news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 339

nicr
Perverse

mężczyzna

#40344 | Dodano: 23.01.2010 22:14:39
czyli temat o utrzymywaniu się w formie, bo obiecałam założyć :D

To może zacznę: Dziś zjadłam pojedyncze posiłki a nie jak zwykle podwójne :D A z uwagi na ćwiczenia różnorakie zgubiłam już trochę poświątecznej oponki :)
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
eve
Perverse

mężczyzna

#40353 | Dodano: 24.01.2010 10:34:37
No i przez ten tytuł temat będzie mi się już zawsze kojarzył z Risiardem i jego silikonem, a nie z naturalnym utrzymywaniem formy xD

3ve1ink4
Panzermeister

kobieta

#40361 | Dodano: 24.01.2010 13:15:23
dla mnie Rychu to czysty botoks :P, a i oczywiście jak przeczytałam temat to także od razu mnię się z nim skojarzyło ;>
Nie przechodź obojętnie obok pokusy, może się już nigdy nie pojawić.
#40369 | Dodano: 24.01.2010 13:31:24
I co, teraz ten temat bedzie słuzył plotkowaniu o Rychu? :>
#40371 | Dodano: 24.01.2010 13:33:36
Tylko spróbujcie.
eve - dawaj foty z siłowni.
Mi scusi.

#40373 | Dodano: 24.01.2010 13:37:45
Wnioskuję za zmianą nazwy tematu :P
Strasznie myli potencjalnych odpowiadających, a temat przecież jest ciekawy.
Liebe ist für alle da, ziom :D
eve
Perverse

mężczyzna

#40376 | Dodano: 24.01.2010 14:25:17
pariser napisał(a):
Tylko spróbujcie.
eve - dawaj foty z siłowni.

Ok, ale Ty pierwsza xD

No dobra...faworki upieczone, niby dla mamusi i niby miałam nie jeść z trakcie, ale nie wyszło xD *idzie spalać kalorie na rowerku*
nicr
Perverse

mężczyzna

#40378 | Dodano: 24.01.2010 15:29:17
BO wam się wszystko z ino jednym kojarzy.

Ja w celach motywacyjnych zrobiłam sobie zdjęcie z brzuchem wciągniętym i nie wciągniętym, na razie owa motywacja działa :]
Najgorzej będzie przez luty, bo do ćwiczeń etc będę musiała się zmuszać sama.
srutututu
(x⊕y)² = x²⊕y²
Lunatikerin
Panzermeister

kobieta

#40381 | Dodano: 24.01.2010 16:21:37
W pierwszej chwili też myślałam, że to kolejny temat dotyczący urody Rysiaka ;P.

Co do motywacji: przykładowo po Katowicach miałam nawet przez pewien czas plany zdobyć trochę formy na Łódź, aczkolwiek coś mi nie wychodzi. Moje Lenistwo jest już oddzielną osobą, siedzi koło mnie i narzeka cały czas.
"Advent, Advent, ein Mensch brennt"
Caron
Perverse

kobieta

#40392 | Dodano: 24.01.2010 17:33:20
Mi się 'przydarzyło' od zeszłego lata przytyc 7kg. Teraz marzy mi się zrzucic nadprogramowy bagaż. Na razie 2,5 kg od początku roku, czyli powoli, powoli...
No zobaczymy, moje pokłady silnej woli są jak kruchy lód. Wczoraj o drugiej w nocy (w pracy) poczułam nieodpartą chęc wszamania kanapki z pasta jajeczną i gigantycznego kabanosa, co też uczyniłam ;).
Z kolei jeśli chodzi o tytułowe 'gibkie ciała' - moja kondycja nie pozwala mi nawet na wejście na drugie piętro bez zadyszki (chociaż, jak trzeba, to i z 8kg tiwikiem na czwarte piętro zabiegnę, ale wtedy mnie adrenalina napędza, więc się nie liczy) i jakoś nie wygląda na to, żeby miało się to wkrótce zmienic. Mam od niedawna w domu rowerek treningowy, który sporadycznie zaszczycam swoją obecnością, ale robię max kilka km.
Sonne
Zerstörer

kobieta

#40400 | Dodano: 24.01.2010 17:49:39
Skoro już o gibkości... Niestety z powodzeniem mogę nazwać się drewniakiem ;/ Szpagat jeden czy drugi no problem (no może teraz już nie taki no problem, bo leń jest, ale po dobrym rozciąganiu będzie bez problemu), mostek tak samo. Natomiast jak mam się pochylić, to cholera mnie bierze. Nie jestem w stanie dotknąć dłońmi kostek u nóg (w siadzie prostym). Niestety mam tak od zawsze i ile bym nie ćwiczyła, tak z tym zawsze miałam problem. -.-'

Za odchudzanie wzięłam się po nowym roku, jednak po 1,5 tygodnia plany się posypały, wróciła czekoladka, grzanki i dupa... Później próbowałam sobie ułożyć dietę redukcyjną, jednak po przeczytaniu wskazówek na forum SFD (http://www.sfd.pl/ zaczęła boleć mnie głowa i stwierdziłam, że ułożenie diety jest za trudne. Karnet w klubie Fitness za drogi, poza tym godziny mi nie pasują, a samej nie chce mi się ćwiczyć. Może po powrocie do domu jakoś się zmobilizuję i utrzymam się ze wszystkimi postanowieniami również po ponownym przyjeździe na studia. Zobaczymy... :P
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#40403 | Dodano: 24.01.2010 17:56:18
Caron napisał(a):
Mi się 'przydarzyło' od zeszłego lata przytyc 7kg.

