Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Strony: 1 2
#111221 | Dodano: 06.10.2010 12:19:50
Koniecznie powinni zrobić reedycję, bo od tamtego czasu doszło dużo fajnego materiału...
Nein, nein, zadna reedycje, tylko vol2 :>
#111228 | Dodano: 06.10.2010 12:44:49
Zbiorek klipów w porządnej jakości i wybranych, świetnych koncertówek to sensowna rzecz, kiedy człowiek ma wszystko gdzieś pochowane na dysku i na miliardach płyt.
Otóż to - jakość. W sumie taki zbiór klipów każdy może sobie sam złożyć w domowych warunkach, ale dla mnie to nie to samo. Nie ma to jak transfer z oryginalnych taśm, zachowany aspect ratio, brak logo MTV w górnym rogu i tego typu rzeczy. Po prostu dzieło w takiej formie, jaką sobie zaplanował reżyser.
Zaletą jest też fajne, masywne pudełko typu super jewel box, ale to już informacja istotna chyba tylko dla prawdziwych maniaków estetyki :)
Materiałów mieli duużo więcej i spokojnie 2 DVD mogliby upchać, ale to R+, więć trzeba zadowolić się tym co się ma.
Przypomniało mi się, że jest coś takiego jak "Lichtspielhaus Limited Edition" (http://www.amazon.de/Rammstein-Lichtspielhaus-Limi...).
Nie dam sobie za to ręki uciąć, ale ta wersja ma chyba trochę więcej materiału koncertowego, jednak żeby się upewnić, to trzeba by znaleźć pełną tracklistę.
Heirate Mich z Rock am Ring zostało ocenzurowane z pocałunku Paula i Tilla (w sieci wcześniej krążyła "pełna" wersja).
O tym z kolei ja nie wiedziałem (o tym, że istnieje making of do "Engel" zresztą też nie). Ciągle coś nowego :)
No właśnie coś mi świtało, że to jest w zasadzie oficjalny teledysk do Sehnsucht, ale nie chciałem z tym wyskakiwać :P
Teraz to już sam nie wiem, czy to widziałem w TV przed "LSH", czy nie. Pamiętam, że kiedyś Viva Zwei puściła skrót z "LaB" i przed programem (albo zaraz po) zapodali też któryś kawałek z "LaB" osobno, jako quasi-teledysk właśnie, ale czy to był "Sehnsucht", to już nie pomnę.
Dlatego pytanie brzmi, czy ta wersja "Sehnsucht" była używana do promocji "Live Aus Berlin", czy powstała później, na potrzeby promocji "Lichtspielhaus"?
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
#111635 | Dodano: 08.10.2010 17:16:14
Dlatego pytanie brzmi, czy ta wersja "Sehnsucht" była używana do promocji "Live Aus Berlin", czy powstała później, na potrzeby promocji "Lichtspielhaus"?
Czy wersja "Sehnsucht" umieszczona na "Lichtspielhaus" była kiedyś pokazywana w TV to nie wiedziałem, myślałem, że specjalnie stworzyli to na potrzeby tegoż DVD.
Z tego co wiem to na potrzeby promocji Live Aus Berlin było "Asche Zu Asche" właśnie z tego DVD. Nawet jak były programy w TV gdzie pokazywali wszystkie teledyski to praktycznie zawsze przy roczniku 1998 puszczali "Asche Zu Asche".
A czy teraz takie DVD jak LSH mają rację bytu? Dla mnei jak najbardziej. Jak skończą działalność to chcę takie DVD z teledyskami od 2004, making off, plus jakieś naprawdę fajne dodatki. Wiadomo, że teledyski i making offy są na YouTube ale ja na przykład YouTube nie cierpię i wolę mieć wszystko na DVD niż szukać po necie.
#111911 | Dodano: 09.10.2010 19:33:00
Z tego co wiem to na potrzeby promocji Live Aus Berlin było "Asche Zu Asche" właśnie z tego DVD.
W takim razie prawdopodobieństwo, że widziałem właśnie "Asche Zu Asche" jest większe. Kurde, że też nie można się cofnąć w czasie i sprawdzić ;)
Tak czy siak, cofam swój zarzut co do "absurdalności do kwadratu" tego "Sehnsuchta" - skoro został stworzony, jak wszystko wskazuje, w konkretnym telewizyjno-promocyjnym celu a nie tylko po to, by zapchać czymś miejsce, to jest to po prostu absurdalne, ale nie do kwadratu ;)
Dopisano (2010-10-13 17:38:20):
Wygląda na to, że "Limited Edition" niczym nie różniła się od edycji podstawowej, poza rodzajem opakowania - zamiast jewel case był digipack:
http://www.shout.ru/releases/rammstein_releases200...
Wpadłem też na pierwotnie planowaną tracklistę "LSH" i jest w niej kilka znaczących różnic w stosunku do wersji ostatecznej:
http://herzeleid.com/en/news/*/archive/2003-09
Do klipów miał być komentarz audio w wykonaniu zespołu, making ofy miały też zawierać "Feuer Frei!", planowano osobny dział z wywiadami, a w dziale "Live" zapowiadano Meksyk 1999 (zamiast niego otrzymaliśmy Duesseldorf i Velodrom, więc tu raczej zmiana na plus).
Co najciekawsze, autor newsa był pewien, że "Das Modell" też na płycie się znajdzie, gdyż tak podobno twierdziły materiały promocyjne, które otrzymał.
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
#112556 | Dodano: 13.10.2010 17:39:43
So say we all.
#112557 | Dodano: 13.10.2010 17:48:23
Strony: 1 2