news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 14 5 6 7 8

feyd
Panzermeister

mężczyzna

#136779 | Dodano: 21.02.2011 19:09:18
I'm back, że zacytuję kultowca Arnolda ;)

Kerosine napisał(a):
Pfft, niekoniecznie "wunderbar" od razu (choć i tak się zdarza :), ale to, że coś jest bardziej przystępne szerszemu gronu odbiorców nie czyni tego automatycznie bezwartościowym :/

Ale ja poważnie mówiłem z tym wunderbarem. Faktycznie, z tego co tu wypisuję może się wyłaniać taki obraz, że od razu rzucam się z okna na widok czegoś skierowanego do szerokiego grona odbiorców, ale wierz mi, nie jest tak. Zresztą chciałem zahaczyć m.in. o ten temat w odpowiedzi na Twój post o "Reise, Reise", ale napisałaś, żebym poczekał aż się szerzej o tej płycie wypowiesz, to poczekam :)

dhr napisał(a):
I nie, nie sprowadzają się.

Nie muszę więc chyba dodawać, że z chęcią poczytam, jak widzisz różnice :)

dhr napisał(a):
Ale nie oznacza to jeszcze, że jest bardziej komercyjna - pan, który klepał spis, miał inne wyobrażenia o targecie, mainstreamowości, sprzedawalności i kampanii reklamowej.

I mam w związku z tym głębokie przeświadczenie, że głównym zadaniem owego pana było złożenie albumu w taki sposób, aby szala przechylała się bardziej w stronę komercyjności. Nie widzę innego powodu, dla którego Universal miałby pana przysyłać.

dhr napisał(a):
ale ta pierwotna grupa odbiorców to byli dokładnie tacy sami nieco alternatywni, jak teraz, tylko wtedy co innego było tą trochę-alternatywą!

Nie chcę łapać za słówka, ale to tylko potwierdza moją tezę o dwóch grupach, bo skoro co innego było trochę-alternatywą, to i grupa odbiorców "tamtej" alternatywy jest odmienna od odbiorców alternatywy "dzisiejszej", już innej, zatem skierowanej do innych ludzi.

dhr napisał(a):
Raz grali dwa wieczory, innym razem cztery, a ostatnio trzy - więc co, "Pussy" im zaszkodziło?

Kto wie, może i zaszkodziło na zasadzie co za dużo, to niezdrowo; tych czterech wieczorów użyłem jednak na zasadzie metafory dla zobrazowania zjawiska pt. coraz większe trasy, coraz więcej kontynentów na rozkładzie, coraz większe show, coraz więcej luda, na sektorach karmiące matki z dziećmi i wycieczki szkolne (czyli ta nowa grupa odbiorców ;)). Więc pytanie pozostaje aktualne: czy to wszystko by się wydarzyło, gdyby Rammstein muzycznie pozostał na etapie "Weisses Fleisch".
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#136832 | Dodano: 21.02.2011 20:59:27
feyd napisał(a):
I'm back, że zacytuję kultowca Arnolda ;)

Kerosine napisał(a):
Pfft, niekoniecznie "wunderbar" od razu (choć i tak się zdarza :), ale to, że coś jest bardziej przystępne szerszemu gronu odbiorców nie czyni tego automatycznie bezwartościowym :/

Ale ja poważnie mówiłem z tym wunderbarem. Faktycznie, z tego co tu wypisuję może się wyłaniać taki obraz, że od razu rzucam się z okna na widok czegoś skierowanego do szerokiego grona odbiorców, ale wierz mi, nie jest tak. Zresztą chciałem zahaczyć m.in. o ten temat w odpowiedzi na Twój post o "Reise, Reise", ale napisałaś, żebym poczekał aż się szerzej o tej płycie wypowiesz, to poczekam :)

Feydziu drogi, sprawa z recenzją nieco się obsunęła w czasie... napisałam, że zapodam ją w ciągu miesiąca, ale nijak nie idzie się rozdwoić, a nawet roztroić :) Specjalnie dla Ciebie jednak postaram się ją ukończyć w ciągu najbliższych dwóch tygodni :) Tymczasem polecam Ci mój Subiektywny Ranking Ulubionych; jako, że znalazło się w nim parę utworów z tej jakże wspaniałej płyty :)

W międzyczasie naszło mnie parę refleksji na temat "Du Hast" i jego... ekhem... ogólnej przystępności dla ogółu, ale to chyba nie ten temat, a ja już dzisiaj nie mam siły, żeby naświetlać tę kwestię :) Innymi słowy, padam na pysk :)
Ich hab' keine Gust
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#142372 | Dodano: 02.04.2011 19:08:03
Mutter ma dziś 10 lat!
Coś mądrego.
pariser
Moherator

kobieta

#142373 | Dodano: 02.04.2011 19:10:02
*szał*
Mi scusi.

