news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

.:: Magazyn Gitarzysta o nowym albumie ::.

Jak to zawsze bywa, tak i teraz nie należy cieszyć się tylko jedną stroną medalu. Osoby, które wciąż nie ukończyły rammstainologi, mogą nigdy nie zrozumieć, co tak naprawdę jest esencją muzyki tego zespołu. A co to takiego? Na to pytanie pewnie odpowie każdy inaczej, ale jedno jest pewne – każdy ma prawo do własnej oceny. Tym oto wydumanym wstępem, pragniemy zachęcić Was do przeczytania jednej z pierwszych polskich recenzji "Liebe Ist Für Alle Da". Oceny pracy Rammstein dokonał: Magazyn Gitarzysta. Recenzja nie jest pochlebna. Tekst ten specjalnie wyróżniamy w newsie, aby móc pokazać, że na twórczość Niemców, można spojrzeć pod zupełnie innym kątem.

Jako miłą ciekawostkę, dołączamy wywiad z Paulem, przeprowadzony przez rzeczony Magazyn Gitarzysta. Możecie go przeczytać tutaj. A że rozmowa jest raczej nietypowa, także gorąco polecamy!

Podziękowanie: emmerich, Tomski

.:: 15.10.2009 23:24:07 by vater ::.
#24543 | Dodano: 15.10.2009 23:41:17
Jak tu nie kochać Paula Landersa. Nie da się :>
Mi scusi.

Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

Rammstein - B********

mężczyzna

#24544 | Dodano: 15.10.2009 23:44:40
Jego trzeba kochać :D wywiad mnie rozbawił do łez:).
Jeb z helenki !!
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#24545 | Dodano: 15.10.2009 23:45:31
No nie da się!

Czyli już wiem, gdzie mi ciągle znikają kieliszki, kurdemol :>
#24546 | Dodano: 15.10.2009 23:50:03
A co do tego sposobu porównania każdego z nich do psa to Pawełek zapomniał dodać, że Sznajder byłby pudlem :]
Mi scusi.

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#24550 | Dodano: 16.10.2009 00:03:37
Kiedyś pudlem, obecnie spanielem :D

edit:
A Krystianek byłby ciułała.
A Olek chartem, byle nie afgańskim.
Hans92
Panzermeister

(zbanowany)

mężczyzna

#24551 | Dodano: 16.10.2009 00:08:51
Pawełek, Pawełek :D
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#24553 | Dodano: 16.10.2009 00:48:24
Mam wrażenie że już czytałem coś o tych pieskach.
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Techniczny
Shagwest
Admin

mężczyzna

#24554 | Dodano: 16.10.2009 00:50:18
Yhy, to stary wywiad.
So say we all.
vater
Administrator

mężczyzna

#24555 | Dodano: 16.10.2009 01:00:02
nom... ale jest słitaśny :D
Sopel
Pussy

mężczyzna

#24556 | Dodano: 16.10.2009 01:02:21
dżinjus;]
c-moll dziecko, bierz w c-moll
Kiku
Feuerspritzer

kobieta

#24561 | Dodano: 16.10.2009 01:22:21
Stary ale jary :) .. A Paul musi być w realu naprawde spoko gościem.
Vater- gratuluję "wydumanego" wstępu. :)
No pain, no gain
3ve1ink4
Panzermeister

kobieta

#24569 | Dodano: 16.10.2009 06:57:26
jestem niepoprawną psiarą i fajnie byłyby takiego psa wielkości cielaka, z dużymi, maślanymi oczami, pomiziać po brzuszku :P, a ten wywiad w całości ? bo wygląda jakby był wyjęty z kontekstu ;>
Nie przechodź obojętnie obok pokusy, może się już nigdy nie pojawić.
duhast
Feuerspritzer

kobieta

#24570 | Dodano: 16.10.2009 06:59:48
Uroczy z niego człowiek.

