news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1

Buczusiek
Pussy

mężczyzna

#135860 | Dodano: 15.02.2011 23:39:21
Cześć,
mam do Was małe pytanie a jednocześnie propozycję. Jestem perkusistą, a jednocześnie zapalonym fanem Rammsteina jak i Christophera Schneidera. Kolekcjonerzy i fani zapewne wiedzą, że Krzysiu posiada własną sygnaturę u Vic Firtha, która wygląda tak:

Sam szukałem tych pałek w Polsce, ale ich zwyczajnie nie ma, bo dystrybutor ich nie ściąga (a jeśli już są pojedyncze sztuki, to w jakości szczap kupionych u drwala, trzeciego sortu, ale aspekt perkusyjny pomińmy). Jak to ktoś napisał w temacie o Rammsteinshopie, szarego człowieka stać tam jedynie na kubek.
A więc: myślę, że jeśli wszystko pójdzie po dobrej myśli, to w przyszłym miesiącu będę ściągał ze Stanów pałki dla siebie. Mogę również przy okazji ściągnąć kilkanaście kompletów owych pałek, czy to dla kolekcjonerów, czy też perkusistów. Czy były by osoby chętne na takie przedsięwzięcie? Koszt to myślę jakieś 50 zł, w polsce Vic Firthy standardowo chodzą po średnio 42 zł. Wstępnie pytam, żeby wiedzieć, czy się tym w ogóle zająć.
reiter
Panzermeister

kobieta

#135863 | Dodano: 15.02.2011 23:44:12
ja się bym pisała :)
Gdyby zające miały na grzbietach chlorofil
nie można byłoby ich osiodłać
#135865 | Dodano: 15.02.2011 23:51:32
Jedna para tychże pałek pochodzących z sortu USA na stronie sklepu niemieckiego to 44zł, koszt wysyłki jednakże około 120zł. 20 osób musiałoby byc chętnych, azeby koszt jednego kompletu wyniósł 50zł. Biorąc pod uwage, że później musiałbyś rozesłać te pałki w poszczególne miejsca w Polsce, nie myslę, że jest to dla kogokolwiek opłacalne. Takie mam zdanie na ten temat :P Perkusistą też jestem, Krzysia lubię za jego sposób bycia, niekoniecznie za grę, ale na tyle zakochany w nim nie jestem, żeby sie na to porwać. Osobiście jestem na nie, nie wiem jak inni.

Pozdro ;)
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
Buczusiek
Pussy

mężczyzna

#135869 | Dodano: 16.02.2011 00:10:22
Właśnie wiem o kosztach wysyłki, jednak ja już i tak płacę za wysyłkę ze Stanów, co prawda dużo mniej... to czemu miałbym komuś nie pomóc? A w Stanach pałki są tańsze i opłaca się je tam kupować. ;) Cały sprzęt perkusyjny jest tańszy. Koszta wysyłki po Polsce to mniej niż 10 zł. Na Ebayu ludzie dają po 1500$ za zużyty naciąg z podpisami, ludzie są do wszystkiego zdolni. :)
A co do samej jego gry... Rammstein z założenia miał być monotonny. Niestety Schneider nie wykorzystuje w nawet małym ułamku swoich umiejętności na scenie, co można zobaczyć w solówkach Weisses Fleisch czy też solówka z Sonne na Rock am Ring. Lubię go za dokładność i nieomylność na koncertach, a do tego... zawsze się bawi pałkami i ma potężny strzał na werbel, jak nikt.
maxłel
Moderator

mężczyzna

#135870 | Dodano: 16.02.2011 00:16:23
Pałka, zapałka, dwa kije.
Kto się nie schowa, ten kryje.

;P
mak
Sturmwalzer

mężczyzna

#135871 | Dodano: 16.02.2011 00:19:52
maxłel napisał(a):
Pałka, zapałka, dwa kije.
Kto się nie schowa, ten kryje.

;P

Łubu dubu łubu dubu murzyn zabił świnie pałką z łuku

U mnie to było popularne :P
"To forum ostatnio przypomina bardziej reżim komunistyczny, niż forum " ~ichtudirweh

"Ludzie i Dzieciaki , kto zatrudnia trutnia shagwest-a (?) kim jest ten koles z gimnazjum." ~ 15astolatek :D
#135872 | Dodano: 16.02.2011 00:38:43
Buczusiek napisał(a):
A co do samej jego gry... Rammstein z założenia miał być monotonny. Niestety Schneider nie wykorzystuje w nawet małym ułamku swoich umiejętności na scenie, co można zobaczyć w solówkach Weisses Fleisch czy też solówka z Sonne na Rock am Ring. Lubię go za dokładność i nieomylność na koncertach, a do tego... zawsze się bawi pałkami i ma potężny strzał na werbel, jak nikt.

Strzał na werbel ? Hmmmm, raczej dobrego koleżkę od masteringu. Schneider wykazuje więcej niz ułamek swoich umiejętności, tego jestem bardziej niz pewien, gdyby miał duuuuzo potencjału i umiejętności pewnie już dawno pokazałby to na jakimś solowym projekcie etc. Uważam ponadto, ze gdybym miał posłuchac go na zywo, bez żadnego masteringu i nagłośnienia perki, szału by nie było. To tylko moja opinia, nie musisz sie z nia zgadzać. :)

Koniec offtopa.
pariser
Moherator

kobieta

#135923 | Dodano: 16.02.2011 18:00:33
Christopher...

Ja mam parę pałek Krzisia, made by Preses :)
Mi scusi.

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#135934 | Dodano: 16.02.2011 18:33:16
W sumie zawsze chciałam mieć taką pałkę Sznajdera, jak każdy normalny człowiek :D Gdyby nie ta asceza...
stoktos
Zerstörer

kobieta

#135938 | Dodano: 16.02.2011 18:40:25
pariser napisał(a):
Christopher...

Yy...jak made by Preses?
#135942 | Dodano: 16.02.2011 18:44:36
stoktos napisał(a):
pariser napisał(a):
Christopher...

Yy...jak made by Preses?

Made by Preses..bardzo ładne:)
Jest to sygnatura.
Lucy
Zerstörer

kobieta

#135971 | Dodano: 16.02.2011 21:37:02
Bardzo ładne :-) Presesie ja poproszę o gitarę Rysia :-)
Life is ours, we live it our way...
stoktos
Zerstörer

kobieta

#135975 | Dodano: 16.02.2011 22:43:44
...a mogę prosić o takie Presesowe pałeczki? :>
#135980 | Dodano: 16.02.2011 23:23:41
Presesowe, ze moje, czy ze Krzysia pałki zrobione przeze mnie ? ;>
stoktos
Zerstörer

kobieta

#135981 | Dodano: 16.02.2011 23:25:46
To drugie noo...
...po co by mi były Twoje pałki w sensie, że Twoje :P
Joanka
Kot przewodnik

kobieta

#135992 | Dodano: 17.02.2011 08:33:10
stoktos napisał(a):
To drugie noo...