news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3 4 512

Sonia
Feuerspritzer

kobieta

#98820 | Dodano: 31.07.2010 00:47:54
Dziwna płyta, ale wole ją od Herzeleid.
,,Bo wypadek to dziwna rzecz...
Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy."
Kłapouchy
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#100166 | Dodano: 08.08.2010 13:15:29
Nie wiem, czy już o tym pisałem, ale jak na mnie to jedynym minusem jest kolejność utworów. Spiel mit Mir winno być na przedzie, a Klavier lub Alter Mann na końcu.
Coś mądrego.
#100170 | Dodano: 08.08.2010 13:36:16
"Klavier" i "Alter Mann" są przecież pod koniec albumu. Chyba, że chodzi ci o to by któreś z nich go zamykały.
You Can't Escape Your Destiny
Die Kreatur
Sturmwalzer

mężczyzna

#100181 | Dodano: 08.08.2010 13:59:53
ja bym co najwyżej dał SMM na początek, na koncertach pasowało bardzo dobrze , więc na płycie też by było ciekawsze niż tytułowy Sehnsucht
#124545 | Dodano: 10.12.2010 17:30:53
W moim rankingu płyt Rammsteina,"Sehnsucht"znajduje się na drugim miejscu,zaraz po "Herzeleid".Tak właściwie to podobają mi się z niej wszystkie kawałki oprócz "Alter Mann",wobec którego mam mieszane uczucia.Czasem mam na niego fazę,czasem nie.Po prostu.Zdecydowanie moim ulubionym kawałkiem z tej płyty jest "Spiel Mit Mir"(świetne otwarcie Live aus Berlin,o wiele lepiej brzmi na żywo niż na CD),oraz "Klavier" (najpierw lekka zwrotka,potem mocniejszy refren,jedna z najlepszych ballad w ich wykonaniu).To właśnie od "Sehnsucht" zaczęła się moja muzyczna przygoda z Rammsteinem i za to ten album obdarzam sentymentem.
buckdich1
Feueranfänger

mężczyzna

#129158 | Dodano: 02.01.2011 20:17:06
Otóż moja przygoda z R+ zaczęła się właśnie od tego albumu.
Płyta nie ma słabych punktów.Najmocniejsze to Bueck Dich i Du hast.

Jadym:

Sehnschut-Rozgrzewka przed prawdziwym piekłem.Zwrotki nie są najlepsze,jednak refren nie najgorszy.

Engel-Na początku spodziewałem się refrenu Engel.Nawet refren nie jest śpiewany podczas riffu.Głos pani śpiewającej jest bardzo łudzący.

Tier-No normalnie miód malina.Klawisze podobne jak w Sehnchucie (przerywnik między zwrotką a riffem).

Bestrafe Mich-Paweł się przy tym utworze nie napracował (patrz wersja z LaB'a).Riff świetny,tekst też.Spodziewał się innego refrenu,ale taki jest zamieszczony na końcu tekstu.

Du hast-Najpopularniejsza piosenka R+.Ten riff i jestem wniebowzięty.

Bueck Dich-Gdy wstaję puszczam tylko to,żeby się obudzić bez kofeinki.Klawisze to odśnieżanie chodnika.Zwrotki piękne refren bardzo Rammsteinowy.Riff dynamiczny jak w piosence powyżej.

Spiel mit mir-Nie najgorsza pozycja.Denerwuję mnie to,że aż minutę trzeba czekać,żeby się jakąś muzykę usłyszeć.
Riff bardzo monotonny,a perkusja nie.

Klavier-Uwielbiam rammsteinowe ballady.Ten tekst te klawisze ta perkusja,nic tylko usiąść i po prostu się wsłuchać.

Alter Mann-Nawet,nawet.Szczególnie te klawisze na koniec.To najdłuższy po Klavier tekst.

Eiferschut-Klawisze najmocniejsze,riff też.Podobne do Lachizeit.Jeden z najlepszy utworów z Sehnschuta.

Kuess Mich-Nawet dobre zakończenia płyty.