Moment z Ryszardem, bokserem i miską mnie rozpieprzył, bo nie chcę nic mówić, ale... no. Ładniej tego powiedzieć nie mógł{lol2}

Generalnie Landers to najsympatyczniejsza istota chodząca po naszym nędznym świecie.
Jeśli o tobie nie mówią – nie istniejesz
JacAr
Feuerspritzer

mężczyzna

#24571 | Dodano: 16.10.2009 07:52:17
Grzegorz Żurek napisał(a):
Zaczyna się bardzo niemrawo. "Rammlied" jedzie na jednym riffie i jest zdominowany przez klawiszowe wstawki.

to zaiste odkrywcza konstatacja.
ciekaw jestem co zacny żurek napisałby o widbifs? jeden riff i klawiszowe wstawki, hmmm, jakbym miał w skrócie określiś muzę R+, to chyba... no to jest... no... to jest to :D
jeszcze dowiedziałem się, o 4 letniej nieobecności (jakby to było dziwne i nietypowe dla chłopców) oraz, że rosenrot to watpliwej jakości odpadki z rr. no cóż zgłaszam zdanie odrębne.
weidemans heil żądzi! panu ż. przypomina metaliikę. cóż - zawsze mówilem, żeby nie słuchac zbyt głośno, bo sie słuch traci. macie namacalny dowód.
j
ty kotka masz, a ja mam wacka
kamilos22
Pussy

mężczyzna

#24572 | Dodano: 16.10.2009 07:59:27
Nie wiedziałem że nago występowali. Ale ten tekst pawełka o psach mnie rozbawił.

ps. zmienili troche LIFAD
Die Narren schwatzen viel, die Klugen schweigen still
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#24573 | Dodano: 16.10.2009 09:16:54
Jak już pisałem - argumentacja, którą podaje autor recenzji zupełnie do mnie nie trafia. On jest jakimś fanatykiem Reise Reise, czy jak?

Co do wywiadu:
- pochodzi z 2005 roku
- jest to tłumaczenie z bodajże Guitar Magazine
- obcięli ze dwa pytania względem oryginału. Na początku rozmówca pytał jeszcze o to, czy obecność Paula w zespole sprawiła, że przestał być prawiczkiem, za co Paul go lekko zje*ał.

Wracając do recencji - dziś Cohonez podbije Onet:P
Coś mądrego.
Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#24574 | Dodano: 16.10.2009 09:54:11
Cohonezie, jak możesz - onet jest feeeee :P

A wracając do tematu - oba teksty czytałem do snu, szczególnie wrył mi sie w pamięć wywiad z Paulem i chyba coś nawet śniłem o tym ;)

Swoją recenzję cały czas modeluję w głowię ale nie będzie ona zbyt przychylna.
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#24674 | Dodano: 16.10.2009 14:21:07
Autor tej recenzji bredzi,co on ma do perki!? Jak można po przesłuchaniu Waidmanns Heil,Wiener blut,Ich tu Dir weh,Mehr,tytułowej piosenki,donaukinder,itd stwierdzić że album jest pozbawiony mocy?
Michael
Feuerspritzer

mężczyzna

#24687 | Dodano: 16.10.2009 14:51:32
Po pierwsze, za użycie obraźliwego wyrażenia: "szwabów" - powinno się z autorem recenzji... ekhem... poważnie porozmawiać.

Po drugie, cała recenzja opiera się na "jeździe po albumie", dlatego zawiera marne argumenty, które zostały wymuszone "chęcią jazdy".

Po trzecie, choć sam jeszcze nie słyszałem ani jednego utworu, po wypowiedziach na forum, stwierdzam że ta "recenzja" jest ich kompletnym zaprzeczeniem, bo w/w panu nie podobało się praktycznie nic na płycie - dziwna sprawa.

Choć każdy ma prawo do własnego zdania, to tak nieprofesjonalnie napisana recenzja z "wciśniętymi na siłę" argumentami, które pewnie miały być śmieszne (hahaha...ha...ha...), skutecznie przekonała mnie do nie kupowania tego magazynu. Lepiej kupić coś, gdzie nawet jeśli zjadą L.I.F.A.D. to profesjonalnie, podając argumenty z którymi będę się mógł zgodzić.

Mój jacht nazwę imieniem mojej żony.

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 12
Zalogowani: 2
Szukaj