news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2

.:: Sprzedaż LIFAD w Polsce ::.

Jak donoszą muzyczne media, nowy album "Liebe Ist Für Alle Da" w oficjalnym rankingu OLIS zajmuje drugie miejsce! Na pierwszej pozycji, dzielnie trzyma się najnowsze dzieło rodzimego Kultu, czyli "Hurra!". Tymczasem Rammstein, jest najlepiej sprzedającym się zespołem z zagranicy. Dodajmy, że to zaledwie tydzień po premierze płyty, a już w jej dniu, krążek pokrył się w Polsce złotem.

Niezbyt często się zdarza, aby zespoły prezentujące te cięższe strony muzyki, plasowały się na takich pozycjach. Można być za to pewnym, że Rammstein już dawno, przekroczył pewien próg popularności, który nie czyni go produktem niszowym. Tym razem jest to być może sprawka specyficznej kampanii, a może po prostu fanów na głodzie;)

Informacja: olis.onyx.pl, muzyka.interia.pl

.:: 24.10.2009 23:32:12 by vater ::.
Mortiana
Feueranfänger

kobieta

#26489 | Dodano: 24.10.2009 23:59:30
Fani na głodzie - szalenie podoba mi się to określenie ;D
Warum denn so ernst?
Kamil1916
Feuerspritzer

mężczyzna

#26491 | Dodano: 25.10.2009 00:05:28
Tak, coś w tym określeniu jest.
Myśle, że wiele osób czekało na taką reaktywacje zespołu - która moim zdaniem świetnie wyszła.
vater
Administrator

mężczyzna

#26492 | Dodano: 25.10.2009 00:07:48
Kurde... znalazł się jakiś maniak Kultu i mi dopisał jedno "r" w tytule płyty:/ Przez co cała geometrie justowania szlak trafił!

Nie zauważyliście, że w moich newsach nigdy nie ma zbyt dużych odstępów między wyrazami? Tak pięknie walczę z rozstrzeleniem tekstu, a tu masz!
maxłel
Moderator

mężczyzna

#26493 | Dodano: 25.10.2009 00:16:54
Wyrażam samokrytykę? :P
vater
Administrator

mężczyzna

#26495 | Dodano: 25.10.2009 00:19:12
maxłel napisał(a):
Wyrażam samokrytykę? :P

ahaaa.... zapamiętam Cię:>

... ok..poprawiłem tak, że mi się podoba:P
Caron
Perverse

kobieta

#26499 | Dodano: 25.10.2009 00:31:42
Vati, poprawiłeś tak szybko, że nie zdążyło wyglądac brzydko ;P
Katharsis
Feuerspritzer

mężczyzna

#26501 | Dodano: 25.10.2009 01:14:59
Rammstein to najwiekszy mainstream, poza tym to nie jest ciezka muzyka. Popatrzcie na to, czego slucha teraz mlodziez.
Fremd bin ich eingezogen,
fremd zieh ich wieder aus.
A niby nie? :P
maxłel
Moderator

mężczyzna

#26503 | Dodano: 25.10.2009 01:39:29
Patrząc na to czego słucha, stwierdzam że Rammstein to ciężka muza.
Spiel Mit Mir
Sturmwalzer

kobieta

#26507 | Dodano: 25.10.2009 09:53:02
maxłel napisał(a):
Patrząc na to czego słucha, stwierdzam że Rammstein to ciężka muza.

Zgadzam się, bo po pierwsze - jak słuchają czegoś dodopodobnego (to napewno nie jest ciężkie), albo jak słuchają jakiegos caniball corpose (to jest po prostu beznamiętne walenie).
*** Duch panuje nad materią ***
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#26511 | Dodano: 25.10.2009 12:31:54
Spiel Mit Mir napisał(a):
albo jak słuchają jakiegos caniball corpose (to jest po prostu beznamiętne walenie).

Twoja opinia jest tyle warta, co tych, którzy mówią, że Rammstein to nazistowskie łupanie. Ignorancją lepiej się nie chwalić.
So say we all.
Spiel Mit Mir
Sturmwalzer

kobieta

#26512 | Dodano: 25.10.2009 12:55:28
Shagwest napisał(a):
albo jak słuchają jakiegos caniball corpose (to jest po prostu beznamiętne walenie).

Twoja opinia jest tyle warta, co tych, którzy mówią, że Rammstein to nazistowskie łupanie. Ignorancją lepiej się nie chwalić.

Ja jestm bardzo tolerancyjna, ale do niktórych rzeczy naprawdę nie potrafię...
Michael
Feuerspritzer

mężczyzna

#26515 | Dodano: 25.10.2009 13:07:13
Ja jestem bardzo tolerancyjna, ale do niektórych rzeczy naprawdę nie potrafię...

