.:: Drugi singiel – "Ich Tu Dir Weh" ::.
Podczas wywiadu na żywo w Radio Eins, Paul i Flake potwierdzili swoje wcześniejsze słowa. Drugim singlem promującym nowy album będzie "Ich Tu Dir Weh". Reżyserem teledysku znów zostanie Jonas Åkerlund, ale tym razem, klip będzie zrealizowany zupełnie inaczej.
Na podstawie audycji Radio Eins i informacji ze Spinefarm Records uzyskaliśmy kilka ciekawostek. W przeciwieństwie do "Pussy" pomysł na video nie powstanie w 3 min. - jest planowane od miesięcy. Teledysk będzie miał formę filmu z fabułą. Scenariuszem zajmuje się zespół.
Jak na razie są aż cztery koncepcje. Istnieje pomysł, aby Flake i Till byli głównymi bohaterami, czyniącymi sobie tytułową krzywdę. Inną ideą jest bolesny obrządek w lesie, gdzie płonie pentagram. Najciekawszym jednak, wydaje się koncept, aby członkowie zespołu zostali ukazani jako pacjenci szpitala, nad którymi znęca się opieka. Jak będzie naprawdę, przekonamy się już w grudniu, gdyż wtedy planowana jest premiera.
Co zatem, ze wspominanym przez Schneidera singlem "Wiener Blut". Okazuje się, że to plan aktualny, tylko póki co na później.
Informacja: radioeins.de
Won z tym cieciem. Zespół niech nawet nie tyka fabuły.
Bihac, Heitmann - ratujcie! ;P
Ej no, ale ja chcę Waidmanns Hail, helloł?
Ten kawałek najbardziej pasuje na klip...szkoda tylko,że ten szwedzina znów stanie przed kamerą...na szczęście jednak zespół będzie miał tu ostatnie słowo (fajny pomysł z tym szpitalem...oby właśnie ta koncepcja została realizowana)
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Przynajmniej tyle, że znów zespół coś sam opracowuje a to akurat może im wyjść na dobre.
Oczywiście nie jestem specjalnie zachwycony tym wyborem (się znaczy IDTW), ale cóż - z tej płyty ciężko jest cokolwiek wybrać na singiel
A i tak na pięć minut przed rozpoczęciem zdjęć wyśle do zespołu maila o treści: "Chłopaki, chrzanić szpital, jakieś skomplikowane metafory to nuda. Mam lepszy pomysł - zróbmy k**wa rewolucję i nakręćmy sado-maso z defekacją na twarz! To będzie najlepszy klip, jaki kiedykolwiek zrobiono!"
Oby tym razem było inaczej...
Do takiego tekstu aż się prosi, żeby zrobić coś zupełnie nieoczywistego.. bardzo mi się spodobała interpretacja tekstu jako robienia kuku "temu komuś w lustrze", toż to można by tak solidnie zobrazować najprostszymi scenkami z codzienniego, "normalnego" życia, że Gabinet Cieni na gorąco mi podrzucił stosik pomysłów :>
Zadziwia mnie, że Ramsztajny, które wypuściły takie teledyski, jak Sonne, Ich Will, Mein Teil, Du Hast, Keine Lust, Ohne Dich - teraz jakby ogłupły na starość, i im się plącze "teledysk o mocnym przekazie" z "teledyskiem jak najbardziej szokującym"
Bajdełej, ja również całkiem lubię "Mann Gegen Mann" :]
Czy klip do "Sonne" nie tworzy całości z piosenką?
Nie ma znaczenia, na czyje życzenie "P" wygląda jak wygląda. Skądinąd wiadomo natomiast, czyj to był pomysł.
Jak zauważyłeś, książki nie czytałem. Użyłem tego przykładu tylko jako metafory - widać z metaforą masz nie mniejszy problem, niż Jonas.