news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 36

ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#6468 | Dodano: 08.10.2008 12:18:26
Mam nadzieję, że znajdą się osoby, którym przypadnie do gustu ten temat ;-)

Piszemy tutaj o anime, które obejrzeliśmy i które polecamy... i ogólnie o tematach pokrewnych, np. mandze czy ogólnie związanych z Japonia ^^

No więc, ja zacznę ;-)

Ostatnio oglądane przeze mnie anime to dwa sezony Code Geass - naprawdę polecam... a tutaj troszkę ogólnych wiadomości o tym anime ;-)

Code Geass: Lelouch of the Rebellion śledzi losy brytyjskiego studenta, Leloucha Lamperouge, który przypadkiem zostaje uwikłany w jedną z akcji terrorystycznych przeprowadzanych przez Japończyków przeciwko okupantowi. Zostaje schwytany przez siły Brytanii i ma zostać rozstrzelany za popieranie terrorystów. Życie ratuje mu tajemnicza dziewczyna, która obdarowuje go mocą Geass: Lelouch może wydać każdemu dowolny rozkaz i zostanie on bezwzględnie wykonany. Młody Lamperouge staje na czele japońskiego powstania przeciwko Imperium: okazuje się bowiem, że jego prawdziwe imię to Lelouch vi Britannia i jest byłym 17-tym następcą tronu Brytanii. Wypędzony z rodzinnego kraju pragnie tylko jednego - zemsty na swoim ojcu, brytyjskim Imperatorze oraz stworzenia świata, w którym on i jego kaleka siostra będą mogli żyć razem szczęśliwie.

Gatunek: dramat, mecha
Odbiorcy: głównie shōjo, ale bym się specjalnie z tym nie zgodziła, bo moim zdaniem anime jest przeznaczone zarówno dla dziewcząt jak i chłopców ;-)

A tu jest link do mojej Anime List

http://myanimelist.net/animelist/lady_viconia

^^
Dexter - "A Serial Killer with a heart... just pray it's not yours" :P
Wiesel
Feuerspritzer

kobieta

#6470 | Dodano: 08.10.2008 15:58:01
Aaaaalee superowo, że ktoś taki temat założył!!!
Jedną z najlepszych mang, jakie czytałam był "Death Note" - ciągle trzymał w napięciu. Ogólnie wolę koreańską kreskę, bo japońska jest dla mnie za mało naturalna - postacie z koreańskich mang wyglądają trochę bardziej jak ludzie... ^^"

A jak anime to tylko Naruto. Niech ktoś sobie mówi co chce, że to jest dziecinne, głupie, czy jakie tam jeszcze, ale ja to po prostu bardzo lubię oglądać ^^
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#6476 | Dodano: 08.10.2008 18:24:47
Ja natomiast ogladałam anime Death Note - i uważam je za jedno z najlepszych jakie miałam okazję obejrzeć... tylko kilka ostatnich odcinków zmarnowali, gdyby nie to, to Death Note byłoby idealne...
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#6546 | Dodano: 09.10.2008 21:56:31
Ghost In The Shell...

i tyle na razie w tym temacie:D
Coś mądrego.
(pro)Zaephion
Sturmwalzer

(zbanowany)

mężczyzna

#6652 | Dodano: 12.10.2008 11:51:15
Trochę tego (anime) już się obejrzało. Aktualnie męczę Rosario+Vampire jeżdżąc pociągiem.

BTW: Muszę sobie do lapka większom bateriem nabyć. Obecna na całą trasę nie starcza -.- Tylko 2h trzyma.
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#6886 | Dodano: 18.10.2008 19:14:34
Cohonez napisał(a):
Ghost In The Shell...

Ze 3 razy próbowałam to oglądać... ale jakoś nie mogę... te anime jest jakieś dziwne, nie w moim guście raczej :/
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#6890 | Dodano: 18.10.2008 19:39:45
ellesime napisał(a):
Cohonez napisał(a):
Ghost In The Shell...

