news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 133 34 35

Lucy
Zerstörer

kobieta

#211113 | Dodano: 19.05.2012 23:55:20
Ario, nie chcesz się z Niemkami pobujać? :))
Life is ours, we live it our way...
Ariovista
Śnieżka

kobieta

#211117 | Dodano: 20.05.2012 00:55:28
Lucy napisał(a):
Ario, nie chcesz się z Niemkami pobujać? :))

Chcesz, żebym miała koszmary? ;)
...zum Glück bin ich verrückt...
Caron
Perverse

kobieta

#211129 | Dodano: 20.05.2012 13:09:54
Ariovista napisał(a):
Wahnsinn napisał(a):
Po pierwszych dźwiękach Seemannsrose pomyślałam sobie, że to Czesław Śpiewa. Ale nie. Potem tylko zwykła biesiada.

NO właśnie :(
Mam nadzieję, że na koncercie to sobie odpuszczą :/

no way! ja już trenuje 'johohoho, ahoi!' :D
Bardziej brzmi jak Feindflugowy 'Sturmwalzer'
#211137 | Dodano: 20.05.2012 14:32:08
Johohoho, Die Seeeemannsroooose, johohoho, ja wohl!

Ja nie lubię ballad. Na tej płycie są ballady. Za dużo ballad. Albo przynajmniej kawałków w balladowym klimacie. Bis Der Spiegel Zerbricht, Regen, Kosmonaut, Unendlich, pominąłem Die Geister Die Ich Rief, ale jakoś też mi się zlewa w jeden kawałek z poprzedzającym go na płycie. To by była jedna sprawa. Ale po kolei:

- Unzerstoerbar- Jest otwarcie płyty z kopniakiem. Jest energia. Bardzo dobry otwieracz :)
- Zwei Schritte Vor- Jako utwór jest w porządku, ale zupełnie psuje kompozycję albumu, ni jak nie pasuje do klimatu, po prostu się nie trzyma kupy z resztą.
- Such Mich Find Mich- Całkiem niezłe disco :P do puszczenia przy pełnym regulatorze, otwartym oknie w samochodzie :D
- Bis Der Spiegel Zerbricht- Jak mówiłem wyżej. Nie lubię ballad. Ogólnie posłucham od czasu do czasu, ale zwykle w odtwarzaczu przełączam na coś bardziej skocznego. Ale nie mam nic do zarzucenia temu utworowi. Ot taki sobie.
- Die Geister Die Ich Rief - jak usłyszałem 30 sekundowe próbki, to temu utworowi poświęciłem swoją uwagę. Ten refren chyba najczęściej mimowolnie nucę. Zwrotki średnie. Ale refren jeden z najlepszych :)
- Bonobo- Tekst dość oryginalny jak na Oomph : D Całokształt podoba mi się, urozmaica płytę.
- Deine Eltern- Bardzo ładne sample, dużo elektroniki+ lekko niestandardowy wokal Dero sprawia, że jest to coś więcej niż przeciętniak.
- Kleinstadtboy- Mam zastrzeżenia do trochę nieporadnego wejścia w refren, tak jakby znany sampel pojawił się nagle tak z d*py ;) Podoba mi się gitarka.
- Regen - Zieeeeeeew. Smętna melodyjka. Dero ładnie śpiewa. Nic poza tym.
- Kosmonaut- On mógłby się w sumie znaleźć na Monsterze. Podoba mi się. Ale szkoda, że też jest w takim smętnym klimacie.
- Komm Zurueck- No tu coś bardziej skocznego :) I refren weselszy. Jak dla mnie jest to taka pozytywna wersja Kosmonauta :D
- Aus Meiner Haut- Już wspominałem. Refren najlepszy na płycie :) Też nadawałby się na poprzednie płyty. Trochę spodziewałem się czegoś innego po zwrotkach, ale może być.
- Seemannsrose- Jak wyżej- Johohoho, Die Seeeemannsroooose, johohoho, ja wohl! :)
- Unendlich- Widziałem tu pozytywne opinie na temat intra. Ale jak dla mnie to jest jedna wielka pomyłka. Nie dość, że mnie mocno denerwuje czekając na dalszą część utworu, średnio pasuje do reszty, Dero pośpiewa chwilę i koniec albumu. Najbardziej jednak mnie razi te półtora minuty. Zdzierżyłbym 30 sekund. Ale to czekanie rekompensuje mi naprawdę dobry utwór zamykający album, zdecydowanie najlepsza ballada, chyba mnie przekupiła chórkami ;)

Ogólnie płyta dobra, nie ma hitów, ale nie ma też bardzo słabych utworów, każdy z nich można sobie zanucić :) Przyjemnie się słucha całego albumu. Trochę za szybko się kończy ;( Jest aż osiem utworów poniżej 4 minut, w tym 5 poniżej 3:30.

