news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1

.:: Opowieści ciąg dalszy... ::.

Na oficjalnej stronie rammstein.de, możecie przeczytać kontynuację opowieści o powstawaniu płyty "Liebe Ist Für Alle Da". Pod linkiem: Studio Raport znajdziecie dotychczasowe fragmenty, poszerzone o trzecią część historii. Zawiera min. krótkie zwierzenia członków zespołu na temat trudów pracy nad płytą.

Mamy też kolejny: Newsletter Rammstein dotyczący nowego albumu. Oprócz przypomnienia nam, że mamy kupić płytę, znalazło się oficjalne potwierdzenie najbardziej ekskluzywnej edycji. Można obejrzeć sobie, więcej zdjęć aluminiowej skrzynki, która zawierać będzie dwupłytowe wydanie longplay’a, kajdanki, olejek do smarowania i sześć dildo. Jako ciekawostkę odsyłamy, do obejrzenia fotek tego samego produktu na stronie: The Gauntlet. Spostrzegawczy zauważą, że dwupłytowa edycja z pod drugiego linka, miała zaplanowaną inną okładkę.

W sklepie rammsteinshop.de znajdują się zdjęcia limitowanej wersji winylowej oraz nowa grafika na bluzę;)

Informacja: rammstein.de

.:: 14.10.2009 22:55:08 by vater ::.
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#24425 | Dodano: 14.10.2009 23:05:35
Tu zgłasza się nadworny tłumacz ;) Trzecią częścią raportu się oczywiście zajmę, ale obecnie czuję się trochę wyczerpany wywiadem z Ryśkiem, więc tekst nadejdzie najpewniej jutro wieczorem :)
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#24426 | Dodano: 14.10.2009 23:34:37
Czekamy! :)
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#24429 | Dodano: 14.10.2009 23:53:49
Dostaniesz kiedyś za to pokojową nagrodę Nobla, a tym czasem ja zacieram ręcę :D
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Sopel
Pussy

mężczyzna

#24444 | Dodano: 15.10.2009 02:54:58
Spider napisał(a):
Dostaniesz kiedyś za to pokojową nagrodę Nobla

Pokojową nagrodę Nobla dostanie jak nam coś zabierze na rzecz przymierza z Rosją:p...

Ale tak na temat to wielkie dzięki Feyd!! Wiem że stawiasz wszystkim za lubienie DAL a ja postawie Tobie piwo za tłumaczenie... Ooo;D
c-moll dziecko, bierz w c-moll
Spiel Mit Mir
Sturmwalzer

kobieta

#24496 | Dodano: 15.10.2009 16:21:39
Zgadzam się. Mi by się nie chciało tego tłumaczyc. Gratuluje wytrwałości :P!
*** Duch panuje nad materią ***
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#24497 | Dodano: 15.10.2009 16:42:24
Sopel napisał(a):
Pokojową nagrodę Nobla dostanie jak nam coś zabierze na rzecz przymierza z Rosją:p...

Hehe, chciałem napisać coś podobnego, że skoro Obama dostał za nic, to ja od razu poproszę dwie, a co ;)

Sopel napisał(a):
a ja postawie Tobie piwo za tłumaczenie...

Uff, jak dobrze, dzięki temu nie zbankrutuję i wyjdę na zero ;)

Spiel Mit Mir napisał(a):
Mi by się nie chciało tego tłumaczyc.

A ja właśnie przy tym znakomicie się odprężam, a poza tym czuję, jak mi wtedy mózg rośnie :)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe słowa i przedstawiam trzecią część:

A potem nastał momentami męczący proces, który Richard nazywa "Mrocznymi czasami". Jednak Olli dostrzega w tym okresie przede wszystkim pozytywy: "Musieliśmy się od nowa nauczyć spoglądania na siebie jako zespół. To było nasze główne zadanie, które pomogło nam posunąć się naprzód." Szli do salek prób, grali razem, zbierali pomysły, zarejestrowali kilka dem - wszystko to zajęło następny rok. Cały rok, którego zespół potrzebował, by ponownie stać się wspólnotą. Jednak praca wcale nie stała się wtedy łatwiejsza, a wręcz przeciwnie. Ukończone już piosenki były wciąż i wciąż dopracowywane. W różnych miejscach, w różnych warunkach. "I zawsze zaczynając praktycznie od zera" wspomina Paul. Drobiazgowy proces kładący na szali nastroje wewnątrz zespołu. A Till? Till, nie zważając na deszcz i mróz, przepływał swoje długości basenu.

Gitara Richarda jest właśnie nagrywana w głównym studio. Flake stoi za Jacobem przy pulpicie i rzuca kilka pomysłów: "Każdy ma swój ulubiony utwór, który wyjątkowo porusza jego serce i z tego powodu angażuje się w niego może trochę bardziej, niż pozostali." A Jacob opisuje swoją pracę: "Miksuję ze sobą poszczególne elementy jednocześnie, albo jeden za drugim. Jak będzie wyglądał końcowy kształt, tego nikt jeszcze nie wie. Muzyka ma własną duszę. Gdy wydaje ci się, że musisz zrozumieć jej zwyczaje, to popełniasz wielki błąd. Muzyka nie stosuje się do żadnych reguł."

Praca nad piosenkami, to jedno. Ale w tym samym czasie, tu w Kalifornii, mamy dużo rozmyślań na temat trasy (scena i show są dla Rammsteina tak samo ważne, jak muzyka). Rammstein jest projektem obejmującym wiele aspektów.

