news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

.:: Złoto dla Rammstein! ::.

Jak donosi portal onet.pl, sprzedaż albumu "Liebe Ist Für Alle Da" w dniu światowej premiery na naszym rynku, przerosła najśmielsze oczekiwania. W ciągu jednej doby nowa płyta Rammstein osiągnęła status złota. Polskie kryteria, przewidują dla takiej pozycji sprzedaż co najmniej 10 tys. egzemplarzy.
Dla sprostowania dodajemy, że jako egzemplarz liczona jest pojedyncza płyta z wytwórni, także albumy dwupłytowe to automatycznie dwie sprzedane pozycje. Mimo wszystko wynik cieszy. Nie tylko dlatego, że to Rammstein, ale że Polscy fani zaczęli doceniać wagę posiadania oryginalnych krążków.

Jako ciekawostkę dodamy, że gdzie indziej, "Liebe Ist Für Alle Da" także odnosi sukcesy. W Finlandii uzyskał już status platyny, co na owym rynku przekłada się na ponad 100 tys. sprzedanych sztuk.

Podziękowanie: pariser, muzyka.onet.pl

.:: 17.10.2009 21:16:02 by vater ::.
Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#25162 | Dodano: 17.10.2009 21:23:35
to wszystko przez deluksy :P

onet ssie, a wynik był z góry wiadomy ;)
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#25166 | Dodano: 17.10.2009 21:28:10
vater napisał(a):
także albumy dwupłytowe to automatycznie dwie sprzedane pozycje.

Polska to jednak dziwny kraj. Czyli najnowsze wydawnictwo Kraftwerk "Der Katalog", które zawiera osiem zremasterowanych płyt, będzie poszóstną platyną już godzinę po premierze ;)
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#25168 | Dodano: 17.10.2009 21:30:36
A to ciekawe, że edycja dwupłytowa jest liczona jako dwa odrębne krążki przez wytwórnię.
Jak widać wytwórnie lubią sobie podbijać statystyki :D
Liebe ist für alle da, ziom :D
vater
Administrator

mężczyzna

#25169 | Dodano: 17.10.2009 21:30:54
dokładnie tak feyd. Ale tak jest w wielu krajach.

A dowiedziałem się tego w jednym artykule we Wprost, dotyczącym polskiej popkultury, w którym wyjaśniano jak Doda osiągnęła status Platyny - właśnie trzy i cztero płytowymi wydaniami.
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

Rammstein - HALT

mężczyzna

#25170 | Dodano: 17.10.2009 21:33:48
feyd napisał(a):
Polska to jednak dziwny kraj. ;)

Niestety:(.
Jeb z helenki !!
Kamil1916
Feuerspritzer

mężczyzna

#25191 | Dodano: 17.10.2009 22:29:07
Należało się im.
Ta płyta to kawał zajebistej roboty - według mnie. ;)
Tomski
Feuerspritzer

mężczyzna

#25206 | Dodano: 17.10.2009 23:34:40
O, dzięki za news o Kraftwerku, nie wiedziałem o tej kompilacji! Nigdy nie lubiłem Das Model w wykonaniu R+...
Wo sind die Kinder?
#25224 | Dodano: 18.10.2009 09:47:15
Czemu mnie to nie dziwi? xD
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#25229 | Dodano: 18.10.2009 11:15:20
Szacun dla Finów
#25245 | Dodano: 18.10.2009 12:46:45
Im też się spodobało Halt:D
Jeśli o tobie nie mówią – nie istniejesz
Michael
Feuerspritzer

mężczyzna

#25252 | Dodano: 18.10.2009 13:07:14
Może tak duża sprzedaż zmotywuje ich do nagrania jeszcze przynajmniej jednej płyty? W sumie po co nagrywać utwór "Rammlied" o wielkim powrocie, skoro krótko po tym rozwala się zespół?

Mój jacht nazwę imieniem mojej żony.
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#25256 | Dodano: 18.10.2009 13:21:21
Michael napisał(a):
Może tak duża sprzedaż zmotywuje ich do nagrania jeszcze przynajmniej jednej płyty?

Oby
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#25265 | Dodano: 18.10.2009 13:39:16
Tomski napisał(a):
O, dzięki za news o Kraftwerku, nie wiedziałem o tej kompilacji!

Remastery dostępne są też osobno - albumy od "Autobahn" po "Tour De France Soundtracks". Szkopuł w tym, że EMI sprzedaje w Polsce tylko angielskojęzyczne wersje (a więc pod nazwą "The Catalogue") - niech się walą. Kiedyś na pewno stanę się ich posiadaczem, ale na pewno nie kupię w Polsce. Kraftwerk jest dla mnie jak Rammstein: musi być po niemiecku!

