news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2

.:: Nowy album dużo później ::.

Jak zapewne niektórzy z Was już czytali na pewnym rodzimym portalu internetowym, pojawiła się oficjalna informacja odnośnie premiery nowego materiału. I na tym koniec dobrych wieści, gdyż - jak podaje oficjalny newsletter Rammstein, w oparciu o którego stworzony został news - nie ma szans na premierę albumu przed jesienią 2009 roku. Chłopcy tłumaczą to ilością pracy, którą muszą jeszcze włożyć w materiał. Pierwszy nowy singiel ma ujrzeć światło dzienne jeszcze wiosną przyszłego roku, za to na scenę zespół ma wyjść z końcem 2009 roku, wtedy to bowiem planowane jest tournee, które ma "sięgać głęboko w 2010 rok".

Skąd taka nagła deklaracja? Nie wiadomo, po raz kolejny pozostaje nam uzbroić się w cierpliwość.

Podziękowanie
Damian K

.:: 23.11.2008 16:29:56 by Cohonez ::.
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#8288 | Dodano: 23.11.2008 16:42:48
Tak się zastanawiam nad przyczynami tej obsuwy. RR było obsunięte, bo długo nie mogli dojść do porozumienia w sprawie tracklisty z wytwórnią. Nie wiem czy teraz jest podobnie, bo nie wiemy nawet, czy R+ przedłużył umowę z Uni. Pozwolę sobie założyć, że sprawcą tego zamieszania jest Till. Zdaje się, że w dokumencie "Making of Reise Reise" zespół mówił, że jak Till (który zdaje się po Schneiderze wchodził do studia) słyszy coś co mu się nie podoba, to muszą nagrywać od nowa. Jak się gdzieś pomyliłem, to poprawcie mnie.

Aha i jeszcze jedno - w GEMA niby nic się nie pojawiło, aczkolwiek R+ dostali nowe "kody wykonawców" i ponoć przygotowane jest 19 "slotów/miejsc" na informacje o nowych piosenkach - w domyśle - w GEMA może pojawić się 19 nowych tytułów.

Ale to są tylko moje pierdy.
Coś mądrego.
Neo85
Feuerspritzer

mężczyzna

#8290 | Dodano: 23.11.2008 17:44:42
Co do wytwórni to mają podpisany dalszy kontrakt z UM.Niedługo po RR,gdy zespół "zasugerował",że być może nie przedłużą kontraktu właśnie z tego powodu co piszesz Cohonez UM narobiło w gacie i zadeklarowali,że R+ jest 1 z 5 wykonawców,na którym im najbardziej zależy i już nie będą ingerować w tracklisty R+.A co do drugiej wersji to hmm powiem szczerze,że nawet nic nie czytałem o tym,że Till w ogóle poleciał do SF.
Najpierw był Schneider z Hellnerem,potem mieli przylecieć Paul z Richardem,a dalej to nie wiem.Aczkolwiek może tak być.Muszą się liczyć z jego zdaniem,bo po części Till to Rammstein...Nie sądzę jednak,żeby doszło do takiej sytuacji.Chyba po RR potrafią się już dogadać z Tillem.Przyczyna może być każda,ale to już wiedzą tylko Rammstein i może Universal.My się tego nie dowiemy.Przynajmniej przez kilka miesięcy...
Mariner
Feueranfänger

mężczyzna

#8291 | Dodano: 23.11.2008 17:51:25
mam nadzieje że to nie prawda i album będzie już niedługo wiadomo jakie ściemy onet pisze
Neo85
Feuerspritzer

mężczyzna

#8292 | Dodano: 23.11.2008 17:54:29
Mariner napisał(a):
mam nadzieje że to nie prawda i album będzie już niedługo wiadomo jakie ściemy onet pisze

To już nie chodzi o onet.Ja to info dostałem od administracji R+ Community(i R+ newslatter)
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#8293 | Dodano: 23.11.2008 18:31:43
Neo85 napisał(a):
Mariner napisał(a):

To już nie chodzi o onet.Ja to info dostałem od administracji R+ Community(i R+ newslatter)

Widocznie dziennikarze z Onetu też są w Rammstein Community:D
Coś mądrego.
Neo85
Feuerspritzer

mężczyzna

#8294 | Dodano: 23.11.2008 18:38:04
Autor napisał(a):

No ba:D zatytułowali newsa "Najsłynniejszy niemiecki zespół powraca":D i jak się dzieci Neostrady oburzyły:D

