Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
#121938 | Dodano: 28.11.2010 16:16:57
1. wydarzenie roku,
2. najlepszy album studyjny,
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD),
4. najlepszy koncert,
5. najlepsza książka,
6. najlepszy film,
7. najlepsza gra,
8. najlepszy zakup,
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne,
10. rozczarowanie roku,
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział,
12. największy osobisty sukces,
13. złota rybko poproszę o... czyli trzy życzenia na nadchodzący rok.
Ponieważ jest to zabawa to odpowiedzi może być więcej niż jedna (nawet na pytanie trzynaste :P) lub można zostawić któreś pytanie w ogóle bez odpowiedzi.
Sonda niniejsza ma za zadanie wypełnić lukę po "Kevinie...", choć to chyba niewykonalne :(
To zaczynamy :)
Mi scusi.
#121940 | Dodano: 28.11.2010 16:26:12
1. wydarzenie roku - bezapelacyjnie dla mnie koncert R+ w Łodzi.
2. najlepszy album studyjny.
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD).
4. najlepszy koncert - In Extremo podczas płockiego festiwalu
5. najlepsza książka. - nie czytam ;P
6. najlepszy film. - zbyt rzadko oglądam coby wybrać coś.
7. najlepsza gra - nie gram w gry.
8. najlepszy zakup - zestaw perkusyjny ;)
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne - Scars on Broadway i Tesserakt.
10. rozczarowanie roku - Najnowszy album zespołu Akurat.
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział - zlot BHD i całego FR w Poznaniu :D
12. największy osobisty sukces - znaczący progress w grze na perkusji ;)
13. złota rybko poproszę o... czyli trzy życzenia na nadchodzący rok - nowy zestaw perkusyjny, pomyślnie zdaną maturę, bezproblemowe dostanie się na studia ;)
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
#121945 | Dodano: 28.11.2010 16:30:04
1.No to mój pierwszy ramsztajnowy koncert w Łodzi
2.Bezapelacyjnie Deine Lakaien „Indicator”
3. –
4.Patrz punkt pierwszy ;> W tym roku skromnie z koncertami
5."Straż Nocna” Pratchetta i w ogóle wszystko Pratchetta, gdzie się szlajał Vimes
6. Wszystko jak leci Chaplina, a w szczególności "Światła wielkiego miasta" i "Dyktator"
7.Mass Effect < 3
8.nie lubię zakupów :>
9.ASP < 3
10.Rozczarowanie paroma znajomymi
11.Panzernacht ; >
12.Zdanie matury z bardzo pozytywnym wynikiem i dostanie się na „wymarzone” studia
13.Więcej pieniążków na szarżowanie po Polsce na koncerty i nie tylko ; >
Elias, wach auf, du lebst einen Traum!
#121946 | Dodano: 28.11.2010 16:37:37
2. najlepszy album studyjny
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD)
4. najlepszy koncert - Rammstein w Ostravie :
5. najlepsza książka - "Sekret Genezis" Tom Knox
6. najlepszy film - trudno określić
7. najlepsza gra - nie gram ;p
8. najlepszy zakup - samochód
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne - Tarja Turunen
10. rozczarowanie roku - nie mam pojęcia
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział-Poznański zlot ofkors :D
12. największy osobisty sukces-dostanie się na studia
13. złota rybko poproszę o... czyli trzy życzenia na nadchodzący rok - zdanie sesji w pierwszym terminie, pieniądze na zakup dwóch kółek i jak najwięcej szlajania się po świecie
#121947 | Dodano: 28.11.2010 16:37:42
2. najlepszy album studyjny: Ciężko... Może Sabaton- Coat Of Arms.
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD): brak.
4. najlepszy koncert: Rammstein w Łodzi.
5. najlepsza książka: Seria kilkunastu książek, będąca interpretacją biblijnej Apokalipsy pod nazwą "Czasy ostateczne"
6. najlepszy film: nie mam pojęcia, w tym roku chyba oglądałem najmniej filmów w całym swoim życiu.
7. najlepsza gra: Skoro dopiero niedawno udało mi się przejść do końca, to napiszę, że Wiedźmin.
