news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2

Serpens
Pussy

mężczyzna

#47555 | Dodano: 14.03.2010 21:59:05
Przed Areną widziałem kolesi trzymających w dłoniach wachlarze biletów. Mam propozycję by najważniejsi w Feuer Rader skrzynęli się z innymi fanclubami w Polsce w celu utworzenia petycji by bilety były imienne. Tak jest z ważnymi imprezami sportowymi, dlaczego nie zastosować tej metody do koncertów? Wtedy nie będzie lichwiarzy na allegro i palantów z wachlarzem biletów przed koncertami. Chyba warto spróbować bo to co się dzieje na allegro czasami to po prostu kiepski żart.

I jeszcze jedna sprawa. Może najwyższy czas (patrząc na zapotrzebowanie) by jakoś wylansować propozycję trzech koncertów w Polsce R+? Np: Katowice, Łódź + miasto do uzgodnienia? To jasne, że decyzje podejmuje management bandu, ale możnaby zawrzeć głos ;) Myślę, że potencjał na 3 koncerty zdecydowanie jest i może trochę nasyciłby polskie apetyty ;)
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#47557 | Dodano: 14.03.2010 22:02:29
A sprawdzałeś, po ile sprzedawali bilety? ~150 za płytę. Wątpię, żeby którykolwiek sprzedawał powyżej ceny nominalnej. Akurat tym razem Live Nation skutecznie ich udupił, za co należą się gromkie brawa.
So say we all.
Lunatikerin
Panzermeister

kobieta

#47558 | Dodano: 14.03.2010 22:02:45
Popieram pomysł z biletami imiennymi, koników mam powyżej uszu.

A trzeci koncert w Polsce byłby świetną sprawą. Fani niedługo znów będą na głodzie, a te ramsztajnowe widowiska potrafią uzależnić ;>.
"Advent, Advent, ein Mensch brennt"
PetroN
Pussy

mężczyzna

#47559 | Dodano: 14.03.2010 22:04:22
Dobry pomysł.
Tylko fakt szkoda niektórych ludzi, co kupili by bilety lecz z jakichs waznych przyczyn nie mogli by na nim byc i nie mielby ich jak komus sprzedać.
A jesli chodzi o to `dodatkowe miasto` to jestem z aGdanskiem! ;D

Mewa
Panzermeister

kobieta

#47562 | Dodano: 14.03.2010 22:06:00
Ja z ciekawości pytałam ludzi z biletami po ile sprzedają i wszystkie były równe cenie albo tańsze.
Wyjdź na dwór, może pod twoim blokiem napier**lają się magowie!
Jervon
Pussy

mężczyzna

#47565 | Dodano: 14.03.2010 22:08:28
Co do biletów to i tak najlepsza była akcja jak pewien ziomek znalazł 70zl nieopodal dziewczyny "zbierającej" na bilet.
Joanka
Kot przewodnik

kobieta

#47566 | Dodano: 14.03.2010 22:10:27
Lunatikerin napisał(a):
Popieram pomysł z biletami imiennymi, koników mam powyżej uszu.

A trzeci koncert w Polsce byłby świetną sprawą. Fani niedługo znów będą na głodzie, a te ramsztajnowe widowiska potrafią uzależnić ;>.

Ja już jestem:)
Jest to sygnatura.
Serpens
Pussy

mężczyzna

#47575 | Dodano: 14.03.2010 22:18:54
Shagwest napisał(a):
A sprawdzałeś, po ile sprzedawali bilety? ~150 za płytę. Wątpię, żeby którykolwiek sprzedawał powyżej ceny nominalnej. Akurat tym razem Live Nation skutecznie ich udupił, za co należą się gromkie brawa.

Nie sprawdzałem, ale się domyśliłem, że po tyle chodziły. Na allegro wystawiali je po chorych cenach i im po prostu część została stąd ta niska cena. 150 zł to nie jest akt humanitaryzmu, ale chęć pozbycia się tego co im zostało. Sugerując się cenami z allegro to jestem pewny, że i tak są na duuuużym plusie.
Die Kreatur
Sturmwalzer

mężczyzna

#47580 | Dodano: 14.03.2010 22:22:47
na allegro też ceny były różne więc wydaje mi się, że ten kto był najbardziej pazerny to poniósł największe straty
Serpens
Pussy

mężczyzna

#47584 | Dodano: 14.03.2010 22:28:04
Die Kreatur napisał(a):
na allegro też ceny były różne więc wydaje mi się, że ten kto był najbardziej pazerny to poniósł największe straty

Jednak niektórzy i tak byli pod ścianą i zapłacili niesprawiedliwą sumę. Tak nie powinno być. Są też bilety, które się zmarnowały bo albo się potencjalni kupcy bali dostania podrobionego biletu, albo nie mieli kasy na lichwiarzy. To nie powinno tak wyglądać, bilety powinny być tylko w autoryzowanych punktach, po normalnych cenach.
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#47587 | Dodano: 14.03.2010 22:31:08
Ja też się cieszę, że największe hieny zostały z kompletami biletów, a licząc po 200 za każdy są nieźle w plecy, bo nie sądzę, żeby zarobili na nie wcześniej w wyższych cenach. Tym razem był przesyt biletów i kto bardziej pazerny ten wtopił sporo.
maxłel
Moderator

mężczyzna

#47589 | Dodano: 14.03.2010 22:32:05
Bilety imienne mogą uderzyć w normalnych ludzi. Zachorujesz, będziesz chciał zrobić prezent koledze - coś mu wypadnie, etc. A myślisz że LN pozwoli taki bilet zwrócić? Hehe, wolne żarty ;>

