news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#141309 | Dodano: 26.03.2011 21:33:30
Ej (to do Kokoneza), ten pierwszy znalazłam gdzieś - dosłownie parę dni temu - podpisane jako Wiktor Sadowski :P
Ogólnie madafaka. Sama założyłam ten temat, jak mnie jakiś czas temu naszło na odświeżanie sobie wiedzy o sztuce i remanent gustu własnego, i zamierzałam go rozwijać i wrzucać nowe rzeczy w miarę, jak sobie zapisywałam na dysku kolejne miliordy kolorowych obrazków. Teraz mam już tego takie stosy, że jedyne, co mi w tej chwili przychodzi do głowy, to "replika Fontanny Duchampa", którą znalazłam ze dwa dni temu na Wikipediu.

Uwaga, zaznaczam - chodzi o REPLIKĘ. Żeby nikt nie pomylił z Dziełem Właściwym :] To NIE JEST dzieło Duchampa. To jest REPLIKA :]

[pokaż/ukryj treść]
#141311 | Dodano: 26.03.2011 22:22:46

Ogólnie: Twórczość Gustava Doré. Gościu zajmował się fajną tematyką

Dobre portrety (zdjęcia): Gundega Dege (są też cycki)

Wyczepiste krajobrazy: Marcin Sacha
Fremd bin ich eingezogen,
fremd zieh ich wieder aus.
A niby nie? :P
#153159 | Dodano: 19.06.2011 11:59:27
Przez oglądanie dzieł Mark Rydena mam dziwne sny, ale mega mi się podobają.
A zasadził panu ktoś kopa gdzieś?
Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#153179 | Dodano: 19.06.2011 13:19:23
Wiolek napisał(a):
Przez oglądanie dzieł Mark Rydena mam dziwne sny, ale mega mi się podobają.

Mnie też. Zwłaszcza #2 i #4. Lubię ten rodzaj sztuki :)

... chyba sobie nawet w Gógle wpiszę nazwisko tego pana, coby się z jego pozostałymi dziełami zapoznać :>
Ich hab' keine Gust
#154632 | Dodano: 24.06.2011 19:12:22
Baaardzo lubię Marka Rydena. Zgadzam się w pełni z twierdzeniem, że jego obrazy szkodzą na głowę, jednakże JAKIEŚ wady muszą mieć.
Podoba mi się od niego wszystko, no dobra, prawie wszystko, najbardziej zwierzątka:

VTC
Sturmwalzer

kobieta

#154647 | Dodano: 24.06.2011 19:59:31
Koleś faktycznie ma niezłą wyobraźnię
Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#154655 | Dodano: 24.06.2011 20:14:52
A ja natknęłam się kiedyś na dzieła artysty, które bardzo mi się podobały, tylko było to tak dawno, że za Chiny nie przypomnę sobie jego miana :/ To były bardzo, hmm... fantastyczne (dosłownie) arty wyobrażające Boga, Wszechświat, motywy astrologiczne (jeśli dobrze pamiętam) itp. Bardzo szczegółowe, pełne niezwykle żywych kolorów, a jednocześnie niezwykle realistyczne (mimo przedstawianej tematyki). Zna ktoś imię i nazwisko tego pana? Byłabym bardzo wdzięczna za zapodanie :)
Ich hab' keine Gust
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#154657 | Dodano: 24.06.2011 20:15:54
Widzę, że coś się zaczyna dziać w tym temacie :] Ja swojej kolekcji już od dawna nie ogarniam, więc biorę pierwszego Ulubionego Artistę z brzegu i czynię go Artistą Dnia.

Więc dziś będzie Max Ernst i jego rozbrajające stworki :]

Dopisano (2011-06-24 22:31:45):

Kerosine, takiej tematyki podejmuje się łod groma artystów... Nie pamiętasz nic szczegółowiej? Ja i tak pewnie nie pomogę, bo się na nie znam na żadnych realizmach, a nawet nie przychodzi mi do głowy, pod jakim kierunkiem można by tego szukać :(

Dopisano (2011-06-24 22:39:08):

Skoro już się uporałam z załadowaniem obrazków przez nowego imageshacka, to dorzucę jeszcze piosenkę, z którą zawsze nieodłącznie kojarzą mi się prace Maxa Ernsta. A wręcz jestem pewna, że jest to ten sam rogaty stwór :]

