.:: Próby koncertowe – pierwsza setlista ::.
Wczoraj, 27 października miała miejsce w Berlinie pierwsza z trzech publicznych prób koncertowych. Na widowni znalazło się około 125 osób z Fanklubu Community, a także wielu znajomych i przyjaciół zespołu. Wśród nich dopatrzono się członka Knorkator ze swoim dzieckiem. Sporą część publiczności stanowili technicy oraz producenci. Jednak to, co zagrał Rammstien, minęło się z wszelkimi przypuszczeniami fanów:
01. Rammlied
02. B*******
03. Waidmanns Heil
04. Keine Lust
05. Feuer Frei!
06. Weisses Fleisch
07. Wiener Blut
08. Frühling In Paris
09. Ich Tu Dir Weh
10. Liebe Ist Für Alle Da
11. Links 2-3-4
12. Haifisch
13. Du Hast
14. Pussy
15. Benzin
16. Sonne
17. Ich Will
--------------
18. Seemann
19. Rosenrot
20. Engel
Po utworze "Frühling In Paris, Till podziękował po francusku. Z relacji świadków, wiemy, że miał on dwa kolczyki w lewej brwi oraz jeden na policzku. Na razie niema żadnych przesłanek, co do efektów wizualnych.
Informacje te, zostały potwierdzone przez niemiecki Metal Hammer. Setlista za pewne nie jest ostateczna. Jutro, 29 października odbędzie się kolejna próba koncertowa.
Informacja: ra-forum.com, metal-hammer.de
O.o
Jak można dać 3 i 4 kawałki z nowej płyty pod rząd?
a poważnie to martwi mnie brak specjalnego intra w stylu 5/4 - to było genialne. Nie życzę sobie wykorzystania czyjegoś utworu na wstęp, jak to zrobili przy "Reise Reise"
Aż 9 utworów z nowej płyty i tylko 2 z "Rosenrot"? Przesada, myślałem, że góra 7 dadzą z "LIFAD" i conajmniej 4 z "Rosenrot" w dodatku nie przypuszczałem, że wypuszczą się z "FiP" ("Pussy" było pewne)
Cieszą mnie pierwsze 3 utwory a potem 7,9,11,12,13,15,16,17 i trzy ostatnie też mogą być (tylko "Engel" nie za ciekawie brzmi na żywo)
02. B******* +
03. Waidmanns Heil +
04. Keine Lust +
05. Feuer Frei! +
06. Weisses Fleisch - zmiana na Sehnsucht
07. Wiener Blut +
08. Frühling In Paris - zmiana na Asche Zu Asche
09. Ich Tu Dir Weh +
10. Liebe Ist Für Alle Da - zmiana na Donaukinder
11. Links 2-3-4 +
12. Haifisch - zmiana na Mehr
13. Du Hast +
14. Pussy - zmiana na Halt
15. Benzin +
16. Sonne +
17. Ich Will +
--------------
18. Seemann +
19. Rosenrot +
20. Engel - zmiana na Feuer Frei
Mi tak się widzi setlista. =)
Zobaczymy co zrobią ale napewno nie jest to ostateczna lista utworów...
"Haifisch" i "FiP" do natychmiastowego wywalenia. Ulżyło mi, że jest "Links 2 3 4" - to podstawa. No i interesi mnie, jak sobie Till radzi z "Ich Tu Dir Weh".
Na Rammstein bym nie liczył, skoro jest Rammlied. Mi brakuje najbardziej Mann Gegen Mann, a najbardziej happy jestem z Seemann i Engel.
Rammstein to do przewidzenia było, że nie będzie - wyeksploatowali ten kawałek na wszelkie możliwe sposoby i stworzyli sobie w zamian "Rammlied"... wolno im. Ale szkoda.
Moim zdaniem to i tak się pozmienia - po pierwszych koncertach wyjdzie, które kawałki z nowej płyty nie działają na tłum i będą kombinować z kolejnymi. Ja bym wywalił pokrake "Keine Lust" a dał "Stein Um Stein" jeśli już coś musi być z tego "Reise Reise"...