news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1

.:: Cała naprzód – Rammstein w końcu nagrywa ::.

Oficjalna strona oraz jej odpowiednik w języku angielskim zmieniły szatę graficzną, więc od tej pory trzeba mieć nadzieję, że będą tam częściej dodawane interesujące nowości. Nowy design jest bardzo ascetyczny, ot czarne tło i dobrze znane logo wraz z nazwą zespołu. Możemy zatem przypuszczać, że to swoisty prolog do grafiki, która zaprezentowana zostanie przy okazji nadchodzącego albumu. Ale do rzeczy - na początek w dniu dzisiejszym poinformowano, że w ramach produkcji nowego albumu zespół zakończył przygotowania w Berlinie i od zeszłego tygodnia Schneider przebywa w Los Angeles, gdzie spotkał się z producentami Jacobem Hellnerem oraz Ulfem Kruckenbergiem i Florianem Ammonem, aby przeprowadzić nagrania wszystkich partii perkusji. W tym tygodniu mają dołączyć do niego Paul i Richard.

A’propos perkusji - firma Sonor poinformowała na swojej stronie, że Christoph zdecydował się korzystać wyłącznie z produktów tej firmy, co zostało przypieczętowane podpisaniem stosownej umowy podczas jego wizyty we wrześniu br. w ich siedzibie. Strony nie szczędzą sobie wzajemnie komplementów, można przeczytać tutaj np. o początkach współpracy oraz jaki dokładnie typ sprzętu najbardziej przypadł Schneiderowi do gustu.

Powracając do Rammstein to wiadomo już gdzie zostanie nagrany album – niedaleko San Francisco zostało wynajęte studio, w którym zespół ma się zaszyć na kilka tygodni, aby rozpocząć pracę od 9 listopada.
O wyprawie za ocean wspomina również w wywiadzie radiowym Olaf Heine, fotograf znany chociażby z sesji do „Reise, Reise”. Całość można ściągnąć jako plik mp3 tutaj natomiast o jego ponownym zaangażowaniu wiadomo na razie tyle, iż właśnie od listopada ma rozpocząć dokumentowanie powstawania nowej płyty.

Podziękowania:
www.rammstein.de
www.sonor.com
www.rammstein-austria.com

.:: 04.11.2008 23:11:15 by pariser ::.
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#7708 | Dodano: 04.11.2008 23:26:35
Bravo Paris, będą z Ciebie newsmenki:D

W sumie news to takie trochę piece of nothing.
Ciekaw jestem tylko czy ta perka będzie mocniejsza
Coś mądrego.
pariser
Moherator

kobieta

#7709 | Dodano: 04.11.2008 23:34:50
Pan nie będzie taki skromny, Pan tu maczał również palce ;*
Mi scusi.

Caron
Perverse

kobieta

#7710 | Dodano: 05.11.2008 10:55:38
A wiecie co... jakoś tak miło sie na sercu robi... te sentymenty :P
Fajnie będzie znów się zaramsztajnowac :)
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#7711 | Dodano: 05.11.2008 12:03:08
A nu! Dobrze prawita. Ciekaw jestem kiedy to wydadzą, pewnie w połowie następnego roku skoro dopiero nagrywają.
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Neo85
Feuerspritzer

mężczyzna

#7713 | Dodano: 05.11.2008 13:23:09
Leon - nie koniecznie.Z oryginalnego newsa wynika,że wstępna produkcja i nagrywanie "głównych" partii zostało zakończone w Berlinie,a w SF będą np nakładać ścieżkę perkusji.No a jak będzie tam Jacob to wiadomo,że będą ostro mixować.Myślę,że wyrobią do marca i właśnie w tym miesiącu wydają płytę.Mogę się mylić,ale bardzo bym tego nie chciał.Mam nadzieję,że najpoważniejsze prace zostały juz wykonane w Berlinie...
Luk_ramm
Pussy

mężczyzna

#7721 | Dodano: 05.11.2008 18:34:48
Cóż mogę powiedzieć. Nic tylko sie cieszyć, juz zacieram ręce na myśl o nowej płycie no i pewnie o nadchodzącym koncercie:D:D:D.Oby chłopaki zakończyli prace jak najszybciej:)
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#7722 | Dodano: 05.11.2008 19:19:31
Nie wiem jak wyglądała poprzednio oficjalna strona Ramsztajna, więc i teraz mnie ona wali :P
Co do nowej perki Krzycha, to i tak nie będzie słychać różnicy, bo to tylko marka inna, a i tak wszystko zależy od masteringu.
Wiesel
Feuerspritzer

kobieta

#7723 | Dodano: 05.11.2008 19:35:06
Juuupi! Wreszcie jaki poważniejszy krok na przód! To ja zaczynam odkładać kasę na kupno nowego wytworu kochanego Ramsztejna ;D

Co do perkusji, to dla mnie ona zawsze brzmieć będzie podobnie, niezależnie jakiej jest marki :)
mein_herz
Pussy

kobieta

#7724 | Dodano: 05.11.2008 19:43:36
Ja tez już zacznę zbierać kase na nowy album ^^
Już sie go normalnie nie mogę doczekać !
__
ach,, znów się posłucha jakiś nowych kawałeczków.. :))
eve
Perverse

mężczyzna

#7725 | Dodano: 05.11.2008 20:25:28
pariser napisał(a):
Oficjalna strona oraz jej odpowiednik w języku angielskim zmieniły szatę graficzną, więc od tej pory trzeba mieć nadzieję, że będą tam częściej dodawane interesujące nowości. Nowy design jest bardzo ascetyczny, ot czarne tło i dobrze znane logo wraz z nazwą zespołu.

Powiedziałabym, że to przejściowy 'brak' designu ;)
pariser
Moherator

kobieta

#7727 | Dodano: 05.11.2008 20:44:59
Ta asceza im chyba najlepiej wychodzi, bo jak wezmą przykład ze swoich ubrań to czeka nas nie lada niespodzianka.
Mi scusi.

Wiesel
Feuerspritzer

kobieta

#7791 | Dodano: 07.11.2008 20:50:12
Hehe, oficjalna strona ramsztejna wzorzysta niczym koszula Ryśka... :D
Rożen
Sturmwalzer

mężczyzna

#8232 | Dodano: 21.11.2008 21:32:06
Haku podaje na stronie FC Lust jakoby nowy singiel miał zostać wydany latem 2009 a album na jesieni 2009.
Jeżeli chodzi o trasę koncertową to podobno ma się rozpocząć pod koniec 2009.

Strony: 1

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 6
Zalogowani: 0
Szukaj