news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1247 248 249 250 251269

Uhura
Feuerspritzer

kobieta

#196379 | Dodano: 29.01.2012 20:56:08
Bym wrzuciła, ale nie mam jak- zostawiłam kabel usb u ojca.
Because in all of the whole human race there are only two kinds of men. There's the one staying put in his proper place and the one with his foot in the other one's face
patton
Zerstörer

kobieta

#196663 | Dodano: 31.01.2012 20:41:33
Oj się wkurzyłam, oj. Włączyłam dziecięciom Króla Lwa i chciałam wyłączyć film przed zabiciem Mufasy, żeby mi nie ryczeli. Ale tak mnie prosili, prosili, więc się ugięłam i dzieciątka śmierć Mufasy obejrzały. No i był ryk taki, że niektórzy się zanosili. A mówiłam? Mówiłam. Potem matka odbiera dzieciaka ze szkoły, a on ryczy tak, że oddechu złapać nie może :/
Canis lupus
dhr
Panzermeister

kobieta

#196702 | Dodano: 01.02.2012 02:34:58
a mnie wkurza, i to nieprzytomnie, jak ludzie w sytuacjach zawodowych zachowują się, jakby mieli siedem lat. Dziś jeden taki zrobił mi scenę, z wrzaskami, miotaniem się, groźbami i całym asortymentem o to, że usiadłam do [wolnego] komputera w pracy na moment, a on był pierwszy i zostawił swoje okienko otwarte...
feed your dreams to fishes
#196816 | Dodano: 01.02.2012 21:32:17
Wkurzą mnie posty na fejsbukowej tablicy mojego roku... Wszędzie zamęt i panika z powodu egzaminu z teorii literatury, a przy okazji nadmierny spam, aż nie chce się człowiekowi tego ogarniać.
Elias, wach auf, du lebst einen Traum!
dhr
Panzermeister

kobieta

#196825 | Dodano: 01.02.2012 22:25:15
dhr napisał(a):
a mnie wkurza, i to nieprzytomnie, jak ludzie w sytuacjach zawodowych zachowują się, jakby mieli siedem lat. Dziś jeden taki zrobił mi scenę, z wrzaskami, miotaniem się, groźbami i całym asortymentem o to, że usiadłam do [wolnego] komputera w pracy na moment, a on był pierwszy i zostawił swoje okienko otwarte...

dziś powtórka z rozrywki - tym razem o biurko, które nieświadomie zajęłam, bo kolega zajął cały sąsiedni pokój i nie domyśliłam się, że będzie chciał się przenieść. Znów foch, niczym u przedszkolaka, który rzuca się pod regałem w markecie w sprawie resoraka. Znów przy osobach z zewnątrz. Zwróciłam mu uwagę, co nic nie dało, bo to przecież moja wina. Nie wiem, czy gorzej znoszę przedszkole czy taką irracjonalną agresję. Rozmawiać z przełożonymi?
Lucy
Zerstörer

kobieta

#196870 | Dodano: 02.02.2012 08:47:50
Powiedz mu w cztery oczy co o nim myślisz :) Ja taką metodę zastosowałam wobec mojej koleżanki i na trochę pomogło. A jak nic się nie zmieni, to wtedy wal do przełożonych.
Life is ours, we live it our way...
dhr
Panzermeister

kobieta

#196888 | Dodano: 02.02.2012 12:25:31
a myślisz, że nie próbowałam? Standardowo, dowiedziałam się, że to wszystko moja wina i że jemu rozmowy ze mną nie sprawiają przyjemności. Koleżce tak palma odbija, że nie widzi, że coś jest niewłaściwego w urządzaniu scen publicznie... No nic, szefie, nadchodzę! Czuję się trochę dziwnie, bo to poniekąd przedszkolna metoda, noale...
patton
Zerstörer

kobieta

#196889 | Dodano: 02.02.2012 12:30:24
A ja w ogóle nie uznaję czegoś takiego jak walenie do przełożonych. Tak mnie rodzice nauczyli. Może to źle, bo nie raz oberwałam za cudzą głupotę, ale po prostu nie mogę.
Canis lupus
Lucy
Zerstörer

