news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

.:: Niewykorzystane utwory z nowego albumu ::.

Zapewne wielu z Was zastanawia się, czy materiał który otrzymaliśmy z okazji premiery albumu "Liebe Ist Für Alle Da" to wszystkie nagrane utwory z ostatniej sesji. Mamy odpowiedź – nie. W wielu wywiadach, członkowie zespołu stwierdzili, że ostatecznie do studia trafiło 18 nowych pozycji. Przy czym należy pamiętać, że podczas mixu, każdy utwór jest opracowany w kilku wersjach, czego dowodem są trzy różne odmiany "Roter Sand", jakie nam zaprezentowano. Wiemy też, że istnieje jeszcze jedna, a oprócz tego trzy inne wersje "Frühling In Paris". Warto zwrócić uwagę, że właśnie w przypadku ballad, była największa rozbieżność produkcyjna – jest to zapewne związane z różnymi gustami muzyków w tym temacie. Dziennikarze, którzy byli na prelisingu płyty, twierdzą, że wiele utworów brzmiało nieco inaczej. Np. "Wiener Blut" miał symfoniczne zakończenie.

Sprytni reporterzy, próbują uzyskać informacje, na temat niewydanych utworów. W rozmowie dla Märkische Allgemeine, Schneider oznajmił, że tym razem nie będą zostawiać niewykorzystanych piosenek na później i je opublikują. Na pewno natomiast, nie powstanie płyta z odrzutami, jak miało to miejsce w "Rosenrot". Po prostu będą bonusy.

Najwięcej sensacji wzbudzi zapewne wypowiedź Paula dla magazynu SFTlive. Otóż okazuje się, że gdy płyta została oddana do produkcji, zespół ukończył jeszcze jeden – mocny i bardzo prowokacyjny utwór. Zdaniem gitarzysty, powinien trafić na album i zrobiłby tam furorę. Niestety nie było jednomyślności co do jego wersji ostatecznej.

Podziękowanie: ra-forum.com

.:: 31.10.2009 12:28:16 by vater ::.
Hans92
Panzermeister

(zbanowany)

mężczyzna

#27391 | Dodano: 31.10.2009 12:37:48
Chcę mieć ten utwór!
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#27393 | Dodano: 31.10.2009 12:49:57
Ja też ! Oddam Roter Sand (Orchester Version) i Liese za to ! xD

Zobaczcie, jakie w Niemczech mają zajebiste bilety na koncert R+, szkoda, że u nas takich nie ma ;(

wrONa
Panzermeister

mężczyzna

#27394 | Dodano: 31.10.2009 12:53:47
Powinni puścić to w świat internetu, a my już się tym ładnie zajmiemy ;)
żyCIE
pariser
Moherator

kobieta

#27395 | Dodano: 31.10.2009 12:58:03
Bilet madafaka! Po co to pokazujesz, teraz mu smutno, że mam zwykłe ze sre*****mu :(
Mi scusi.

wrONa
Panzermeister

mężczyzna

#27396 | Dodano: 31.10.2009 13:00:02
Nie postarali się tak jak na ostatnim koncercie :/
żyCIE
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#27402 | Dodano: 31.10.2009 13:34:49
Ciekawe czy ten 'mocny' kawałek ujrzy światło dzienne jako b-side, bo myślę że dostaniemy jeszcze po wersji Bełkotu w Paryżu i Czerwony Piasek na Monte Cassino.
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#27415 | Dodano: 31.10.2009 13:54:45
Ja jestem ciekaw, jak mam w końcu traktować Liese - czy to samodzielna piosenka czy jednak 3 wersja Roter Sand. GEMA mogłaby pomóc...

Jeśli mamy 18 piosenek, a dostaliśmy 14-15, to czekają nas jeszcze 3-4 bonusy. Obficie nas raczą u schyłku kariery:P

Coś mądrego.
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#27416 | Dodano: 31.10.2009 13:56:48
Schyłku? Sądzisz że do emerytury będą żyć z koncertów tej trasy? :P
|╬═|
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#27419 | Dodano: 31.10.2009 14:28:03
Z tego co nieoficjalnie wiadomo, to Richarda bardziej od gry na gitarze bardziej pasjonuje gra na giełdzie - on generalnie może se bimbać cale życie:P

Flake ma wypożyczalnię samochodów, Paulowi zawsze może się zachcieć "reaktywować" projekt Antiarmia, Till też solowo spokojnie da rade. Oli przed pracami nad LIFAD nie zajmował się w ogóle muzyką - właściwie to Schneider chyba najbardziej z nich chce dalszej działalności R+:P

PS - jeśli zobaczę ich stroje sceniczne i Richard przyzna się, że to on je projektował, to znak, że coś się kończy:)
Coś mądrego.
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#27420 | Dodano: 31.10.2009 14:37:41
Wiedziałem że można liczyć na Ciebie jako źródło tajnych informacji :P

Ah, a więc chłopcy sobie zainwestowali w przyszłość żeby nic nie robić do późnej starości :]

Wiemy co robi Risio i Flake, a reszta? :>

A to nie było tak że Rysio albo jakaś jego znajoma projektowała ich stroje zawsze?
|╬═|
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#27421 | Dodano: 31.10.2009 14:44:22
Ze strojami to coś kojarzę, że siostra Schneidera się tym zajmowała, ale może mi się coś pochrzaniło.

A poza tym b-side'y na singlach Rammsteina? Niemożliwe!
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#27422 | Dodano: 31.10.2009 14:48:47
No nie? Kiedy to było ostatnio? Halleluja na Links 2-3-4?
|╬═|
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#27451 | Dodano: 31.10.2009 16:00:19
Leon napisał(a):
No nie? Kiedy to było ostatnio? Halleluja na Links 2-3-4?

5/4 na singlu Mutter:)

Moim zdaniem w czasie ery RR / Rosenrot oni z premedytacją nie dawali żadnych b-side: przy RR nie było bonusów, ażeby mieli coś na Rosenrot (i mogli dopełnić kontrakt). A przy Rosenrot nie było bonusów, ponieważ mieli parę pomysłów na następną płytę oraz Richard musiał coś na Emigrate przemianować (do czego się zresztą przyznał w niedawnym wywiadzie dla Dziennika).
Coś mądrego.
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#27455 | Dodano: 31.10.2009 16:07:52
Ładne jaja!
Ciekawe kiedy będzie wyciek :P
You Can't Escape Your Destiny
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#27483 | Dodano: 31.10.2009 18:15:25
Z tego co ja zrozumiałem, to Rysiu do Emigrejta przemycił tylko niewykorzystane teksty, a nie muzykę, chociaż może się mylę...
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

mężczyzna

#27490 | Dodano: 31.10.2009 18:33:40
Dzar napisał(a):
J

I tak ma wyglądać bilet, a nie to co drukuje nam eventim;/
Jeb z helenki !!
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#27492 | Dodano: 31.10.2009 18:35:03
Dzar napisał(a):
Z tego co ja zrozumiałem, to Rysiu do Emigrejta przemycił tylko niewykorzystane teksty, a nie muzykę, chociaż może się mylę...

Coś mądrego.
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#27494 | Dodano: 31.10.2009 18:38:18
Ah, więc kluczowe słowo "napisałem" mnie zmyliło :P
Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#27514 | Dodano: 31.10.2009 19:38:11
Kolejny Emigrejt, o boshh świat już totalnie upadł :(
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 8
Zalogowani: 1
Szukaj