news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 345

Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#39573 | Dodano: 16.01.2010 01:04:50
Jako, że zima jeszcze za pasem, a Żubry zapadły w zimowy sen (w lodówce), nowa świecka tradycja nakazuje przygotowanie się do Wielkiej Majufki BHD. Obecny rok podobnie jak poprzedni poskąpił nam niestety długiego weekendu i przy dobrym układzie oraz jednym dniu urlopu zostają nam 4 dni na wspólne, szeroko pojęte debilowanie.

Podobnie jak w roku poprzednim samozwańczo postanowiłem przyjrzeć się mapie i wybrać względnie najlepsze położenie. Wybór padł te same okolice co rok temu, czyli mniej więcej środek Polski. Po przyjrzeniu się warunkom noclegowym w okolicach Sieradza (a dokładnie zbiornika Jeziorsko) i stwierdzeniu, że baza noclegowa jest tam gorsza niż na moim balkonie, piszę co następuje:

OFICJALNA MAJUFKA BHD 2010 odbędzie się w... SULEJOWIE :)

Osoby które były w zeszłym roku nie mają chyba złego zdania o tamtejszych warunkach, więc skoro miejscówka jest już sprawdzona to warto przypomnieć sobie takie niezapomniane wydarzenia, jak choćby "spalenie Warszawy" i "dzwony" :>

Dla osób, które tam nie były napiszę kilka słów dlaczego warto tam jechać i co się tam znajduje.
Generalnie nic :)
Cicha, spokojna i pięknie położona wiocha na pograniczu Sulejowskiego Parku Krajobrazowego, obok Zalewu Sulejowskiego. Idelane miejsce na szeroko pojęty "plener" i debilowanie w najczystszej formie.
Info o Sulejowie jest tutaj: http://www.sulejow.pl
Mam nadzieję, że osoby, które były w zeszłym roku podzielą się wrażeniami i zachęcą "sulejowskie dziwice" do przyjazdu :P

Wzorem poprzedniego wyjazdu i w oparciu o tegoroczny kalendarz proponuję następujący scenariusz:
- osoby mogące/chcące wziąć urlop w piątek 30 kwietnia pierwszą noc spędzą w zaprzyjaźnionej już kwaterze Marcinek w Piotrkowie Trybunalskim, która oprócz wygodnej wanny oferuje także kanał Comedy Cental, kilka wygodnych foteli dookoła telewizora, a także lodówkę i duży taras :) Koszt noclegu to 25 zł.
- osoby przybyłe w sobotę 1 maja spędzą dwa niezapomniane i skrzywiające psychikę noclegi w domkach letniskowych w ośrodku Anpol w Sulejowie. Domki posiadają od 4 do 7 miejsc, ciepłą wodę i lodówkę (pustą). Oprócz tego na terenie ośrodka znajduje się zadaszone i sprawdzone miejsce na grilla, a w pobliżu sklepy, bary itp. Dla hardkorowców przewidziano pływanie wpław rzeki, kajaki i boisko do siatkówki :)
Noclegi w ośrodku w cenie 30 zł. Dodatkowe "atrakcje" we własnym zakresie.

Osoby zainteresowane proszone są o kontakt poprzez gg, maila lub priva i wpłatę zaliczki wysokości 50 zł. Proszę decydować możliwie jak najwcześniej, bo cała rezerwacja jest mojej głowie i jestem zobowiązany do bieżącego podawania liczby gości.

Z debilnymi pozdrowieniami
Org(i)anizator
Smoq
Pussy

mężczyzna

#39607 | Dodano: 16.01.2010 15:36:20
Po bliższym zapoznaniu się z moim rozkładem pracy stwierdzam,że mnie napewno nie zabraknie :-D
pariser
Moherator

kobieta

#39614 | Dodano: 16.01.2010 17:17:20
Ja chyba nie muszę pisać co planuję, nie? :>
Mi scusi.

Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

none - Nothing Will Be The Same

mężczyzna

#39619 | Dodano: 16.01.2010 17:55:45
Po konsultacji z żoną pomysł mi się bardzo spodobał^^ [idzie szukać kasy] grill wóda trzoda i to wszystko na łonie natury :)
Jeb z helenki !!
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#39624 | Dodano: 16.01.2010 19:02:23
Mam potwierdzać? :>

A co by Debile powiedziały na zostanie do 4 maja (np znów w Piotrkowie), z uwagi na, khm, pekape?
Dargee
Sturmwalzer

kobieta

#39642 | Dodano: 16.01.2010 22:36:19
Antoooś, chcesz sobie odmówić cudownego powrotu w łączniku między wagonami/klasami? Przeca to sama przyjemność była :D
Dysharmonia, podobnie jak koty, przedostaje się wszędzie.
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#39651 | Dodano: 17.01.2010 13:32:57
Z Wami to mogę nawet na dachu wracać :D
(Ale na dópie też nie byłoby źle :P)