Włosy Ci urosły po prostu :]

Ja niczego nie zamierzam zrzucać, ani się tuczyć, no chyba, żeby dało się przytyć w tych miejscach, w których bym chciała, to wtedy bym się może postarała trochę napaść od czasu do czasu. Albo jakby się dało schudnąć tylko z łydek, bo mam grube, choć reszta chuda :P A kondycja to już zupełnie inna sprawa i wolę nie poruszać tego tematu w środku zimy nuklearnej, kiedy człowiek powinien po prostu spać snem zimowym, to co się dziwić, że ma kondycję do bani... :>
Die Kreatur
Sturmwalzer

mężczyzna

#40404 | Dodano: 24.01.2010 17:56:57
oby było więcej o gibkich ciałach niż o silikonach:D
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#40418 | Dodano: 24.01.2010 20:45:15
Ja od ostatniego przepicia i niemiłych konsekwencji w postaci odwodnienia i kilkudniowej zadyszki postanowiłem nieco zadbać o swój stan używalności i jak na razie poprawa kondycji idzie całkiem nieźle. Do treningów siatkówki dołożyłem basen, a rower już czeka na roztopy.
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#40420 | Dodano: 24.01.2010 20:49:04
Przez jeden semestr ćwiczyłem gibkie ciało ale jak tak patrzę w lustro to nie widze różnicy. W kolejnym pójdę na sztuki walki.
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
katia
Feueranfänger

kobieta

#40425 | Dodano: 24.01.2010 21:31:55
a ja od lutego ruszam na siłownie :) karta zamówiona i na razie postanowienie jest mocne i nie dopuszczę to tego, aby zapał mnie opuścił po 1,5 tyg ćwiczeń...jak to już nieraz bywało :/
Krok 1: skompletowanie odpowiedniej muzyki zagrzewającej do ćwiczeń...w trakcie realizacji :)
#40486 | Dodano: 25.01.2010 21:37:02
Sonne napisał(a):
Za odchudzanie wzięłam się po nowym roku, jednak po 1,5 tygodnia plany się posypały, wróciła czekoladka, grzanki i dupa... Później próbowałam sobie ułożyć dietę redukcyjną, jednak po przeczytaniu wskazówek na forum SFD (http://www.sfd.pl/ zaczęła boleć mnie głowa i stwierdziłam, że ułożenie diety jest za trudne. Karnet w klubie Fitness za drogi, poza tym godziny mi nie pasują, a samej nie chce mi się ćwiczyć. Może po powrocie do domu jakoś się zmobilizuję i utrzymam się ze wszystkimi postanowieniami również po ponownym przyjeździe na studia. Zobaczymy... :P

Najłatwiej jest znaleźć sobie kilka powodów, dla których od razu cały plan treningowy jest "niewykonalny".
Podstawa to dobre chęci i konsekwencja. Do tego dorzucić garść podstaw z dietetyki i kulturystyki/fitness i można zaczynać :)
Na początek ograniczyć spożywane węglowodanów, zwłaszcza popołudniu, wykonywać jakieś proste ćwiczenia, ale regularnie.
W przypadku braku efektów, zrewidować swoje postępowanie, a nie poddawać się.
Naprawić błędy i zacząć od nowa, efekty przyjdą z czasem :D
Sonne
Zerstörer

kobieta

#40495 | Dodano: 25.01.2010 21:58:38
Podstawy znam, także z tym akurat nie mam problemu :P Poza tym ja powodów nie szukam, po prostu są i tyle :P Bardzo napaliłam się na klub fitness (zniżki dla studentów itp.), ale tańszy karnet jest wtedy, gdy z klubu korzysta się do godziny 16, potem trzeba dopłacać, a ja niestety zajęcia kończę przeważnie o 17-18, więc odpada ;] Z kolei nie opłaca mi się wydawać jednorazowo ok. 50-60zł (nie pamiętam dokładnie) na jakiś tam czas. Dlatego fitness odpada :P Na częste posiłki nie mam czasu (np. ćwiczenia trwające 4h bez przerwy), a niestety jestem osobą, która potrzebuje dużo jedzonka, żeby móc funkcjonować normalnie w ciągu dnia ;] Nie muszę zrzucić dużo (na szczęście), niektórzy powiedzieliby, że w ogóle nie muszę, ale kobiety są raczej uparte i wiedzą swoje ^^'

Poza tym - jestem typem leniwca, zmobilizowałabym się, gdybym miała z kim ćwiczyć, ale niestety chętnych brak :( [No i jedzonko przygotowywane przez rodzicieli i wysyłane w paczkach na daleką północ też robią swoje, a domowej roboty obiadkom nie umiem się oprzeć.]
#40747 | Dodano: 28.01.2010 18:40:22
No niby jakieś powody tam masz... Jednak prawda jest taka, że szukasz wymówki i tyle :P

Odrobina chęci, pewne zmiany w grafiku i coś da się ruszyć. No, ale to trzeba chcieć :D
3ve1ink4
Panzermeister

kobieta

#40835 | Dodano: 29.01.2010 14:20:32
wczoraj zamiast w 15 minut pojechać tramwajem do domu, to w tym śniegu szłam troszkę ponad godzinę, zawsze to jakiś ruch :D byłam z siebie taka dumna :P
Nie przechodź obojętnie obok pokusy, może się już nigdy nie pojawić.

Strony: 1 2 339

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 6
Zalogowani: 0
Szukaj