news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3 4 5117

Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#4353 | Dodano: 30.08.2008 15:34:48
Gdy się władza w sejmie zmieniała, publicyści pisali, że PO musi zacząć robić kabaret nie gorszy niż PiS, bo gdy będą poważni i rzeczowi, ludziom się szybko znudzą. I proszę, jest Palikot, robi z siebie przygłupa na wzór Kurskiego, publika klaszcze, sondaże w górze, żyć nie umierać :]
So say we all.
Arya
Feuerspritzer

kobieta

#4354 | Dodano: 30.08.2008 15:54:45
No pewnie, właśnie to nazywamy polityką... :D A Palikot jest prawdziwym ekscentrykiem... :) Ale gdy wszyscy się oburzali na Palikota, już nikt nie pamiętał jak Rydzyk nazwał Marię Kaczyńską - a nazwał ją czarownicą i nie było takiej afery i sądów...
"Nie powinniście się bać nigdy tego, co ludzie powiedzą o tym, w co się ubieracie" - Serj Tankian
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#4355 | Dodano: 30.08.2008 16:05:13
Ja to nazywam kabaretem, ale widocznie zbyt zgrzybiały się na starość robię.

O ile dobrze pamiętam, pani prezydentowa nie jest prezydentem i jeśli ją ktoś obrazi, tylko ona sama może bawić się w sądy itp. O obrazie prezydenta to nawet ja mogę złożyć doniesienie do prokuratury.
A tak w ogóle, co sprawa Rydzyk vs. Mrs. Kaczyńska ma tu do rzeczy? Wybielasz Palikota, tak jak onetowcy swego czasu wybielali PiS - "I, co z tego, że tyle ukradli? SLD to nakradło o wiele więcej!". Idiotyczne.
So say we all.
Arya
Feuerspritzer

kobieta

#4391 | Dodano: 31.08.2008 21:44:50
Ech, no tak Palikot święty nie jest, wyskoki ma, ale przy tym jest niezwykle inteligentnym człowiekiem i świetnie pracuje w Komisji Przyjazne Państwo... :P
"Nie powinniście się bać nigdy tego, co ludzie powiedzą o tym, w co się ubieracie" - Serj Tankian
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#4394 | Dodano: 31.08.2008 21:48:46
Rydzyk też jest inteligentny (nawet bardziej), a i w Radiu Maryja świetnie pracuje. Chociaż nie wiem, co to ma do rzeczy.
So say we all.
Arya
Feuerspritzer

kobieta

#4398 | Dodano: 31.08.2008 22:04:37
No nie wydaje mi się, żeby Rydzyk był mądrzejszy :D Po prostu jest chciwy na kasę i to go popędza do działania... :P

Chociaż to wzajemne opluwanie się w polityce to przecież dzisiaj normalność.Więc akurat na ten temat nie ma co dyskutować... :P
maxłel
Moderator

mężczyzna

#4400 | Dodano: 31.08.2008 22:16:40
Arya napisał(a):
ale przy tym jest niezwykle inteligentnym człowiekiem

Miałem się tu nie wpisywać, ale nie byłbym sobą z drugiej strony gdybym po przeczytaniu tego nie spytał - co palisz ?
Arya
Feuerspritzer

kobieta

#4403 | Dodano: 31.08.2008 22:39:06
Haha, może wydaję się to śmieszne, ale taka prawda. Poczytaj trochę o jego życiorysie i dokonaniach to porozmawiamy... :P
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#4406 | Dodano: 01.09.2008 00:45:47
Ja myślę, że on jest chciwy i to go popędza do działania.

Zresztą, nie oszukujmy się. Główną rolą Palikota w PO jest pajacowanie i zjednywanie tym sobie tych, którzy się polityką nie interesują, a jedynie chcą się pośmiać z Kaczyńskich i PiSu. Czyli, tak naprawdę, sporej części społeczeństwa.
So say we all.
Arya
Feuerspritzer

kobieta

#4416 | Dodano: 01.09.2008 10:11:34
No tak, każdy woli pooglądać kabaret w TV niż suche wiadomości. Społeczeństwo uwielbia gorące afery i skandale, dlatego trzeba coś robić - jest za duży spokój i melancholia...
pariser
Moherator

kobieta

#7726 | Dodano: 05.11.2008 20:42:24
I po wyborach. W Ameryce. Skoro zapadła cisza po wyczynach naszych herosów to może ktoś ma ochotę podsumować to co stało się w USA?
Mi scusi.

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#7736 | Dodano: 06.11.2008 04:50:15
Hm.
Nie od dzisiaj wiadomo, że w Ju Es Ej wygrywa się wybory przede wszystkim kasą, charyzmą i powtarzaniem Godblesju co drugie zdanie.
Tak naprawdę to reszta potem wyjdzie w praniu. Na pewno lepiej, że tym razem wygrała opcja demokhratyczna :] Jak to się będzie dalej rozwijało w kraju z gospodarką rozwaloną przez zabawy Busha - kto wie. Na pewno nie ja :P
Że prezydent ma trochę ciemniejszy kolor skóry - fajnie, ale jeszcze fajniej by było, gdyby nikt się tym tak nie jarał. Jest obywatelem USA, któremu się udało zjednać sobie ludzi, więc jest prezidętem i tyle. A nie, że mój dziadek chodzi i jęczy, że oni go tam na pewno zaraz zabiją.

