Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Strony: 1
#41966 | Dodano: 08.02.2010 14:24:10
Jeżeli nie macie pomysłu, komu podarować 1% podatku, chciałbym Was zachęcić do pomocy Rafałowi. Wiadomo, że jesteśmy bombardowani "reklamami" różnych organizacji pożytku publicznego i prośbami o tą darowiznę z tym, że tutaj jest trochę inna sytuacja. Znam chłopaka więc jestem naocznym świadkiem jak cała sprawa wygląda.
Mały mieszka w Mysłowicach, kilka domów ode mnie. Jego mama jest dobrą znajomą naszej rodziny. Rafałek urodził się z wodogłowiem i przepukliną kręgosłupa. Gdy był jeszcze niemowlakiem zoperowano mu przepuklinę jednak niedługo potem zapadł na ropiejące zapalenie opon mózgowych. Skutkiem tego było dziecięce porażenie mózgu. Choroba pozostawiła jeszcze jeden ślad w postaci padaczki.
Rafał ma teraz 8 lat. Nie chodzi, nie widzi, nie słyszy, ma trudności z połykaniem, codziennie jest cewnikowany. Wymaga ciągłej rehabilitacji i leczenia farmakologicznego, co jak wiadomo jest piekielnie drogie. Stąd moja prośba o pomoc dla tego chłopca.
Jeżeli ktoś się zdecyduje to zostawiam dane:
Nazwa: Regionalna Fundacja Pomocy Niewidomym. Rafał Kosmala
KRS: 0000018926
Dziękuję za wszelką pomoc!
Dopisano (2011-01-28 09:41:10):
Jeśli w tym roku nie macie pomysłu komu przekazać 1% zachęcam do pomocy Rafałowi. Nazwa i KRS pozostają bez zmian. Z góry dziękuję za wszelką pomoc!
"Twoja głupota przerosła Ciebie. Ty masz metr osiemdziesiąt wzrostu, a Twoja głupota ma dwa dwadzieścia"
Strony: 1