Z tym zdaniem muszę się zgodzić - mimo wszystko do pewnego poziomu toleruje się różne rzeczy, powyżej niego - już nie.

Mój jacht nazwę imieniem mojej żony.
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#26516 | Dodano: 25.10.2009 13:07:42
Ja jestm bardzo tolerancyjna, ale do niktórych rzeczy naprawdę nie potrafię...

A ja lubię lody pistacjowe, ale nie wiem, co to ma do rzeczy.

Nazywając Cannibal Corpse "beznamiętnym waleniem" i w dodatku robiąc błąd w ich nazwie pokazujesz tylko, że lubisz wypowiadać się o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Tak samo, jak ci od "nazistowskiego Ramsztajna".

Michael napisał(a):
Z tym zdaniem muszę się zgodzić - mimo wszystko do pewnego poziomu toleruje się różne rzeczy, powyżej niego - już nie.

I kto ustala gdzie jest granica? Dla niektórych tolerancja kończy się przed Rammsteinem.
W każdym razie, tolerancja nie ma tu nic do rzeczy.
So say we all.
Spiel Mit Mir
Sturmwalzer

kobieta

#26524 | Dodano: 25.10.2009 14:04:21
Shagwest napisał(a):
A ja lubię lody pistacjowe, ale nie wiem, co to ma do rzeczy.

Nazywając Cannibal Corpse "beznamiętnym waleniem" i w dodatku robiąc błąd w ich nazwie pokazujesz tylko, że lubisz wypowiadać się o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Tak samo, jak ci od "nazistowskiego Ramsztajna".

miałam kiedyś przyjemność słuchania tego zespołu. Na początku stwierdziłam - walenie + krzyczenie + machanie przetłuszczonymi kudłami- nie w moim stylu. jednak nie mowie ze te osoby sa nieutalentowane. Po prostu nie trawię czegoś w czym nie moża dostrzec melodii i zrozumiec tekstu gdyz slychac sam wrzask. nie mam nic do osob sluchajacych (sama kilka znam) tylko do samej muzyki (to do osob ktore tutaj sluchaja tego zespolu :P). Mysle ze to koniec tematu, bo powoli przeradza sie w klutnie

PS. Blad w nazwie- literowka :p
Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#26531 | Dodano: 25.10.2009 14:23:46
Myślę, że dobra sprzedaż "LIFAD" w Polsce wynika przede wszystkim z tego, że Rammstein ma zdyscyplinowany elektorat (czyt. fanów), który na dodatek bardzo długo czekał na nowe wydawnictwo Niemców :)

A w moim odczuciu R+ gra muzykę ciężką. Może nie jest to najcięższa, najmocniejsza muzyka pod Słońcem, ale bez wątpienia jest ona daleka od bycia muzyką lekką :D
Liebe ist für alle da, ziom :D
#26534 | Dodano: 25.10.2009 14:55:48
No weźcie, przecież oczywistym jest, że chłopcy sami pozamawiali ciężarówkę ze swoimi płytami na łebka.
Jeśli o tobie nie mówią – nie istniejesz
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#26549 | Dodano: 25.10.2009 16:11:03
To swoją drogą :D ale fani dołożyli drugie tyle :P
You Can't Escape Your Destiny
Erdchen
Pussy

kobieta

#26552 | Dodano: 25.10.2009 17:18:26
vater napisał(a):
... ok..poprawiłem tak, że mi się podoba:P

Ładnie równo wszystko wygląda, choć poprawiłabym te samotne "w", "z" na końcach i przemyciła je do następnych linijek :P

Mimo wszystko zaskakuje mnie (pozytywnie oczywiście) ilość ludzi słuchających Rammsteina.
Gdy byłam w Empiku akurat jakiś chłopak oglądał nową płytkę R+ (dawniej było inaczej, niewiele nas było...).

Po tak długiej przerwie miło, że fanów przybywa a nie ubywa ;]
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#26559 | Dodano: 25.10.2009 18:55:30
"Zdyscyplinowani fani" kupujący polską wersję?
To właśnie polska wersja zawędrowała na topkę.
I jest to jak najbardziej standard w przypadku co markowszych zespołów rockowych, metalowych, łotewer.

A że tak wysoko?
Behemoth też zawędrował tak wysoko.
I teraz wspólnie zastanówmy się, dlaczego :P I będziemy mieli odpowiedź na to, dlaczego zawędrowała tam polska wersja LIFAD..

Strony: 1 2

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 9
Zalogowani: 1
Szukaj