Ze 3 razy próbowałam to oglądać... ale jakoś nie mogę... te anime jest jakieś dziwne, nie w moim guście raczej :/

*Patrzy z niedowierzaniem...
Coś mądrego.
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#6894 | Dodano: 18.10.2008 22:13:50
Może jakbym przebiła się przez pierwsze 3 odcinki to bym zmieniła zdanie… ale wątpię, nawet kreska jest starodawna i odpychająca :/

Co do obejrzanych ostatnio przeze mnie anime, to skończyłam ostatnio drugi sezon School Rumble – jedna z lepszych szkolnych komedii ;-) zaczęłam też Angel Sanctuary ^^
(pro)Zaephion
Sturmwalzer

(zbanowany)

mężczyzna

#6896 | Dodano: 18.10.2008 22:24:45
Rosario+Vampire skończone. Ja kcem więcej!
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#6899 | Dodano: 18.10.2008 22:55:29
ellesime napisał(a):
Może jakbym przebiła się przez pierwsze 3 odcinki to bym zmieniła zdanie… ale wątpię, nawet kreska jest starodawna i odpychająca :/

Jakie odcinki???

Ja o filmie mówię!!!
Coś mądrego.
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#6901 | Dodano: 19.10.2008 00:00:05
hmmmm hmmmm... bo ja to se serial anime ściągnęlam Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
... sprawdzę to, ale jeśli jest powiązane z serialem to chyba raczej nie spodoba mi sie :P

EDIT: tak patrzę, że jest 6 filmów i 3 seriale Ghost in the shell... o który Ci chodzi?
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#6906 | Dodano: 19.10.2008 10:31:32
Ten z 1998 roku bodajże - pierwszy w każdym razie. Część 2 też jest dobra. A pozostałe filmy nawiązują do serialu, ale nie widziałem go.
Coś mądrego.
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#6908 | Dodano: 19.10.2008 10:45:25
Aha, to może sobie ściągne :-)
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#6923 | Dodano: 19.10.2008 18:58:15
Tu masz zajawkę:

http://www.youtube.com/watch?v=lbQCf8F1JsE
Coś mądrego.
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#6977 | Dodano: 20.10.2008 19:27:07
Przez ten filmik musiałam przypomnieć sobie swój login i hasło na youtubie :P

No dla facetów to na pewno będzie się podobać... ale piosenka całkiem spoko ^^
yana
Sturmwalzer

kobieta

#6980 | Dodano: 20.10.2008 19:56:22
Ja to tylko yaoice oglądam, ale nie będę o nich opowiadać, bo tu są dzieci :p
Wiesel
Feuerspritzer

kobieta

#7031 | Dodano: 21.10.2008 20:33:50
Yaoi? Ojj... nieładnie ;P ;)
yana
Sturmwalzer

kobieta

#7121 | Dodano: 23.10.2008 18:54:30
Owszem ładne, nawet bardzo ładne ;>
#10471 | Dodano: 22.01.2009 13:31:04
pomimo tego,że widziałam pare odcinków Erementar Gerard {czy jak to się pisze...} to i tak pałam wielką nieodwzajemnioną miłością do Sailor Moon oraz Yattamann'a czy tam Yattodetamann'a!
Death Note też jest nawet ok. widziałam film {część drugą}, czytałam mangę. na anime nie mogłam traffffić. szkoda.
a wszystko co wymieniłam wcześniej przebija xXxholic! w anime wszystko jest zbyt wydłużone.. ale manga. oh i ah!
*wzdycha tęsknie za Gettem Nocy*
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#11980 | Dodano: 17.03.2009 21:10:08
Ja zaczęłam właśnie oglądać Jūni Kokuki - The Twelve Kingdoms (z tym, że po angielsku, a nie japońsku), już pierwszy odcinek jest bardzo ciekawy, mam nadzieję, że dalej będzie tylko lepiej ;-)

EDIT:

Jūni Kokuki - The Twelve Kingdoms okazało się świetnym anime, dostało ode mnie 9/10, dość oryginalne anime, ciekawy świat i klimat... no i w ogóle polecam ;-)

Natomiast teraz zaczęłam Final Fantasy Unlimited, każdy zna świat Final Fantasy więc nie będę tłumaczyć o co chodzi, dodam tylko, że to nie jest na podstawie FF7... ale całkiem niezłe, na razie ma u mnie 8/10 ;-)

EDIT 2:
Skończyłam Final Fantasy Unlimited i muszę stwierdzić, że było całkiem niezłe, pozostaje przy ocenie 8/10 ;-)

EDIT 3:
W trakcie oglądania Bleach - jedne z lepszych anime jakie oglądałam, szkoda tylko, że w trakcie tych ciekawych odcinków wplatają serię nudnych :/ ale da się przeżyć ;-)

Strony: 1 2 36

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 34
Zalogowani: 17
Szukaj