Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
#6468 | Dodano: 08.10.2008 12:18:26
Piszemy tutaj o anime, które obejrzeliśmy i które polecamy... i ogólnie o tematach pokrewnych, np. mandze czy ogólnie związanych z Japonia ^^
No więc, ja zacznę ;-)
Ostatnio oglądane przeze mnie anime to dwa sezony Code Geass - naprawdę polecam... a tutaj troszkę ogólnych wiadomości o tym anime ;-)
Code Geass: Lelouch of the Rebellion śledzi losy brytyjskiego studenta, Leloucha Lamperouge, który przypadkiem zostaje uwikłany w jedną z akcji terrorystycznych przeprowadzanych przez Japończyków przeciwko okupantowi. Zostaje schwytany przez siły Brytanii i ma zostać rozstrzelany za popieranie terrorystów. Życie ratuje mu tajemnicza dziewczyna, która obdarowuje go mocą Geass: Lelouch może wydać każdemu dowolny rozkaz i zostanie on bezwzględnie wykonany. Młody Lamperouge staje na czele japońskiego powstania przeciwko Imperium: okazuje się bowiem, że jego prawdziwe imię to Lelouch vi Britannia i jest byłym 17-tym następcą tronu Brytanii. Wypędzony z rodzinnego kraju pragnie tylko jednego - zemsty na swoim ojcu, brytyjskim Imperatorze oraz stworzenia świata, w którym on i jego kaleka siostra będą mogli żyć razem szczęśliwie.
Gatunek: dramat, mecha
Odbiorcy: głównie shōjo, ale bym się specjalnie z tym nie zgodziła, bo moim zdaniem anime jest przeznaczone zarówno dla dziewcząt jak i chłopców ;-)
A tu jest link do mojej Anime List
http://myanimelist.net/animelist/lady_viconia
^^
Dexter - "A Serial Killer with a heart... just pray it's not yours" :P
#6470 | Dodano: 08.10.2008 15:58:01
Jedną z najlepszych mang, jakie czytałam był "Death Note" - ciągle trzymał w napięciu. Ogólnie wolę koreańską kreskę, bo japońska jest dla mnie za mało naturalna - postacie z koreańskich mang wyglądają trochę bardziej jak ludzie... ^^"
A jak anime to tylko Naruto. Niech ktoś sobie mówi co chce, że to jest dziecinne, głupie, czy jakie tam jeszcze, ale ja to po prostu bardzo lubię oglądać ^^
#6476 | Dodano: 08.10.2008 18:24:47
#6652 | Dodano: 12.10.2008 11:51:15
BTW: Muszę sobie do lapka większom bateriem nabyć. Obecna na całą trasę nie starcza -.- Tylko 2h trzyma.
#6886 | Dodano: 18.10.2008 19:14:34
Ghost In The Shell...
i tyle na razie w tym temacie:D
Ze 3 razy próbowałam to oglądać... ale jakoś nie mogę... te anime jest jakieś dziwne, nie w moim guście raczej :/
#6890 | Dodano: 18.10.2008 19:39:45
Ghost In The Shell...
Ze 3 razy próbowałam to oglądać... ale jakoś nie mogę... te anime jest jakieś dziwne, nie w moim guście raczej :/
*Patrzy z niedowierzaniem...
Coś mądrego.
#6894 | Dodano: 18.10.2008 22:13:50
Co do obejrzanych ostatnio przeze mnie anime, to skończyłam ostatnio drugi sezon School Rumble – jedna z lepszych szkolnych komedii ;-) zaczęłam też Angel Sanctuary ^^
#6899 | Dodano: 18.10.2008 22:55:29
Może jakbym przebiła się przez pierwsze 3 odcinki to bym zmieniła zdanie… ale wątpię, nawet kreska jest starodawna i odpychająca :/
Jakie odcinki???
Ja o filmie mówię!!!
Coś mądrego.
#6901 | Dodano: 19.10.2008 00:00:05
... sprawdzę to, ale jeśli jest powiązane z serialem to chyba raczej nie spodoba mi sie :P
EDIT: tak patrzę, że jest 6 filmów i 3 seriale Ghost in the shell... o który Ci chodzi?
#6906 | Dodano: 19.10.2008 10:31:32
Coś mądrego.
#6908 | Dodano: 19.10.2008 10:45:25
#6977 | Dodano: 20.10.2008 19:27:07
No dla facetów to na pewno będzie się podobać... ale piosenka całkiem spoko ^^
#6980 | Dodano: 20.10.2008 19:56:22
#10471 | Dodano: 22.01.2009 13:31:04
Death Note też jest nawet ok. widziałam film {część drugą}, czytałam mangę. na anime nie mogłam traffffić. szkoda.
a wszystko co wymieniłam wcześniej przebija xXxholic! w anime wszystko jest zbyt wydłużone.. ale manga. oh i ah!
*wzdycha tęsknie za Gettem Nocy*
#11980 | Dodano: 17.03.2009 21:10:08
EDIT:
Jūni Kokuki - The Twelve Kingdoms okazało się świetnym anime, dostało ode mnie 9/10, dość oryginalne anime, ciekawy świat i klimat... no i w ogóle polecam ;-)
Natomiast teraz zaczęłam Final Fantasy Unlimited, każdy zna świat Final Fantasy więc nie będę tłumaczyć o co chodzi, dodam tylko, że to nie jest na podstawie FF7... ale całkiem niezłe, na razie ma u mnie 8/10 ;-)
EDIT 2:
Skończyłam Final Fantasy Unlimited i muszę stwierdzić, że było całkiem niezłe, pozostaje przy ocenie 8/10 ;-)
EDIT 3:
W trakcie oglądania Bleach - jedne z lepszych anime jakie oglądałam, szkoda tylko, że w trakcie tych ciekawych odcinków wplatają serię nudnych :/ ale da się przeżyć ;-)