8. najlepszy zakup: Bilety na koncerty Sabatonu, R+ i na pociąg do Poznania ;)
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne: Sabaton i Oomph!.
10. rozczarowanie roku: Stone Sour- Audio Secrecy.
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział: LipDub, bo to na pewno jakieś nowe, inne niż dotychczas przeżycie :> i wcielenie się we Flaczka :)
12. największy osobisty sukces: podjęcie nauki na gitarze basowej.
13. złota rybko poproszę o... czyli trzy życzenia na nadchodzący rok: wszystko co związane z założeniem zespołu, czyli dobra sala prób, komplet członków ;P zdanie prawa jazdy, znalezienie jakiejś dorywczej pracy, która pomoże mi spłacić raty prawa jazdy i kupić lepszej jakości sprzęt muzyczny. :)
#121981 | Dodano: 28.11.2010 17:22:33
1. wydarzenie roku - koncert R+ w Łodzi i narodziny mojego kochanego siostrzeńca Michałka - to przede wszystkim :)
2. najlepszy album studyjny - Reflexion "Edge"
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD) - brak
4. najlepszy koncert - R+ w Łodzi
5. najlepsza książka - brak
6. najlepszy film - brak (być może "TRON Legacy" ale trzeba poczekać do grudnia)
7. najlepsza gra - FIFA 10 (rzadko grywam)
8. najlepszy zakup - brak (miałem napisać o bilecie na R+ ale miało to miejsce w 2009 roku) :P
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne - brak
10. rozczarowanie roku - trochę tego się nazbierało (życie zawodowe, towarzyskie)...nieważne...
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział - było tego trochę ale na pewno Tanzmacht, Panzernacht & LipDub mogę dopisać :D
12. największy osobisty sukces - brak :(
13. złota rybko poproszę o... czyli trzy życzenia na nadchodzący rok - w sumie to nie wiem... jak się dowiem to i tak nie napiszę bo to tajemnica :)
You Can't Escape Your Destiny
#121994 | Dodano: 28.11.2010 17:44:42
So say we all.
#121999 | Dodano: 28.11.2010 17:48:15
To ja tylko wyrażę swoją dezaprobatę z powodu rozpoczęcia tego wątku beze mnie. Kutafony :P
Zagdakał admin...
#122003 | Dodano: 28.11.2010 17:55:16
1. wydarzenie roku - dobre zdanie matury bezwysiłkowo, GOT 2010 (czyli Gorbacz On Tour 2010 - AC/DC; Metallica, Anthrax, Slayer, Megadeth (Sonisphere); Mike Patton's Mondo Cane we Wrocławiu; Festiwal Ryśka Riedla z tradycyjnym spakowaniem się i wyjściem przed koncertem Dżemu; The Flaming Lips (OFF Festival))
2. najlepszy album studyjny - brak; choć w sumie niełzy jest autorski "Slash" pana Slasha, a Czesławowy "Pop" jest nie do ocenienia, bo będę tendencyjny (no bo znam Cześka, no).
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD) - brak,
4. najlepszy koncert - bezapelacyjnie AC/DC!
5. najlepsza książka - brak, chyba że ta sama co rok - czyli "AC/DC - Maksimum rock'n'rolla", bo leży najbliżej łóżka i ją przez to często czytam,
6. najlepszy film - "Incepcja" pana Nolana,
7. najlepsza gra - Real Football 2011 na komórce,
8. najlepszy zakup - wszelkie bilety na festiwale i mnóstwo płyt winylowych/CD;
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne - pełne poznanie Nine Inch Nails i późno, ale w końcu: Tanzwut.
10. rozczarowanie roku - całe życie,
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział - TO PYTANIE JEST TENDENCYJNE I NA NIE NIE ODPOWIEM!
Cynamonowa rozróba dmuchaną Krystyną/LipDub.
Ale jeśli o to chodzi, gdzie najbardziej się "wybawiłem", to jednak na Tanzmachcie i Der Bunker.
