news zespół twórczość fanklub forum
Wkrótce
Newsy
Skocz Do
Czy masz jakieś tatuaże?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 358

vater
Administrator

mężczyzna

#37295 | Dodano: 26.12.2009 11:44:04
Podczas wywiadu udzielanego dla magazynu Re-Gen, Paul oznajmił, iż kolejnym teledyskiem (a zatem i singlem) będzie utwór "Haifisch". Piosenka ta w Polsce nie robi zbyt wielkiej furory, ale na zachodzie jest absolutnie uwielbiana. Zespół, wybierając kolejny materiał, kierował się opiniami z największych for fanowskich.

Teledysk do "Haifisch" ma być już tradycyjną dla Rammstein historią fabularną. Możliwe, że to właśnie zdjęcia do tego klipu powstawały na zamku Marquardt. Wg relacji świadków, nagrywano tam barokową ucztę oraz sceny walki w plenerze. Reżyserem został Joern Heitmann.

Jako ciekawostkę dodamy, iż Paul zdradził w czasie wywiadu, że utwór "Roter Sand" jest przeróbką "Liese", a nie na odwrót. Pierwowzór powstał po butelce wina w ciągu ośmiu minut, a jego autorami są tylko Olli, Till i Flake. "Roter Sand" było wynikiem rozwijania "Liese" przez cały zespół.

Podziękowanie: ra-forum.com
eve
Perverse

mężczyzna

Sponsor
#37296 | Dodano: 26.12.2009 11:57:52
Nie spodziewałam się tego kawałka na singlu, ale cieszę się przeogromnie gdyż to mój ulubiony utwór z Lifada :)))
Spiel Mit Mir
Sturmwalzer

kobieta

#37297 | Dodano: 26.12.2009 12:01:59
o nieee. tylko nie Haifisch! wszystko inne tylko nie haifisch. jedyna pieśń która im sie nie udala..
*** Duch panuje nad materią ***
Barthef
Feueranfänger

mężczyzna

#37298 | Dodano: 26.12.2009 12:03:53
Bardzo dobra piosenka, ale jednak szkoda że nie WH, albo WB...
Рaммштаѝн!

"Nigdy nie rozmawiaj z debilem: najpierw zniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem."

Ogólny brak ogłady medialno-kulturalnej i instynktu samozachowawczego. To żem był ja.
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#37300 | Dodano: 26.12.2009 12:18:08
Bardzo dobrze, Hajfisz gut.
So say we all.
vater
Administrator

mężczyzna

#37301 | Dodano: 26.12.2009 12:20:12
Spiel Mit Mir napisał(a):
o nieee. tylko nie Haifisch! wszystko inne tylko nie haifisch. jedyna pieśń która im sie nie udala..

powiedz to na r-austria albo na herzeleid... oni są ostatnio opiniotwórczy za bardzo:/

A to sprawka mediów także, bo Haifisch to najbardziej wychwalana pod niebiosa piosenka z płyty.. no to mają..

...ale to już taka tradycja że R+ nie wydaje na singlach piosenek, które chcę:P
Bastian
Feueranfänger

mężczyzna

#37302 | Dodano: 26.12.2009 12:20:48
nooo i bardzo dobrze ze Haifisch,a nie to Wiener blut lub Liese ;D :D :PP
Bist du traurig und allein
Wir sind zuruck schalte ein!
RAMM - STEIN!
#37304 | Dodano: 26.12.2009 12:22:45
Fajnie, że Haifisch jest singlem, a nie WH. Ufff.

Liese jest lepsze po stokroć od Roter Sand - trzeba było zostawić, a nie wrzucać na bonusy, panowie Rammsztajny!

PS: Może na b-side singla, będą dzieła pana Adé Zur Guten Nacht? Może to zadecydowało? :D
Some †hings are re†arded.

Ironia jest dowodem na istnienie Boga.
I'm so modern that everything is pointless.
Moherowy
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

none - get into my mind

mężczyzna

Sponsor
#37306 | Dodano: 26.12.2009 12:24:22
"Haifisch"? Good:) lubię ten kawałek zwłaszcza po Katosach:D.
Jeb z helenki !!
Moherowy
pariser
Moherator

kobieta

Sponsor
#37307 | Dodano: 26.12.2009 12:25:06
"Haifisch" to suchar (copyright by maxłel).
Nie śpię, bo pilnuję grzędy

Kamil1916
Feuerspritzer

mężczyzna

#37311 | Dodano: 26.12.2009 12:37:48
Średnio mi się podoba to Haifisch...
Zdecydowanie wolałby, Wiener Blut, Waidmanns Heil.. Czy nawet Mehr
Dupa.
Preses
Panzermeister

mężczyzna

Sponsor
#37312 | Dodano: 26.12.2009 12:52:38
Fajnie że własnie rekin xD DO tego chyba nie da sie zrobić już teledysku bez fabuły, no chyba, że znowu janosik ch**osik bedzie to robił. Ale dzis wieczorem wszyscy pomódlmy się za to, aby janosik tego nie reżyserował i bedzie piekny teledysk ;)

A gdyby za wykładnik jakości i `fajności` piosenki brać ilość alkoholu wypitą przed jej stworzeniem, to IMO przed Waidmanns Heil i Ich Tu DIr Weh chłopacy opier****** całe skrzyny wódy ; D
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
Moherowy
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

none - In Atmosphere

mężczyzna

Sponsor
#37313 | Dodano: 26.12.2009 12:58:18
pariser napisał(a):
"Haifisch" to suchar (copyright by maxłel).

