news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Jesteś z "pokolenia"...
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 15 6 7 8

#155835 | Dodano: 29.06.2011 16:35:29
Ja mam na sms - "Waidmanns Heil" a na dzwonek "Zwitter". Pasują jak ulał! ;)

Coby powrócić do tematu:
Powtórzę jeszcze raz - "Mutter" to najlepszy album R+ !!!
You Can't Escape Your Destiny
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

Sponsor
#155859 | Dodano: 29.06.2011 18:17:16
"Rein Raus" to jeden z wielu najjaśniejszych punktów na tej płycie.
Piosenka tytułowa czy "Adios" mogą się po pewnym czasie nudzić, ale nie zmienia to oceny płyty na jak najbardziej pozytywną.

Najlepsza płyta zespołu, bez złych momentów - na pewno brakuje tam monotonii i nudy, braku różnorodności. I dobrze.
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
feyd
Panzermeister

mężczyzna

Sponsor
#155979 | Dodano: 29.06.2011 22:10:40
gorbaczovsky napisał(a):
"Rein Raus" to jeden z wielu najjaśniejszych punktów na tej płycie.

...i w ogóle najjaśniejszy punkt drugiej połówki albumu. Gdybym miał krótko zdefiniować "Rein Raus", to rzekłbym, że jest on dokładnie tym, co Ramschtaynovi wychodzi najlepiej.
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
dhr
Panzermeister

kobieta

Sponsor
#155998 | Dodano: 29.06.2011 22:54:58
czyli piosenką o niezobowiązujących stosunkach seksualnych.
feed your dreams to fishes
#156020 | Dodano: 30.06.2011 00:06:01
I mechanicznym, tępym łupaniu muzycznym ;)
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
RyszardRwieSerce
Feuerspritzer

mężczyzna

#156024 | Dodano: 30.06.2011 00:23:21
Dodam tez cos od siebie. Zanim wyszła płyta Mutter to juz bylem wielkim fanem R+. Moją pierwszą kasetą było Sehnsucht zaraz po tym jak wyszła czyli jakos w 1997, kumpel kupił mi ją na urodziny. Po Live Aus Berlin czekałem na kolejna płytę jak na zbawienie.Był jakis konkurs w radiu, cos tam wygrałem ide po nagrode, pokazują mi jakies kasety, dla mnie przydzielili jakieś disco, komuś nową kasetę Rammstein Mutter.Od razu nastąpiła zamiana nagród;D

Mein Herz Brennt - przyzwyczajony byłem po dwóch pierwszy plytach , do surowego twardego brzmienia jakie dawało tam R+. Tu mamy niespodziankę, właczam kasete, spokojne ciekawe intro miłe dla ucha.Po chwili poczułem dreszcz i mnie zamurowało.Od razu usmiech od ucha do ucha ^_^ mógłby jeszcze kiedyś otwierać koncert...

Links 234 - Przypomina trochę Du Hast czy Der Meister, na tamten czas telewizja komercyjna pokazywała często teledysk:) fajne tempo , fajnie sie jezdzi autem i tego słucha.

Sonne - Teledysk zobaczyłem w 30 ton w prog.2 tv. Mocny, ciężki, walcowaty.Bardzo miło sie slucha, zwłaszcza refrenu ;]

Ich Will - od razu jak usłyszałem to polubiem, fajny skoczny kawałek, jeden z ulubinych na tej płycie.

Feuer Frei! - to samo przeżycie, jak po usłyszeniu Küss Mich (Fellfrosch).Totalna miazga, szybki, ciężki utwór. Cały czas utrzymane dobre tempo które nie daje ochłonąć, to tak jakby biec i uciekać przed rozpędzonym walcem. Mogliby kiedys nagrac plyte w takim tempie jak te dwa utwory.

Mutter - dobry na czas ochłonięcia podczas słuchania, jak na poprzednich płytach mozna postawić obok Seemann lub Klavier.Bardzo fajnie sie słucha

Spieluhr - cos jak sonne, ale nie do końca ;)

Zwitter - obok Feuer Frei, Küss Mich , co tu duzo mowić ja po prostu lubie szybkie ciezkie metalowe granie, a ten utwór to zawiera ;D

Rein Raus - musiałem usiąść jak go słuchałem pierwszy raz ;) coś jak Bück Dich, ciężko, dobrze podtrzymuje cała płyte.