P.s Racja Cohonez Till jest w studio.W końcu woła z butki telefonicznej Meeehr! :P
Chyba,że woła z playbacku :P
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#8297 | Dodano: 23.11.2008 18:57:20
Neo85 napisał(a):
Autor napisał(a):

No ba:D zatytułowali newsa "Najsłynniejszy niemiecki zespół powraca":D i jak się dzieci Neostrady oburzyły:D

Nie wiem jak Wy ale ja ten portal omijam szerokim łukiem, właśnie ze względu na nagłówki i komentarze. Nawet wzbraniałem się użyć jego nazwy w newsie:D
Coś mądrego.
Zwitter
Feuerspritzer

mężczyzna

#8304 | Dodano: 23.11.2008 20:01:28
Jak singiel wyjdzie na wiosnę to będzie fajnie. Mnie martwi bardziej to, że premiera albumu będzie na jesień, a oczywiście dopiero po niej tournee. Tak chciałbym być na koncercie pod gołym niebem w lecie, a tu pewnie znów jakaś hala w zimie wyjdzie...
Mariner
Feueranfänger

mężczyzna

#8310 | Dodano: 24.11.2008 14:28:57
no najbardziej przykre jest to że miał być tej jesieni a że zostaje przełożone praktycznie o rok:-(
#8311 | Dodano: 24.11.2008 15:00:27
Niech to szlak... :(
mein_herz
Pussy

kobieta

#8312 | Dodano: 24.11.2008 15:29:56
Rammstein znów wystawia moją cierpliwość na próbę...
A ja już taaaaaak bardzo chcę żeby wydali nowy album,a oni ciągle go przekładają na późniejszy termin. ;(
wrONa
Panzermeister

mężczyzna

#8315 | Dodano: 24.11.2008 16:13:47
Damian M?

To ja :D
żyCIE
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#8319 | Dodano: 24.11.2008 17:18:03
Że się tak wyrażę - skonsultowałem się z jedną z moich "informatorek", a że źródło to miarodajne, pozwolę sobie zacytować / sparafrazować wypowiedź odnośnie obsuwy:

"(...)w sumie się nie dziwię, nawet założyć można było, że jak wyjdzie album to w drugiej połowie roku. Bo przecież jest logiczne, że jak się wchodzi do studia to na co najmniej 3 miesiące - potem trzeba puścić płyty do tłoczenia - to znów dodatkowy miesiąc. Dalej chyba trzeba dosyć długo czekać na weryfikację kontroli.(...) Nie wiem w ogóle co ludzie sobie wyobrażali - że jak zespół wejdzie do studia 9 listopada, to album będzie na styczeń? Przecież na jeden instrument potrzeba paru tygodni - nagrywanie na dziesiątki sposobów, przesterowywanie go, próby efektów(...). A co do wokali to myślę, że nagrają je na wiosnę w zupełnie innym studio - to w którym są teraz w ogóle nie prowadzi nagrań wokali."

Tyle moja teoria odnośnie Tilla:D

EDIT:

Przed chwilą dowiedziałem się, że R+ zarezerwował sobie studio w Stanach do końca lutego 2009, a w marcu w Szwecji nagrywane będą wokale - tam bowiem zarezerwowane jest inne studio. Till jest obecny w USA, aczkolwiek to co słyszymy w "Meeehr" to jakiś sampel z prób "domowych". No proszę - i jest exclusive dla FR i żaden Onet o tym nie wie:P
Coś mądrego.
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#8348 | Dodano: 25.11.2008 18:42:35
Jestem w stanie poświęcić swoją cierpliwość na album, który położy wszystkich na łopatki ;) jestem pewny, ze wyprodukuja coś super extra podkreślającego wielkość Rammstein xD
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#8433 | Dodano: 28.11.2008 18:41:25
dzar napisał(a):
jestem pewny, ze wyprodukuja coś super extra podkreślającego wielkość Rammstein xD

Buhahaha :D
Vanessa
Panzermeister

kobieta

#8463 | Dodano: 29.11.2008 16:23:59
Diesel,twój szyderczy chichot rani moje uczucia :P
Wiesel
Feuerspritzer

kobieta

#8475 | Dodano: 29.11.2008 19:25:46
Wątpisz w ich wielkość??? ;)
Sabrosa
Feueranfänger

kobieta

#8476 | Dodano: 29.11.2008 19:39:10
Więc rozmiar ma znaczenie??? :>
Proszę pana ja jestem umysł ścisły. Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę.
Wiesel
Feuerspritzer

kobieta

#8477 | Dodano: 29.11.2008 20:05:06
A jakże... ]:->

Strony: 1 2

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się