news zespół twórczość fanklub forum
Wkrótce
Newsy
Skocz Do
Czy masz jakieś tatuaże?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

.:: Rammstein tylko dla dorosłych? ::.

Całkiem niedawno w Internecie pojawiła się informacja, że w Australii sprzedaż płyty "Liebe Ist Für Alle Da" jest możliwa tylko dla osób pełnoletnich. Związane było to oczywiście z klipem do utowru "Pussy", który skłonił cenzorów do przeanalizowania zawartości nowego albumu.

Sprawa na chwilę ucichła, ale wkrótce na wniosek niemieckiego Ministra do spraw rodzin, osób starszych, kobiet i młodzieży, album Rammstein będzie sprzedawany tylko za okazaniem dowodu osobistego. Problem ten dotyczy oczywiście Niemiec.

Sprawcą zamieszania jest nie tylko teledysk, ale seria kontrowersyjnych (zdaniem polityków) bilbordów, które z okazji promocji przyozdobiły ulice dużych miast niemieckich. Chodzi o okładkową sesję z elementami kanibalizmu, która wywołała fale protestów obywateli. Także drodzy fanklubowicze - u nas nie jest jeszcze tak źle;)

.:: 05.11.2009 23:18:04 by vater ::.
Moherowy
pariser
Moherator

kobieta

Sponsor
#28320 | Dodano: 05.11.2009 23:24:01
Po pierwsze - ale jaja :P
Po drugie - nie mów hop póki nie przeskoczysz vaterze. Oby się nasi "cenzorzy" nie przyczepili, choć z drugiej strony nie ma u nas chyba takiej kontrowersyjnej kampanii, bo żadnych billboardów nie zauważyłam :]
Nie śpię, bo pilnuję grzędy

3ve1ink4
Panzermeister

kobieta

#28322 | Dodano: 05.11.2009 23:25:34
niby kraj burdelli, ale jednak nadal konserwatywny :P oczywiście Dojczland mam na myśli. U nas nie jest z tym źle, ale za to jest źle ze wszystkim innym :P. Nie ma tez protestów, bo hmm nie widziałam żadnego Ramsztajnowego plakatu na temat naszego cudownego koncertu, tylko jakieś reklamy na Vivie o występie w Łodzi. Też coś czuję, że przy tym zakazie większa ilość małolatów sięgnie po ichnią twórczość ...
I am all that you see,
I am all that you want me to be.

mężczyzna

#28326 | Dodano: 05.11.2009 23:43:37
Dla mnie to troche dziwne bo w w Polsce nie można mówić słów na k, a już słowa typu pussy i dick są dozwolone tudzież inne słowa angielskie. Ogólnie bluzgi po angielsku tak, po polsku nie. Może po prostu u nas ludzie niewiedzą co to oznacza :D Nie zdziwiłbym się jak ktoś nie znając słów nuciłby słowa piosenki Pussy".
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#28327 | Dodano: 05.11.2009 23:46:25
A od kiedy "kotek" i "wacek" to wulgaryzmy?

I jakby zabronili przeklinania w obych językach, to musiałoby to dotyczyć wszystkich języków. Strach się odezwać.
So say we all.

mężczyzna

#28329 | Dodano: 05.11.2009 23:54:18
Shagwest napisał(a):
A od kiedy "kotek" i "wacek" to wulgaryzmy?

I jakby zabronili przeklinania w obych językach, to musiałoby to dotyczyć wszystkich języków. Strach się odezwać.

Pussy nie nazwałby "kotkiem," a dick "wackiem". Pussy to poprostu cipka,a dick k**as co jakby wypowiedzieli ci te słowa gdzieś w mediach by wypikali odrazu.
vater
Administrator

mężczyzna

#28331 | Dodano: 06.11.2009 00:03:46
Age napisał(a):
Pussy nie nazwałby "kotkiem," a dick "wackiem". Pussy to poprostu cipka,a dick k**as co jakby wypowiedzieli ci te słowa gdzieś w mediach by wypikali odrazu.

Nie, nie... pussy i dick to są takie "żartobliwe", młodzieżowe określenia. Są to wulgaryzmy wg definicji, ale lekkiego kalibru. Na te dwa organy Anglicy mają dużo ostrzejsze określenia;)

pariser napisał(a):
Wypipaj tego k***sa, albo ja to zrobię za 5 minut :]

w sumie ten k****s to nazwa frędzla przy szlacheckim pasie, którego robiono z worka mosznowego konia. Był bardzo mocny, dlatego wieszano na nim klucze.

przyp. Adam Mickiewicz, Pan Tadeusz ;)
Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#28332 | Dodano: 06.11.2009 00:12:35
Hehe, a wydawać by się mogło, że Niemcy to taki wolny kraj :D

Fakt, jest się do czego przyczepić (teledysk, okładka, dziwaczne hasła reklamowe), ale przecież cenzura to kolejne narzędzie reklamy...
Liebe ist für alle da, ziom :D
Moherowy
pariser
Moherator

kobieta

Sponsor
#28333 | Dodano: 06.11.2009 00:19:36
vater napisał(a):
w sumie ten k****s to nazwa frędzla przy szlacheckim pasie, którego robiono z worka mosznowego konia. Był bardzo mocny, dlatego wieszano na nim klucze.