Adios - dobry na zakończenie całej płyty , ale ta solówka ^_^

Nebel - bardzo pasuje na utwór zamykający płytę. Spokojny, chce sie słuchać non stop.
Dobrze ze sie znalazl na płycie.

Ogólnie podsumowując," Mutter " otworzyło cos nowego na drodze Rammstein. Porównywałem utwory do plyty "Sehnsucht" ponieważ jest to moja pierwsza płyta(na tamten czas jeszcze kaseta) od której zacząłem słuchać ciężkiego grania.Czuje ogromny sentyment do niej. Płyta Mutter to majstersztyk, później koncert w listopadzie w Spodku to cos niezapomnianego.
Nie chce juz mi sie terefere kuku
mak
Sturmwalzer

mężczyzna

#156025 | Dodano: 30.06.2011 00:31:21
Zawsze mi się wydaje, że Dalai lama jest na Mutter a Rein Raus jest na Reise, reise. A dlaczego tak, to za cholere nie potrafię wytłumaczyć :)
"To forum ostatnio przypomina bardziej reżim komunistyczny, niż forum " ~ichtudirweh

"Ludzie i Dzieciaki , kto zatrudnia trutnia shagwest-a (?) kim jest ten koles z gimnazjum." ~ 15astolatek :D
Krycha
Panzermeister

mężczyzna

Sponsor
#156492 | Dodano: 01.07.2011 16:49:57
Ja MUTTER kupilem u Ruskich za 15 pln, kiedys haha. Tylko i wylacznie dlatego, ze byla. Na okladce zamiast embrionu byl Paul z okladki SONNE ;)
A ha!
#156498 | Dodano: 01.07.2011 17:28:31
Ja Najpierw dostałam kasetę od brata na urodziny z tekstem "pójdziesz do liceum ogólnokształcącego"- miałam wtedy jakies 11-12 lat i dotej pory nie wiem co to miało znaczyć, ale do LO rzeczywiście poszłam xD
Gott weiss ich will kein Engel sein
DJPreZes
Feuerspritzer

mężczyzna

#157569 | Dodano: 06.07.2011 22:36:34
Natchniony sondą i tym, że znowu na chwilę stałem się aktywny na forum (ach te 80 postów czy coś koło tego...normalnie ze dwie klawiatury na tym zajechałem) postanowiłem kolejny raz skonfrontować moje przekonanie na temat Mutter z rzeczywistością.
Ok - poszukałem Matki na półce (ołtarzu raczej...jak znajdę czas, to obfocę i skataloguję co też posiadam w swoich skromnych zbiorach) i... MHB jest spoko (jako otwieracz koncertowy nawet bardzo spoko). Links i Sonne...ekhm... Nie rozumiem ich fenomenu. No ok - na Links nogi same do tego pseudo marszu się ustawiają, ale Sonne? To już bardziej Der Boxer mi przypadł do gustu. Potem Ich Will - najjaśniejszy moment płyty z genialnym teledyskiem. Dopiero Haifisch go przebił. Następnie FF, które może i takie tragiczne nie jest, ale wg mnie proste jak budowa cepa, ale bez tej pięknej prostoty rodem z Herzeleid. Mutter? Ballada, których raczej u R+ nie trawię (poza m.in. Seemann, o ile to ballada). Spieluhr...Hm. Kolejne niezłe nagranie, ale głowy też nie chce coś urwać. Zwitter i Rein Raus (ach wersja z Knaack 2000..piękna) - totalne średniaki, ale na tle Sonne i Links nadal są to arcydzieła. Adios - jak większość ludzi wiedzała na tym nagraniu psy, to ja uznałem - może być, tragedii nie ma, ale...hm...chyba się znudziło czy coś. Sam nie wiem. Nebel - temu też nie przepuszczę. Ogólne podsumowanie - tak długo negowałem istnienie tej płyty, tak długo jej nie słuchałem, że po dzisiejszym przesłuchaniu dochodzę do wniosku, że mimo, że najsłabsza, to aż tak tragiczna nie jest.
Malin
Pussy