Sam jest suchar:>

Kamil1916 napisał(a):
Dupa.

Tej ostatniej piosenki to nie znam, to jakiś bonus?
Jeb z helenki !!
Leon
Panzermeister

mężczyzna

#37314 | Dodano: 26.12.2009 13:09:27
No to szok, wszyscy stawiali Waidmanns Heil albo Wiener Blut. A tu niespodzianka :) I dobrze! I klip z fabułą! Super! :) I Haifisch jest dobry, a nie "suchar". Lubię epickie refreny w Rammstein, i ta orkiestra w tle...

Liese? To ja wolę Roter Sand :B W 8 min po pijaku, no to faktycznie czad :D
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#37316 | Dodano: 26.12.2009 13:11:19
Rammcio napisał(a):
Kamil1916 napisał(a):
Dupa.

Tej ostatniej piosenki to nie znam, to jakiś bonus?

Chodzi zapewne o nieopublikowany Mehr (Rectum Mix by Anaal Nathrakh).
So say we all.
Katharsis
Feuerspritzer

mężczyzna

#37318 | Dodano: 26.12.2009 13:35:25
Haifisch brzydki, Haifisch glupi.

No ale fabularny teledysk moze byc ciekawy, widzi mi sie klimat z Linksa :)
Fremd bin ich eingezogen,
fremd zieh ich wieder aus.
A niby nie? :P
Preses
Panzermeister

mężczyzna

Sponsor
#37319 | Dodano: 26.12.2009 13:39:10
Moim zdaniem klimat z Links nie pasuje do Rekina, całkwoicie inny klimat piosenki.
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
Rożen
Sturmwalzer

mężczyzna

#37321 | Dodano: 26.12.2009 13:44:39
Le wybrali. Najgorszy (i w zasadzie jedyny) gniot z LIFAD będzie singlem. No to chyba niestety zostanie w secie na nowy rok. Ten kawałek to jedna wielka nuda i żeby jeszcze teledysk kręcić? Trudno, nadal czekam na Fruhling in Paris.
feyd
Panzermeister

mężczyzna

Sponsor
#37326 | Dodano: 26.12.2009 13:51:43
Doprawdy nie wiem, co się dzieje z tym Rammsteinem. Bez żadnych oporów, powoli, acz konsekwentnie, zamieniają się w lekki, łatwy i przyjemny zespół do słuchania dla całej familii po niedzielnym obiedzie.

Skoro obrali sobie taki kierunek, to doradzam im, żeby następnym singlem koniecznie został "FiP", bo to przecież taka czad piosenka, która na pewno spodoba się Jasiowi i Uli spod piętnastki, a ostatnim singlem ma być "Roter Sand", bo przy nim można się słitaśnie pobujać z dziewczyną na sopockim molo.

A kolejna płyta niech się składa wyłącznie z tego typu przebojów, to wtedy może R+ wystąpi podczas sylwestra z Polsatem? Ale byłoby super!

vater napisał(a):
Pierwowzór powstał po butelce wina w ciągu ośmiu minut

Przestała mnie więc dziwić "jakość" tego utworu. Takie ścierwo mogło powstać tylko w parę sekund i pod wpływem.

vater napisał(a):
Paul oznajmił, iż kolejnym teledyskiem (a zatem i singlem)

No właśnie, przypomniało mi się tu pytanie, co właściwie z "ITDW"? Czy ten kawałek zostanie w ogóle wydany jako singiel, czy pozostanie już tylko teledyskiem? Na marginesie, to w życiu bym nie pomyślał, że dość lajtowe "ITDW" i tak będzie najtwardszym singlem z "LIFADA". No chyba, że następnym singlem zostanie "Wiener Blut", ale to przy obecnym podejściu R+ marzenie ściętej głowy.
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Zwitter
Feuerspritzer

mężczyzna

#37330 | Dodano: 26.12.2009 14:16:29
Ja już się nastawiłem na to, że następnym singlem będzie Waidmanns Heil a tu lipa. Za Haifisch jakoś specjalnie nie przepadam, już nie mogli wybrać czegoś innego? Mam jednak nadzieję, że kolejnym singlem będzie Waidmanns Heil albo Wiener Blut, chociaż z nimi to już naprawdę nic nie wiadomo.

Strony: 1 2 358

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 27
Zalogowani: 13
Szukaj