Spider
Zerstörer

mężczyzna

#142374 | Dodano: 02.04.2011 19:10:52
To chyba jakoś 4 klasa PSP. Byłoby na miejscu z tej okazji zamieścić nową, mutterową skórkę.
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#142400 | Dodano: 02.04.2011 21:52:44
"Mutter" rządzi!
You Can't Escape Your Destiny
Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#142401 | Dodano: 02.04.2011 21:56:03
... pierwszą trójcą albumów spod znaku R+.
Ich hab' keine Gust
natus_942
Feuerspritzer

kobieta

#143180 | Dodano: 07.04.2011 21:34:19
Mutter zawsze będzie na topie:)
Benzinn
Pussy

kobieta

#145839 | Dodano: 28.04.2011 22:14:41
Więc ja się wypowiem (:

Mein Herz brennt-Zrobił mi z mózgu miazgę.Świetny wstęp.Idealny.
Links2-3-4-Świetna marszowa piosenka.
Sonne-Kosmos.Tak to można ująć.
Ich will-Ma rozkazujący charakter.Bardzo mi się podoba tekst i całokształt.
Feuer Frei-Cholera.Zajebiste.
Mutter-Piękna Ballada.
Spieluhr-Miła odmiana.
Zwitter-Może być.Nie podoba mi się tak jak pozostałe utwory.
Rein Raus-Jedna z moich ulubionych piosenek.
Adios-Słowa Nichts ist für dich .Nichts war für dich .Nichts bleibt für dich.Für immer. Po prostu niszczą.
Nebel-Cudna piosenka skłaniająca do refleksji po całym albumie.
Kementeri
Sturmwalzer

kobieta

#149902 | Dodano: 26.05.2011 23:01:39
Przyznam się, że oprócz oryginalnej Mutter mam też jakąś udziwnioną kopię wytrzasniętą skądś przez ojca. Oprócz zwykłej jedynastki, znajduje sie na niej sześć piosenek z Sehnsuchta + Kokain i Wilder Wein...

Dopisano (2011-06-29 09:36:51):

No i Stripped :P
All of my friends are dead
Why couldn't I go instead?
http://mistress-styx.tumblr.com/
Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#155745 | Dodano: 29.06.2011 09:49:11
"Mutter" to znakomita płyta, z wyjątkiem jednego syfilisa brzmiącego jakby żywcem wyjęty z "Sehnsuchta" (mowa o "Rein, Raus", of course). Tfu :P
Ich hab' keine Gust
Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

#155750 | Dodano: 29.06.2011 10:00:53
Uwielbiam Rein Raus!
pariser
Moherator

kobieta

#155755 | Dodano: 29.06.2011 10:09:59
Ja też!
Mi scusi.

Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

#155757 | Dodano: 29.06.2011 10:11:41
Mam go nawet ustawionego jak ktoś z FR do mnie dzwoni. xDD
Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#155760 | Dodano: 29.06.2011 10:13:51
Ja jako dzwonek w telefonie mam ustawioną "P" :> :> :P
Ich hab' keine Gust
#155763 | Dodano: 29.06.2011 10:16:38
Ja mam Waidmanns Heil :D Te trąby mają power :P
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#155764 | Dodano: 29.06.2011 10:18:12
Przestańcie mówić o dzwonkach, bo zacznę buczeć :(
Mój śliczny Mutterowy dzwonek :(
dhr
Panzermeister

kobieta

#155765 | Dodano: 29.06.2011 10:24:31
też mam ustawioną rzecz jasna Pussy - ale chcę zaprotestować w sprawie Rein Raus! Toż to urocza pieśń!
feed your dreams to fishes
#155766 | Dodano: 29.06.2011 10:26:33
Najlepsze Rein Raus było na jakimś koncercie gdzie Rysiu się zaciął i powtarzał wkółko "Rein!" :P
Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#155768 | Dodano: 29.06.2011 10:36:07
dhr napisał(a):
też mam ustawioną rzecz jasna Pussy - ale chcę zaprotestować w sprawie Rein Raus! Toż to urocza pieśń!

Hy hy, dla mnie to właśnie "Cipeczka" jest uroczą piosenką :>
Ich hab' keine Gust

Strony: 14 5 6 7 8

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 18
Zalogowani: 5