Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
#36225 | Dodano: 18.12.2009 20:14:15
Nie.
Chcą doprowadzić żeby Polska nie kojarzyła się z Holokaustem tylko z festynem :)
Chcą doprowadzić żeby Polska nie kojarzyła się z Holokaustem tylko z festynem :)
Cytat miesiąca według mnie xD
Ja bym chciał dodać, że o "zniknięciu" napisu z Ałszwic to napisały chyba wszytskie media na świecie - tak więc "polskie obozy zagłady" będą dłuuugo wspopminane.
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
#36256 | Dodano: 18.12.2009 22:25:39
#36259 | Dodano: 18.12.2009 22:39:20
ani inny ani gorszy :> kwestia tylko czy podobnie jak koleżanka lola, uważasz resztę za żałosne;)
#36266 | Dodano: 18.12.2009 23:20:19
a nie cała akcja.
Może dlatego, że jestem przekorna, a może z niechęci do podążania za stadem bierze się ten mój sprzeciw wobec rozmaitych ogólnopolskich akcji.
Choć np. podobały mi się swego czasu koszulki z napisem „nie płakałem po papieżu”, ale to było kilka lat temu i zupełnie inny temat ;)
Przyznaję, że pomysł z pontonem i dmuchanym rekinem wydał mi się zabawny i spontaniczny, chociaż raczej trudny do zrealizowania.
Ale wracając do Rammstein:
Lubię stać pod sceną w ścisku, śpiewać po niemiecku, zdzierać gardło między utworami, skakać, tańczyć , dostawać i dawać dużo pozytywnej energii. Dla mnie koncerty są przeżyciem prawie religijnym, ale takim pierwotnym i pogańskim. I wtedy mistrzem ceremonii jest dla mnie Till.
Robimy to co on, chce. Wyciągamy w górę ręce, skandujemy refreny.
Mnie to w zupełności wystarcza .
Wam nie.
Od pewnego czasu zauważyłam, że ilość fanowskich akcji wzrasta.
I ciekawi mnie czy to naprawdę tylko chęć zabawy, jak napisałeś wcześniej czy chodzi o to, żeby trochę na siłę
zwrócić na siebie uwagę.
Trzeba jeszcze koniecznie zrobić coś , by zespół padł przed nami na kolana i najlepiej, żeby Till załkał
coś po Polsku, przeprosił za II wojnę światową, a następną płytę zadedykował Polakom – najlepszej i najbardziej spontanicznej publiczności na świecie.
I żeby o tym wspaniałym zdarzeniu mówił Barack Obama i Angela Merkel.
I jeszcze wszystkie podziękowania mają być na Twitterze, Facebooku i MySpace.
Bo Polak potrafi.
Bo przecież to jest niesprawiedliwe, że Richard ciągle wspomina wspaniały koncert u żabojadów w Bercy, a na pytanie, co pamięta z Polski, odpowiada, że nic, prawie nic - mamy zespół o nazwie Izrael :)
Pozdrawiam
#36267 | Dodano: 18.12.2009 23:27:15
#36268 | Dodano: 18.12.2009 23:31:48
Wpisałaś się pierwsza i oznajmiłaś że to żałosne. Wolno Ci przecież tak myśleć.
Twoje wnioski są mocarne... ale w obliczu dzisiejszej kradzieży tablicy z Auschwitz nic mnie już nie zaskakuje :D
Od siebie samego dodam, że R+ to nie ten rodzaj zespołu gdzie taka akcja nie wypada. To typowo komercyjny, widowiskowy zespół rockowy nastawiony na zbiorowe imprezy. Taka niemiecka Madonna skierowana do innego odbiorcy. To nie jest Gorgoroth - nie trzeba iść na koncert na czarno, w glanach i pokazywać różki palcami - bo to nie tutaj.
A że nasz pomysł wcale nie był taki zły świadczą wpisy zarówno na oficjalnej stronie jak i na ich facebook. Czyli jednka coś to dla nich znaczy...
Zresztą.. przecież sami ludzi namawiają do tej zabawy: http://www.lifad.org :>
#36298 | Dodano: 19.12.2009 04:23:12
No właśnie, zabawa-zabawą, ale ważne, że wspomnieli o nas na Facebooku i na oficjalnej stronie :)
A gdyby nie wspomnieli ?
Chyba nie do końca się rozumiemy.
#36299 | Dodano: 19.12.2009 04:37:36
Wybacz, ale to porównanie z Madonną jakoś mało trafione.
Dlaczego?
A serca na koncercie Madonny wyglądały jakoś mniej obciachowo, no i były z okazji jej urodzin :)
Nadal nie rozumiem, dlaczego machanie wydrukowanym na kartce logo płyty jest obciachowe. Tym bardziej, że jak Vater wyżej wspomniał, Rammstein sam do tego namawia. Po to powstała cała ta inicjatywa na lifad.org, Facebooku i Twitterze. Można uznać, że wpisaliśmy się w obciachowość zespołu.
No właśnie, zabawa-zabawą, ale ważne, że wspomnieli o nas na Facebooku i na oficjalnej stronie :)
Oż my wstrętni, plugawi, interesowni...
Nie rozumiem, mamy teraz ubolewać, że o nas wspomnieli? Na kartce było wyraźnie napisane "Niech nas zapamiętają!" i to się udało. My zadowoleni, zespół zadowolony, Lola zażenowana. Czyli wszystko w porządku.
A gdyby nie wspomnieli ?
Nie wiem, jak Vater, ale ja bym się powiesił. Ale najpierw poćwiartował.
Chyba nie do końca się rozumiemy.
Chyba.
So say we all.
#36300 | Dodano: 19.12.2009 06:30:17
Owszem - vlepki, sprayowanie chodników, flagi na balkonie itd.itp. jest ok.
Inicjatywa koncertowa niby też jest ok.
Jedni wznoszą w górę serca, inni nie.
Dla jednych jest to obciach, dla innych dobra zabawa.
Tylko po tych wszystkich akcjach na koncertach U2, Madonny, Placebo,jak przeczytałam, że Wy też, to jakoś nie teges mnie się zrobiło.
Na brak poczucia humoru nie narzekam, ale gdy zobaczyłam te białe kartki w górze, hm.... to pomyślałam,że to lekka żenada i czy już na każdym koncercie zagranicznego artysty będzie jakaś koncertowa akcja, bo jak nie to znaczy , że koncert do dupy, albo fani do dupy ?
#36301 | Dodano: 19.12.2009 06:55:25
So say we all.
#36307 | Dodano: 19.12.2009 10:04:54
#36355 | Dodano: 19.12.2009 19:04:02
dziwię się, że lola uważa karteczki za obciachowe, to było tylko logo płyty. ale każdy ma swoje zdanie;)
jestem całkowicie za inicjatywą w łodzi. bardzo podoba mi się pomysł z rekinem, żeby tylko haifish został na setliście. myślę też, że fajnie by wyglądało gdyby cała sala zaświeciła na którymś utworze. może jakieś latarki?
#36360 | Dodano: 19.12.2009 19:31:10
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
#36363 | Dodano: 19.12.2009 20:14:32