news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Jesteś z "pokolenia"...
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 35

#79214 | Dodano: 23.05.2010 20:07:38
Czyli o kawałkach, które nie znalazły się na albumach.

Kontynuując wątek Feuerrädera chciałem powiedzieć, że sam nie lubię tego z singla Engel Fan Edition, ale za to bardzo mi się podoba wersja koncertowa z 1996:

Tak samo z Wilder Wein z tego samego singla, wersja z LAB dużo lepsza.
So say we all.
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#79217 | Dodano: 23.05.2010 20:14:46
A tu moja ulubiona wersja Schwarzes Glas:

Coś mądrego.
Vanilia
Panzermeister

kobieta

#79253 | Dodano: 23.05.2010 21:23:08
A ja muszę powiedzieć, że "Feuerräder" podoba mi się w każdej wersji. No ale taki jest właśnie los ulubionych utworów. :]
Murderface: What do you mean, "booze ain't food?" I'd rather chop off my ding-dong than admit that!
Toki: You'd rather chop off your ding-dong than not drink?
Murderface: Yeah!
Toki: Wowee!
#79463 | Dodano: 24.05.2010 13:24:27
Schwarzes Glas zawsze madafaka. Kokain dobre, 5/4 niestety nudzi.
Halleluja zdecydowanie najlepszy b-side singlowy.

A najlepsza piosenka niestadardowa? Schwarzes Glas, Das Modell i Donaukinder.

Vanilia napisał(a):
Co do "Das Modell" wg Rammstein - lubię bardziej niż oryginał.

A co do tego się nie zgodzę - zrobili ten kawałek na jedno kopyto - choć bardzo go lubię. Kraftwerka nie da się "przeskoczyć", ale jak się na to nie patrzy to Rammsteinwy "Model" zyskuje bardzo.
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
offca
Panzermeister

kobieta

#79473 | Dodano: 24.05.2010 13:58:05
gorbaczovsky napisał(a):
5/4 niestety nudzi.

Jak nudzi jak mnie nie nudzi? ;) Wg mnie świetny utwór, o.
Elias, wach auf, du lebst einen Traum!
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#79532 | Dodano: 24.05.2010 17:08:32
Nie mielismy juz czasem tematu o B-side'ach? O.o
Ja nie rozumiem remiksu z singla Seemann.
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#79539 | Dodano: 24.05.2010 17:36:55
Też mam wrażenie, że już raz taki ignorowałam :>
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#79540 | Dodano: 24.05.2010 17:41:24
Dzar napisał(a):
Nie mielismy juz czasem tematu o B-side'ach? O.o
Ja nie rozumiem remiksu z singla Seemann.

Były o wersjach demo/innych wersjach tych samych kawałków. Ten temat założył Shag, więc nie może się dublować :P :>
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
#79541 | Dodano: 24.05.2010 17:41:53
No tamten temat mi nie bardzo pasuje do gadania o Stripped czy Kokain.
So say we all.
#79871 | Dodano: 25.05.2010 00:00:52
Kokain jest dla mnie za bardzo sucharowe momentami :C
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#80004 | Dodano: 25.05.2010 16:49:42
"Kokain" to Rammstein w najlepszym możliwym wydaniu - kawałek jest tak dobry, że spokojnie mógłby się znaleźć na każdym z dotychczasowych albumów R+ i jeszcze by na tych albumach robił za jeden z najmocniejszych punktów.

Podobnie niesamowite jest "Stripped" - jeden z nielicznych przykładów na to, że dobre covery jednak w przyrodzie występują. To wręcz cover idealny: zrobienie utworu całkowicie po swojemu, przy jednoczesnym zachowaniu klimatu oryginału. Jednak wykonanie live jest jakieś takie bez ikry, coś wyraźnie ulatuje, więc jeśli "Stripped" Rammsteina, to tylko w wersji studyjnej.

Co do "Das Modell", to nie mogę go słuchać, kaleczy mi uszy za każdym razem. Nic mi tu do siebie nie pasuje - ani wokal, ani riff, ani klawisze Flake. Choć tak naprawdę za oryginałem też nie przepadam, więc może tu jest źródło całego zła i powstał po prostu słaby cover słabego utworu.

"Feuerraeder" i "Halleluja(h)" zajeżdżają mi za bardzo punk rockiem, a w związku z tym odkładam je na półkę, gdzie trzymam paczki sucharów beskidzkich.

Aha, "5/4" może być.
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#80006 | Dodano: 25.05.2010 17:00:51
Jeśli mam wybierać między Stripped a Das Modell wybieram to drugie, przede wszystkim za wokal. Tam gdzie Till próbuje śpiewać po angielsku automatycznie wyłączam.

Kokain wrzuciłbym na miejsce KisiaMisia :)
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#80008 | Dodano: 25.05.2010 17:11:25
Spider napisał(a):
Jeśli mam wybierać między Stripped a Das Modell wybieram to drugie, przede wszystkim za wokal. Tam gdzie Till próbuje śpiewać po angielsku automatycznie wyłączam.

Till w jakimkolwiek innym języku niż niemiecki też mnie z reguły wkurza, ale "Stripped" to jakiś dziwny wyjątek. Ten angielski tam nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, dodaje klimaciku.

W "Das Modell" natomiast Till brzmi tak, jakby się dławił czy coś :)

Spider napisał(a):
Kokain wrzuciłbym na miejsce KisiaMisia :)

Uczyniłbym tak samo - wtedy "Sehnsucht" stałby się albumem tysiąclecia, a tak jest zaledwie wporzo ;)
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
#80009 | Dodano: 25.05.2010 17:14:04
Też bym Kokain do Sehnsuchta wrzucił, ale zamiast Engela. Engel ssie.

A Das Modell mi się zawsze podobał. Nawet bardziej niż Stripped, chociaż to też lubię.
So say we all.
#80018 | Dodano: 25.05.2010 17:30:06
Wytłumaczy mi ktos po co na singlu Seemann jest remix "Rammstein in the house"? To jest zwykła techniawa niezwiązana z żadnym kawałkiem R+ -.-
Porażka...
BOLMEN
Sturmwalzer

mężczyzna

#80294 | Dodano: 26.05.2010 13:57:45
Nie tylko na tym singlu jest taka "techniawa"
Chłopaki lubią takie drastyczne przeróbki i trzeba by ich o to zapytać .
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#80299 | Dodano: 26.05.2010 14:42:07
Tylko właśnie... Rammstein In The House wg mnie nie jest przeróbką żadnej piosenki. Jeśli sie myle poprawcie mnie.
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#80344 | Dodano: 26.05.2010 16:40:21
Aż sobie to przesłuchałem po raz pierwszy od nie-pamiętam-kiedy i rzeczywiście, remiks ten jest remiksem tylko z nazwy. Nie ma tam nawet jednego dźwięku z jakiegokolwiek kawałka R+, to po prostu osobny, autonomiczny utwór Timewritera. Kurna, technicznie rzecz biorąc to jest b-side ;) Nawet daje się go słuchać, tylko trzeba powstrzymywać się przed ziewaniem.
#80378 | Dodano: 26.05.2010 17:38:24
Dokładnie, nudne to i czerstwe jest koszmarnie.
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Dzar
Grill Master

Rammstein - Mehr

mężczyzna

#80418 | Dodano: 26.05.2010 20:10:10
To zostało wpuszczone na singiel tylko dlatego, że w tytule pojawia się nazwa zespołu -.-

Strony: 1 2 35

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 25
Zalogowani: 9
Szukaj