W każdym razie, co będzie, zobaczymy, bardziej niż Bush się chyba nie da skompromitować :P Już samo to, że Obama jest demokratą i że jest mądry, daje mu przewagę nad Bushem, w związku z tym i tak już jest lepiej :]

I małe podsumowanie kadencji Busha dwiema najgenialniejszymi piosenkami, które dzięki niemu powstały:

Incubus - Megalomaniac: http://www.youtube.com/watch?v=9AeUBA-uY_0

Pearl Jam - Bu$hleaguer:
http://www.youtube.com/watch?v=g4G9N1wLzZM

kiedyś chciałam zrobić Bushową składankę, ale teraz mi cała reszta z głowy wyfrunęła :]

"I remember when you sang that song about today
now it's tomorrow and everything has changed.."
Matka Polka
Feuerspritzer

kobieta

#7847 | Dodano: 09.11.2008 13:46:32
http://wiadomosci.onet.pl/1859904,11,item.html

Pan Prezydent Kaczej Republiki bidula jeden teraz konsultuje ze swą świta o czym on w ogóle z Obama gadał. Wszak on tylko obce jego uszom dźwieki słyszał :P
Konstancja Nina
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#8104 | Dodano: 14.11.2008 22:27:17
Co do Obamy:

Cytat za Bogdanem Ozarowskim:
"05 listopada 2008
Nowa postać kultu cargo.

Zaloguj się

OnetHasło
Niepoprawne dane

Objaśnienia
Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasła
Anuluj
Media oszalały na punkcie Obamy. Pierwszy czarnoskóry prezydent USA jeszcze nie objął stanowiska (czy obejmie !?) a już jest fetowany w sposób tak skrajny, że to
przypomina jakąś nową postać kultu cargo. Tymczasem skutki jego polityki już za 2-3 lata mogą się okazać totalnym (katastrofalnym...) rozczarowaniem. Dlaczego?
Kluczem jest oczywiście obecny kryzys finansowy. Ma on to do siebie, że są tylko dwie reakcje państwa na ten kryzys - racjonalna i irracjonalna - bez jakichkolwiek pośrednich stanów agregacji.

1. Reakcja racjonalna wyraża się postawą dystansowania się państwa wobec gospodarki. Jeśli ktoś kupił dom na który go nie stać to jest jego problem a nie problem państwa. Jeśli ktoś kupił akcje banku który zbankrutował to jest jego problem a nie problem państwa. Jeśli bank uwikłał się w nietrafione inwestycje przekraczając rozsądne granice ryzyka w inwestowaniu to jest problem banku a nie państwa. Państwo na pilnować prawa, tj. przestrzegania reguł gry - skrajnie niewłaściwe jest wprowadzanie zmiany zasad w środku partii szachów... Wolny rynek jest stanem ryzyka na własny rachunek - nikt nie wymyślił niczego lepszego.

2. Reakcja irracjonalna (choć raczej można ją określić jako katastrofalną) to każda forma ingerencji państwa w gospodarkę. Wyrażana jest ona różnymi szczytnymi hasłami
"ratowania gospodarki" i ale sprowadza się do ratowania upadających firm przez państwo. Tymczasem KAŻDA (!!!) interwencja państwa w gospodarkę w historii kończyła
się (bo nie mogła skończyć inaczej!) pogłębieniem zjawisk kryzysowych. Tak jest i tym razem - kryzys wynikający z nadmiaru pustego pieniądza usiłuje się leczyć ... dodrukowaniem większej ilości pustych pieniędzy co przypomina gaszenie pożaru benzyną. Zwolennicy postawy irracjonalnej mówią - jeśli państwo nie zainterweniuje , to zdarzą się "straszne rzeczy"...Tymczasem nic "strasznego" w takim przypadku by się nie stało. Upadłość to przejście majątku z rąk mniej efektywnych w bardziej efektywne. Recesja to przejściowy stan gospodarki, w którym firmy zoptymalizowane kosztowo i efektywne zyskują kosztem firm rozrzutnych i mało efektywnych. Upadłość jest normą i a recesja stanem przejściowym ... pod warunkiem braku interwencji państwa w ten proces. Czy zwolennicy tego stanowiska o tym nie wiedzą? Wiedzą ale... te "straszne rzeczy" to odrzucenie przez wyborców, którzy oczekują "reakcji na kryzys"... To jedna z licznych mielizn demokracji.
Obama jest - niestety - zwolennikiem stanowiska irracjonalnego (będzie spełniał oczekiwania wyborców) co w obecnej sytuacji czyni go najgorszą możliwością na urząd prezydenta USA. To stwierdzenie jest bardzo kategoryczne - ale i jego przeciwnik nie był żadną rozsądna alternatywą. Na amerykańskiej scenie politycznej nie widać nowego Reagana. Możemy się pocieszać, że Obama nie prezentował rzeczywistego programu lecz że był to przekaz medialny dla wyborców ale to nie wystarczy na długo...
PS.
Większość publicystów twierdzi, że obecny kryzys dowodzie upadku doktryny liberalnej - tak naprawdę jest wręcz odwrotnie..."
Coś mądrego.
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#8527 | Dodano: 30.11.2008 21:25:28
I ponownie cytat z Dysydenta:

