news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2

.:: Trochę wywiadów na temat nowej płyty ::.

Dziś mamy dla Was kilka wywiadów z członkami Rammstein, w których przybliżą Wam oni, kulisy powstawania "Liebe Ist Für Alle Da", oraz zdradzą swoje interpretacje zawartego tam materiału.
Na początek znany już, polski akcent. Richard udzielił dość obszernego wywiadu dla portalu interia.pl, Możecie go przeczytać pod wskazanym wcześniej linkiem. Tytuł "Braterska Nienawiść" mówi sam za siebie.

Kolejne rozmowy będą już dla osób znających język niemiecki. Tak więc zapraszamy do lektury:

-> wywiad dla welt.de z Richardem,
-> wywiad dla kurier.at z Flake,
-> wywiad dla sueddeutsche.de z Richardem,
-> wywiad dla freiepresse.de z Richardem,
-> wywiad dla faz.net z Flake i Paulem,
-> wywiad dla augsburger-allgemeine.de z Schneiderem,

Na koniec bonus, w postaci dotąd jedynego wywiadu video. Rozmowę przeprowadziła szwedzka, internetowa telewizja tv4play.se, a jej mały fragment możecie zobaczyć pod podanym linkiem. Dla odmiany piękna angielszczyzna Richarda ;)

Podziękowanie: ra-forum.com, Wszyscy, którzy wyszukali linki:)

.:: 18.10.2009 23:37:41 by vater ::.
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#25491 | Dodano: 19.10.2009 00:13:16
Ciekawostka: w wywiadzie dla "Dziennika" (fak, muszę to zeskanować), Rychu mówi, że na razie nie chce nawet myśleć o powrocie do studia, za to ma nadzieję, że podczas tour wszystko się między nimi do końca wyprostuje. Neat:)
Coś mądrego.
Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#25492 | Dodano: 19.10.2009 00:14:44
Warto by to było przeczytać :)
Ciekawe czy moja znajomość niemieckiego będzie wystarczająca, żeby zrozumieć coś z tych wywiadów... W przeciwnym wypadku pozostaje mi czekać na to aż ktoś porwie się na ich przetłumaczenie.
Liebe ist für alle da, ziom :D
Kiku
Feuerspritzer

kobieta

#25493 | Dodano: 19.10.2009 00:17:40
Ja spróbowałam wrzucić to w translator ale w opcji niemiecki-polski wychodzi totalna masakra, w opcji niemiecki-angielski już nieco lepiej. Ale również mam nadzieję, że któryś z nadwornych tłumaczy nas poratuje :).
No pain, no gain
#25494 | Dodano: 19.10.2009 00:41:35
Cohonez napisał(a):
Ciekawostka: w wywiadzie dla "Dziennika" (fak, muszę to zeskanować), Rychu mówi, że na razie nie chce nawet myśleć o powrocie do studia, za to ma nadzieję, że podczas tour wszystko się między nimi do końca wyprostuje. Neat:)

Haa i po co było sobie szarpać nerwy i go jechać? :D

vater
Administrator

mężczyzna

#25495 | Dodano: 19.10.2009 00:44:33
Rammsteinowa napisał(a):
Haa i po co było sobie szarpać nerwy i go jechać? :D

Należy mu się - i tak tez zespół rozwali.
Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#25498 | Dodano: 19.10.2009 01:12:34
Richard chyba faktycznie ma największe skłonności do mieszania w szeregach R+ :)

Jednak z tego wywiadu opublikowanego na Interii dowiedziałem się, że Richard miał ciekawy pomysł, który ostatecznie nie wypalił.
Mianowicie chodzi o trasę koncertową przed nagraniem płyty. Myślę, że to by dobrze chłopakom zrobiło, a nam umiliłoby oczekiwanie na nowy album :D
Liebe ist für alle da, ziom :D
#25499 | Dodano: 19.10.2009 01:29:43
Rozwali? ;P pożyjemy zobaczymy

Dzar
Grill Master

mężczyzna

#25504 | Dodano: 19.10.2009 08:59:28
Właśnie nie jestem pewien, czy byłoby dobrze gdyby zrobili trasę, później płyta.. A co by było gdyby, po trasie odechciało im się wracać do studia?
vmarcin3
Pussy

mężczyzna

#25505 | Dodano: 19.10.2009 09:43:40
Płyta może wyjść, ale nieprędko napewno. Chciałbym, żeby Till napisał jakąś piosenkę o polskich piłkarzach, którzy są teraz w rankingu FIFA za Burkina Faso.
Posuwałem smerfetkę XD
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#25507 | Dodano: 19.10.2009 11:35:16
Naszych piłkarzy lepiej nie komentować...póki co...
Co do Richard'a-on min. stworzył R+ więc wątpie żeby chciał odejść i myślę,że ta trasa zbliży zespół do siebie i doczekamy się jeszcze jakiegoś krążka (takie mam zdanie).
Sorki,że troszkę odbiegnę od tematu ale ktoś może wie co z nowym klipem?
Słyszałem gdzieś,że takowy powstaje i jest to teledysk do "Ich tu dir weh"...myślę,że nie poprzestaną na "Pussy"-pytanie tylko kiedy takowy zobaczymy?
You Can't Escape Your Destiny
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#25510 | Dodano: 19.10.2009 13:24:13
Mnie ciekawi, czy jest już ten ocenzurowany klip do "Pussy".