kobieta

#196898 | Dodano: 02.02.2012 13:45:39
Tak, ja też nie lubię. Ale gdy obrywam za kogoś, bo nawalił to dlaczego mam siedzieć cicho? Nie jest masochistką, żeby obrywać za czyjeś błędy albo lenistwo. Szczególnie jeśli chodzi o osoby, które bez mrugnięcia okiem wsadziły mi nóż w plecy.
Life is ours, we live it our way...
patton
Zerstörer

kobieta

#196974 | Dodano: 02.02.2012 22:24:57
Poszłam do hurtowni papierniczej, położyłam na ladzie wkład do długopisu i powiedziałam, że chcę taki sam. Pani podała, marka się zgadzała, wyglądał tak samo, zapłaciłam i wyszłam. W domu okazało się, że to ten grubszy wkład, a ja chciałam cieńszy. Noż kurde, lubię pisać cienkim, bo lubię jak skrzypi.
Canis lupus
eve
Perverse

mężczyzna

#197103 | Dodano: 03.02.2012 17:16:18
Miałam oglądać wieczorem Władcę Pierścieni, ale wychodzi na to, że reklamy będą lecieć przez równą godzinę.. odechciało mi się.
#197319 | Dodano: 04.02.2012 19:57:54
Przedstawiono nam plany rozkładu lekcji dla kolejnej klasy pierwszej mat-chem, żeby skonsultować z nami czy jest odpowiedni. Jak minister edukacji wpadnie w me śliczne rączki to już nie wróci! Oni mają w pierwszej klasie 30 godzin (plus 2 religie, my: 37 plus 2 religie!) i w tym wszystkie nierozszerzane przedmioty, a więc uwaga: między innymi JEDNĄ biologię. 1 przez trzy lata!!!111!! Przy 6 fizykach! Wyobraźcie sobie jak mnie trafiło! U nas w klasie zgodnie z profilem z rozszerzonych przedmiotów 39 osób zdaje matmę, 30 chemię, a poza tym 10 osób chce zdawać biologię (w tym ja) i dokładnie tyleż samo fizykę. My mamy w cyklu 3 biologie (2 w tym roku, 1 w przyszłym) i 6 fizyk (po 2 w każdej klasie), ja tak czy tak się po szyję urobię i skicham z olimpiadą biologiczną, a te biedne dzieci będą mieć 2 razy tyle do roboty, no po prostu *****! Najlepsze, że mają dodatkowo 3 godziny technologii informacyjnej, czyli obsługi excela, htmla itp. czyli czegoś co na żadne studia się nie przyda, szczególnie jakby na informatykę szli... Poza tym muszą zdawać aż 5 przedmiotów (my tylko 3 hehehe :P) i jak widać nie bardzo mają z czego wybrać... Z każdym dniem dziękuję Bogu, że urodziłam się przed 1996... I to ma być Liceum Ogólnokształcące? Polska jest na drodze do idiokracji...
All of my friends are dead
Why couldn't I go instead?
http://mistress-styx.tumblr.com/
nicr
Perverse

mężczyzna

#197324 | Dodano: 04.02.2012 20:08:50
Polecam poszukać artykułu, jak coś to podeślę na priv - ogólniaki są zbyt drogie w utrzymaniu a takie edukacyjne cięcia pozwolą na pozbycie się części nauczycieli. Poza tym reformy mają doprowadzic do pozbycia się tworu jakim ogólniak jest...

A pomyśl co ma powiedziec ktoś, kto maturę zdawał w roku 2009 i na medycynę musiał zdawać fizykę, chemię i biologię rozszerzone, przy czym ludzie z rocznika 2010 mają liczoną matę podstawową w zamian za fizykę rozszerzoną, z tym samym przelicznikiem. Przy czym rocznik 2009 przy rekrutacji np. 2010 nie mógł zamiast fizyki wcisnąć takiej śmiesznej matmy, bo zdawał maturę przed wprowadzeniem obowiązkowej matematyki. Ludzie ściany gryzli ze złości...