Pe Es.
Rozmawiałam wczoraj z wRocławkiem. Zdjęcia z Majufki 2009 przeszły wczoraj do next level - zostały zzipowane. Następny odcinek w lutym :D
Chupacabras
The Real Drink Master

mężczyzna

#39656 | Dodano: 17.01.2010 13:44:22
w tym roku nie panuje żadnych operacji wiec pobalujemy :D
"Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?"
mukki
Feuerspritzer

-

kobieta

#39771 | Dodano: 18.01.2010 10:54:39
Zgłaszam tradycyjnie wrocławską ekipę - ja, vilen, prawdopodobnie bebe i oczywiście smok. Proszę przygotować czerwony dywan :-D
Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedzą, gdzie świat ma ten otwór...
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#40548 | Dodano: 26.01.2010 20:45:31
Chciałam powiedzieć, że się naczytałam wszelkich możliwych prognoz, i maj ma być w tym roku wyjątkowo zimny i wstrętny :> Biorąc pod uwagę, że w zeszłym roku przy +10 stopni w nocy ledwo się dało w nocy wytrzymać w tych domkach, to może, skoro ma być jeszcze zimniej, to lepiej by było na ten rok przenieść się wyjątkowo do cywilizacji?

No chyba, że samochodowcy będą tak mili i przywiozą dla wszystkich grzejniczki po prostu :]
eve
Perverse

mężczyzna

#40554 | Dodano: 26.01.2010 21:14:52
Przyjedźcie do Siewierza - ładne domki mają, jeziora są, las jest, zamek jest, Biedrona jest i nawet grzejniczki w domkach są ;)

http://www.zajazdlesny.pl/

Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#40557 | Dodano: 26.01.2010 21:54:22
Antonio napisał(a):
Chciałam powiedzieć, że się naczytałam wszelkich możliwych prognoz, i maj ma być w tym roku wyjątkowo zimny i wstrętny :>

Faktu żeś się naczytała? Ja we wszelkie prognozy pogody nie wierzę, a słyszałem opinie meteorologów, że nie idzie przewidzieć pogody na odległe terminy. Mamy taki klimat, że będziemy mogli co najwyżej tydzień przed wyjazdem z grubsza przewidzieć jak będzie.
A nawet jak będzie zimno, to my mamy sprawdzone sposoby coby w chatkach nie marznąć :P
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#40560 | Dodano: 26.01.2010 22:15:54
Oczywiście, że nie można stuprocentowo przewidzieć. Nie czytałam Faktu, tylko całą masę serwisów pogodowych, które się co do jednego zgadzają - że wiosna będzie cholernie zimna. Wobec tego nawet jeśli okaże się inaczej, to chyba lepiej się zabezpieczyć na taką okoliczność, niż potem żałować? Poza tym w zeszłym roku maj był raczej standardowy, a te domki i tak były za zimne na takie temperatury (całe szczęście, że dnie były w miarę ciepłe). Grzać się o inne Debile owszem można, ale co innego pojechać tak sobie na jedną noc, a co innego być tam trzy dni i przez te trzy dni nie mieć żadnego ciepełka, w którym można by się schronić. Nie każdy tu jest Dieslem i nie każdy lubi zimno, ja na przykład nie chcę jechać na surwiwal, tylko na majufkę, na której będę funkcjonować normalnie, a nie trząść się non stop, łazić owinięta kołdrą i zachowywać się aspołecznie. Stanowczo uważam, że powinniśmy - na wszelki wypadek - poszukać jednok czegoś ogrzewanego. Weź to przemyśl, Maj Dier :>

Eve, bardzo ładne miejsce, ale niestety nie możemy tam jechać, bo tam są telewizory :> pffffffffff
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#40567 | Dodano: 26.01.2010 22:58:38
Chciałem znaleźć inną miejscówkę, ale jak to Paris stwierdziła na gg "lepsze jest wrogiem dobrego" (czy jakoś tak :P). Poza tym jak czytałaś na górze, inne miejsce wybrane przeze mnie było niezbyt przyciągające i nawet bez bieżącej wody.
Sulejów jest już sprawdzony i wiem, że niektórzy mogą mieć inną tolerancję na ciepło niż ja, ale w żadnym miejscu w Polsce nikt nam pogody nie zagwarantuje i zawsze możemy trafić gorzej, a nie masz zamiaru Maj Dier siedzieć cały dzień w domku przy kaloryferze czy kominku. A z tego co sobie przypominam, to siedzieliśmy przy grillu do późnego wieczora i nikt na chłód nie narzekał.
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

Rammstein - Keine Lust

mężczyzna

#40577 | Dodano: 27.01.2010 00:04:47
Antonio napisał(a):
Chciałam powiedzieć, że się naczytałam wszelkich możliwych prognoz, i maj ma być w tym roku wyjątkowo zimny i wstrętny :>

Mówili również że zima będzie ciepła :>.
Jeb z helenki !!
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#40595 | Dodano: 27.01.2010 11:27:07
Diesel napisał(a):
siedzieliśmy przy grillu do późnego wieczora i nikt na chłód nie narzekał.

