news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

feyd
Panzermeister

mężczyzna

#25123 | Dodano: 17.10.2009 20:31:50
Morbius napisał(a):
To prawda, że występowali nago?

Nie jestem tego do końca pewien, ale chyba ta fota pochodzi z tego koncertu, więc tak całkiem nadzy nie byli :)

http://herzeleid.com/en/gallery/*/group/display/4/...
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Dzar
Grill Master

mężczyzna

Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#25125 | Dodano: 17.10.2009 20:36:54
Ale widoki :P oby tym razem tak nie wyskoczyli ;)
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#25130 | Dodano: 17.10.2009 20:46:53
Recka będzie jutro - mam nadzieję.
Coś mądrego.
Ciacho
Feuerspritzer

kobieta

#25228 | Dodano: 18.10.2009 10:58:33
Pan Grzegorz wydaje się być mało kompetentny, nieobiektywny i generalnie chyba mający jakieś osobiste zatargi z Niemcami a przynajmniej z chłopakami z Rammsteina. Mam nadzieję,że Till na niego nie nasikał przy okazji jakiegoś koncetru. Też bym potraktowała to bardzo osobiście, nie wspominając już o traumie poobsikowej.

Na temata nowego materiału Rammsteina nie mogę się wypowiadać, ponieważ płyta dotrze dopiero w poniedziałek, jednak słuchając Rammsteina od jakiegoś czasu daję im kredyt zaufania i NIE wierzę,że jest tak źle jak przedstawił to pan Grzegorz dziennikarz muzyczny.

BTW ciekawa jestem reakcji pana Grzegorza dziennikarza muzycznego na nazwanie członków jakiegoś polskiego zespołu przez niemieckiego dziennikarza 'polaczkami'.

BIG SZACUN dla Landersa. Szczególnie za wykorzystanie ekologicznych rozwiązań w projektowaniu własnego grobu:D

Nie mam biustu za to mam uda i Shannona na avie
mkubicki
Pussy

mężczyzna

#25771 | Dodano: 20.10.2009 21:11:10
No to sie porobilo. Moi drodzy, redaktor prowadzacy Gitarzysty z tej strony. Jesli chodzi o szwabskie okreslenie to mysle, ze zespol raczej by sie nie obrazil. Maja dystans do siebie ogromny, czego nie mozna im odmowic. Obraza? No nie wiem... Jesli traktowacby doslownie wiele tekstow piosenek to moznaby uznac, ze artysci powinni byc pozywani do sadow, a to nie o to chyba chodzi. Nie chce jednak wdawac sie w dywagacje na ten temat. W kwestii samej muzyki to ja Grzeska rozumiem. Fani patrza na to inaczej, a dla niego plyta ma plastikowy sound i ja sie z tym zgadzam. Nie tylko nie ma tu mocy, a dzwiek jest dosc plaski, ale i brak mi tu osobiscie czegos, co zwrociloby na siebie moja uwage. Pierwsze dwie plyty Rammsteina byly czyms swiezym w muzyce. "Mutter" to byl totalny przelom, wprowadzenie zespolu na nowy level. "Reise, Reise" bylo komercyjnym, zroznicowanym albumem, przede wszystkim ciekawym. "Rosenrot" z kolei mozna lubic badz nie, ale nie mozna byc wobec niej obojetnym, bo "cos sie tam dzieje". W moim odczuciu na nowym krazku za wiele nie ma. Przesluchalem raz, drugi, trzeci i nie wzbudzil we mnie zadnych wiekszych emocji. Tak po prostu. A mowie to z pozycji osoby, ktora bardzo lubi R+ i ktora byla i bedzie pewnie na wszystkich koncertach w PL. Grzes pisal to troche z perspektywy osoby bardziej zorientowanej na death metal, ale gdy zlecalem mu ten tekst bylem ciekawy jego spojrzenia. Osobiscie dalbym tej plycie 5-6 punktow w skali dziesieciostopniowej. Tak duzo, bo slucham z jako-taka przyjemnoscia i tylko tyle, bo do mnie nie trafila. Moze z czasem to sie zmieni, kto wie! Pozdrawiam!
vater
Administrator

mężczyzna

#26030 | Dodano: 22.10.2009 10:15:01
Oczywiście szanujemy Państwa zdanie. Zresztą, ten news został zrobiony specjalnie, aby właśnie fani Rammstein mogli spojrzeć krytycznie, przez pryzmat uwag zawartych w recenzji.