12. największy osobisty sukces - zdanie matury i codzienne oddychanie, ale mam nadizeję, że najlepsze jeszcze przede mną w tym roku,
13. złota rybko poproszę o... zdanie studiów, jakiś deprim czy inny rozweselacz i dużo spirytusu.
Podpisuję to ja,
gorb.
Live Fast
Die Old
Die Old
#122007 | Dodano: 28.11.2010 18:02:04
2. najlepszy album studyjny - Kalmah "12 Gauge"
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD) - brak
4. najlepszy koncert - Rammstein w Dreznie (wygrywa z Ostrawa, bo mieli szatnie ;)) i jego otoczka, bo byl w rocznice zbombardowania miasta, wiec poza koncertem duzo sie dzialo; Die Toten Hosen w Krakowie wygrywają w kategorii koncertu w klubie
5. najlepsza książka - niestety ostatnio czytam tylko podreczniki i publikacje
6. najlepszy film - jakos w tym roku malo nowych filmow ogladalem, chyba jedyny jaki powstal w tym roku i go widzialem to Incepcja
7. najlepsza gra - nie gralem w nic nowego, ale zamierzam kupic Cywilizacje V, wiec lepiej zeby byla dobra ;)
8. najlepszy zakup - bilety na tegoroczny Brutal Assault i oczywiscie na koncerty Rammsteina oraz kilka(nascie) plyt cd (z muzyka ;))
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne - tegoroczne to Dark Tranquiliity oraz The Kovenant
10. rozczarowanie roku - szybko zapominam o wszelkich rozczarowaniach ;)
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział - Brutal Assault? muzyka, alkohol i wody po kostki wokol namiotu ;)
12. największy osobisty sukces - patrz punkt 1. ;)
13. złota rybko poproszę o... czyli trzy życzenia na nadchodzący rok - zdrowie kasa i uroda ;)
Don't you know that the bird is the word?
#122016 | Dodano: 28.11.2010 18:46:21
2. najlepszy album studyjny - "Eiszeit" Eisbrechera / "Asylum" Disturbed
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD) - ?
4. najlepszy koncert - Oomph! Hannover :)
5. najlepsza książka - C.C. Humphreys "Wład Palownik. Prawdziwa Historia Drakuli" (nie wiem czy jest z tego roku, ale w tym ją czytałam) ;)
6. najlepszy film - ciężko wybrac, chyba "Incepcja"
7. najlepsza gra - od lat nie gram (czekam na Diablo III)
8. najlepszy zakup - chyba bilety na wszystkie tegoroczne koncerty
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne - ? może Bomba? ;)
10. rozczarowanie roku - moje osobiste: bliską mi osobą
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział - trochę tego było, ale zlot chyba przebija inne ;)
12. największy osobisty sukces - nie zwariowałam w pracy i udało mi się zrealizowac pewien "ciążki" projekt
13. złota rybko poproszę o... czyli trzy życzenia na nadchodzący rok (nie mogę wymienic dwóch pierwszych ;) ale trzecie to oczywiście koncert Eibrechera i fotki z Alexxem) :D
...zum Glück bin ich verrückt...
#122076 | Dodano: 28.11.2010 20:53:33
2. Najlepszy album studyjny - nowa płyta Brodki. :)
3. Najlepszy album koncertowy (lub DVD) - Ę? Nie lubię koncertówek.
4. Najlepszy koncert - byłam tylko na Rammsteinie. :D
5. Najlepsza książka - w sumie z tego roku żadnej nie czytałam, a inne jakoś specjalnie mi nie przypadły do gustu. Za to mój dramat do licencjatu był naprawdę dobry, ale to z 1958 roku. :D
6. Najlepszy film - Männerherzen, które dopiero w tym roku obejrzałam. :D
7. Najlepsza gra - Sims3, grane mieszkaniowo. :D
8. Najlepszy zakup - bilet na Rammstein, zimowe buty < 3, stoliczek z Ikei. :D
9. Najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne - nie posiadam. :D
10. Rozczarowanie roku - w zasadzie to chyba nie mam.
11. Najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział - zlot? I w lipcu u Paryś. :d
12. Największy osobisty sukces - Licencjat & trwanie w związku na odległość.
13. Złota rybko poproszę o... cierpliwość, zwłaszcza do siebie samej.
Dopisano (2010-11-28 20:55:26):
A dlaczego nie ma "Utworu roku"? Nie mam gdzie wpisać "Niedźwiedzia Janusza"!