Dżar poleca. Ogólna ocena 6+++/10.
#211138 | Dodano: 20.05.2012 14:50:02
To i ja umieszczę swoją "recenzję"
Rzeczywiście album nie jest z tych które da się polubić od pierwszego przesłuchania. Na poczatku mi się nie podobał, teraz po kilkukrotnym jego przesłuchaniu mogę śmiało powiedzieć, że jest dobry, inny stylistycznie niż poprzednie i miło się go słucha :)
Unzerstorbar- No fajne, wpada w ucho, trochę nie podchodzi mi wywrzeszczany refren ale mimo to jest git. Bardzo na plus akustyczna wstawka, gdyby w takim stylu utrzymali całą piosenkę byłoby jeszcze lepiej
Zwei Schritte Vor- Od początku mi się podobało, bardzo chwytliwy refren który nucę sobie od dłuższego czasu, dla mnie jeden z najlepszych kawałków na tej płycie
Such mich, find mich- eh, nie jestem z tych co wrzeszczą "uuuuu, umf się skończył po unrein" ale to mi nie podchodzi. Podczas słuchania tej piosenki mam przed oczami obraz Dero skaczącego po scenie w towarzystwie "czterech osiemnastek" wykonujących typowy układ choreograficzny w stylu disco. Refren wpada w ucho ale do jasnej dópy to Oomph!
Bis Der Spiegel Zerbricht- zwrotki kojarzą mi się z tym

i nie mogę się tego wrażenia pozbyć. Piosenka podoba mi się, refren jest miły dla ucha jak i cały utwór.
Die Geister Die Ich Rief- Mam wrażenie, że gdzieś słyszałam motyw "zwrotkowy" ale nie mogę skojarzyć gdzie. Ogólnie pieśń ładna, utrzymana w starym, dobrym stylu Oompha, słucha się jej z przyjemnością.
Bonobo- Nie jest złe, nie jest dobre, typowy przeciętniak. W dalszym ciągu nie pasuje mi słowo "bonobo" które pojawia się tam zdecydowanie za często, sama melodia jest dla mnie zbyt monotonna i prosta.
Deine Eltern- Przesłuchałam 2 razy, nie mogę się zmusić by znowu to włączyć. Nie podoba mi się, bez ogólnego zamysłu, chaotyczne. Według mnie jest to eksperyment który nie do końca się udał.
Kleinstadtboy- Fajne, refren często sobie nucę.
Regen- Balladka, miła, łatwa i przyjemna, ciut monotonna, ale czego chcieć od ballady. Dobrze Dero swój głos tutaj eksponuje.
Kosmonaut- Fajny eksperyment, takie Mass Effectowe :D ma w sobie pewnego rodzaju magię i stwarza przyjemny klimat.
Komm Zuruck- No kurde, refren to disco polo w czystej postaci, zwrotki trochę to ratują. Nie podoba mnie się, zbyt banalne a do tego mam wrażenie że podobny motyw słyszałam gdzieś milijon razy
Aus Meiner Haut- także zaliczam do mocniejszych kawałków tej płyty. Spokojne zwrotki ładnie kontrastują z cięższym refrenem który, swoją drogą, jest bardzo dobry. Melodia zapada w pamięć i sprawia, że chce się wracać do tego utworu.
Seemannsrose- Mój numer 1. Uwielbiam ten kawałek :D W sumie nie wiem czemu, ale jakoś pozytywnie mnie nastraja, do tego piękne przejście na cięższe granie, super chórki, najlepszy utwór tej płyty.
Unendlich- dobre na zakończenie, piękny wstęp, i choć melodia wydaje mi się dość powszechna lubię ten utwór. Będzie dobry na nastroje depresyjne.

Podsumowując, nie zawiodłam się, nie dostałam może do końca tego czego oczekiwałam ale i tak jest bardzo dobrze.
now i'm an alien
on a different planet
it makes it clear - i understand
we are all strangers - in a foreign land

Strony: 133 34 35

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła