news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2

Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#132048 | Dodano: 17.01.2011 22:43:01
Żeby nie zaśmiecać wątku ogólnowakacjowego i spokojnie omawiać planowany wyjazd do Hiszpanii będziemy pisać tu.

Tak więc na początek małe podsumowanko wszystkiego co ustalaliśmy od zeszłego roku.
Miejce: Hiszpania - Lloret de Mar lub okolice
Data: druga połowa lipca
Czas: optymalnie proponuję 10 dni (9 noclegów)
Transport: samolot z Poznania lub Wrocławia (szczegóły poniżej)
Szacowany koszt: realnie 1500-1700 zł., ale może uda się mniej
Liczba chętnych: z moich obliczeń od 4 do 8, ale standardowo IMWOSWINCYTYMLEPI
Zapisy i przedpłaty: do końca stycznia
Cel podróży: wrócić ze swoją wątrobą :>

Teraz kilka spraw organizacyjnych. Przede wszystkim jak wyżej napisałem, chciałbym do końca stycznia otrzymać wpłaty części pieniędzy na konto, tak żeby w dobrym momencie klepnąć samolot. W kolejnym terminie załatwi się rezerwację hotelu. Na początek wymyśliłem 500 zł, bo w tej cenie chciałbym zamknąć przelot w obie strony. Im wcześniej to zrobię tym jest taniej, ale oczywiście zdarzają się promocje, na które będziemy polować. Od razu napiszę, że tradycyjnie ja zajmuję się stroną finansową, ale jeśli ktoś zobaczy jakąś fajną ofertę, to daje mi cynka, a ja załatwiam resztę. Wpłatę biorę na siebie, żeby nie było problemów, że ktoś coś przeoczy i nie załapie się z resztą grupy do samolotu. Wstępnie rozglądałem się za samolotami i najwięcej tanich lotów do Barcelony jest z Poznania i Wrocławia, więc prawdopodobnie Warszawa odpada.

Teraz kilka słów o noclegowni.
Po rozmowie ze Stoktos dostałem kilka fajnych propozycji hoteli zamiast wstępnie typowanych willi i myślę że ta opcja jest jednak lepsza, bo zawiera jedzenie i całą obsługę, nie trzeba się o nic martwić, a poza tym łatwiej załatwić wszystko. Co do załatwiania to widzę na razie dwie opcje: jedna zaproponowana przez Stoktos to hotel **, załatwiany przez znajome biuro podróży. Biuro podało swoją ofertę za 9 noclegów z dwoma jedzeniami w kwocie 1350. Ten sam hotel rezerwowany przez system internetowy www.hotele.pl kosztuje niecały tysiąc i zawiera śniadanie. O szczegółach hotelu i wszystkich aspektach niech napiszę Sylwia. Ja na razie wstępnie daję pod dyskusję która opcja jest lepsza, a może pojawi się jeszcze jakaś inna. Ten hotel, który znalazł system rezerwacji jest najtańszym dostępnym, a standard wg Sylwii przewyższa dwie gwiazdki. Ja, mimo że jest więcej załatwiania, jestem bardziej za opcją drugą, czyli własną rezerwacją, bo przede wszystkim taniej, jest śniadanie, a to oznacza, że nie jesteśmy uwiązani, żeby zdążyć na kolację czy obiadokolację. O szczegóły i ewentualne inne opcję proszę Sylwię, która zdeklarowała się w razie co załatwić hotel w tym biurze.

Na teraz chyba wszystko co przyszło mi do głowy. Zgłaszajcie się najlepiej na maila t-konrady@wp.pl i róbcie wpłaty, bo czasu coraz mniej, ceny stopniowo idą w górę, a liczba miejsc jest też ograniczona. Lec goł!

Z org(i)anizatorskimi pozdrowieniami.
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

mężczyzna

#132092 | Dodano: 18.01.2011 14:26:45
Wylot z Poznania był by w pytkę. Tak czy siak Rammcio się piszę na ten wyjazd póki są pieniądze i zdrowie pozwala :P.

"Cel podróży: wrócić ze swoją wątrobą :>"

a ja myślałem że będzie kultura :(.
Jeb z helenki !!
stoktos
Zerstörer

kobieta

#132097 | Dodano: 18.01.2011 15:20:05
No więc Diesel napisał już o jednej ofercie, którą ja mu pokazałam, ale dostałam kolejną od biura :>

Hotel Festa Brava *** (oblukajcie sobie zdjęcia na góglach czy gdzieś)

Pobyt w terminie 15.07 - 25.07.2011 (10 noclegów (termin przykładowy)

Cena za osobę dorosła zakwaterowana w pokoju 2-osobowym wynosi: 990 zł.