(zbanowany)

kobieta

#157911 | Dodano: 08.07.2011 21:25:55
I tak nadal uważam, że Mutter jest najlepszą płytą, w sumie nie wiem czemu. Po prostu najbardziej przypada mi do gustu. Z resztą jakby nie patrzeć, to NIE MA w całej dyskografii Rammsteina utworu, którego nie mogłabym słuchać.
Dein Glück Ist nicht mein Glück, ist mein Unglück...
#157913 | Dodano: 08.07.2011 21:29:40
W zasadzie, zaczęłam się zastanawiać czy nie lubie tej płyty ot tak z senstymantu, ale jednak to nie jest najpoważniejszy czynnik, jaki wpływa na moją sympatie dla tego krążka.
Gott weiss ich will kein Engel sein
tita0018
Feueranfänger

kobieta

Sponsor
#157970 | Dodano: 09.07.2011 10:14:25
to jest najlepsza płyta Rammstein i nikt mi nie wmówi, ze tak nie jest ;) nawet na sondzie miałam problem z wybraniem 3 utworów, które mi się mniej podobają i po głębszym zastanowieniu stwierdziłam, ze tam przecież nie ma słabych utworów! kocham ten album :)
Mein Herz brennt...
#196460 | Dodano: 30.01.2012 13:44:32
Nie jestem wielkim fanem "Matki" ale złego słowa nie powiem.
Adios,Zwitter, Rein Raus , Feuer Frei, Links 2 3 4 no i może Sonne reszta OK ale jakoś mnie nie porywa.

Może się jeszcze przekonam...
Evemoll
Feueranfänger

kobieta

#204633 | Dodano: 29.03.2012 23:24:20
Kocham. I już.
Nigdy nie wiadomo, kiedy się spodziewać hiszpańskiej inkwizycji!
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#204655 | Dodano: 30.03.2012 08:22:18
Nie ma to jak treściwe posty argumentujące swoje zdanie...
|╬═|
marqina
Feueranfänger

kobieta

#206854 | Dodano: 15.04.2012 13:11:51
Mein Herz Brennt - od pierwszego usłyszenia kocham ten kawałek, wersja koncertowa niszczy.

Links 234 - szybki, marszowy, jak to w starym dobrym R+.

Sonne - może mnie zlinczujecie, ale dla mnie ten kawałek to wizytówka Rammsteina, przez ile lat istnieje, przez tyle mi się nie znudził. A to się rzadko zdarza.

Ich Will - na początku jakoś mi nie podchodziła za bardzo, ogólnie wkurza mnie wstęp, ale ma świetne przesłanie, tekst jak zawsze (przynajmniej w 99,9% przypadków) na plus. Początek nadal mnie nieco denerwuje, ale lubię ją.

Feuer Frei! - Bang Bang:D Już dawno jej nie słuchałam, ma tendencje do przejadania się podczas przedawkowania, ale jest dobra.

Mutter - ładna ballada, ale wciąż wolę Klaviert. Ale jest dobra, tak czy siak:)

Spieluhr - trochę dziwna. Początek kojarzy mi się z poecją śpiewaną Tilla. Posłucham, ale nie lubię jej aż tak bardzo, jak powyższych kawałków.

Zwitter - mistrzowski tekst, jak zawsze;))

Rein Raus - piosenka op tym co chłopaki najwidoczniej lubią najbardziej. Ciężka i dobra;)

Adios - przesłanie świetne, fajne przejścia pomiędzy szybkim i wolnym tempie. Piosenka na dziś:)

Nebel - taka w sumie ballada, stawiam ją nad Mutter. Choernie klimatyczna.

Płyta jest doskonała, nie ma słabych punktów.Jakbym miała wskazać najsłabszy, to chyba bym się skłoniła ku wskazaniu na Spieluhr. Ogółem można słuchać jej całej od początku do końca z uwielbieniem, na RR kilka kawałkó w moim przypadku raczej przy słuchaniu pomijam. A pierwsza trójka z tej płyty to mistrzostwo świata;))
Krycha
Panzermeister

mężczyzna

Sponsor
#207013 | Dodano: 16.04.2012 11:40:31
marqina napisał(a):
Jakbym miała wskazać najsłabszy, to chyba bym się skłoniła ku wskazaniu na Spieluhr.

Jeden z najlepszych industrialnych kawałków Rammstein przecież...
A ha!
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#207020 | Dodano: 16.04.2012 12:19:42
Faktycznie, w tym numerze jest przecież TYLE INDUSTRIALU...
|╬═|
#207022 | Dodano: 16.04.2012 12:22:34
Ja tam nie wiem, ale już w Feuer Frei widze więcej industrialu... :) Spieluhr nie jest złe, po prostu nie lubię jej tak bardzo jak reszty płyty.

Strony: 15 6 7 8

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 26
Zalogowani: 10
Szukaj