"W niedzielę po południu w Gruzji konwój samochodów z prezydentami Lechem Kaczyńskim i Michaiłem Saakaszwilim został zatrzymany przy granicy z Osetią Południową. W pobliżu rozległy się strzały. Nikomu nic się nie stało. Kolumna samochodów miała jechać z lotniska w Tbilisi do jednego z osiedli przy granicy z Osetią Płd. Ten punkt wizyty nie był wcześniej ustalony ze stroną gruzińską - ale zmiana trasy nastąpiła na wniosek prezydenta Gruzji. Tyle sucha relacja faktów.
Zwróćmy uwagę na dynamikę położenia stron konfliktu. Rosja konflikt z Gruzją wygrała militarnie ale ... przegrała medialnie. Klęska Rosji na froncie public relations związana jest z zatrudnieniem przez Gruzję brukselskiej agencji PR – GPlus. W efekcie Rosjanie zainteresowani są raczej poprawianiem swego medialnego wizerunku niż prowokowaniem kolejnych incydentów. Inaczej Gruzja - klęska w wojnie z Rosją (wojna? - gruzińskie wojska rozbiegły się na podobieństwo spłoszonych wróbli po ukazaniu się regularnej armii rosyjskiej - czy można to nazwać wojną?) postawiła Saakaszwilego w trudnej sytuacji. Wzrosła w siłę opozycja wewnętrzna. Stąd każdy taki incydent jest mu na rękę - z jednej strony pozwala trzymać swoich zwolenników "pod parą", z drugiej natomiast paraliżuje przeciwników, gdyż ryzyko zmiany staje się zbyt duże. To wyjaśnia kilka ważnych szczegółów tego incydentu :
- gdy padła pierwsza seria z broni maszynowej, gruzińska ochrona w ogóle nie zareagowała.
- sam Saakaszwili w trakcie incydentu był uśmiechnięty i rozluźniony; niech mi nikt nie pieprzy o jego odwadze - on znał scenariusz zajścia zanim ono nastąpiło !!!
- autobus z dziennikarzami został przepuszczony na początek kolumny, by reporterzy zarejestrowali całe wydarzenie.
Wniosek - nagła zmiana trasy przejazdu na wniosek strony gruzińskiej miała na celu "rozegranie" wcześniej przygotowanego scenariusza. Wniosek końcowy - prezydent Kaczyński dał się rozegrać Saakaszwilemu jak naiwne dziecko.
Na wszystkie te elementy zwróciło uwagę ABW w poufnym raporcie. To znaczy - byłby on poufny gdyby nie "przeciekł" i z jego tezy nie ukazały się w Dzienniku w artykule "ABW oskarża Gruzinów" autorstwa Michała Majewskiego i Pawła Reszki. ABW oczywiście złożyło doniesienie do prokuratury itd itd. Oczywiście nie sugeruję, że przeciek raportu ośmieszającego prezydenta był inspirowany przez kogoś z otoczenia premiera Tuska. A już - broń Boże - nie sugeruję, że była to inicjatywa samego premiera Tuska, który do gruzińskich eskapad prezydenta odnosił się z ... widoczną rezerwą. Przyjmijmy raczej, że to ktoś z ABW okazał się "niedyskretny". Może być?"

:)
Coś mądrego.
pariser
Moherator

kobieta

#10855 | Dodano: 12.02.2009 11:09:53
YES!!! http://wiadomosci.onet.pl/1915153,11,item.html
Żeby to jeszcze miało przełożenie na wyniki wyborów, a nie tylko w sondażach.
Mi scusi.

Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#10857 | Dodano: 12.02.2009 12:04:23
Ciekawe skąd ta niechęć do PiSuarów...? :>
http://wiadomosci.onet.pl/1914513,11,item.html
:D
pariser
Moherator

kobieta

#10863 | Dodano: 12.02.2009 17:33:57
Tak niestety, osobiście mnie szykany UPC dotknęły :P Nie na darmo specjalnie programowałam kanały, żeby TV Trwam było ostatnie.
Mi scusi.

Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#10864 | Dodano: 12.02.2009 17:39:09
pariser napisał(a):
Tak niestety, osobiście mnie szykany UPC dotknęły :P Nie na darmo specjalnie programowałam kanały, żeby TV Trwam było ostatnie.

Ja mam to szczęście na swojej kablówce, że z pełnej listy dostępnych programów mogę wrzucić na swoją listę tylko te, które oglądam :)
Chyba nie muszę dodawać, jakich nie oglądam :>
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#10877 | Dodano: 12.02.2009 21:12:48
Jakie to szczęście, że nie oglądam TV. A z partii najbardziej odrzucam PiS, LPR (LPG?) i SLD :]
Coś mądrego.

Strony: 1 2 3 4 5117

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 16
Zalogowani: 3
Szukaj