news zespół twórczość fanklub forum
Wkrótce
Newsy
Skocz Do
Czy masz jakieś tatuaże?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3115

Cohonez
Administrator

mężczyzna

Sponsor
#2844 | Dodano: 13.08.2008 10:38:36
Tak jakoś stwierdziłem, że tego tematu tu brakuje (moim zdaniem "Historia" traktuje o tym co było, a nie o wydarzeniach bierzących). Dlatego też zakładam ten a nie inny temat, w którym dyskutować będziemy o tym, co to w kraju i na świecie piszczy, na kogo głosować w nadchodzących wyborach oraz np. czy tzw teorie spiskowe to prawda czy fikcja:D

A zatem pozwolę zacząć sobie prowokacyjnym pytaniem: co sądzicie o sytuacji w Gruzji i reakcji naszego prezydenta? Dajecie:D
Coś mądrego.
Antonio
Messerschmitt

kobieta

Sponsor
#2852 | Dodano: 13.08.2008 11:20:14
Sądzę tyle, że chciałabym, żeby ktoś mi wytłumaczył, o co tam właściwie chodzi.
Bo łatwo powiedzieć, zua Rosja. Wszyscy zawsze mówią, że zua Rosja jest zua-zua-zua. Ale to ponoć Gruzja właśnie zaczęła. Więc wolę się wstrzymać z osądami, po czyjej jestem stronie itd.

No i w ogóle, może to, co napiszę, zabrzmi infantylnie, ale jeśli jakaś narodowość czuje potrzebę wyodrębnienia się jako oddzielne państwo, tym bardziej jeśli była kiedyś oddzielnym państwem, to w cywilizowanym świecie nie powinno się robić z tego problemu. Cywilizowany świat jest przecież w stanie funkcjonować jako wspólnota państw zachowujących swoją odrębność i swoją państwowość. Więc jeśli ktoś chce.. :P

Tyle że tam, na wschodzie, chyba nie możemy mówić jeszcze o "cywilizowanym świecie", a jeszcze niedawno myślałam, że Gruzja właśnie w tym kierunku zmierza, i że wszelkie przewroty i inne zawracania głowy ma już za sobą.. ale ja się nie znam na polityce, nie oglądam nawet wiadomości :P
Nie pytaj, komu grają Kokon.. grają go TOBIE.
Arya
Feuerspritzer

kobieta

#2853 | Dodano: 13.08.2008 11:42:01
No cóż jako Polska niby zareagowaliśmy, przez co dobrze na nas patrzą. Ale co z tego jeżeli cały czas będziemy gnębieni przez Rosję. Rosja nam tego nie wybaczy, że jesteśmy po stronie Gruzinów. Co do wiadomości od dłuższego czasu zauważyłam jak informacje, które podaje TVP są po prostu zmanipulowane. Zawsze wychodzi, czy jest dobrze czy jest źle, na korzyść PISu i prezydenta. A przecież tylu ludzi je ogląda i słuchają tych wszystkich przekłamanych wiadomości.
"Nie powinniście się bać nigdy tego, co ludzie powiedzą o tym, w co się ubieracie" - Serj Tankian
Cohonez
Administrator

mężczyzna

Sponsor
#2854 | Dodano: 13.08.2008 12:12:48
Z tą Gruzją to jest chyba tak, że zerwali rozejm i zaatakowali Osetię (której 70% mieszkańców ma obywatelstwo rosyjskie). Federacja Rosyjska poparła separatystów no i sie "porobiło". Mnie dziwi postawa Lecha (wlaściwie to przez niego "trochę" się stresuję). Nie wiem po kiego wała poleciał do Tibilisi i głosi poprarice dla (notabene) prowodyra całej sytuacji. Nie twierdzę, że Rosja jest super, a USA kijowe (ani broń Boże odwrotnie), ale wydaje mi się, że poczynania tego człowieka spowodowane jego osobistymi urazami mogą sprowadzić na nas kłopoty. I proszę o nie nazywanie mnie tu tchórzem (jak ma to miejsce z niektórmi na Onecie), bo czym innym jest dla mnie stawienie czoła agresji obcego państwa jak to miało miejsce np. na II WŚ, a czym innym odpieranie ewentualnego ataku spowodowanego tym, że (posłużę się tu parafrazą) prezydent "podrapał się po cudzych jajach". Z ew. operacją militarną raczej przesadzam (mam nadzieję), ale ta cała sytuacja po prostu mi się nie podoba.
Coś mądrego.
Antonio
Messerschmitt

kobieta

Sponsor
#2896 | Dodano: 13.08.2008 22:03:50
Tchórzem sróżem, żyjemy w XXI wieku, cywilizacja psze państwa, i konflikty militarne mogę ewentualnie widzieć w temacie o historii :>
Cohonez
Administrator

mężczyzna

Sponsor
#3387 | Dodano: 19.08.2008 20:28:54
Somehow I feel, like someone has f***ed me from behind:

http://wiadomosci.onet.pl/1810093,11,item.html
Coś mądrego.
Matka Polka
Feuerspritzer

kobieta

#3388 | Dodano: 19.08.2008 20:32:52
a ja ostatnio mam w dupie politykie
Konstancja Nina
Cohonez
Administrator

mężczyzna

Sponsor
#3395 | Dodano: 19.08.2008 20:41:06
Matka Polka napisał(a):
a ja ostatnio mam w dupie politykie

Ja miałem też, ale ostatnio to rośnie i rozpiera co powoduje ból dupy:D
Coś mądrego.
Moherowy
pariser
Moherator

kobieta

Sponsor
#3397 | Dodano: 19.08.2008 20:43:15
Nawet tutaj świntuszycie, po prostu ręce opadają przy Was zboki!!!

