news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

Krycha
Panzermeister

mężczyzna

#163033 | Dodano: 19.08.2011 17:01:44
No byliby głupcami skoro chcieli by na początku kariery brać kasę za kasetę, którą chcą zabłysnąć :D

EDiT 19.08.2011 18:46

Znalazłem bootleg z Katowic 2005 roku. Ciekawe czy ten ktoś kto to opisuje sam to zarejestrował?!

http://esensja.pl/muzyka/recenzje/tekst.html?id=93...
A ha!
piobury
Feueranfänger

mężczyzna

#163067 | Dodano: 19.08.2011 19:32:34
Krycha napisał(a):
Ciekawe czy ten ktoś kto to opisuje sam to zarejestrował?!

Na jakiej podstawie masz takie przypuszczenia? Mi się wydaje, że to raczej nie on ;]
NOWA STRONA! Z*A*P*R*A*S*Z*A*M*

RAMMSTEIN BOOTLEGS - PIOBURY TRADING SITE
Krycha
Panzermeister

mężczyzna

#163073 | Dodano: 19.08.2011 19:43:49
Ciekawość :P I też tak sądze :D
A ha!
piobury
Feueranfänger

mężczyzna

#163076 | Dodano: 19.08.2011 19:50:38
Piotr Gołębiewskia napisał(a):
Niezrozumiałe dla mnie są również wyciszenia między utworami, które zaburzają poczucie spójności.

Wiem, że i tak to nie on by wydał ten bootleg, nawet jakby go nagrał, ale jakoś to zdanie jak przeczytałem to byłem pewny, że to nie on :)

Caron
Perverse

kobieta

#163096 | Dodano: 19.08.2011 21:27:17
Krycha napisał(a):
No byliby głupcami skoro chcieli by na początku kariery brać kasę za kasetę, którą chcą zabłysnąć :D

prrrr.
Za plytę jak najbardziej chcieli brac kasę. Demo jest po te, zeby zachecic potencjalnych wydawców do wydania płyty za która mogliby brac potem kase.

Demo - twórczość np.: muzyczna, plastyczna (grafika komputerowa), filmowa, programistyczna; zapisana i udostępniana jako demonstracja możliwości twórców (często w celach promocyjnych
piobury
Feueranfänger

mężczyzna

#163101 | Dodano: 19.08.2011 22:03:00
Caron napisał(a):
Krycha napisał(a):

prrrr.
Za plytę jak najbardziej chcieli brac kasę. Demo jest po te, zeby zachecic potencjalnych wydawców do wydania płyty za która mogliby brac potem kase.

Po pierwsze czemu na początku kariery? Herzeleid demos wydano przecież w 2002 roku

Po drugie Rammstein chyba za Herzeleid Demos kasy nie dostawał bo nie wydal tego Universal, jest to wydanie nieoficjalne.

Po trzecie tutaj na tej płycie są m.in Wilder Wein Demo, Feuerrader Demo i remiksy oraz utwory z Dema '94. Więc ogólnie wszystko co było wcześniej znane. Jedyne co nieznane było to dwa dema Das Alte Leid

Krycha
Panzermeister

mężczyzna

#163152 | Dodano: 20.08.2011 14:30:57
No dobra. Nie ważne, kiedy ją wydali. Przecież istotnym faktem jest to, że posługiwali się tą kasetą zdobywając wydawców.

I na pewno nie brali kasy za tę kasetę. Jedyne co to mogli jakiemuś "szalonemu" fanowi odsprzedać w co też wątpię
A ha!
piobury
Feueranfänger

mężczyzna

#163164 | Dodano: 20.08.2011 19:33:31
Krycha napisał(a):
Przecież istotnym faktem jest to, że posługiwali się tą kasetą zdobywając wydawców.

Po co mieli zdobywać wydawców? Już byli sławni, każdy ich wtedy już znał.

Krycha napisał(a):
I na pewno nie brali kasy za tę kasetę. Jedyne co to mogli jakiemuś "szalonemu" fanowi odsprzedać w co też wątpię

Po pierwsze Płytę, nie kasetę :) a po drugie czemu wątpisz w to, że została odsprzedana? Sprecyzujmy, że to nie jedna czy kilka sztuk tylko trochę więcej. Jedną oryginalną kopię nawet ja posiadam

Caron
Perverse

kobieta

#163180 | Dodano: 20.08.2011 21:01:41
dzizaz. napis jest po to, zeby było wiadomo, ze kaseta słuzy celom promocyjnym, zeby nikomu nie wpadło do głowy opchnac ją jakiemus naiwniakowi za kase. A dzisiaj demówki nie wychodzą?
Dostaąłm ostatnio np samplerka kapeli Ostfront, obklejonego napisami 'not for sale'. I nie chodzi o to, ze oni nie chca za nagrany materiał pieniedzy, ale o cos w stylu 'posłuchaj, oceń kup płyte jesli Ci sie podoba"...
piobury
Feueranfänger

mężczyzna

#163185 | Dodano: 20.08.2011 22:29:55
Caron napisał(a):
dzizaz. napis jest po to, zeby było wiadomo, ze kaseta słuzy celom promocyjnym,

W tym przypadku do promocji czego? Herzeleida już rok po wydaniu Mutter?

