news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1115 116 117

airsoft_gun
Feuerspritzer

mężczyzna

#202001 | Dodano: 09.03.2012 23:50:36
Szanowni państwo forumowicze, pozwólcie, że się wtrące bezczelnie do dyskusji. To, co teraz mamy w kraju, to po części nasza wina. Wybierając niekompetentne osoby sami sobie strzelamy w stopę. A głosy nieważne czy kompletny brak zainteresowania wyborami tylko pogarsza sprawę. Tylko czy jest nadzieja na lepsze..
Ich hab KEINE LUST!

5 plotek na temat Kościoła
http://wieje-sandalem.blogspot.com
Uhura
Feuerspritzer

kobieta

#202002 | Dodano: 09.03.2012 23:53:17
Ja też przepraszam, że się wtrącę, ale na kogo mają ludzie głosować skoro nie ma NIKOGO "kompletnego"? Żadna partia się nie interesuje ludźmi ani sytuacją w państwie, tylko tym żeby mieć forsę. Więc z jednej strony, co to za różnica kogo się wybierze, skoro tak czy siak będzie źle?
Because in all of the whole human race there are only two kinds of men. There's the one staying put in his proper place and the one with his foot in the other one's face
airsoft_gun
Feuerspritzer

mężczyzna

#202004 | Dodano: 09.03.2012 23:56:52
Spalmy sejm i niech nastanie anarchia
Ich hab KEINE LUST!

5 plotek na temat Kościoła
http://wieje-sandalem.blogspot.com
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#202011 | Dodano: 10.03.2012 10:25:21
Myślę, że to zły pomysł.
nicr
Perverse

mężczyzna

#202022 | Dodano: 10.03.2012 13:31:16
Dobra, macie racje. Skoro nie ma nikogo fajnego, kompetentnego i elo, a PO w razie czego i tak ma niby osobnego Gasipiesa żeby przygłupia młodzież miała kogo lubić, to głosujmy na PO - w końcu gorzej nie będzie, skoro nawet edukacja jest w zaniku. Najwyżej na maturze na poziomie rozszerzonym za x lat będzie trzeba zatańczyć w kółku śpiewając "Kolorowe kredki" i ułożyć wieżę z klocków.

Dopisano (2012-03-10 13:33:05):

Acha, zapomniałam - każdy będzie miał jeszcze egzamin z rozpoznawania na karcie do głosowania odpowiednich nazwisk, stawiania "x" oraz podpisywania się. W końcu za coś wyższe wykształcenie być musi :P
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#202023 | Dodano: 10.03.2012 13:37:24
Okej, może nie ma partii, na którą jednoznacznie należy głosować. Ale niezwykle wkurzające jest przekonywanie do PO na zasadzie "Zgłupiałeś?! Głosuj na PO, jak zagłosujesz na inną partię to będzie benzyna po 5,70 zł/l!"
nicr
Perverse

mężczyzna

#202029 | Dodano: 10.03.2012 14:07:25
Jest głupie, jest wkurzające, bo inna partia czy inna koalicja w momencie objęcia władzy nie zmieni już pierwszego dnia czy pierwszego tygodnia kraju w krainę miodem i mlekiem płynącą. No po prostu tak się nie da. Tylko jak to ludziom Wytłumaczyć? Czuję się jak Rzecki, ale ileż to dziewczyn głosowało nie na Donalda Tuska i jego partię, ale na partię i tatę super bloggerki "kupuję na wyprzedażach i powiem wam jak ładnie ułożyć włosy"? Ludzie są prości i łątwo nimi manipulować, szczególnie, kiedy są coraz głupsi. Ilu młodych jest przekonanych, że Tusk zaczął "słuchać ludu", ponieważ dzięki nim "opamiętał się w sprawie acta"? Ba, ilu po przeglądnięciu wykopu.pl i kilku innych stron internetowych uważa, że są niezwykle inteligentni i zna się na polityce :>? Ba, niektórzy nie czytają nawet artykułów tylko same komentarze i już wiedza oraz IQ skacze im do najwyższych możliwych wskaźników :P Ano.
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
Pfadfinder
Panzermeister

mężczyzna

#202045 | Dodano: 10.03.2012 18:23:18
Dzar, to akurat robią wszyscy, także w drugą stronę, np. "Przez PO benzyna jest po 6 złotych, jakby rządził PiS, byłaby po trzy".

Ja ostatnio głosowałem tylko w wyborach samorządowych, bo tam mogłem wybrać konkretnych ludzi. Wszystkie główne partie śmierdzą, a Korwin jest niestety nieudacznikiem.

Nicr, wprawdzie następne wybory nieprędko, ale poradź mi, kogo wybrać, bo wydajesz się mieć dosyć okrzepłe poglądy. A jeśli nie mnie, bo być może i tak nie będę głosował, to chociaż tym biednym ciemnym masom omamionym przez media i populistów spod znaku wilczych oczu ;]
Czarna jucha i białe cielsko.
nicr
Perverse

mężczyzna

#202048 | Dodano: 10.03.2012 18:56:21
Nie zamierzam Ci radzić, bo to jest to, czego szczerze nie znoszę - wolę poczekać do następnych wyborów, zastanowić się i wtedy zagłosować tak, jak uznam to za słuszne, kierując się krytycyzmem i sceptycyzmem (o ile będzie to możliwe). Może poproś kogoś, kto faktycznie ma okrzepłe poglądy wyśmieje wszystkie alternatywy, by uznać, że trzeba np. ciągnąć obecne rządy (bo np. "to nie PiS"), albo głosować tylko na odpowiednią czasom partię JKM, bo to JKM (lub wskaże Ci po prostu cokolwiek innego, bo ma manię przekonywania wszystkich, że trzeba głosować tak, a nie inaczej).