Daję tej płycie najlepszą ocenę.Mój nr 1 z płyt R+.
Moda na sukces jest jak półprosta, ma początek ale nie ma końca.
Onomato
Pussy

mężczyzna

#131698 | Dodano: 15.01.2011 11:25:21
Moim zdaniem Sehnsucht jest dużo lepsza od Herzeleid. Ale to też nie znaczy, że ta druga jest zła ponieważ, posiada utwory które są w pyte. :) Asche zu Asche i Wollt ihr das bett in flammen sehen ? są mega. Wg mnie Sehnsucht jest lepsza po zawiera Du Hast, które zna każdy :).
#131706 | Dodano: 15.01.2011 13:02:13
Faktycznie, płyta która ma najpopularniejszy utwór zespołu, z automatu czyni ją lepszą. Co to jest za bzdurny argument...?
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

#131708 | Dodano: 15.01.2011 13:12:50
Jak się czyta takie posty, to aż ma się ochotę walić głową w ścianę i ubolewać nad podejściem niektórych. :D
Onomato
Pussy

mężczyzna

#131748 | Dodano: 15.01.2011 20:04:09
To jest tylko moje zdanie.
maxłel
Moderator

mężczyzna

#131763 | Dodano: 15.01.2011 20:35:04
A to już nie można lubić Du hast bo jest najpopularniejsze? E, to słabo.
Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

#131766 | Dodano: 15.01.2011 20:39:05
Nie przeczytałeś ze zrozumieniem. ;P
maxłel
Moderator

mężczyzna

#131768 | Dodano: 15.01.2011 20:41:22
Przy dwóch równorzędnych płytach jakieś kryterium trzeba przyjąć.

Poza tym nie przeczytałem bez zrozumienia, tylko nie doczytałem trzech ostatnich wyrazów :P
Kementeri
Sturmwalzer

kobieta

#131819 | Dodano: 15.01.2011 23:25:29
Ja kiedy niedawno (jakieś 3 lata temu) naprawdę wciągnęłam się w R+ zaczęłam od Sehnsuchta i Mutter (Du hast pamiętam z dzieciństwa, mamusia lubiła :P), a po Herzeleid sięgnęłam później i teraz jest to moja ukochana płyta :P Sądzę, że do Herzeleid po prostu trzeba dorosnąć.
Sehnsucht jest niezłym CD i właściwie dzięki tej szlachetnej płytce, wygrzebanej z szafy pokochałam Rammsteina :D Ach, słuchało się na zmianę Tier, Buck Dich, Laichzeit i Eifersucht... :)
All of my friends are dead
Why couldn't I go instead?
http://mistress-styx.tumblr.com/
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#131838 | Dodano: 16.01.2011 11:41:59
Wahnsinn napisał(a):
Jak się czyta takie posty, to aż ma się ochotę walić głową w ścianę i ubolewać nad podejściem niektórych. :D

Do czego to doszło, że ja się muszę z Tobą zgadzać :> Kurffa, obie są lepsze ot tych najnowszych. Są lepiej dopracowane i mniej chaotyczne, nawet jeżeli na tych nowszych pojawiają się perełki, jak Majn Tajl.
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
#131847 | Dodano: 16.01.2011 13:17:42
Wiesz, to akurat że dla Ciebie są lepsze, nie znaczy że dla innych również. To jest Twoja opinia a nie paradygmat.
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#131851 | Dodano: 16.01.2011 14:33:19
Dokładnie. Dla mnie to płyta dobra, ale nie najbardziej ulubiona czy najlepsza zespołu.
Tęsknota gut, ale są lepsze wg. mnie, jak Mutter czy Herzeleid.
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

#131852 | Dodano: 16.01.2011 14:34:10
No ja to w ogóle za Sehsuchtem nie przepadam. :D
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#131854 | Dodano: 16.01.2011 14:37:55
Wahnsinn napisał(a):
No ja to w ogóle za Sehsuchtem nie przepadam. :D

Się kącik malkontentów zrobił :>

Trzy utwory, które lubię to Bueck Dich, tytułowy i Tier, byle nie za często. No i Stripped, ale to nie na każdym wydaniu.
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
Onomato
Pussy

mężczyzna

#131857 | Dodano: 16.01.2011 15:50:24
Nie ma co narzekać. Wszystkie albumy ukochanego zespołu są świetne, nawet jeśli mają swoje wady. ^^

Strony: 1 2 3 4 512

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 17
Zalogowani: 5
Szukaj