news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

#28841 | Dodano: 09.11.2009 18:33:28
I zniknie i nie.
Bo przecież: Ab dann ist “Liebe ist für alle da” nur noch im ausgewählten Fachhandel auf Nachfrage verfügbar. znaczy mniej więcej to co napisałeś wcześniej, że będzie do kupienia w wybranych sklepach ale tylko jakby na nasze żądanie.
Chore.
#28842 | Dodano: 09.11.2009 18:35:19
Pozazdrościli byłym demoludom towarów spod lady i jak to zaradni Niemcy - mają swoje :D Piękny gest na dwudziestą rocznicę obalenia muru w Berlinie.
Mi scusi.

Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#28843 | Dodano: 09.11.2009 18:35:35
No właśnie czy to nie jest jakiś sprytny chwyt marketingowy?

Pewnie jeżeli wprowadzą wersję alternatywną, to będzie się różniła co najwyżej okładką i pewnie niczym więcej...
Wątpię, żeby wywalili z tracklisty "Ich tu dir weh", ale przyszłość tego kawałka jako singla w Niemczech chyba stoi pod znakiem zapytania...
Liebe ist für alle da, ziom :D
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#28844 | Dodano: 09.11.2009 18:35:50
Jak dla mnie użycie słowa "Originalversion" znaczy tyle, że "NieOriginalversion" jest w przygotowaniu.

Ciekawe, co wstawią za ITDW.
So say we all.
#28845 | Dodano: 09.11.2009 18:37:07
Mogą wybrać inny kawałek dla DE a na Europe/US zostawić Ich tu dir weh.
Co do chwytu to nie wiem jak wygląda sprzedaż, ale podejrzewam że na tyle dobrze że takie chwyty nie są potrzebne.
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#28846 | Dodano: 09.11.2009 18:45:24
Ha, już wiem, na co wymienią kontrowersyjne ITDW. Na ten nowy, kontrowersyjny kawałek, który nagrali po zamknięciu albumu :D
So say we all.
Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#28848 | Dodano: 09.11.2009 18:54:06
Myślicie, że "ITDW" wyleci z płyty?

BDSM do którego ten utwór nawiązuje jest zakazany w wielu krajach, ale żeby od razu takie restrykcje wprowadzać...

Jeżeli jednak utwór ten wypadnie z albumu, to mogliby go zastąpić czymś zupełnie nowym :D
Liebe ist für alle da, ziom :D
maxłel
Moderator

mężczyzna

#28859 | Dodano: 09.11.2009 19:18:25
Zobaczymy czy zespół wyjdzie z twarzą z tego starcia.
Jak cenzura by mnie tak próbowała wycackać, to kawałek od razu by wylądował z mojej strony w necie z błogosławieństwem na ściąganie.
Jak dadzą się tak cenzurować to sorry, ale chyba chłopaki zapomnieli o DDR ;)

Poza tym, sorry mensch ale to się wydaje po ptakach. Nie wierze że na nielegalu rozwieszali te plakaty itp. W to musiała być zaangażowana jakaś firma, nad firmą ktoś sprawuje piecze, ktoś to wymyślił itd. Myślę że było sporo momentów w którym cenzura mogła wkroczyć.

Jakby chcieli zwiększyć sprzedaż, to się raczej powinni ukazać w świetle niepokornych buntowników przeciwko systemowi i nie wycofywać płyty od razu tylko zrobić jakiś rejwach w necie :D

Tym razem 'darmowa' reklama w mediach chyba im nie wyszła ;)

.:: Rammstein zniesiony z indeksu. ::.

Powiązane:

» rae-lichte.com

» Treść ustawy

Informacja:

» rammstein.de

» damian k

Lepiej późno niż wcale, jak mówi stare przysłowie. Dokładnie dnia 31 maja 2010 r. Sąd Administracyjny w Kolonii anulował wpis Rammstein na cenzurowany indeks Republiki Federalnej Niemiec. Tym samym od czerwca u naszych zachodnich sąsiadów znów można zobaczyć pełne wydania albumu "Liebe Is Fur Alle Da" oraz singiel "Ich Tu Dir Weh". Teledysk do owego kawałka można puszczać w telewizji.

Przypomnijmy, iż najnowszy album Rammstein trafił na czarną listę niemieckiej cenzury z dwóch powodów. Po pierwsze utwór "Ich Tu Dir Weh" został uznany za promujący przemoc cielesną, po drugie okładka zawierała scenę „bicia kobiety”, która zgorszyła cenzorów.  Po całej aferze, zespół był zmuszony do wydania ocenzurowanej wersji płyty, a także zniknął ze sklepowych półek. Na szczęście mamy to już za sobą.

.:: 16.06.2010 22:42:17 by vater ::.
Sayuri
Panzermeister

kobieta

#87289 | Dodano: 16.06.2010 22:47:56
Ooo, a na Wuhlheide grali ITDW ciekawe czy ponieśli wtedy za to jakąś karę.
Religię, poglądy polityczne, gust i dupę każdy ma swoją.
Zwierzkun
Pussy

kobieta

#87304 | Dodano: 17.06.2010 10:39:17
Kongradżulejszyns, trochę im to zajęło.
Jam
Feueranfänger

kobieta

#87377 | Dodano: 17.06.2010 18:47:24
Brawo, trochę to trwało, ale 'lepiej późno niz wcale'.
Clavis
Feueranfänger

Rammstein - Engel

kobieta

#87385 | Dodano: 17.06.2010 19:24:12
Braffo, bardzo miło, i po co było to całe zamieszanie...
---
BOLMEN
Sturmwalzer

mężczyzna

#87511 | Dodano: 18.06.2010 00:12:12
Clavis napisał(a):
Braffo, bardzo miło, i po co było to całe zamieszanie...

Darmowa reklama dla R+ , w dzisiejszych czasach wszystko co zakazane ma lepsze branie. :)
Clavis
Feueranfänger

kobieta

#89342 | Dodano: 24.06.2010 12:33:01
BOLMEN napisał(a):
Darmowa reklama dla R+ , w dzisiejszych czasach wszystko co zakazane ma lepsze branie. :)

(...) jednak nie potrzebujemy takiej reklamy. Sprzedajemy wystarczającą ilość płyt i mamy wystarczająco wielu fanów. Nie musimy trafiać na indeks utworów zakazanych. Nie jest to naszym celem. - Paul w ostatnim wywiadzie dla HR :P Strzelił chłopak focha :)
---

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 14
Zalogowani: 1
Szukaj