Caron napisał(a):
Dostaąłm ostatnio np samplerka kapeli Ostfront, obklejonego napisami 'not for sale'. I nie chodzi o to, ze oni nie chca za nagrany materiał pieniedzy, ale o cos w stylu 'posłuchaj, oceń kup płyte jesli Ci sie podoba"...

Masz na myśli coś w stylu wersji promo? No bo takie wiadomo, że nie są do sprzedaży, dostają je media i pisze na nich "Not for sale". Ale Herzeleid Demos nie jest wersją promo dla mediów, jest wydana [co prawda nie przez Universal, ale jest] w bardzo ładnym Digipaku...

Caron
Perverse

kobieta

#163186 | Dodano: 20.08.2011 22:41:50
no własnie zastanawia mnie to, jak i przez kogo to wydane? Czy jest na jakiejs liscie oficjalnych wydawnictw?
piobury
Feueranfänger

mężczyzna

#163189 | Dodano: 20.08.2011 22:54:24
Jest na liście NIEOFICJALNYCH wydawnictw :)

Mogę ci bardzo dokładnie zeskanować całość, okładki i środek ;] Może znajdziesz coś co ci pomoże się czegoś dowiedzieć ;]

dhr
Panzermeister

kobieta

#163190 | Dodano: 21.08.2011 00:45:50
litości... Kluczowe tu jest, kto to wydał. A jeśli figuruje na liście nieoficjalnych wydawnictw, to jednak znaczy, że nie wytwórnia zespołu. Co znaczy, że rzecz mogła, dokładnie jak każde demo, powstać w celach demonstracyjnych, a nie żeby ją sprzedawać. Istnieje taki zwyczaj, że nagrywa się demówki. Które się później puszcza po wytwórniach i w innych okolicznościach, które wymagają zaprezentowania materiału. To, że ktoś, kto tak czy owak wszedł w posiadanie demówki i postanowił ją puścić w szerszy obieg za kasę, nie zmienia charakteru nagrania - może i w ładnym digipacku, ale nadal rozprowadza się demo. Owszem, zdarzały się precedensy, że w charakterze demo rozesłana zostaje gotowa płyta - która wobec nieznalezienia wytwórni rozprowadzona zostaje wśród fanów, ale to jednak rzadsze, i przede wszystkim, tyczy tych, co ich na taką fanaberię stać. Demo to demo, jednym słowem, a nieoficjalny znaczy nieoficjalny.
feed your dreams to fishes
Caron
Perverse

kobieta

#163192 | Dodano: 21.08.2011 10:34:00
piobury napisał(a):
Jest na liście NIEOFICJALNYCH wydawnictw :)

aaaAAAAAAaaaaa :>
Czyli nieoficjalne :>
Nie istnieje dla zespołu i menegementu.

Wiesz, na tej zasadzie, to ja kiedyś dostałam w prezencie ładnie wydany singiel 'Los' z bookletem, pełną zapowiadaną tracklistą i nalepką z tyłu opakowania 'for promotional only'.
:))))

A tak po prawdzie, to na takich nieoficjałkach to kazdy se nakleja co chce, mogliby równie dobrze nalepic 'tylko 13 egzemplarzy' albo ' w czasie Herzeleid Till kichnął' i mielibyście kolejną okazję do rozważania 'dlaczego tam ktoś tak to napisał' :P

nieoficjalne=niewarte rozważań :)

ps - Paris mi tu podpowiada - na cp było stoisko muzyczne. Chłoooopie, jakie oni tam mieli 'ramsztajnowe' wydawnictwa, a jakimi naklejkami oblepione :D :D
piobury
Feueranfänger

mężczyzna

#163193 | Dodano: 21.08.2011 10:48:49
To ja jeszcze sprecyzuję powołując się na słowa Cohoneza, nawet zacytuję:

Cohonez napisał(a):
jest to wydanie półoficjalne, tzn. wydawca otrzymał zielone światło od Universal na publikację, tym niemniej Uni trochę jakby odcina się od tego.

Caron
Perverse

kobieta

#163195 | Dodano: 21.08.2011 11:54:52
...no i tu mamy wyjaśnienie tego o co pytałeś na samym początku - jakby ktos zaczął brac za to kase, to Uni baaardzo by się sprawą zainteresowało. Bardzo :P.
Krycha
Panzermeister

mężczyzna

#163198 | Dodano: 21.08.2011 13:44:01
A przypuśćmy nagram sobie koncert na dyktafon. To mogę go odtworzyć w jakimś klubie? Chodzi mi o audio
A ha!

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 14
Zalogowani: 5
Szukaj