przyp. Adam Mickiewicz, Pan Tadeusz ;)

Racja, dawno nie czytałam "Pana Tadeusza" (w sumie czytałam raz i jakoś mnie to nie powaliło) :P Z w/w definicją skojarzył mi się "koński zwis", ale to chyba nie to.
Nie śpię, bo pilnuję grzędy

Kiku
Feuerspritzer

kobieta

#28336 | Dodano: 06.11.2009 01:33:16
No i mają chłopcy darmową promocje tak przy okazji. :)
Tylko czekać jak u nas kto się pokapuje, że wydano taką bogatą w niebezpieczne treści płytę...
No pain, no gain
duhast
Feuerspritzer

kobieta

#28337 | Dodano: 06.11.2009 06:35:38
Wiecie, co ja Wam na ten temat powiem? Oni się w ogóle nie znają na sztuce, o!

Tu generalnie nie chodzi o pełnoletność, a o dojrzałość. Cóż z tego, że osiemnastolatek, kiedy głupi jak but i pod wpływem piosenek Ramsztajn zjada swojego kolegę? No właśnie :P
Szwaby niech nie świrują więc.

PS. Patrzcie, jakiego mam fajnego emo Ryszarda :D
Jeśli o tobie nie mówią – nie istniejesz
Krycha
Sturmwalzer

mężczyzna

Sponsor
#28339 | Dodano: 06.11.2009 08:16:01
Nie zdziwię się jak w Polsce jeszcze będzie naklejka [ CENSORED ] :D

Nie wiem czy ktoś to widział już [ciach - treści niezgodne z regulaminem]
A ha!

mężczyzna

#28348 | Dodano: 06.11.2009 10:11:32
Krycha napisał(a):
Nie zdziwię się jak w Polsce jeszcze będzie naklejka [ CENSORED ] :D

Nie wiem czy ktoś to widział już [ciach - treści niezgodne z regulaminem]

Jakby coś takiego zrobili ruszyłbym z pikietą :D I transparentami "Pussy for everyone"

I jeszcze o cenzurze w Polsce fajnie można ją obejść. Mam na Myśli Marie Peszek, którą zobaczyłem u Wojewódzkiego, był to jedyny odcinek który przesunięto na godzinę po 23 z powodu wulgaryzmów :p Tą piosenką jest http://www.youtube.com/watch?v=zE8kmnm9Zc4
vater
Administrator

mężczyzna

#28350 | Dodano: 06.11.2009 10:17:15
Z tą różnicą, że kawałek Peszek jest ciekawą grą słów i pogrywaniem z wyobraźnią słuchacza. Nawet jeśli nie lubicie takiej muzyki, to polecam inne jej utwory, bo ma kapitalne poczucie estetyki werbalnej.

...czego o takim "Pussy" powiedzieć nie można :>
3ve1ink4
Panzermeister

kobieta

#28353 | Dodano: 06.11.2009 10:30:54
niestety nie można, a Marysia Peszek całkiem specyficzna i sympatyczna jest ;)
I am all that you see,
I am all that you want me to be.
#28358 | Dodano: 06.11.2009 12:47:09
Jakby u nas tak zrobili to po prostu idzie się z mamusią do sklepu xD

mężczyzna

#28359 | Dodano: 06.11.2009 13:04:00
vater napisał(a):
Z tą różnicą, że kawałek Peszek jest ciekawą grą słów i pogrywaniem z wyobraźnią słuchacza.
...czego o takim "Pussy" powiedzieć nie można :>

No a "Pussy" mógł być utworem pełnym dwuznacznych skojarzeń nie w dosłowny sposób przedstawiający pussy. Mógł być, ehh
Ko5ZyK R+
Feueranfänger

mężczyzna

#28365 | Dodano: 06.11.2009 13:58:12
hańba im!!!

z drugiej jednak strony z owego zakazu Rammstein tylko skorzysta. tak jak było choćby z książką Dana Browna czy innymi zakazanymi tworami. :)

coś jest zakazane czyli ludzie kupią ten krążek choćby z ciekawości! poza tym takie zabiegi tylko przynoszą popularność, "Ramsztajny" na pewno nie płaczą z tego powodu ;)

zakazany owoc smakuje lepiej :)
Dzar
Zerstörer

mężczyzna

Sponsor
#28366 | Dodano: 06.11.2009 14:17:05
Uff... Aż mi serce do gardła podskoczyło, już myślałem, że o koncert chodzi... ;)
Leon
Panzermeister

mężczyzna

#28367 | Dodano: 06.11.2009 14:19:09
Dokładnie, dla mnie śmiech na sali po prostu. W Niemczech tak jest, są wyczuleni na wszystko wielcy mózgowcy w urzędach, w grach jest zielona krew itd..
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 36
Zalogowani: 16
Szukaj