W moim domu panuje zasada, że nie tylko nikt nikomu w kartę do głosowania nie zagląda, ale także nie łazi za nikim mówiąc, że głosowanie na daną partię jest jedynym słusznym wyborem. Na pana Dżeka w moim mieście też mnie namawiano (podobnymi argumentami jak te, które stosują ludzie namawiający na PO: że pan kontrkandydat K. tylko zadłuży miasto bo jest dziwnym krętaczem i na pewno robi ciemne interesy, a ten drugi to jest z PiSu). Dlatego nie namówię Cię na nikogo, poproś Spidera, wydaje się być kompetentny do omawiania problemu wyborczego w kontekście partii rządzącej ;)
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
Pfadfinder
Panzermeister

mężczyzna

#202049 | Dodano: 10.03.2012 19:04:52
No ale twierdzisz, że ci, którzy głosują na partię rządzącą albo Jacka "je*ne se tramwaj pod szkołą", to ciemne masy. Ja nie popieram ani tych pierwszych, ani zwłaszcza tego drugiego, ale jestem daleki od takich kategorycznych sądów na temat poglądów innych. Więc pytam, na kogo należy głosować, żeby nie być durniem :)
Czarna jucha i białe cielsko.
nicr
Perverse

mężczyzna

#202052 | Dodano: 10.03.2012 19:27:13
Nie ciemne masy. Jeżeli głosują mając sensowne argumenty, które ich upewniają w słuszności oddanego głosu, to czemu miałabym im tego w jakiś sposób zabraniać i uznawać z góry za gorszych? Jeśli już ktoś ma mnie do czegokolwiek przekonywać, to bardziej mnie przekonuje "głosuj na K. zamiast na pana dżeka, bo pan K. dobrze się sprawdził w Niepołomicach" albo "nie głosuj na pana K., bo nie sprawdził się jako wojewoda małopolski, gdy wyrządził krzywdę rodzinie X nie zapoznając się w ogóle z jej sytuacją" albo "nie głosuj na pana z PiS, bo nie ma doświadczenia" (powód wymyślony, nie zagłębiam się w życiorys) niż "głosuj na Dżeka, bo ten jeden to na pewno krętacz a drugi jest z PiS". Czujesz różnicę? Bo dla mnie różnica jest widoczna.
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#202066 | Dodano: 10.03.2012 20:11:57
Ale dyskusja :>

nicr napisał(a):
No to skoro tolerujesz PO, to skąd ten post wyżej? Lubisz, tolerujesz, popieraj, głosuj - nawet jakby to była Chińska Partia Pracowitych Rączek, w końcu na tym polega demokracja. Jak komus PO się nie podoba, to nie chodź i nie mów, że i tak nie ma na co głosować, to wbrew przekonaniom trzeba głosować na PO.

Głosuję z przekonania na osoby, nie na partie i czyniłem to jak do tej pory wybierając kandydatów z PO lub SLD.

Ale nadal nie wiem jaka jest najlepsza dla tego alternatywa :> Tak więc swój udział w tej dyskusji kończę, i łaskawie proszę mnie w to dalej nie wciągąć, wystarczy że sam to zrobiłem.
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
nicr
Perverse

mężczyzna

#202067 | Dodano: 10.03.2012 20:16:16
Przyjdą wybory to się pomęczymy z decydowaniem na kogo oddać głos i tyle ;)
Co do głosowania na osoby - jestem szczerze za taką formą. Btw w wyborach jakże pięknych samorządowych dokładnie tak postąpiłam; na pytanie na kogo zagłosowałam odpowiedziałam nazwiskami, a na pytanie "ale są z PO?" zakończyłam dyskusję, bo się partyjną przynależnością po prostu nie kierowałam.
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
dhr
Panzermeister

kobieta

#202072 | Dodano: 10.03.2012 21:04:11
głosowanie na konkretnych ludzi, których się zna i ceni, to najbardziej komfortowe rozwiązanie - w ostatnich parlamentarnych tak właśnie zrobiłam, mimo iż z partią, do której należy kandydatka mi nie po drodze niewiele mniej niż z partią, która firmowała listę, którą się dość poważnie brzydzę. Oczywiście, poszłam stawiać krzyżyk z przekonaniem, że i tak popieram osła z jedynki - który się niniejszym na posła wykierował. Może i lepiej, mniej będzie szkodził u nas na prowincji, a na Wiejskiej i tak nic nie napsuje, bo jest za cieńki w uszach.

Można głosować na konkretnych, znanych ludzi, i też zostać z absmakiem.
feed your dreams to fishes

Strony: 1115 116 117

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 14
Zalogowani: 3
Szukaj