#122087 | Dodano: 28.11.2010 21:12:02
2. najlepszy album studyjny-nie wiem
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD)-brak
4. najlepszy koncert-chyba Rammstein w Villafranca di Verona 1 lipca 2010.
5. najlepsza książka-mało czytałam, nic raczej z nowości.
6. najlepszy film-w tym roku mało, jak nigdy bywałam w kinie. Zapamiętałam mądry i smutny film, który widziałam na początku roku - "W chmurach".
7. najlepsza gra-nie grywam.
8. najlepszy zakup-bilety na koncerty R+ w Berlinie i Weronie,bo Łódź kupiłam w zeszłym roku. W każdym razie na to wydałam łącznie najwięcej kasy:]
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne-nie wiem. Może Skunk Anansie. Kiedyś dawno temu słuchałam i powróciłam na nowo. No i Combichrist:)
10. rozczarowanie roku-nie było, odpukać, bo jeszcze miesiąc do końca;)
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział- powiem, że Lip-Dub, cieszę się, że mogłam wystąpić, no i Panzernacht.
12. największy osobisty sukces-bezczelnie powiem, że rok dobry jak nigdy:) Nowa lepsza praca, nowe cudowne znajomości, kilka udanych podróży bliższych i dalszych, 3 koncerty R+, powoli, ale jednak uporanie się z własnymi demonami, spłata pewnego kredytu ciągnącego się od 7 lat..i mogłabym wymieniać setki drobnostek, które sprawiają, że jestem szczęśliwszym i lepszym człowiekiem.
13. złota rybko poproszę o...1. piękne wakacje, tam gdzie chcę, a jak się nie uda tam, to gdzieś indziej, ale ma być cudownie 2. kasę, 3. kolejny kroczek do realizacji wielkiego marzenia, o którym nie powiem...tylko 3???
12.03.2010 Łódź/Atlas Arena
24.05.2010 Berlin/Wuhlheide
01.07.2010 Villafranca di Verona/Castello Scaligero
14.11.2011 Gdańsk/Ergo Arena
...a potem jeszcze dalej:)
24.05.2010 Berlin/Wuhlheide
01.07.2010 Villafranca di Verona/Castello Scaligero
14.11.2011 Gdańsk/Ergo Arena
...a potem jeszcze dalej:)
#122088 | Dodano: 28.11.2010 21:13:59
Chyba w tym roku mnie ominęło :P
2. najlepszy album studyjny,
Namber Łan: Deine Lakaien - Indicator
Namber Tó: Covenant - Lightbringer (EP) :P
Namber Fri: Diorama - Cuber
Szczególne wyróżnienia:
Czesław Śpiewa - POP
Wumpscut - Fuckit (bo wydana w 2009, ale jakoś przegapiłam)
(mam wrażenie, że coś jeszcze przegapiłam :P będę uzupełniać)
Morrissey - Live in Warsaw (bonusowa płyta do Swords, którego w końcu nie przesłuchałam :P)
4. najlepszy koncert,
Psyche & Nitzer Ebb :D
5. najlepsza książka,
Na razie wpisuję #1 - Kurt Vonnegut, "Niech pana Bóg błogosławi, panie Rosewater", resztę pewnie dopiszę po głębszej analizie :]
6. najlepszy film,
Namber Łan: Mother Night
Namber Tó: Il Respiro
Namber Fri: Transylvania
(Cholercia. Żadnego niemieckiego??)
wyróżnienia:
Single Man
Dom Zły
Agnes und seine Brüder
Same Same but Different
7. najlepsza gra,
Freecell, jak pracowałam w j*banym call center to było coś genialnego :D
8. najlepszy zakup,
Niech będzie, że żółte :D
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne,
Fixmer/McCarthy :D
10. rozczarowanie roku,
Diorama - Cubed
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział,
Niech Wam będzie. Majufka :P
12. największy osobisty sukces,
Nie powiem, ale jest :]
- żeby punkt powyżej udało mi się przekształcić w coś realnego.
