.:: Inicjatywa Koncertowa ::.
Jako że za tydzień o tej porze, Wasze głowy będą już pełne wspomnień po Koncercie Rammstein, dziś rozpoczniemy generalne przygotowania. Z tej okazji wprowadzamy specjalny program szkoleniowy o tajemnym kryptonimie Inicjatywa Feuerräder :)
O co chodzi? O to, aby Polska publiczność została zapamiętana przez zespół w jak najbardziej pozytywny sposób. Każdy już widział nagrania z ostatniego tygodnia, w którym to zagraniczni fani stali jak kołki, nie śpiewali i ogólnie byli nudni. U nas ma być inaczej! Nie wątpimy, że każdy z Was już kipi energią, którą tryśnie na koncercie, ale celem w/w inicjatywy jest coś, co wszyscy wykonają jednakowo i w jednym czasie. W tym celu proponujemy kilka pomysłów:
1. Zobaczą nas! Posłużymy się serduszkową manią zachodnich fanów. Każdy, ale to każdy wydrukuje obrazek: [ logo LIFAD ] w formacie A4. Kto ma możliwości, niech skseruje go więcej razy i rozda ludziom przed i w Spodku. Podczas refrenu utworu "Frühling in Paris" unosicie kartkę wysoko nad głowę, wydrukiem w stronę zespołu. Wszyscy muszą zrobić to jednocześnie. Widownia ma stać się biała! Później możecie tym wymachiwać do woli, wrzucać na scenę z podpisem, szminką itd.;)
2. Usłyszą nas! Wybraliśmy dwie piosenki, które nie pojawiły się na koncertowej setliście. Zespół robi dwie przerwy – pierwsza jest po "Pussy" - wtedy śpiewamy refren "Mein Teil", druga po "Ich Will" - wówczas śpiewamy refren "Ohne Dich". Uczymy się je wykonywać bez muzyki. Przerwy trwają parę minut i w tym czasie cała publika odśpiewa wyżej wybrane numery. Wszyscy chórem! Gdy zespół wróci na scenę macie dalej twardo śpiewać - chcemy ich zaskoczyć!:) Na wydruku obok serduszka, jest mała ściąga.
3. Zapamiętają nas! Jeśli na setliście nadal utrzyma się "Amerika", to zespół oczekuje, że refren zaśpiewa publiczność. I zaśpiewa. Tylko złośliwie zmieniamy słowo Amerika na a Poland Land – sylabicznie się zgadza, więc będzie brzmieć dobrze. Macie wrzeszczeć na całe gardło, żeby przekrzyczeć Tilla! :)
Oczywiście nie musimy nikomu przypominać, że Waszym obowiązkiem jest odśpiewanie każdego jednego utworu z koncertu. Nagłośnienie jest wystarczające, więc nikomu nie przeszkodzicie. Ma to być tak zrobione, żeby zespół przestał grać aby was posłuchać!;) Macie tydzień czasu i podróż do Katowic aby poćwiczyć teksty i śpiewanie. Szczegóły i inne pomysły znajdziecie w rozwinięciu tego tematu na forum.
Fajne pomysły tylko ciekawe gdzie jak schowam tą kartkę ;) Do kieszeni? Do Lifad ona się rozpłynie :D
Dajcie tam czadu! Może jak dobrze pójdzie to powstanie DVD z tego koncertu :D
Do Łodzi jadę więc mam nadzieję, że będzie również dobra faza :)
Wiem coś o tym, bo sam na mecze chodze i denerwują mnie ludzie co idą na mecz tylko popatrzeć i siedzieć cicho jak te pipki, ja ide pomóc drużynie, a w Katowicach chce żeby R+ nas jak najlepiej zapamiętali, ale z tym "Poland Land" jak wszyscy by śpiewali to by był bełkot i R+ nie wiedzieli by chyba o co chodzi :D
A kartoniki z LIFAD najlepiej drukujcie masowo żeby móc to rozdać na koncercie.
Mam nadzieje, że wszystko się uda :)
"Komm her, bleib hier, wir sind gut zu dir
Komm her, bleib hier, wir sind Brüder dir"
2x
A te 10% to już sie samo ogarnie heheh
Bo jak bedzie tak że tylko 200 osób o tym wie, to możemy zapomnieć o tym.
Co do pierwszej pozycji nie mam wątpliwości że się uda jak dużo ludzi zrobi dużo kopii i będzie to rozdawać, co do drugiego, to wątpie żeby się udało, a w trzecim till pomyśli że nie znamy słów piosenek i sam zacznie śpiewać bo nie będzie rozumiał co my śpiewamy :D
Wiem jak to jest.