news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 357

.:: Drugi singiel – "Ich Tu Dir Weh" ::.

Podczas wywiadu na żywo w Radio Eins, Paul i Flake potwierdzili swoje wcześniejsze słowa. Drugim singlem promującym nowy album będzie "Ich Tu Dir Weh". Reżyserem teledysku znów zostanie Jonas Åkerlund, ale tym razem, klip będzie zrealizowany zupełnie inaczej.

Na podstawie audycji Radio Eins i informacji ze Spinefarm Records uzyskaliśmy kilka ciekawostek. W przeciwieństwie do "Pussy" pomysł na video nie powstanie w 3 min. - jest planowane od miesięcy. Teledysk będzie miał formę filmu z fabułą. Scenariuszem zajmuje się zespół.

Jak na razie są aż cztery koncepcje. Istnieje pomysł, aby Flake i Till byli głównymi bohaterami, czyniącymi sobie tytułową krzywdę. Inną ideą jest bolesny obrządek w lesie, gdzie płonie pentagram. Najciekawszym jednak, wydaje się koncept, aby członkowie zespołu zostali ukazani jako pacjenci szpitala, nad którymi znęca się opieka. Jak będzie naprawdę, przekonamy się już w grudniu, gdyż wtedy planowana jest premiera.

Co zatem, ze wspominanym przez Schneidera singlem "Wiener Blut". Okazuje się, że to plan aktualny, tylko póki co na później.

Informacja: radioeins.de

.:: 27.10.2009 00:50:53 by vater ::.
vmarcin3
Pussy

mężczyzna

#26717 | Dodano: 27.10.2009 01:58:12
Ja tak może z innej beczułki... Czy riff z Waidmanns Heil nie przypomina wam po części My World z Emigrate?
Posuwałem smerfetkę XD
Morbius
Sturmwalzer

mężczyzna

#26718 | Dodano: 27.10.2009 02:57:47
A jaka jest czwarta koncepcja?
Liebe ist für alle da, ziom :D
maxłel
Moderator

mężczyzna

#26719 | Dodano: 27.10.2009 05:42:22
vater napisał(a):
Reżyserem teledysku znów zostanie Jonas Åkerlund(...)

Won z tym cieciem. Zespół niech nawet nie tyka fabuły.
Bihac, Heitmann - ratujcie! ;P
duhast
Feuerspritzer

kobieta

#26720 | Dodano: 27.10.2009 06:31:56
SZPITAL! SZPITAL! Będą się czuli jak w domu!^^

Ej no, ale ja chcę Waidmanns Hail, helloł?
Jeśli o tobie nie mówią – nie istniejesz
3ve1ink4
Panzermeister

kobieta

#26722 | Dodano: 27.10.2009 07:10:50
tylko nie Jonas Åkerlund ...
Nie przechodź obojętnie obok pokusy, może się już nigdy nie pojawić.
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#26723 | Dodano: 27.10.2009 07:29:51
Mówiłem,że będzie "Ich tu dir weh" !!!
Ten kawałek najbardziej pasuje na klip...szkoda tylko,że ten szwedzina znów stanie przed kamerą...na szczęście jednak zespół będzie miał tu ostatnie słowo (fajny pomysł z tym szpitalem...oby właśnie ta koncepcja została realizowana)
You Can't Escape Your Destiny
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#26725 | Dodano: 27.10.2009 08:06:04
Zobaczymy co pan Oakerlund wysmaży tym razem. Dobrą wiadomością jest na pewno to, że nie kręcą klipu bez scenariusza ;)
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
Spider
Zerstörer

-

mężczyzna

#26726 | Dodano: 27.10.2009 08:46:32
No super, co to wszyscy inni reżyserzy już wyginęli czy jak?

Przynajmniej tyle, że znów zespół coś sam opracowuje a to akurat może im wyjść na dobre.