Z innej beczki - zeskanowałem wywiad i recenzję z "Dziennika". Jak ktoś chce to zapraszam na PM.
Coś mądrego.

mężczyzna

#25514 | Dodano: 19.10.2009 15:16:52
Ciekawe czy nie zrezygnowali z zwyczaju picia tequili przed koncertem.

A propo wywiadu dobrze ,że nie robili najpierw trasy a potem album bo nie wiadomo czy by coś z tego wyszło. I miejmy nadzieję ,że nie pomordują się w trasie :P
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#25516 | Dodano: 19.10.2009 15:41:11
Autor napisał(a):
I miejmy nadzieję ,że nie pomordują się w trasie :P

Jeśli Richard będzie w oddzielnym hotelu to może nie :P
Rożen
Sturmwalzer

mężczyzna

#25534 | Dodano: 19.10.2009 17:04:52
Der Marcin napisał(a):

Niech Rychowi postawią obok osobną scenę, co to będzie miał ją sam dla siebie i nikt mu tam nie będzie przeszkadzał:D.
Ko5ZyK R+
Feueranfänger

mężczyzna

#25535 | Dodano: 19.10.2009 17:13:39
Rożen napisał(a):
Der Marcin napisał(a):

Niech Rychowi postawią obok osobną scenę, co to będzie miał ją sam dla siebie i nikt mu tam nie będzie przeszkadzał:D.

tiaa... R+ i Emigrate jako "support"! Tu leci "Mein Teil" a obok Rysiek śpiewa "My World"
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#25540 | Dodano: 19.10.2009 17:33:40
Ko5ZyK R+ napisał(a):
Rożen napisał(a):
Der Marcin napisał(a):

tiaa... R+ i Emigrate jako "support"! Tu leci "Mein Teil" a obok Rysiek śpiewa "My World"

Przecież oni zapowiedzieli, że będą na koncerty docierać każdy osobno...
Coś mądrego.
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#25547 | Dodano: 19.10.2009 18:03:38
Kiku napisał(a):
Ale również mam nadzieję, że któryś z nadwornych tłumaczy nas poratuje :)

W moim przypadku nie tym razem - mój niemiecki niestety nie istnieje.

Cohonez napisał(a):
Przecież oni zapowiedzieli, że będą na koncerty docierać każdy osobno...

Niezłe - to ja idąc tropem zapodanym przez Ko5ZyKa proponuję, żeby już każdy grał osobno, a nie tylko Rych. Na przykład najpierw w "Rammlied" wychodzi na scenę Schneider i odbębnia swoje, po nim wchodzi Olli i wrzuca linię basu, po nim Flake i tak dalej, a na końcu Till acapella: "Ein Weg, Ein Ziel, Ein Motiv". I przechodzimy do następnego kawałka - wychodzi Schneider i odbębnia...

Cóż za fantastyczny pomysł - w ten sposób koncert będzie trwał z 5 godzin i wszyscy będą zadowoleni ;) Trzeba go jakoś chłopakom podrzucić, co się mają sobą niepotrzebnie męczyć.
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Preses
Panzermeister

mężczyzna

#25548 | Dodano: 19.10.2009 18:08:32
W takim wypadku nie ma co czekac na nowa plyte chyba xD

Maly offtop:P

Wczoraj skojarzylem podobienstwo Waidmanns Heil do Umrelli Rihanny. Apropo ona spiewa Umbrela - ela - ela -ela ... a R+ Waidmanns - manns - manns -manns. No chyba ze owe Manns cos znaczy to okej ;p A jak Nie to jets podobienstwo;d
Dobry ze mnie chłopak, tylko ludzie mnie wku***iają !
Ko5ZyK R+
Feueranfänger

mężczyzna

#25552 | Dodano: 19.10.2009 18:48:53
to idąc jeszcze dalej chłopaki nie dojadą na koncert i będzie grał sam support a później na scenę wejdzie Ryszard i oznajmi, że Rammstein kończy swoją działalność i już teraz zaprosi Nas na koncerty Emigrate!

Strony: 1 2

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 10
Zalogowani: 1
Szukaj