Cena za trzecią osobę zakwaterowaną w tymże pokoju jako trzecia osoba na dostawce wynosi: 890 zł.

Jest to pełna cena za rezerwację dla osoby, zakwaterowanej w w/w hotelu, z wyżywieniem 2 razy dziennie w formie bufetu, obejmująca także ubezpieczenie KL i NNW.

Powyższa cena nie zawiera: napoi do obiadokolacji, transportu, opieki rezydenta oraz świadczeń niewymienionych w ofercie.

Ten hotel jest trochę dalej od centrum Lloret, ale do plaży blisko a i przespacerować się do centrum nie zaszkodzi.

Hotel ACAPULCO *** (Lloret de Mar)

Pobyt w terminie 15.07 - 25.07.2011 (10 noclegów):

Cena za osobę dorosła zakwaterowana w pokoju 2-osobowym wynosi: 1090 zł.

Cena za trzecią osobę zakwaterowaną w tymże pokoju jako trzecia osoba na dostawce wynosi: 990 zł.

Jest to pełna cena za rezerwację dla osoby, zakwaterowanej w w/w hotelu, z wyżywieniem 2 razy dziennie w formie bufetu, obejmująca także ubezpieczenie KL i NNW.

Powyższa cena nie zawiera: napoi do obiadokolacji, transportu, opieki rezydenta oraz świadczeń niewymienionych w ofercie.

Ten hotel jest już bliżej plaży i centrum, niedaleko McSyfu ;p

Jeżeli chodzi o mnie, to niezbyt podoba mi się opcja z samymi śniadaniami, ponieważ nie uśmiecha mi się tracenie codziennie dodatkowo ~12 ojro za obiadokolację. Nie wiem jak Wam.

Dodatkowo jeszcze to biuro może zorganizować transfer lotnisko-hotel-lotnisko za 25 ojro za osobę w jedną stronę.
I wylot z Wrocka byłby bardziej w pytkę niż z Poznania :P

Narazie tyle :>
Sayuri
Panzermeister

kobieta

#132185 | Dodano: 19.01.2011 09:14:45
My także chcemy pojechać aczkolwiek nie wiemy jeszcze na 100%, bo mamy inne plany prywatne, do których też by się kasa przydała. Wszystko przemyślimy dokładnie. Jeżeli mielibyśmy jechać bo wolę hotel z dwoma posiłkami, bez różnicy mi już wtedy który. W Hiszpanii nie jest zbyt tanio i latać gdzieś za obiadami jest bez sensu.
Sprawdzałam samoloty, Ryanair jeszcze nie udostępnił wylotów na lipiec, natomiast Wizzair ma za 280 zł z Poznania do Barcelony. Trzeba poczekać, bo do maja mają promocję, że loty kosztuję 100 zł w to miejsce, także pewnie za jakiś czas przedłużą ją o kolejne miesiące.
I pogadam jeszcze z kuzynką, może byłaby chętna pojechać. Diesel poznałeś ją po Apo u Bazyla :P.
Religię, poglądy polityczne, gust i dupę każdy ma swoją.
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#132203 | Dodano: 19.01.2011 13:12:29
Jeśli chodzi o mnie, to patrzę na te dwie propozycje Stoktos i generalnie mi odpowiadają. Warunki dla mnie nie są do końca ważne, bo nie w takich się spało, a cena zachęca. Nie będę się musiał przynajmniej mocno starać na Bunkrze, żeby zarobić na te wakacje, ale mimo wszystko jestem za najtańszą opcją ;)
Jeśli to jest cena załatwiana przez biuro podróży to tym bardziej odpadają wszelkie formalności. Poza tym cena jest podana za 10 noclegów, a wszystko jest uzależnione od samolotów, więc może to być 9.
Sayuri, załatwiaj kuzynkę, bo IMNOSWINCYTYMLEPI :P
stoktos
Zerstörer

kobieta

#132206 | Dodano: 19.01.2011 13:47:17
Jeżeli wyjazd dojdzie do skutku, o IMNOSWINCYTYMLEPI, to według mnie nie trzeba jakoś specjalnie czekać na promocje w związku z biletami, ponieważ zakwaterowanie samo w sobie jest już tanie.