Oczywiście nie jestem specjalnie zachwycony tym wyborem (się znaczy IDTW), ale cóż - z tej płyty ciężko jest cokolwiek wybrać na singiel
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!

mężczyzna

#26727 | Dodano: 27.10.2009 09:24:13
To ja czekam na Wiener Blut.
#26729 | Dodano: 27.10.2009 10:03:00
Hmm wolałbym najpierw wiener blut zobaczyc no ale ok. Szkoda że dopiero teraz się wzięli za poważne promo.
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#26730 | Dodano: 27.10.2009 10:41:24
Muzyka rozrywkowa i poważne promo. Coś mi tu nie pasuje. :)
eve
Perverse

mężczyzna

#26731 | Dodano: 27.10.2009 10:47:32
No, wreszcie będzie porządny singiel i klip pewnie też :>
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#26738 | Dodano: 27.10.2009 13:41:19
Hurraaaa! Świetna wiadomość! (Nie słyszałem jeszcze płyty, bo jej nie kupiłem)
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#26739 | Dodano: 27.10.2009 13:43:35
Pomysł ze szpitalem świetny, ale nawet jak ostatecznie ta koncepcja zostanie wybrana, to nie wierzę, że Jonas "Our Favourite Director" Akerlund będzie w stanie ją w sposób błyskotliwy zrealizować. To po prostu tak, jakby kazać Forrestowi Gumpowi rozwiązać równanie kwadratowe.

A i tak na pięć minut przed rozpoczęciem zdjęć wyśle do zespołu maila o treści: "Chłopaki, chrzanić szpital, jakieś skomplikowane metafory to nuda. Mam lepszy pomysł - zróbmy k**wa rewolucję i nakręćmy sado-maso z defekacją na twarz! To będzie najlepszy klip, jaki kiedykolwiek zrobiono!"
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#26740 | Dodano: 27.10.2009 13:50:30
No...niestety coś w tym może być - po tym gościu można się wszystkiego spodziewać (co najgorsze) :/
Oby tym razem było inaczej...
You Can't Escape Your Destiny
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#26742 | Dodano: 27.10.2009 14:02:09
Łopatologia, znowu łopatologia... pfff :>

Do takiego tekstu aż się prosi, żeby zrobić coś zupełnie nieoczywistego.. bardzo mi się spodobała interpretacja tekstu jako robienia kuku "temu komuś w lustrze", toż to można by tak solidnie zobrazować najprostszymi scenkami z codzienniego, "normalnego" życia, że Gabinet Cieni na gorąco mi podrzucił stosik pomysłów :>

Zadziwia mnie, że Ramsztajny, które wypuściły takie teledyski, jak Sonne, Ich Will, Mein Teil, Du Hast, Keine Lust, Ohne Dich - teraz jakby ogłupły na starość, i im się plącze "teledysk o mocnym przekazie" z "teledyskiem jak najbardziej szokującym"

Bajdełej, ja również całkiem lubię "Mann Gegen Mann" :]
szpaq666
Pussy

kobieta

#26744 | Dodano: 27.10.2009 14:06:50
Koncepcja ze szpitalem mi się podoba. Aczkolwiek najchętniej zobaczyłabym na singlu 'Donaukinder' :P
"Ich warte auf dich - am Ende der Nacht...-"
piczas
Pussy

mężczyzna

#26745 | Dodano: 27.10.2009 14:11:35
Ja niemam nic do tego reżysera. Pussy to nie tylko piosenka . Ona miała tworzyć całość z tym teledyskiem. On był taki banalny na ich życzenie. A co do forresta gumpa to jagbys czytał książke to byś wiedział ze był on wybitnym fizykiem wiec pewnie niemiał by problemu z rownaniem kwadratowym. Najłatwiej jest sie śmiac z czegos o czym sie niema pojęcia :)
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#26751 | Dodano: 27.10.2009 14:23:53
piczas napisał(a):
Pussy to nie tylko piosenka . Ona miała tworzyć całość z tym teledyskiem

Czy klip do "Sonne" nie tworzy całości z piosenką?

piczas napisał(a):
On był taki banalny na ich życzenie.

Nie ma znaczenia, na czyje życzenie "P" wygląda jak wygląda. Skądinąd wiadomo natomiast, czyj to był pomysł.

piczas napisał(a):
jagbys czytał książke

Jak zauważyłeś, książki nie czytałem. Użyłem tego przykładu tylko jako metafory - widać z metaforą masz nie mniejszy problem, niż Jonas.
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe

Strony: 1 2 357

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 5
Zalogowani: 1
Szukaj