Wkrótce przyjeżdża menadżer Emu. Po obiedzie zostało zorganizowane zebranie zespołu. Trasa przed albumem, czy po? Sześciu ludzi, sześć różnych zdań. Rammsteinowa demokracja mocno się nadwyręża. Czasem jeden przekrzykuje drugiego. Paul: "Rzecz w tym, by nauczyć się przedstawiać swe propozycje w sposób stanowczy, ale jednocześnie nie wpadać zbyt szybko w gniew czy załamanie, gdy zostają odrzucone. Gdy jeden z nas domaga się więcej praw od całej szóstki, wtedy dopiero potrafią wybuchnąć prawdziwe kłopoty." Rammstein jest jak środowisko naturalne w działaniu... Richard widzi to tak: "Błyskotliwość kapeli nie bierze się z pojedynczej osoby, lecz zamiast tego jest wynikiem chemii zachodzącej pomiędzy wszystkimi częściami." Chemii, która nie przestrzega zasad harmonijnego współżycia, a całkiem odwrotnie: właśnie spory tworzą tę szczególną osobowość, która czyni z Rammsteina to, czym jest. Flake: "Rammstein można by porównać do 'Sechse kommen durch die ganze Welt' (NRD-owska kreskówka o przygodach paczki dzieciaków, z których każdy ma jakiś specjalny talent): jeden szybko biega, jeden ma świetny wzrok, jeden jest najsilniejszy. A ja, cóż, chyba jestem gościem, który potrafi pluć naprawdę daleko..." Jacob mówi o tej wielkiej rammsteinowej maszynerii: "Każdy pomysł musi przez nią przejść, a to co na końcu wychodzi, jest właśnie rammsteinową muzyką". A Till? Till śpiewa "Bin nie zufrieden, es gibt kein Ziel, gibt kein Genug, ist viel zuviel..."

Piosenka zatytułowana jest "Mehr" i posiada głębokie brzmienie. Nie została jeszcze podjęta decyzja, czy znajdzie się na albumie, czy nie. Premiera płyty zaplanowana jest na jesień, a wtedy to wydarzy się jeszcze Mehr (więcej).

Marion Brasch
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
Michael
Feuerspritzer

mężczyzna

#24498 | Dodano: 15.10.2009 17:09:40
Świetna robota, feyd!

Co do newsa, znam powiedzenie "Szczęść Boże", ale "Szczęść dildo" - nigdy nie słyszałem. To musi być ateistyczna alternatywa... :-P

Mój jacht nazwę imieniem mojej żony.
DirtyH
Feuerspritzer

mężczyzna

#24499 | Dodano: 15.10.2009 17:13:51
Czy ktokolwiek wie czy jutro będzie można kupić w empiku "LIFAD" na vinylu i za ile?
Wrathu
Pussy

mężczyzna

#24500 | Dodano: 15.10.2009 17:33:50
Pozwolę sobie odejść od tematu na chwilę
http://www.elyricsworld.com/rammstein_lyrics.html
Są już teksty utworów z wersji podstawowej albumu. Fajnie by było wzbogacić nasz dział z albumami o teksty i tłumaczenia z LIFADu ;)
Jeśli ktoś już o tym pisał, to przepraszam.
Spiel Mit Mir
Sturmwalzer

kobieta

#24504 | Dodano: 15.10.2009 19:01:54
jestem ciekawa czy ktos jest zainteresowany kupnem owej "najbardziej ekskluzywnej edycji" LIFAD ?
xD
*** Duch panuje nad materią ***
Michael
Feuerspritzer

mężczyzna

#24505 | Dodano: 15.10.2009 19:13:13
Znajdą się nabywcy. xD

Mój jacht nazwę imieniem mojej żony.
DirtyH
Feuerspritzer

mężczyzna

#24506 | Dodano: 15.10.2009 19:13:57
Michael napisał(a):
Znajdą się nabywcy. xD

Np. ja, ale za kilka lat zapewne.
duhast
Feuerspritzer

Rammstein - Halt

kobieta

#24510 | Dodano: 15.10.2009 20:23:58
Rozwala mnie to "A Till? Till... bla bla bla". Za każdym razem dostaję przy tym głupawy.

Feyd, jesteś bogiem! DANKE!
Jeśli o tobie nie mówią – nie istniejesz
DirtyH
Feuerspritzer

mężczyzna

#24514 | Dodano: 15.10.2009 20:37:08
Po twoim avatarze duhast widzę, że Till faktycznie kiedyś grał na garach. ;-P
#24515 | Dodano: 15.10.2009 20:40:50
DirtyH napisał(a):
Po twoim avatarze duhast widzę, że Till faktycznie kiedyś grał na garach. ;-P

On tu po prostu udaje... kurę?{lol2}
Jeśli o tobie nie mówią – nie istniejesz
Tomski
Feuerspritzer

mężczyzna

#24521 | Dodano: 15.10.2009 21:49:01
Wrathu napisał(a):
Pozwolę sobie odejść od tematu na chwilę
http://www.elyricsworld.com/rammstein_lyrics.html
Są już teksty utworów z wersji podstawowej albumu. Fajnie by było wzbogacić nasz dział z albumami o teksty i tłumaczenia z LIFADu ;)
Jeśli ktoś już o tym pisał, to przepraszam.
Ja o to prosiłem, ale pewnie niewielu czytało moje długie wywody-recenzję, a prosiłem gdzieś na końcu owej. ;P
Wo sind die Kinder?

Strony: 1

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 12
Zalogowani: 2
Szukaj