- żeby mi wypaliły trzy wyjazdy w świat, na jakie mam przełogromną ochotę, i żeby mi się je udało zmieścić w limicie mojej karty kredytowej.
- tak na wszelki wypadek ofkors, kasykasykasy :D
14. A dzie SERIAL ROKU? :>
Rzecz jasna i oczywista. Mad Men.
Niektóre punkty niniejszego zestawienia mogą zostać znacząco zmodyfikowane. Szczególnie te dotyczące filmów.
#122091 | Dodano: 28.11.2010 21:18:20
1. wydarzenie roku, ..nie wiem ;).. WIEM! Fanklub Anaal Nathrakh :>
2. najlepszy album studyjny - nie mam za wielu ulubionych zespołów, z tego czego zdarza mi się słuchać w tym roku wydało się chyba tylko combichrist ...
3. najlepszy album koncertowy (lub DVD), nie mam
4. najlepszy koncert... Małe Słowianki na jubileuszu :D (bo uwielbiam patrzec na małe dzieci)
5. najlepsza książka, jaką w tym roku przeczytałam, to nietegoroczne ale fajne "Zrób mi jakaś krzywdę, czyli wszystkie gry video są o miłości". Krótkie, lekkie, wciagające.
6. najlepszy film... chyba takiego nie ma... ale w sumie pierwszy jaki obejrzałam w tym roku to "17 again" z Zacem Efronem, pod wzgledem artystycznym chyba każdy następny był lepszy.
7. najlepsza gra ... w dwa ognie :> nie uwierzycie, ale nie grałam w to w dzieciństwie, po raz pierwszy a może drugi grałam w to w czwartek :P
8. najlepszy zakup - brak.
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne - piosenka Telephone. Całkowite zaskoczenie, bo jak na Lady gagę nie ma idiotycznych, psujący całą muzyczną sferę wstawek, które cieszą lud (typu to roma romamamaaaaa w bad romance itp).
10. rozczarowanie roku, jak na razie nie jestem w stanie wskazać i oby tak było dalej :)
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział,hmm..brak.
12. największy osobisty sukces... poznałam trochę fajnych ludzi, zaczęłam coś nowego, trochę określiłam kierunek w którym chcę isć, a do tego ułożyłam sobie w głowie naprawdę wiele życiowych kwestii, co zaowocowało lekkim przewartościowaniem wszystkiego, co w niej miałam. Chyba dorosłam ;)
i. żeby mi i moim bliskim dobrze się układało w życiu osobistym
ii. żeby mi się dobrze układało na uczelni, bo to też ważne;)
iii. żebym poznała jeszcze więcej fajnych ludzi niż w tym roku i jeszcze fajniej spędzała czas, bo żadne z nas nie wie ile go ma :)
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
(x⊕y)² = x²⊕y²
#122097 | Dodano: 28.11.2010 21:28:37
2. najlepszy album studyjny- In this light and on this evening [Editors]
4. najlepszy koncert- Editors w Poznaniu
5. najlepsza książka,
6. najlepszy film- Skrzydlate Świnie!!! ; Księga ocalenia
7. najlepsza gra,
8. najlepszy zakup- glaaany < 3
9. najbardziej znaczące własne odkrycie muzyczne- Hurts, Oomph, The prodigy, Sabaton
10. rozczarowanie roku- płyta LIFAD
11. najbardziej odjechana impreza, w której brałam/brałem udział- Der Bunker
12. największy osobisty sukces- rozpoczęcie nauki gry na gitarce, dostanie się do liceum
13.
-głupie... ale najbardziej chyba zależy mi na miłości, której obecnie brak, a która jest cholernie potrzebna...
-koncert R+
-jak najwięcej imprez :P

I wanna be his cigarette.
#122098 | Dodano: 28.11.2010 21:29:47
A niech będzie. Nie edytuję :D Za bardzo jestem na nich wku*wiona :D