Co do trzeciego koncertu.
Są Czechy. Są Niemcy. Jest w ogóle Europa. Naprawdę niektórzy mają bliżej za granicę niż gdzieś po wertepach autem jechać czy się pekapem mrozić, es tut mir leid ale taka prawda. Wiadomo że atmosfera, ale trzeci koncert to przy tak ograniczonej rotacji utworów/cenach biletów/terminach rzecz nieprawdopodobna wielce.
Die Kreatur
Sturmwalzer

mężczyzna

#47608 | Dodano: 14.03.2010 22:50:14
niestety chyba maxłel ma racje. pozostaje jedynie mieć nadzieje że przy planowaniu kolejnej trasy koncertowej (oby taka była) przypomną sobie czego doświadczyli w Katowicach i Łodzi no i może wtedy będziemy jeszcze częściej odliczać dni do kolejnych koncertów Rammsteina w Polsce
DJPreZes
Feuerspritzer

mężczyzna

#47613 | Dodano: 14.03.2010 22:52:28
Jak szedłem od strony dworca to koleś do mnie podszedł czy nie chcę za 450zł kupić biletów, bo już mało kto ma na to wydarzenie ;]
smok
Feueranfänger

mężczyzna

#47616 | Dodano: 14.03.2010 22:54:46
Z biletami imiennymi to moim zdaniem zly pomysl. Bo to jest ograniczenie, a kto lubi ograniczemnia.
Co z ludzmi, ktorzy z roznych przyczyn musza zrezygnowac?
Co z firmami, ktore kupuja dla pracownikow w ramach premii wieksze ilosci?
W sytuacji, jak jest wystarczajaco miejsc, a powinno byc, to akurat koniki nie zarobia i to ich wyeliminuje. Sprzedawali ponizej ceny nomunalnej, a ktos tam podobno poplynal na 40 biletow, slyszalem, nie wiem, ile w tym prawdy i sprzedawal po 50zl/szt.

3 koncerty chyba tez nie przejda - repertuar w sumie na to za waski, no i mozliwosci czasowe/finansowe nas, ogolnie rzecz biorac.
Dzięki wszystkim za wspólny wyjazd na Benowo! Było grubo!
ditha
Pussy

kobieta

#47820 | Dodano: 15.03.2010 15:44:14
PetroN napisał(a):
Dobry pomysł
A jesli chodzi o to `dodatkowe miasto` to jestem z aGdanskiem! ;D

Bede rękami i nogami za tym, zeby wielkie wydarzenie mialo miejsce w Gdańsku;] Chociażby w Stoczni, byleby na Pomorzu ;]
Apropos koników. Dokładnie przez tych *** nie zdąrzyłam z kupnem biletu na Katowice!! Wykupują tacy po 20 sztuk, pozniej nie mogą ich sprzedac, a ja płakałam, ze nie zdarzylam zamowic biletu:(:(
Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#47833 | Dodano: 15.03.2010 16:05:15
Tym razem wyjątkowo organizator przechytrzył koników.
Do Katowic kupiłem bilet po zawyżonej cenie i już nigdy tego nie uczynię...

Co do 3go koncertu, to ja bym tak go z całą stanowczością nie wykluczał :)
Trasa ma trwać przecież do 2011, a póki co jest rozplanowana do maja/czerwca tego roku.
A po półrocznej (czy dłuższej) przerwie i w Polsce znajdzie się odpowiednia ilość chętnych na takie wydarzenie.
Liebe ist für alle da, ziom :D
Lunatikerin
Panzermeister

kobieta

#47838 | Dodano: 15.03.2010 16:12:06
Zawsze trzeba mieć nadzieję ;>. Po takich koncertach przynajmniej wiedzą, że w Polsce mają stałych fanów, którzy na koncert na pewno będą chętni. A na emeryturę Rammstein musi sobie jednak trochę kasy uzbierać ;)
"Advent, Advent, ein Mensch brennt"
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#47955 | Dodano: 15.03.2010 18:20:57
Cóż. Kolejnej trasy ma nie być, bo Ryczard nie chce :>

Mnie jeden koncert, o dziwo, wystarczył. Katowice to miejsce świetne dla Ramma, nie jakieś hale po wystawach gołębi :>

Nie wykluczam jednak pojechania na Rock im Park, ale to zależy od czasu.
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
agaokkr
Feuerspritzer

kobieta

#47980 | Dodano: 15.03.2010 18:56:51
A ja myślę że bez Ryśka też daliby radę, chociaż szkoda by było! To jest dla nich za WIELKA KASA żeby zrezygnować!
Co do biletów to miałam ciekawy przypadek,, odkupiłam bilet od Moniki z Wrocławia- ugadany przez forum. Jak spotkałyśmy się to pierwsze co to pytam czy bilet jest "ok" czy aby nie "lewy", ona że tak, jak najbardziej, więc zapłaciłam i ruszyłam do hali. Po pół godziny dostaję od niej smsa czy nie miałam problemu z wejściem bo ona miała problem ze swoim biletem (z tego samego rzutu)i musiała wyjaśniać sprawę w reklamacji!
Co do koncertu w Polsce to strasznie chciałabym żeby był, a najlepiej w Krakowie! A jak w najbliższej przyszłości u nas nie zagrają to zawsze można do Niemiec się wybrać!
www.my.oriflame.pl/agaokkr

Strony: 1 2

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 19
Zalogowani: 8
Szukaj