Sorki za offtop, ale widzę tu pewną analogię :) Otóż po wywiadzie Ryśka dla The Gauntlet odniosłem takie wrażenie, że Richard owszem, nie chce nagrywać nowej płyty, ale nie chce też rozwiązania kapeli. Po prostu raz na jakiś czas wyruszą sobie w trasę - tak jak to było z Kraftwerk przez 17 lat (tyle czasu dzieliło wydanie dwóch albumów z premierowym materiałem). Więc czymże jest czekanie na album 4 lata, w porównaniu do lat 17? :)
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#25266 | Dodano: 18.10.2009 13:41:15
Der Marcin napisał(a):
Michael napisał(a):
Może tak duża sprzedaż zmotywuje ich do nagrania jeszcze przynajmniej jednej płyty?

Oby

oby nie

E:feydzie, a Ty sobie wybrażasz 6 zdziadziałych niemców szalejących na scenie? bo ja nie. ale jeżeli mają coś jeszcze dobrego nagrać to niech nagrają, w innym przypadku niech się zajmą czymś innym :P
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Michael
Feuerspritzer

mężczyzna

#25278 | Dodano: 18.10.2009 14:16:21
feyd ma rację. Z wywiadu wynika, że się chłopak zmęczył tym nagrywaniem, ale niekoniecznie chce rozwalić zespół. Ja tam na nową płytę mogę poczekać, byle była dobra - a jak widać na forum (ja czekam do 23.10 :-) L.I.F.A.D. jest bardzo dobrym albumem nie mówiąc już o wersji 2CD.

Spider, i znowu muszę się przyczepić. Dlaczego według Was osoby w wieku "rammsteinowym" są STARE?!

P.S. Jak Richard zobaczy jakie pieniążki generuje jeszcze Rammstein to sądzę, że skłoni go to do nagrania jeszcze jednego albumu. :-D

Mój jacht nazwę imieniem mojej żony.
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#25279 | Dodano: 18.10.2009 14:17:23
Spider napisał(a):
feydzie, a Ty sobie wybrażasz 6 zdziadziałych niemców szalejących na scenie?

Jestem w stanie wyobrazić sobie Rammstein koncertujący spokojnie jeszcze przez co najmniej 10 lat - c'mon w końcu z powodzeniem grają kapele znacznie starsze od naszego sekstetu.

A co do szaleństw na scenie, to właśnie widziałbym to za te przysłowiowe 10 lat zupełnie bez żadnej pirotechniki i efektów specjalnych - po prostu tak, jak mówił Richard w wywiadzie: wychodzą i grają piosenki.
Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#25289 | Dodano: 18.10.2009 14:38:58
feyd napisał(a):
Spider napisał(a):
feydzie, a Ty sobie wybrażasz 6 zdziadziałych niemców szalejących na scenie?

Jestem w stanie wyobrazić sobie Rammstein koncertujący spokojnie jeszcze przez co najmniej 10 lat - c'mon w końcu z powodzeniem grają kapele znacznie starsze od naszego sekstetu.

A co do szaleństw na scenie, to właśnie widziałbym to za te przysłowiowe 10 lat zupełnie bez żadnej pirotechniki i efektów specjalnych - po prostu tak, jak mówił Richard w wywiadzie: wychodzą i grają piosenki.

też takich znam, co nie zmienia faktu że nie chce starych ramsztajnowych dziadów na scenie :P

wystarczy mi jeżeli zaskoczą mnie jeszcze choćby jedną doskonałą płytę, nie muszą już nawet występować, w taki ładny sposób ich kariera mogłaby się zakończyć ;)

Rysiek niech spiepr*za do Emygrejt a Pudel niech założy nowy skład :>
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#25290 | Dodano: 18.10.2009 14:41:35
Spider napisał(a):
też takich znam, co nie zmienia faktu że nie chce starych ramsztajnowych dziadów na scenie :P

W takim razie musisz odpuścić sobie obecną trasę ;)
Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#25294 | Dodano: 18.10.2009 14:46:10
feyd napisał(a):
Spider napisał(a):

W takim razie musisz odpuścić sobie obecną trasę ;)

teraz jeszcze pójdę, z resztą powinienem sobie odpuścić już po pierwszym obejrzeniu Volkerballa ;)

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 10
Zalogowani: 1
Szukaj