news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1

.:: Rammstein bez perkusji ::.

Nie, Christoph nie odchodzi z zespołu. Wręcz przeciwnie – od pewnego czasu czynnie udziela się w edukacji przyszłych bębniarzy. Z tej okazji, jak zapewne już wiecie zespół udostępnił oficjalne nagrania ostatnich utworów bez ścieżki perkusyjnej.

I tak oto całkiem niedawno, kupując październikowy numer perkusyjnego magazynu DrumHeads!! otrzymaliśmy płytę zawierająca między innymi specjalną, ćwiczeniową wersję "Waidmanns Heil". Redakcja magazynu zamieściła także w numerze specjalne nuty dla perkusistów, dotyczące rzeczonego utworu. Każdy chętny może nagrać swój cover i wziąć udział w konkursie pisma, z ciekawymi nagrodami. Filmik szkoleniowy, poniżej:

Konkurencja nie śpi, więc jeszcze tego samego miesiąca perkusyjny portal Vic Firth oddał w ręce czytelników ćwiczeniową wersję "B********". Aby ją zdobyć trzeba niestety zakupić specjalną składankę "Hard+Heavy 2" na której znajduje się zwykła oraz pozbawiona perkusji wersja utworu. Partyturę można pobrać tutaj i od razu zacząć zabawę. Żeby było łatwiej udostępniono Christopha na nowym profesjonalnym nagraniu z Sonisphere Festival 2010 w UK:

Reasumując, dzięki staraniom powyższych magazynów, Rammstein udostępnił dwie nowe wersje swoich utworów. Dla większości ludzi drums-back'i są tylko ciekawostką, ale dla fanów mogą stać się interesującym materiałem kolekcjonerskim!

.:: 03.11.2010 00:18:52 by vater ::.
Preses
Panzermeister

mężczyzna

#116311 | Dodano: 03.11.2010 07:20:26
Wsłuchałem sie dokładnie w to nagranie firmy VIC FIRTH i stwierdzam fakt, że akurat pechowo trafili z tym nagrywaniem filmiku, ponieważ akustyk zespołu praktycznie nie nagłośnił ani hi hat` u ani lewego crasha. Prawy też jest słabo nagłosniony :P Może sie mylę i jest to wina nagrywającego filmik, nie akustyka, ale takie oto moje spostrzeżenia.
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#116312 | Dodano: 03.11.2010 08:25:59
Co to jest partykuła?
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#116317 | Dodano: 03.11.2010 09:36:23
Co do pierwszego nagrania powiem tyle, że gość ma fajny akcent :P
Co do drugiego, Preśu masz rację, ale nie ma marudź. Tego kawałka nic nie uratuje :]
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Moonwalker
Feuerspritzer

(zbanowany)

mężczyzna

#116335 | Dodano: 03.11.2010 11:50:09
Posiada ktoś wersję B****** bez perkusji?
Preses
Panzermeister

mężczyzna

#116339 | Dodano: 03.11.2010 13:25:30
Tego kawałka nie trzeba wcale ratować, jest gid :D
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#116341 | Dodano: 03.11.2010 13:28:03
Preses napisał(a):
Tego kawałka nie trzeba wcale ratować, jest gid :D

Ohoho, żartowniś :P
So say we all.
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#116402 | Dodano: 03.11.2010 18:30:08
Po przeczytaniu nagłówka myślałem, że Krzysztof jednak dołączy do Dimmu Borgir...:P
Coś mądrego.
Till123098
Pussy

(zbanowany)

mężczyzna

#139544 | Dodano: 10.03.2011 15:02:32
1. nawet wpożo
2. słaby moi poprzednicy mają racje

Strony: 1

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie