news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

.:: Pierwszy koncert za nami ::.

Wczoraj w Lizbonie odbył się premierowy występ, otwierający trasę koncertową, promująca album "Liebe Ist Für Alle Da". Jak tradycyjnie u Rammstein bywa, główną część setlisty stanowią utwory z nowej płyty, chociaż tym, razem wyjątkowo nie wszystkie. Poprzednie trasy koncertowe rozpoczynały się zazwyczaj prezentowaniem całości ostatnio nagrywanego materiału. Na chwilę obecną, możemy na żywo usłyszeć:

01. Rammlied
02. B********
03. Waidmanns Heil
04. Keine Lust
05. Weisses Fleisch
06. Feuer Frei!
07. Wiener Blut
08. Frühling in Paris
09. Ich Tu Dir Weh
10. Liebe Ist Für Alle Da
11. Benzin
12. Links 2-3-4
13. Du Hast
14. Pussy
15. Sonne
16. Haifisch
17. Ich Will
18. Seemann
19. Engel

Już dziś wiemy, że setlista ulegnie zmianie na występach w Niemczech. Ze względu na wprowadzoną cenzurę związaną z promocją płyty, utwór "Ich Tu Dir Weh" jest zabroniony i nie będzie wykonywany nawet na koncertach. Tymczasem my, możemy oceniać nowy wizerunek zespołu, na pierwszych oficjalnych zdjęciach:

-> noticias.sapo.pt
-> blitz.aeiou.pt
-> musica.iol.pt

Przypominamy, że wszelkie materiały związane z nowymi koncertami Rammstein, zamieszczamy tylko w specjalnym temacie na forum.

Informacja: rammstein-portugal.com

.:: 09.11.2009 17:45:28 by vater ::.
#28824 | Dodano: 09.11.2009 17:58:05
Obejrzałam sobie foty, szczególnie ten ostatni link. Till - co za niespodzianka!!! Na plus, fajnie mu z tym kolczykiem :P Schneider... *minuta ciszy*
Mi scusi.

maxłel
Moderator

mężczyzna

#28826 | Dodano: 09.11.2009 18:02:43
vater napisał(a):
Już dziś można powiedzieć, że setlista ulegnie modyfikacjom na występach w Niemczech. Ze względu na wprowadzoną cenzurę związaną z promocją płyty, utwór "Ich Tu Dir Weh" jest zabroniony i nie będzie wykonywany nawet na koncertach.

Co to znaczy zabroniony? I dlaczego akurat ten? Czasami jednak się cieszę że mieszkam w Polsce ;)
Fak de system! Fak de cenzorszip!
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

After Forever - Energize Me

mężczyzna

#28827 | Dodano: 09.11.2009 18:05:10
Nie będzie w Niemczech "Ich Tu Dir Weh?? *milczy*
Jeb z helenki !!
vater
Administrator

mężczyzna

#28828 | Dodano: 09.11.2009 18:08:26
Chodzi o tekst. Cenzura zauważyła ten utwór po tym jak R+ porozwieszali sobie po całym Dojczalndzie plakaty "drut kolczasty w przewodzie moczowym" a potem jeszcze ten obraz Richarda bijącego kobietę z podpisem "Ich Tu Dir Weh".

Teraz LIFAD jest wpisany do tzw Państwowego Indeksu. Płyt niewolno wystawiać na półki w sklepach Trzeba podejść do sprzedawcy, aby nam ją wyciągną z pod lady. Oczywiście za okazaniem dowodu. Indeks obejmuje bardzo surowe kary dla sklepów oraz sprzedawców. To samo tyczy organizatorów koncertów.

Aha.. i w Niemczech nie jest tak jak u nas w monopolowym. Jak czegoś nie wolno - to tego się przestrzega.
Floya
Pussy

(zbanowany)

kobieta

#28829 | Dodano: 09.11.2009 18:08:47
Racja, Till świetnie wygląda! Sznajder, nawet nie tak żle. Tylko w złych momentach go fotografowali.
maxłel
Moderator

mężczyzna

#28833 | Dodano: 09.11.2009 18:14:00
vater napisał(a):
Teraz LIFAD jest wpisany do tzw Państwowego Indeksu. Płyt niewolno wystawiać na półki w sklepach Trzeba podejść do sprzedawcy, aby nam ją wyciągną z pod lady. Oczywiście za okazaniem dowodu. Indeks obejmuje bardzo surowe kary dla sklepów oraz sprzedawców. To samo tyczy organizatorów koncertów.

To jest jakaś chora akcja.
Floya
Pussy

(zbanowany)

kobieta

#28834 | Dodano: 09.11.2009 18:14:54
Czyli sami sobie zaszkodzili tymi plakatami!

mężczyzna

#28835 | Dodano: 09.11.2009 18:20:54
Siateczka na włosy Tilla jak u pani bufetowej :D
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#28847 | Dodano: 09.11.2009 18:51:56
Podoba mi się strój Ryśka, ale ten od Flake to jest coś chorego.
Coś mądrego.
Wilder Wein
Feuerspritzer

mężczyzna

#28849 | Dodano: 09.11.2009 18:55:48
nie wiem... coś na razie mi się to nie widzi... nie wiem...

"-"

Scena mogła być trochę mniej nowoczesna.

Stroje chłopaków są dziwne... nie ma w nich nic "robotniczego", nic twardego, nic brudnego. O! takie tam sobie czyste czarno-czerwone przebranka dla dzieci... Wejściowy strój Tilla to groteska... Dżisus! Na reise, reise to było coś! a teraz? jak jakaś stara baba w brzydkiej, sztucznej czerwieni...

No i widać że nic nie jedli... zwisająca skóra jeszcze ich postarzała.

Nie podoba mi się Till w nowej roli scenicznej... roli... wariata!? wszędzie to teraz promują, wszędzie te uśmiechy, jakieś groteskowe piórka, fryzury. Już ja tam wolę mrocznego, ciężkiego, brutalnego Tilla a nie jakiegoś chudego, szalonego ptaszka.

Za duża rola oświetlenia... wolałbym żeby nie było takich przejść od ciemności do błysków, wolałbym raczej ogólnie zawsze trochę widniej (jak na sehnsucht) i raczej rzadziej zmieniającą się paletę barw... wolałbym szaro-niebieskie pobojowisko a nie dyskotekę w NASA.

"+"

B****** jest świetne.
Ich tu dir weh wygląda nieźle... fajny efekt z tym podestem.

i Paul jak zwykle się trzyma.

i to chyba wszytko... f**k! wszystko? już!? OMG!
into dark and cold NORTH we march...
Rożen
Sturmwalzer

mężczyzna

#28850 | Dodano: 09.11.2009 18:59:29
Cohonez napisał(a):
Podoba mi się strój Ryśka

Jeszcze trochę i cenzura doczepi się do stroju Rycha. Znów pojawią się oskarżenia o propagowanie skrajnej prawicy i nakażą mu pozbyć się czerwonej opaski.

Cenzurowanie "Ich tu dir weh" stawia pod znakiem zapytania singiel i teledysk do tego utworu. Oby mimo tego został wydany.
Floya
Pussy

(zbanowany)

kobieta

#28851 | Dodano: 09.11.2009 19:02:14
Ich tu dir weh najbardziej mi się podoba na żywo. Szkoda, że go nie usłyszymy!!!

Ogólnie fajnie wyglądają i trzymają się, tylko Flake coś za bardzo się świeci!
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#28854 | Dodano: 09.11.2009 19:08:14
ALe chyba w Polsce będzie ITDW na koncercie?
Barthef
Feueranfänger

mężczyzna

#28855 | Dodano: 09.11.2009 19:10:19
My usłyszymy na żywo Ich tu dir weh, tylko Niemcy nie, no chyba że jedziesz do Niemiec na koncert...
Рaммштаѝн!

"Nigdy nie rozmawiaj z debilem: najpierw zniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem."

Ogólny brak ogłady medialno-kulturalnej i instynktu samozachowawczego. To żem był ja.
Floya
Pussy

(zbanowany)

kobieta

#28856 | Dodano: 09.11.2009 19:11:33
Nie wiadomo! Wszystko się może zdarzyć.
Wilder Wein
Feuerspritzer

mężczyzna

#28857 | Dodano: 09.11.2009 19:16:11
omg!
into dark and cold NORTH we march...
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#28860 | Dodano: 09.11.2009 19:18:56
Troche śmiesznie to wygląda, jak Till śpiewa w Engel fragment Bobo.. ;]
W Sonne cyferki fajne xP
Na Rammlied, Till z piórkami dziwnie skojarzył mi się z Marilyn Mansonem ;p
LIFAD wyszło całkiem przyzwoicie
Fruhling in Paris nudne...
Haifisch też dosyć blado wypada

Rammstein to Rammstein, nie dość, że zawsze mało co się zmienia podczas trasy, to po 4-letniej przerwie kilka rzeczy się nie zmieniło ;] Szczególnie Links 234 niczym się nie różni xd
eve
Perverse

mężczyzna

#28862 | Dodano: 09.11.2009 19:22:41
Najlepszy jest i tak Till kurczący się na tej platformie :D Dziadek kiedyś straci równowagę i kości sobie połamie :(
#28863 | Dodano: 09.11.2009 19:24:42
Ta cała afera z ITDW jest tylko po to żeby wywalili kawałek z seta i Till nie musiał obawiać się o życie :D

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 13
Zalogowani: 2
Szukaj