Obecne tu dywagacja wynikają myślę z innego powodu. Recenzją oburzają się głównie młodzi, zaangażowani emocjonalnie fani. Z drugiej strony dla większości ludzi słuchających R+ od początku to płyta "Reise Reise" jest totalną porażką - właśnie przez te "śmiałe eksperymenty". LIFAD się podoba bardziej, bo nie ma tam przesady, jest trzymanie się toru. Błędy są dwa - podstawowe. Obciachowe "Pussy" oraz obecność najlepszych utworów na dysku... bonusowym ;)

Pozdrawiamy :)
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#26032 | Dodano: 22.10.2009 11:50:45
Nie to, żebym się czepiał, ale redaktor prowadzący powinien chyba odruchowo używać Alta, bo ciężko się czyta.
A co do recenzji to: spójrz w mój podpis i nie przejmuj się :)
Pozdrawiam.

EDIT: A co do samej gazety, to napiszę, że miałem ją okazję oglądać, bo... drukowana jest w tym samym miejscu co "moje" wydawnictwo :)
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#26119 | Dodano: 23.10.2009 02:59:55
Mnie nie przeszkadzają niepochlebne recenzje, dopóki robią wrażenie przemyślanych. Ale przyznaję się bez bicia, wszystkie te prasówki czytam bardzo po łebkach, jeśli w ogóle je czytam.. no bo:

Po pierwsze - takie recenzje są z reguły pisane po jednym przesłuchaniu, na szybko - czyli garść uwag muzyczno-warsztatowych, i parę pierwszych skojarzeń, a mnie w sumie interesowałaby ewentualnie recenzja kogoś, kto się rzeczywiście w tę płytę zagłębił, przesłuchał porządnie, przemyślał; recenzja głębsza merytorycznie, odnosząca się do całokształtu płyty (muzyka + teksty + artwork + tło historyczno/gospodarcze :P), a nie jednostronna, szybka opinia na temat samej tylko muzyki. To drugie może mnie interesować ewentualnie jako wypowiedź kogoś, kogo lubię, bądź z jakiegoś innego powodu ciekawi mnie, co ma do powiedzenia.

Po drugie - dlatego, że z jakiegoś niezrozumiałego dla mnie powodu wszystkie te recenzje są pisane zawsze z tego jedynego słusznego rock-metalowego punktu widzenia, dla mnie to jest jedna wielka pomyłka! I potem się te ciołki naczytają znów takich recenzji i się wezmą znów za zrzynanie z Metalliki, SOAD i takich tam, nawstawiają jakichś wstrętnych hamerykańskich wstawek, niepasujących mi tak, że aż zgrzyta, mordujących to, co u nich lubiłam najbardziej..

Oczywiście nie chodzi mi o to, że rock-metalowcy nie powinni w ogóle recenzować Rammstein. Ja się tylko pytam, gdzie się podziały te wszystkie inne punkty widzenia :>

No i dodam jeszcze, że między sobą czy na forum jeszcze ujdzie, ale w drukowanej, prawdziwej gazecie rzucanie "Szwabami"... no nie uchodzi, po prostu nie uchodzi!
Ciacho
Feuerspritzer

kobieta

#26330 | Dodano: 24.10.2009 00:36:09
Dostałam płytę w poniedziałek i prawie od razu przesłuchałam. Po pierwszym razie byłam trochę zagubiona, bo niby było ok a jednak nie było. Czegoś mi brakowało i rówocześnie czegoś było za dużo. Zgadzam się z Vaterem, że najlepsze utwory są na dysku bonusowym.
Mam inne zdanie co do Reise Reise, którą lubię.
Nowa płyta mnie nie powaliła. Pierwsze moje wrażenie było 'gdzieś to już słyszałam'. Po paru kolejnych razach jest trochę lepiej acz nadal nie jestem w stanie się zdecydować na jakąś generalną ocenę.

Na sto procent nie lubię Tilla po francusku.
Pussy nawet nie zasługuje na komentarz. Artysta może szokować, rozśmieszać, wzruszać, obrzydzać, doprowadzać do szału, zmuszać do przemyśleń ale nie powinnien robić jednego - zanudzać a to właśnie zrobił R+ paru minutami Pussy.
Podobać to może się chyba tylko 'onanistom z onetu' {prawa autorskie Paryśka}.
Zespół taki jak R+ nie powinnien pozwalać sobie na marnowanie własnego potencjału. Czy 6 osób nie potrafi wymyślić po paru latach milczenia czegoś lepszego niż skopiowania paru ulubionych kawałków ze swojej videoteki?

Oczywiście że kupię każdą kolejną płytę. Oczywiście, że będą jeździła na koncerty. Oczywiście, że zestarzeję się pisząc na tym forum a przynajmniej czytając je po nocach i ślepnąc coraz bardziej.
Tak sobie jednak myślę, że ludziom słuchającym od ubiegłego wieku R+ należy się coś lepszego niż Pussy.
Jedyne co w miarę mi się podoba w tym czymś, to skórzane ciuchy chłopaków.

P.S. Statyści - pffff....
Nie mam biustu za to mam uda i Shannona na avie

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 10
Zalogowani: 2