news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Jesteś z "pokolenia"...
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

izulowa
Pussy

kobieta

#96255 | Dodano: 20.07.2010 01:00:00
Z tej płyty najbardziej uwielbiam Białe Mięso, Rammstein (matko jedyna- boska piosenka), DRSG i Asche zu Asche.
Ich will dass ihr mir vertraut!
Ich will dass ihr mir glaubt!
galgan
Pussy

(zbanowany)

mężczyzna

#96410 | Dodano: 20.07.2010 14:35:17
Najlepsza płyta Rammstein! Ulubione: Weisses Fleisch (lepiej brzmi live, wyraźniej słychać te skandowane "Fleisch!" w refrenie), Wollt Ihr das Bett im Flammen Sehen, Du Riechst So Gut i Laichzeit.
Sonia
Feuerspritzer

kobieta

#98819 | Dodano: 31.07.2010 00:44:20
Najbardziej ulubiona trójka z tej płyty:
- Seemann
- Rammstein
- DRSG
,,Bo wypadek to dziwna rzecz...
Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy."
Kłapouchy
Kamila
Panzermeister

kobieta

#100279 | Dodano: 09.08.2010 01:35:24
Płyta Herzeleid. Płyta dobra. Są kawałki, które naprawdę powalają na kolana, ale również i takie wobec których podchodzę obojętnie. Du riechts so gut to mój ulubiony kawałek z tej płyty - świetne riffy, szybkie tempo, z przjemnośią się ją słucha. Druga z piosenek, którą tak naprawdę odkryłam podczas obejrzenia pierwszy raz Live aus Berlin to Weisses Fleisch i może na wersji koncertowej pozostańmy. Może to kwestia dynamiki, dobrej akustyki podczas koncertu? No i Heirate mich. I również mogę powiedzieć, iż wersja koncertowa bardziej mi się podoba niż z płyty.
A ja tam wzdycham i co...
Benzinn
Pussy

kobieta

#145845 | Dodano: 28.04.2011 22:21:48
Pierwszy album i całkiem udany.Najbardziej podoba mi się:Weisses Fleichs,Seenman,Du riechts so gut oraz Asche zu Asche.
#194190 | Dodano: 14.01.2012 16:48:31
Wikipedia w ostatnim zdaniu na temat książki "Pachnidło" napisała:

Piosenka niemieckiego zespołu Rammstein z ich debiutanckiego albumu Herzeleid "Du riechst so gut" była inspirowana Pachnidłem.

Prawda to, czy nie?
Mi scusi.

Spider
Zerstörer

mężczyzna

#194191 | Dodano: 14.01.2012 16:49:55
pariser napisał(a):

Piosenka niemieckiego zespołu Rammstein z ich debiutanckiego albumu Herzeleid "Du riechst so gut" była inspirowana Pachnidłem.

Prawda to, czy nie?

Już o tym kiedyś czytałem. Możliwe zwłaszcza, że książka jest z '85 :)

Dopisano (2012-01-14 16:50:15):

Film taki se :P
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
#194559 | Dodano: 16.01.2012 20:06:09
pariser napisał(a):

Prawda to, czy nie?

Ależ oczywiście :)

Jak wygrzebię jakiś stary wywiad z Tillem na ten temat, to wrzucę.
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
#196456 | Dodano: 30.01.2012 13:12:55
Świetny album , potężne riffy , klimatyczny bas..po prostu wszystko zajebiście. Co do piosenek generalnie lubię wszystkie utwory a najbardziej : Asche zu Asche , Laichzeit i Heirate Mich i Weisses Fleich. Ogólnie niema się czego czepiać. Choć muszę przyznać że album w moim odczuciu jest nieco monotonny mianowicie niektóre pomysły się powtarzają.
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

