.:: Nowy album - szczegóły wydania Deluxe ::.
Dziś mamy wiadomość ekskluzywną.
Jako, że dzięki sklepowi Fan.pl posiadam nowy album fizycznie w domu, postanowiłem podzielić się z Wami opisem bonusowych kawałków - ponieważ do tej pory nikt na świecie się tego nie podjął - oraz pokazać jak to mniej więcej wygląda.
I tak:
Führe Mich Sporo elektroniki i wokal momentami przywodzący Mein Teil. W refrenie słychać przeciągle "Führe Mich". Generalnie przypomina "Ich Tu Dir Weh", z tym, że zdecydowanie bardziej kojarzy mi się z albumem "Herzeleid". Co ciekawe - elektroniczny podkład w zwrotkach kojarzy mi się ze "Stripped".
Donaukinder Epicka ballada przywodząca na myśl "Spring" i "Dalai Lama". Całość traktuje o krzywdzie wyrządzonej na dzieciach. Jest podniosły, przeciągły refren, który pod koniec wzbogacony zostaje przez chór dziecięcy.
Halt Ciężkie riffy i trzy odsłony wokalu Tilla. W refrenie obecny chór. Tekstowo - słowotok kojarzący mi się z wyznaniem psychopaty.
Roter Sand (Orchester Version) W zasadzie to samo, co wersja albumowa, tylko podkład to sample udające orkiestrę:)
Liese A tu niespodzianka - ta ballada to..."Roter Sand" ze zmienionym tekstem! Ta sama melodia, podkład nieco odmienny od wersji orkiestrowej.
Co do strony wizualnej - mamy tu różnej maści obrazy przedstawiające oblicza miłości i w to wkomponowany jest zespól.
Zdjęcia znajdziecie w komentarzach, za to tutaj (klik) macie telewizyjną reklamę albumu.
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=1473379&o...
Tutaj to wygląda inaczej niż u Ciebie, a też chciałbym sobie na Fanie ją kupić ale nie mam pewności czy to jest to xD
Zdjęć książeczki nie mam póki co, bo kabel do komórki się zje*al. Ale dodam - spoko:)

Mój jacht nazwę imieniem mojej żony.
Donaukinder wymiata :D
szczególnie końcówka ;3