Do późnego wieczora, Maj Dier, to Ty pojęcia nie masz, co się działo, gdyż bowiem se spałeś. Głównie drugiego dnia. Otóż część latała upojona beherowką i nawet nie pamięta, czy im było zimno, czy nie, a druga część przemykała się między jednym domkiem a drugim w skrajnej hipotermii, szukając sposobu, jakby tu komuś drugą kołdrę podpie*dolić :P Generalnie jak teraz myślę, że tym razem może być jeszcze zimniej, to mi odchodzi cała ochota. Jak mi jest zimno, to przestaję mieć ochotę na wszelką zabawę, wygłupy, a nawet odzywanie się do kogokolwiek i przestawiam się na tryb awaryjny, do dópy taka zabawa..

Miejscówka była dobra głównie przez to, że byliśmy tam w kupie i się dobrze bawiliśmy, ale tak generalnie to jest dobra, ale na lato. No chyba, że jest opcja wypożyczenia na miejscu jakichś kocy i farelków, bo wieźć tego na plecach trochę bym nie chciała. Tym bardziej, że nawet nie mam farelka (który od biedy można pociungiem przytaszczyć), mam grzejniki naftowe, które są sze tak powiem nieco większe :P

No w każdym razie pamiętam, że w zeszłym roku było kilka innych opcji w okolicy. Może jednak warto by się jeszcze zastanowić i porozglądać..
Dargee
Sturmwalzer

kobieta

#40714 | Dodano: 28.01.2010 15:21:25
Antoś,ale mi poprawiłaś humor tym opisem co kto robił w drugi dzień :) Hyhy.
No tego, fakt że nie przypominam sobie żeby było jakoś wyjątkowo zimno. Dni były ciepłe, słoneczko prażyło, a wieczory nie były jakoś przesadnie zimne. Owszem trzeba było się ubrać i grill okazał się wielce pomocny. Ale jakoś nie kojarze żeby w domkach była zimnica. Las palmas to może i nie, ale dość znośnie. Niektorzy latali w samych majtkach i nie narzekali na zimno ;)
Fakt faktem, że nie są to domki przystosowane do chłodniejszej aury, ale z drugiej strony, to nie wiem czy znajdziemy ośrodek oferujący ogrzewanie w maju. Choć domyślam sie, że może Ci chodzić o coś co jest ciągle używane przez ludzi [ mam tu na myśli np ten budynek recepcji] a nie stoi puste pół roku lub więcej.
Osobiście nie mam nic przeciwko ciepełku, bo sama zachowuje się podobnie do Ciebie gdy mi za zimno. Ja już nie pamiętam, ale coś mi się kołacze, że ciężko było znaleźć tam inne miejsce, bo albo pozajmowane rok wcześniej, albo w trakcie wyprzedawania. Dobrze myśle?
Jakąś awaryjną opcje można znaleźć, nic nie zaszkodzi. Ale sie mnie zdaje, że może być ciężko.

Eve, co do Siewierza, to siakoś mi się nie widzi, zeby to było równo po środku Polski, chociaż owszem tereny ładne. Ale Jura ładniejsza :P
Dysharmonia, podobnie jak koty, przedostaje się wszędzie.
Matka Polka
Feuerspritzer

kobieta

#41384 | Dodano: 03.02.2010 19:00:23
Niniejszym anonsuje swoją obecność na majufce. Bo jak nie, to chyba zdechnę z tęsknoty za debilami.
Mam tylko prośbę do Dyzielka, ponieważ jeśli przyjadę to z całym dobrodziejstwem inwentarza w postaci menża i Konstancjusza juniora. Monż to sobie poradzi w każdych warunkach ale dla juniora potrzebuję warunków przynajmniej dobrych. Dlatego poproszę informacje czy takowe się w okolicy znajdują.
Konstancja Nina
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#41409 | Dodano: 03.02.2010 20:00:07
Zagadam. Myślę, że dałoby się załatwić coś w budynku głównym, w którym warunki na pewno są lepsze niż w domkach letniskowych. Cena prawdopodobnie też będzie wyższa, a o ile to się dowiem.
mukki
Feuerspritzer

-

kobieta

#44100 | Dodano: 23.02.2010 11:37:24
Mnię tam zimno nie przeraża, gdyż albowiem nauczona doświadczeniem zabiorę farelkę. HAHA!

Optymiści wierzą, że świat stoi przed nimi otworem. Pesymiści wiedzą, gdzie świat ma ten otwór...

Strony: 1 2 345

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 6
Zalogowani: 0
Szukaj