news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#43909 | Dodano: 22.02.2010 01:29:26
Nie pamiętam, żebyśmy tu mieli kiedykolwiek taki temat :]
Od razu założenie - chodzi mi o twórczość cudzą. Własna niech będzie gdzie indziej :]

Zacznę od malarstwa.
Moja domena to XX wiek, przede wszystkim przeróżne przejawy ekspresjonizmu. Ale nie tego abstrakcyjnego :] Surrealizmu odrobinę, choć większość kojarzy mi się ze czymś, do czego wystarczy się naćpać, stanowczo za proste. Impresjonizm mnie jakoś drażni przez swoją ciapowatość i pastelowość.. Dla mnie muszą być żywe, mocne kolory, dopasowana do perfekcji kompozycja.. no dobra, przejdźmy do obrazków..

...Beksiński w całej całości:

- jego postapokaliptyczne wizje bez słowa komentarza w tytule, to jest chyba to, co Antońje lubią najbardziej..

...Starowieyski i jego paskuctfa - on był przede wszystkim mistrzem plakatu, wraz ze Świerzym i paroma innymi panami, mam genialny album Polskiej Szkoły Plakatu, niestety nie skanowałam, a najlepszych rzeczy w necie nie było.. wybrałam to:

...Dali rozwalał mnie od dziecka, nie tylko niesamowitymi wizjami, ale i tytułami do nich :] Od zawsze moim ulubionym Dalim są Atawistyczne Pozostałości po Deszczu:

...Banksy grafficiarz - w każdych ilościach:

...Kukowski zmiótł mnie swoimi Teletubisiami (reszta również godna polecenia):

...Georgia o'Keefe - absolutne miszczostwo kompozycji i kolorów, jedyne chyba martwe natury, które mnie rozwalają :]

...Dorothea Tanning:

...Franz Marc (przodek Felka? :]), który malował "po prostu" kolorowe zwierzątka.. kolorowe jelonki na rykowisku, i takie tam. Rozbrajające całkowicie.

...senne mary Jacka Yerki jakoś ma mnie podziałały..

...już nie wspominając o całkowicie niesennym pier*olnięciu Fridy:

Dobra. Na pierwszy post wystarczy :]
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#43910 | Dodano: 22.02.2010 01:38:31
Elo elo, oczywiście się rąbnęłam i nie mogę edytować, czy ktoś z Wszechwładnych mógłby mi poprawić Yerkę z "img" na "b" i z drugiego akapitu wywalić "Głównie te o soczystych kolorach", których tam być nie powinno, bo je przeniosłam w inne miejsce. Z góry dziękuję.

W nagrodę bardzo szczególny, majufkowy Beksiński, kiczowaty nieco, ale i tak Miał Być Nad Moim Łóżkiem... :>

Spider
Zerstörer

mężczyzna

#43914 | Dodano: 22.02.2010 10:17:43
Jak by jeszcze dodać Williama Blake'a to moje ulubione malarskie twórczości zostały przedstawione, chyba tak z gubsza. Pewnie jak zwykle inne Antonjowe przykłady będą się pokrywały z moimi :]
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
nicr
Perverse

mężczyzna

#43920 | Dodano: 22.02.2010 10:52:00
Sztuuuka!
To ja zapodam takim czymś mniej znanym, co odkryłam keidyś w jakiejs galerii sztuki nowoczesnej czy coś w ten deseń

(ulubione)

a uczynił to wsjo Kees Van Dongen :]

Jeszcze się mje przypomniało, że z tych mniej znanych powszechnie artystów to strasznie się mje podobają sosnowe lasy Iwana Szyszkina xD
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
reiter
Panzermeister

kobieta

#43976 | Dodano: 22.02.2010 21:19:49
Antonio, umieściłaś to co trzeba i temat można co najwyżej wzbogacać o nowe przejawy tych samych typów. Tylko co do surrealizmu się nie zgodzę- moim zdaniem trzeba być geniuszem, żeby oddać coś co nie ma prawa gdzieś istnieć ze 100% precyzją- trza mieć pomysł, indywidualizm, schizy, warsztat i talent. Wszystko co cenię najbardziej w sztuce ;)
Gdyby zające miały na grzbietach chlorofil
nie można byłoby ich osiodłać
Matka Polka
Feuerspritzer