Kerosine
Sturmwalzer

kobieta

#154676 | Dodano: 24.06.2011 20:49:07
No niby tak, z tym że on znany był właśnie głównie z takich prac :/ Realizm dotyczył wyłącznie sposobu przedstawiania postaci i ich otoczenia (nie czuć było, że to ewidentnie grafika komputerowa jak w przypadku Rydena, ani nic w stylu Salvadora Dali tylko takie właśnie "normalne", realistyczne przedstawienia). Bóg, Kosmos, planety, gwiazdy, mgławice, Droga Mleczna i inne cuda (wszystko to połączone). Plus najróżniejsze inne motywy mistyczne, metafizyczne i astrologiczne (często kilka z nich, całkowicie różnych, występujących obok siebie w jednym dziele - taki kolaż, zawsze jednak tworzący wrażenie niezwykłej spójności). Jak już powiedziałam - prace bardzo szczegółowe; o intensywnych barwach... pewnie trochę kiczowate (choć ja akurat zupełnie nie rozróżniam kiczu), ale zarazem, hmm... estetyczne :>

Autor (jak najbardziej współczesny) znany był m. in. właśnie z tego, iż zajmował się wyłącznie taką tematyką i niczym więcej.

Więcej już naprawdę nie pamiętam :> Na jego prace natknęłam się bodajże w jakimś czasopiśmie (czasopismach), bo zdaje się, iż właśnie tam były często wykorzystywane jako ilustracje stosownych artykułów. Das ist alles :]
Ich hab' keine Gust
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#154681 | Dodano: 24.06.2011 21:12:41
Pojęcia nie mam. Możesz poszukać pod różnymi hasłami w grafice google, ale ta tematyka jest na to chyba trochę za szeroka... Nie mógłby na przykład malować oślizgłych różowych Teletubisiów, jak Kukowski? Albo czegokolwiek konkretnego? :]

Dopisano (2011-06-24 23:14:33):

Albo może pamiętasz, skąd człowiek jest. Wtedy możesz podrążyć po wikipedii, zazwyczaj są podziały na kraje. Tylko nie w polskiej, bo w polskiej stanowczo za często pod hasłami o malarstwie czy malarzach nie ma nawet jednego obrazka :P

Dopisano (2011-06-24 23:20:51):

Henry Moore - "Król i Królowa"

i czyjaś symboliczna wariacja - z dedykacją dla Kokoneza :]

Vanessa
Panzermeister

kobieta

#154696 | Dodano: 24.06.2011 22:24:52
Ray Caesar

Jason Jacenko

Tom Bagshaw

Makoto Saito

Hideaki Kawashima
Wiolek
Feuerspritzer

kobieta

#156405 | Dodano: 01.07.2011 11:20:04
Sas Christian
A zasadził panu ktoś kopa gdzieś?
#156477 | Dodano: 01.07.2011 15:47:16
Ja zachwycam się obrazami Victorii Frances. Uwielbiam ten mhrrock wyzierający z jej dzieł.

All of my friends are dead
Why couldn't I go instead?
http://mistress-styx.tumblr.com/
margoska
Pussy

kobieta

#157193 | Dodano: 04.07.2011 18:34:05
Może też coś dorzucę? Pierwszy raz wstawiam fotki więc proszę wybaczcie ewentualną wtopę.
Daniela Edburg
#197146 | Dodano: 03.02.2012 20:38:27
Dziś powklejam trochę Dorothei Tanning, ponieważ ostatnio umarła.
Szczerze mówiąc w życiu bym nie pomyślała, że ona jeszcze żyła.
Miała 101 lat i tworzyła do późnej starości.
SZACUN...

(wybrałam swoje ulubione - bo większość jej prac to raczej abstrakcyjny surrealizm, który nie do końca do mnie przemawia. Robiła też m.in. materiałowe rzeźby, ale gdzieś mi się pogubiły)

I jeszcze parę fotek - na niektórych jest też jej mąż Max Ernst - jak dla mnie rzeźbiarz nr 1, absolutny. O nim może innym razem, choć na jednym zdjęciu są jego ufoludki...

CHEERS!

Dopisano (2012-02-03 20:48:08):

Ooo. Wklejałam już Maxa Ernsta :>
Muszę sobie w końcu album kupić, bo w necie i tak nic nie ma...

A można by ten temat przenieść do działu o sztuce wszelakiej? Proszę? :]

Strony: 1 2

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 10
Zalogowani: 2
Szukaj