Coby nie było tylko naukowo - z równowagi wyprowadza mnie to, że mi czas przecieka przez palce. Z niczym nie mogę się wyrobić :(

Edit: właściwie to, Kementeri, powyrzucaj żale wątku studencko-licealnym :P Tam już wiele napluliśmy jadu na te durne reformy :D
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
Caron
Perverse

kobieta

#197325 | Dodano: 04.02.2012 20:13:10
Zdawałam na maturze geografię i miałam fakultety z geografii i matmy. My kompletnie nie kumaliśmy matmy, ci od matmy kompletnie nie kumali geografii. Ale godziny trza było odbębnic. A po maturze w świętym spokoju zdałam sobie egzaminy z biologii na egzaminach wstępnych - uczyłam się z materiałów które przez cztery lata nazbierały się z biologii. Do dzisiaj nie wydaje mi się, żebym w tamtym czasie była za to w stanie zdac maturę z biologii :D.

Na całe szczęście urodziłam się przed 1986 :P
Ale wkurza mnie moja starośc :P
dhr
Panzermeister

kobieta

#197402 | Dodano: 05.02.2012 00:52:32
patton napisał(a):
A ja w ogóle nie uznaję czegoś takiego jak walenie do przełożonych. Tak mnie rodzice nauczyli. Może to źle, bo nie raz oberwałam za cudzą głupotę, ale po prostu nie mogę.

tak się składa, że mam genialnego szefa, więc można z nim porozmawiać sensownie o wielu rzeczach i wiele problemów rozwiązać. W tym tych poniekąd pozaregulaminowych.

Co do zasady uważam, że problemy należy rozwiązywać w gronie osób zainteresowanych. Tym razem się nie da, bo po pierwsze, każda rozmowa z kolegą polega na tym, że na mnie wrzeszczy, a po drugie, bo ostatnio sytuacja wyglądała tak, że interweniowali współpracownicy. Skoro nie da się po dobroci, doszłam do wniosku, że niezbędna jest oficjalna reprymenda - bo dopóki wrzeszczy na mnie prywatnie, to pies go trącał, słuchać nie muszę. Ostatnio wszakże repertuar się rozszerzył o sceny przy interesantach i uwagi na mój temat do tychże kierowane. Czy jeśli jakiś Twój kolega z pokoju nauczycielskiego urządzałby Ci sceny w obecności uczniów oraz wygłaszał do nich skandaliczne uwagi na Twój temat, a jakakolwiek próba ustalenia priorytetów kończyłaby się wrzaskiem, także nie poprosiłabyś dyrekcji o interwencję? Bo ja myślę, że w pracy jesteśmy w pracy, nasze stosunki regulują stosowne przepisy oraz wewnętrzne ustalenia, więc jeśli ktoś ich nie przestrzega i odbija się to na pracy wszystkich, należy go do tego regulaminowymi środkami zmusić. W tym - interwencją przełożonych. Oni od tego są, żeby interweniować, kiedy komuś odbija. Po to w ogóle ludzkość wymyśliła instytucję przełożonych - kierowanie zespołem to także rozwiązywanie konfliktów międzyludzkich czy opanowywanie wariatów. Parę razy przejechałam się na tym, że w stosownym czasie o interwencję nie prosiłam, też w myśl zasady, że do pani się na skargę nie chodzi. Po ładnych paru latach doszłam do wniosku, że skoro ktoś zachowuje się jak przedszkolak, to należy mu udostępnić całe spektrum przedszkolnych możliwości, z byciem u pani włącznie.

A teraz wkurza mnie, że wmanewrowałam się w podejrzane i eksploatujące emocjonalnie relacje i nie mam wizji, jak się wyplątać bez strat w ludziach...
#197597 | Dodano: 06.02.2012 12:11:27
...ciuchów do pracy człowiek szukał...

http://www.google.pl/search?tbm=isch&hl=pl...
patton
Zerstörer

kobieta

#197598 | Dodano: 06.02.2012 12:16:12
Pacjenci płci męskiej byliby na pewno szczęśliwi :)
Canis lupus
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#197599 | Dodano: 06.02.2012 12:20:16
Caron napisał(a):
...ciuchów do pracy człowiek szukał...

http://www.google.pl/search?tbm=isch&hl=pl...

Nie narzekałbym :D
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
eve
Perverse

mężczyzna

#197601 | Dodano: 06.02.2012 12:30:57
Ale starsze panie od razu się przekręcą :(
#197605 | Dodano: 06.02.2012 13:13:16
gorbaczovsky napisał(a):
Nie narzekałbym :D

Gorbacz, to nie jest temat 'co nas bawi'.

Strony: 1247 248 249 250 251269

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 22
Zalogowani: 4
Szukaj