. Na przykład 20 lakierów do paznokci :D

A ogólnie taki płatny fanklub uważam za coś bardzo, ale to bardzo niesprawiedliwego. Tajne koncerty, czaty... o matko. Powinien być otwarty fanklub i losowanie, a nie takie stawianie na pierwszym miejscu ludzi, którzy zapłacą.

Po prostu ktoś przyjął, że wniesienie opłaty za community, ale również co najmniej roczna w niej obecność (czyli w sumie wniesienie dwóch opłat po sobie następujących) jest kryterium wyróżniającym fana. I może nawet słusznie przyjął - pomijam oczywiście aspekt możliwości zarobienia na tym przy okazji, poprzez zwiększenie liczby użytkowników liczących na los szczęścia przy losowaniu trzeciego koncertu.
links rechts geradeaus
pariser
Moherator

kobieta

#166842 | Dodano: 13.09.2011 00:04:19
Może też na serwer im zabrakło? :>
Mi scusi.

Cohonez
Administrator

mężczyzna

#166845 | Dodano: 13.09.2011 00:06:44
Generalnie, to interfejsik mają fajny:)
Coś mądrego.
r1rob
Pussy

mężczyzna

#166878 | Dodano: 13.09.2011 00:37:55
Ariovista nie chę się wdawać w dyskusje. Podobno za darmo to można co najwyżej w ryj dostać:)
Za przywileje się płaci. Chyba że żyje się w komunie, to wtedy wszyscy mają po równo, ale tego na szczęście już chyba nie będzie:)

Ps. jeszcze mi się przypomniał dobry przykład szlachty w Polsce. Przecież oni mieli przywileje, ale nie za darmo przecież...:) Ja w ogóle nie kojarzyłbym słowa 'przywilej' z czymś darmowym ;p

Pozdrawiam
TheMisiacz
Kudłaty

mężczyzna

#166880 | Dodano: 13.09.2011 00:41:23
r1rob napisał(a):
Ariovista nie chę się wdawać w dyskusje.

Ale że co, leży pod stołem i nie dosięga do klawiatury, czy jak? Chlor...
links rechts geradeaus
dhr
Panzermeister

kobieta

#166881 | Dodano: 13.09.2011 00:42:48
jedno jest pewne: jakby nie liczyć, zysk z annual membership w wyżej wymienionej wysokości jest taki, że akurat mogą się panowie raz a porządnie upić, ale tylko, jeśli będą mało wybredni oraz nie zabiorą osób towarzyszących. Ten cyrk napędza cała reszta, "przywilejów" pozbawiona. Nie, żebym jakoś miała wybitnie wiele przeciwko płatnemu fanklubowi, niemniej, mogliby łachy nie robić i zatrudnić kogoś, kto by czasem coś do fanów na fejsbuczku wyklikał.

Natomiast, powtórzę, najśmieszniejsze jest dla mnie to, że jak już się zebrałam, uszykowałam i zasiadłam, by zostać LIFAD-member, to ich strona mi to uniemożliwiła :)
feed your dreams to fishes
r1rob
Pussy

mężczyzna

#166884 | Dodano: 13.09.2011 00:50:54
Powinni część tej składki przeznaczyć na dobrego informatyka:P
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#166890 | Dodano: 13.09.2011 00:59:21
Cedzenie lepszych fanów od reszty fanów, kierując się względami finansowymi, jest generalnie zawsze do rzyci. ZAWSZE. Bo ci najwięksi fajterzy to często dzieciary bez kasy. Proste.
dhr
Panzermeister

kobieta

#166892 | Dodano: 13.09.2011 01:00:46
r1rob napisał(a):
Powinni część tej składki przeznaczyć na dobrego informatyka:P

spoko, niech przeznaczają, ale wtedy Fialik płaci za siebie na tej popijawie.
feed your dreams to fishes
Ariovista
Śnieżka

kobieta

#166905 | Dodano: 13.09.2011 10:16:11
Antonio napisał(a):
Cedzenie lepszych fanów od reszty fanów, kierując się względami finansowymi, jest generalnie zawsze do rzyci. ZAWSZE. Bo ci najwięksi fajterzy to często dzieciary bez kasy. Proste.

AMEN!
I na odwrót - fani z kasą to często ludzie, którzy fanami się w ogóle nie powinni nazywać.

I pliss nie przywołujmy tu komuny i szlachty, bo to porównanie raczej kiepskie... no chyba, że planujemy jakiś fojerowy rokosz? :>
...zum Glück bin ich verrückt...

Strony: 1 2 36

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 12
Zalogowani: 4
Szukaj