Ja też mam w dupie całe to ... jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o sex i kasę, a nie jakieś tam prawa człowieka czy inne wolności. Każdy chce tylko zarobić kosztem biedniejszego.
Nie śpię, bo pilnuję grzędy

yana
Sturmwalzer

kobieta

#3398 | Dodano: 19.08.2008 20:43:43
Kiedyś to były dyskusje o polityce, że aż się minusy sypały, a teraz to takie wszystko... echhh panie, aż się gadać nie chce
Matka Polka
Feuerspritzer

kobieta

#3400 | Dodano: 19.08.2008 20:49:09
Bo sobie tak myśle, że ta polityka zejszła na takie dno, ze i dyskutować nawet nie ma o czym. Jak widzę gębę jakiegokolwiek polityka, poza Cimoszewiczem moze tylko, to mi się zaczynają wytwarzać wrzody na żołądku. A najgorsze, ze nie ma co liczyć na to, ze coś sie zmieni, jak przyjdą wybory to choćbym chciała spełnić obywatelski obowiązek to nie mam na kogo głosować.
Konstancja Nina
Arya
Feuerspritzer

kobieta

#3401 | Dodano: 19.08.2008 20:49:40
A w takim razie co powiecie o dzisiejszym zamieszaniu w związku z orędziami prezydenta i premiera... ? Prezydent z lekka przegiął, najpierw Tusk zaklepał sobie orędzie, a Kaczor mu zajumał i oszukał, że to on pierwszy... I gdzie w tym kraju sprawiedliwość ? Mam już dość PISu i ich kłamstw. Zaczynam mieć powoli dość całej polityki...
"Nie powinniście się bać nigdy tego, co ludzie powiedzą o tym, w co się ubieracie" - Serj Tankian
Antonio
Messerschmitt

kobieta

Sponsor
#3404 | Dodano: 19.08.2008 20:54:02
Yana, bo przeszłość i uniwersalność już przegadana, a z teraźniejszości nikt nic nie rozumie, bądź rozumieć by nie chciał (tak jak ja bym na przykład chciała nie usłyszeć pana K jak powiedział, że na armii NIE WOLNO oszczędzać)... ja tam się staram bardzo trzymać pewien poziom rzeczy, które mi NIE wiszą i dlatego zawsze tu coś odpowiem, chyba że już kompletnie nie wiem, o co chodzi :]

edit: no właśnie a propos orędziów to jest przykład czegoś, w czym nie wiem, o co chodzi.. jakie k.... orędzia???
Cohonez
Administrator

mężczyzna

Sponsor
#3405 | Dodano: 19.08.2008 20:55:10
yana napisał(a):
Kiedyś to były dyskusje o polityce, że aż się minusy sypały, a teraz to takie wszystko... echhh panie, aż się gadać nie chce

Jaka polityka, takie dyskusje:D

Arya - nie oglądam TV - mierzi mnie i obraża moją inteligencje:>
Coś mądrego.
Antonio
Messerschmitt

kobieta

Sponsor
#3407 | Dodano: 19.08.2008 20:56:47
Cohonez napisał(a):

No i to jest dobra odpowiedź, a nie mój bełkot :D
Cohonez
Administrator

mężczyzna

Sponsor
#3408 | Dodano: 19.08.2008 20:59:31
Antonio napisał(a):
Cohonez napisał(a):

No i to jest dobra odpowiedź, a nie mój bełkot :D

Nie bądź dla siebie taka krytyczna
:przytul:
Coś mądrego.
Matka Polka
Feuerspritzer

kobieta

#3411 | Dodano: 19.08.2008 21:01:35
Nie zupełnie mi wisi polityka, bo jakby nie było, tu mieszkam i tu mi politycy uprzykrzają życie... ale juz nie mogę znieść tej paranoi. Tych tępych gnoi co za opier***anie sie i pieprzenie trzy po trzy para piętnaście biora ciężkie pieniądze. Mam dość wymądrzania sie ignorantów, którzy dobro kraju maja w zadzie a tylko bawią sie jak dzieci w piaskownicy, kto ma co na koggo i kto z kogo zrobi większego idiotę.
Konstancja Nina
Antonio
Messerschmitt

kobieta

Sponsor
#3416 | Dodano: 19.08.2008 21:06:11
Cohonez, uprzedzaj no... *natychmiast fajczy się ze wstydu*

A polityki w sensie tych panów, co na siebie nawzajem skarżą i bawią się w orędzia, to ja za Chiny Ludowe nie pojmę. To już jest totalna abstrakcja. Obchodzi mnie ta polityka czasami, ale w bardziej namacalnych przejawach. Kwestie społeczne, światopoglądowe i takie tam.
Arya
Feuerspritzer

kobieta

#3418 | Dodano: 19.08.2008 21:07:48
Cohonez napisał(a):

A czemu niby obrażam twoją inteligencję ??? :P
Cohonez
Administrator

mężczyzna

Sponsor
#3425 | Dodano: 19.08.2008 21:12:28
Arya napisał(a):
Cohonez napisał(a):

A czemu niby obrażam twoją inteligencję ??? :P

Nie Ty tylko TV, uspokój sie:D

Matka Polka napisał(a):
A najgorsze, ze nie ma co liczyć na to, ze coś sie zmieni, jak przyjdą wybory to choćbym chciała spełnić obywatelski obowiązek to nie mam na kogo głosować.

Coś w tym jest. Wydaje mi się, że trzeba będzie poszukać nowych partii do wybierania. Lub ew. przywrócić monarchie lub wprowadzić dyktaturę:P:P:P
Coś mądrego.

Strony: 1 2 3115

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 27
Zalogowani: 13
Szukaj