Aaa... i przy rezerwacji tych hoteli, które podałam, trzeba wpłacić 40% zaliczki.
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#132208 | Dodano: 19.01.2011 13:52:14
stoktos napisał(a):
Aaa... i przy rezerwacji tych hoteli, które podałam, trzeba wpłacić 40% zaliczki.

No więc dlatego trzeba szybko się zapisać, zaklepać samolot i zaraz potem w zależności od daty wpłacić kasę na ten hotel. Niech będzie nawet te 40%, a resztę będzie można zapłacić potem - mniej zaboli :P
stoktos
Zerstörer

kobieta

#132209 | Dodano: 19.01.2011 13:55:25
Resztę będzie można jeszcze potem chyba w dwóch ratach zapłacić - już ja to załatwię :]
A te 40% to nie jest tak dużo, bo na osobę to ~400zł wychodzi.
Sayuri
Panzermeister

kobieta

#132213 | Dodano: 19.01.2011 14:42:57
400 zł plus 500 za samolot i ja np jako niepracujący student lubiący dobrze zjeść i się ubrać idę z torbami :P Dlatego czekam na promocję samolotową o ile w ogóle polecimy ;).
Religię, poglądy polityczne, gust i dupę każdy ma swoją.
Smoq
Pussy

mężczyzna

#132216 | Dodano: 19.01.2011 16:05:02
Moje aktualne plany wakacyjne się sypnęły i oto odpowiednia alternatywa :-D.Nie będę z Wami leciał z Polski,ale jak już ustalicie miejsce zakwaterowania w Lloret del Mar to też zarezerwuję sobie tam noclegi i zobaczymy się na miejscu.
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#132236 | Dodano: 19.01.2011 18:36:33
No, i to jest od razu konkret.
Mimo to na razie na deklaracjach się kończy u wszystkich, a do końca stycznia zostało jeszcze 11 dni. Ja na pewno lecę.
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#132328 | Dodano: 20.01.2011 20:28:02
Ja odpadam - 20 lipca mam wesele.
Coś mądrego.
jankesss
Feuerspritzer

mężczyzna

#132365 | Dodano: 21.01.2011 09:52:58
Powiem wam że na dłuższą metę przerąbane tu jest w hiszpanii.
Ludzie to straszne fleje..
Drożyzna..i to konkretna ..np: 25euro za pizzę, zestaw w MC'syfie coś koło 12..lepiej żywić się samemu kupić produkty w markecie i za 25euro jeść przez parę dni.
No i nie proście nigdy hiszpanów o punktualność i wogole o zrobienie czegokolwiek za was ..bo to lenie ;p takie rady małe przed podróżne

EDIT by Diesel: nie klniemy ;)
Nothing is trivial
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#132378 | Dodano: 21.01.2011 11:34:53
Ja bym pojechał, ale jest Castel.
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#132826 | Dodano: 24.01.2011 23:26:15
Na razie tylko ja z Rammciem lecimy. Brak innych chętnych?
stoktos
Zerstörer

kobieta

#132877 | Dodano: 25.01.2011 18:38:06
Ja chyba jednak zrezygnuję... szefowa powiedziała mi, że podwyższy mi za godzinę, jeżeli całe wakacje będę pracowała...
#132881 | Dodano: 25.01.2011 18:47:06
No sobie pojedziemy coś tak czuje :P...
Jeb z helenki !!
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#132906 | Dodano: 25.01.2011 20:28:31
Ja jadę. Na pewno z Magdą. Nudzić się nie będę :>
Precious
Pussy

kobieta

#132932 | Dodano: 25.01.2011 22:13:12
Mnie boli, że nie uda mi się pojechać na Grunwald, ale Hiszpania jest odpowiednio pocieszająca:) Także Diesel - nawet nie daj się Magdzie rozmyślić! Podziwanie hiszpańskiej eee fauny to raczej nie dla Panów;P
Kontrola podstawą zaufania:)
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#132943 | Dodano: 25.01.2011 22:44:52
A czemu by się miała rozmyślić? Z powodu braku innych chętnych chyba leciutko przesunie się termin, ale o tym rozmawiam już z zainteresowaną osobą na gg.

Strony: 1 2

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 20
Zalogowani: 4
Szukaj