Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
#206775 | Dodano: 14.04.2012 14:27:14
Reise, Reise - ubóstwiam, świetny kawałek, w ciekawym klimacie, który doskonale udało im się odwzorować imho. Zresztą ten kawałek to jeden z moich ulubionych momentów Völkerball.
Mein Teil - kocham i klip (który zresztą na początku mi się nie podobał) i piosenkę, jedna z moich ulubionych rammsteinowych, jak nie ulubiona nawet (na lastfm to na niej mam najwięcej odsłuchań:)) ) Ciekawie sfomułowany tekst, tylko jakoś live nie ma jak dla mnie tyle energii co studio... ale i tak jest dobrze
Dalai Lama - mam obojęty stosunek do tego kawałka, jak się włączy to nie przełączam dalej, ale i sama raczej jej nie włączam, jeśli wiecie o co mi chodzi.
Keine Lust - klip od razu mi się spodobał, piosenka... niekoniecznie. Dziwiłam się, że jest jedną z top Rammsteina, jednak potem i mnie przekonała.
Los - wielu pisze, że to nieudany Rammstein Unplugged, mnie tam podchodzi. Fajny tekst, niezła muzyka.
Amerika - klip mnie rozwalił na łopatki, jak niejednego pewnie. Może i jest dość kiczowata melodia, ale tutaj mi to jakoś mocno nie przeszkadza.
Moskau - a tu już przeszkadza, nie lubię tego kawałka całym sercem niestety.
Morgenstern - kiedyś miałam ogromną "zajawkę" na ten kawałek, nie jest dla mnie bezpłciowy, jak dla niektórych, bardzo mi się podoba to nagromadzenie tekstu na początku.
Stein um Stein - bardzo energiczny live, mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane go posłuchać...
Ohne dich -tutaj też jakoś mnie kawałek nie przekonał na początku, potem jednak stwierdziłam, że jest całkiem dobry, ale nic więcej. Za to klip świetny, ckliwy, ale świetny.
Amour - mam problem z tą piosenką, jakoś nie potrafię jej ocenić, ani na plus, ani na minus.
Ogólnie widzę, że narzekanie na tą płytę jest ogromne ze strony fanów, ja mimo, że jestem fanką dokonań Rammsteina z pierwszych płyt, i takich kawałków jak Wollt Ihr, to Reise Reise jest płytą, którą najwięcej razy przesłuchałam. Chłopacy zmienili klimaty, ale na dobre (nie mówię, że na lepsze) i za to im chwała, bo zespół z 20 płytami na jedno kopyto też mnie nie urządza na przykład. I na koniec Mein Teil rulez.
(Mam nadzieję, że jako, że jestem tu nowa, a większość jak widzę tu się zna, nie potraktujecie tej opini jak nastofanki co słucha ich od 4 dni.)
#208916 | Dodano: 02.05.2012 21:04:56
2. 'Mein Teil' - Mocne uderzenie, dobra melodia i genialny tekst, aczkolwiek uważam, że 'ogłoszenie' w singlowej wersji dobrze wprowadza w klimat piosenki i szkoda, że nie ma tego na albumie.
3. Dalai Lama - średni utwór, mam obojętny stosunek do tego kawałka
4. Keine Lust - moim zdaniem najlepszy kawałek z całego albumu. Dobry tekst i melodia, całość okraszona niezłym klipem
5. Los - ciekawy eksperyment, wyszedł całkiem nieźle. Szkoda, że nie wydali tego na singlu :/
6. Amerika - według niektórych totalna komercja, ale moim zdaniem całkiem przyjemny kawałek, z genialnym tekstem, okraszony mistrzowskim teledyskiem
7. Moskau - mówcie sobie o tej piosence co chcecie, ale mnie się ona po prostu podoba
8. Morgenstern - Schneider powala na kolana, ale chyba tylko on..
9 Stein um Stein - długo nie mogłem przekonać się do tej piosenki, ale obecnie uważam to za jeden z lepszych kawałków. Melodia taka sobie, ale tekst...genial
10. Ohne Dich - nie lubię tego utwoeru, jest dla mnie po prostu nudny i bez wyrazu
11. Amour - mam obojętny stosunek do tego utworu
Ogólnie uważam album za bardzo dobry, ale po czasie niekóre kawałki zaczynaja się nudzić. I chyba tyle by było mojej opinii..