kobieta

#44121 | Dodano: 23.02.2010 15:05:46
Albrecht Durer - grafiki
Konstancja Nina
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#44132 | Dodano: 23.02.2010 15:48:30
Chciałem szoka zrobić i wstawić portret króla Adama I, ale nigdzie nie mogę w necie znaleźć. Jeśli chodzi o sztukę, to się nie za bardzo na niej znam i zdecydowanie wole wolę oglądać zwierzątka i roślinki niż gapić się w obrazy. A tek w ogóle to nie potrafię nawet rysować. :P
Wilder Wein
Feuerspritzer

mężczyzna

#44133 | Dodano: 23.02.2010 15:52:10
into dark and cold NORTH we march...
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#44138 | Dodano: 23.02.2010 16:44:03
A gdzie on ma fifelka?
Hans92
Panzermeister

(zbanowany)

mężczyzna

#44153 | Dodano: 23.02.2010 17:43:52
No właśnie nie ma :) Wilder Wein chce nam powiedzieć przez to że dzięki temu że koksuje tak codziennie zanikły mu pewne narządy :P
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#44156 | Dodano: 23.02.2010 17:49:17
He, he. ;) Fifelek nie zanika tylko te dwa towarzyszące mu bąbelki. Może chce nas przed tym przestrzec? :]
Wilder Wein
Feuerspritzer

mężczyzna

#44162 | Dodano: 23.02.2010 18:04:27
lepiej żeby zanikły niż wcale nie wyrosły... ;]

swoją drogą to ja nawet nie zwróciłem na to uwagi. W tej perspektywie rzeczywiście wygląda to złowrogo... z innych już się tak nie rzuca w oczy.

hmmmm, tak w ogóle to nie żadne fifelki, czy bąbelki dzieciaki tylko Hercules Serran. I jest niezły...
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#44170 | Dodano: 23.02.2010 18:26:23
Ja, Sexmachine! XD
reiter
Panzermeister

kobieta

#44185 | Dodano: 23.02.2010 19:52:37
w sumie...właśnie tego należało się spodziewać po Dzikim Winniczku ;)
Wilder Wein
Feuerspritzer

mężczyzna

#44196 | Dodano: 23.02.2010 21:11:40
hmmmn... nie rozumiem. Spodziewać tego że nie zwrócę uwagi na szczeniaków widzących tylko brak jaj, czy że zamieszczę Herculesa?

heh... no cóż lepsze to niż uważanie za sztukę pisuaru jak to się robi w tych czasach, gdzie każdy ma gust, nie każdy rozum.
pariser
Moherator

kobieta

#44198 | Dodano: 23.02.2010 21:16:12
Z malarstwa to mi się zawsze podobał obraz pt. "Upadła Madonna z Wielkim Cycem" pędzla Van Clompa. Gdyby ktoś nie był w temacie to wygląda tak:

Mi scusi.

gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#44212 | Dodano: 23.02.2010 22:06:36
Łee, fajny. Tylko te no... nie takie jak w nazwie.
reiter
Panzermeister

kobieta

#44222 | Dodano: 23.02.2010 22:19:24
nie nie, chodziło mi li i jedynie o postać przez Ciebie przywołaną :)
Cohonez
Administrator

mężczyzna

#141303 | Dodano: 26.03.2011 21:17:16
Roman Kalarus:

To by mogło robić za okładkę Pussy:

Coś mądrego.
offca
Panzermeister

kobieta

#141308 | Dodano: 26.03.2011 21:32:24
Ooo, Dali... uwielbiam.

Tytuł: "Miękka konstrukcja z gotowaną fasolą". Dopiero po czasie Dali dodał podtytuł "Przeczucie wojny domowej". Moje ulubione dzieło.

I oczywiście Witakcy:

Będąc bodajże w krakowskim muzeum/galerii nie mogłam się na nie napatrzeć.
Elias, wach auf, du lebst einen Traum!

Strony: 1 2

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 10
Zalogowani: 2
Szukaj