Sponsor
#196733 | Dodano: 01.02.2012 14:26:14
Na pewnej stronie (link TUTAJ znalazłem informację o koreańskiej wersji Herzelied bez "Das Alte Leid" (co im przeszkadzała?).
Czy ktoś może potwierdzić, że istnieje taka wersja i biedny Vater będzie musiał sprowadzać ów twór zza wielkiej Kamczatki?
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
#196760 | Dodano: 01.02.2012 18:08:42
Może ten dziecięcy płacz, albo "Ich will ficken"? O_o
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
#196788 | Dodano: 01.02.2012 20:02:31
Na początku Das Alte Leid też mi nie pasował, ale po jakimś czasie się do niego przekonałem
Peli
Feueranfänger

kobieta

#197745 | Dodano: 08.02.2012 10:50:39
Herzeleid to zdecydowanie jeden z najlepszych albumów Rammsteina. Jest sobie ściągnięty na moim komputerze, jednak wczoraj wybrałam się do sklepu, aby kupic oryginał, no i niestety nie było, więc muszę zajrzec do innego sklepu lub zamówic. Bo co jak co, ale nie ma to jak oryginalna płytka :P A co do utworów, to: DRSG, Rammstein, Asche zu Asche, Heirate Mich i Seemann. Ciągle tylko nie mogę przebolec, że gdy wydawali tę płytę, to ja byłam taka malutka hehe.
Caron
Perverse

kobieta

Sponsor
#197752 | Dodano: 08.02.2012 11:41:58
Jak malutka? :))
Peli
Feueranfänger

kobieta

#197754 | Dodano: 08.02.2012 11:43:09
1 rok :(
Rożen
Sturmwalzer

mężczyzna

#197786 | Dodano: 08.02.2012 16:06:21
No i karton droga Caron. :P

Laichzeit i Das Alte Leid bardzo brakuje na obecnych koncertach.
yoll0
Feuerspritzer

kobieta

#197830 | Dodano: 08.02.2012 21:53:11
Dla mnie płyta byłaby idealna gdyby nie Das alte Leid i Der Meister. Które nie wiem czemu jakoś mi nie podchodzą. Reszta jest po prostu świetna, każdy utwór ma coś w sobie. Poza tym wykonanie na LaB Heirate mich i Asche zu asche, jest miażdżące.
...uśmiechem na twarzy pokonam przeciwności
marqina
Feueranfänger

kobieta

#207637 | Dodano: 20.04.2012 18:16:33
Dość mały odzew w temacie:)

Wollt Ihr Das Bett In Flamen Sehen
Dla mnie to nie jest dobry otwieracz tylko totalny rozp... demolka. Cholernie prosty, dwie partie. Ja wolę tą z "Rammstein". Zachwycam się nią, bo zwaliła mnie z nóg na żywo, głównie za sprawą Krzysia.

Der Meister
Tutaj zgodzę się z większością. Kawałek chyba nie jest jakiś powalający, bo go przewijam zazwyczaj. Nie wiem czy mnie denerwuje. Po prostu jest mi totalnie obojętny.

Weisses Fleisch
Energiczny kawałek, energiczna solówka, bardzo bardzo cenię.

Asche zu Asche
Ha, to jest to! Kiedyś dziwne były dla mnie te szeptane chórki. Wolę wersję live. Ale i tak rządzi!

Seemann
"Pierwsza" ballada z albumu. Lubię, ale ile razy ją słucham, to zawsze sobie uświadamiam, o ile bardziej cenię Klavier z Sehnsucht.

Du Riechst So Gut
Klasyka i legenda, no ba. I ten zabawny teledysk '95, który strach oglądać bez muzyki. I ten zmierzchowy klip '98, gdzie Schneider wyszedł tak miodzio i nie poznałam na początku Flake'a. Miód i cukier!

Das Alte Leid
Nie wiem, ale nie przemawia do mnie specjalnie. W hierarchi obok Der Meister.

Heirate Mich
To jest to.

Herzeleid
To jest to 2.

Laichzeit
To jest to 3.

Rammstein
No nie wiem. Raz mi się podoba, raz wydaje mi się kiczowaty. W każdym bądź razie wolę początek płyty.

Płyta jest świetna! Sehnsucht jest dużo lepszy, ale Herzeleid i tak miażdży. Co by nie mówić.
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#210499 | Dodano: 14.05.2012 16:45:43
marqina napisał(a):
Rammstein
No nie wiem. Raz mi się podoba, raz wydaje mi się kiczowaty. W każdym bądź razie wolę początek płyty.

Kiczowaty? Wydaje mi się, że wcześniej nikt czegoś podobnego nie wymyślił.
Paulus44
Feueranfänger

mężczyzna

#210500 | Dodano: 14.05.2012 16:50:09
No ja się nie zgodze że jest kiczowaty.Słuchając trzeba też zwrócić uwagę na tekst.Dla mnie bardzo dobry kawałek
ordnung muss sein!

Dann sind wir Helden ...

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 23
Zalogowani: 10