news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 321

maxłel
Moderator

mężczyzna

#38051 | Dodano: 31.12.2009 09:44:10
Wczoraj przy piwie naszedł nas pomysł tego tematu, ponieważ jesteśmy chlorami i udajemy koneserów żydząc piątaka na browara w różnych ekskluziff (bardziej lub mniej, raczej mniej) lokalach to zachęcamy do wspólnej zabawy mającej na celu polecać dobre browary i dobre miejsca ( nie tylko te legalne ;P) spożywania piwa.

Ok, to jadymy.

Myśmy pili ostatnio Smoki z Browaru Fortuna. Najlepsiejszy moim i Wahnsinn zdaniem jest Czarny Smok. Następnie Srebrny (jasne) bo nie lubię kawy, a kawowy posmak ma Czerwony i wg Wahnsinn drugi jest Czerwony,a wg. mnie trzeci dopiero. Najsłabszy ewidentnie jest Złoty.

Fortuna Czarna Miodowa bije wszystko. Trochę ciężko mieliśmy przy ocenianiu bo w starciu wziął udział Miodowe jasne z Browaru Krajan w Nakle i Ciechan Miodowy, który jest miły. Krajan też miły, ale za dużo tych miodowych cudów jak dla osoby która nie lubi miodu :D

Ale i tak dobre.

Żeśmy skonsumowali Lecha Pilsa jeszcze. W końcu coś poza Dieslem z Wielkopolski, co ma jakiś większy sens.

Imbir Beer z Browaru Namysłów również zostało posmakowane i jest miłe, słodkie, idealne dla kobiet jak to przekazuje mi W. Choć i mi smakowało, więc zaczynając bać się o swoją męskość idę po colę :D

Zapraszamy do spożytkowania Kąciku Koneserów Piwa pod patronatem św. Chloriana.
Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

#38053 | Dodano: 31.12.2009 10:18:23
Myślę, że należałoby też wspomnieć, że większość tych piw wypiliśmy w lokalu Krajina Piva przy Rynku Nowomiejskim w Toruniu, który to lokal polecamy wszystkim koneserom, ze względu na imponującą ilość piw z całego świata, jaką tam serwują. My co prawda piliśmy tylko piwa krajowe, ale jak ktoś ma za dużo pieniędzy, to może mnie kiedyś zabrać na belgijskie piwo czekoladowe za 15zł na przykład. ;P
eve
Perverse

mężczyzna

#38056 | Dodano: 31.12.2009 11:01:04
Z dużą ilością soku imbirowego każde piwo jest dobre ;P
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#38063 | Dodano: 31.12.2009 12:23:10
Chętnie bym się wpisał, ale w tej dziedzinie jestem dość kiepski.

SPIŻ :>
wr
Feuerspritzer

Rammstein - Pussy

mężczyzna

#38081 | Dodano: 31.12.2009 15:51:05
Łomża Export i długo, długo nic :P

A miejsce - oczywiście katowicki Relaks ;)

Spiżowym fajnie się kiedyś strułem.
"Twoja głupota przerosła Ciebie. Ty masz metr osiemdziesiąt wzrostu, a Twoja głupota ma dwa dwadzieścia"
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#38086 | Dodano: 31.12.2009 16:07:33
pffff, jedno tylko piffo liczy się :P
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#38154 | Dodano: 02.01.2010 13:13:53
Czarny Smok i Czarne Miodowe ponad wszystko. Potem Ciechan Miodowy. Dziękuję.
Swedish Morons, drink alcohol
Out from the tourbus, they're coming for more...
|╬═|
#38157 | Dodano: 02.01.2010 13:25:29
Widzę, że jednak nie dotarła do wszystkich idea tego tematu, choć wydawało mi się, że maxłel dość jasno przedstawił w pierwszym poście o co chodzi. Opisujemy to co lubimy najbardziej, ale opis ten nie polega na tym, aby wpisać nazwę piwa z dodatkiem "über alles". Czy to takie trudne poświęcić dosłownie 5 minut i napisać kilka zdań co, gdzie, a nawet z kim się pija i jakie mamy w związku z tym wrażenia?

--------

Lech Pils - jak zauważył maxłel drugi po Dieslu towar eksportowy Wielkopolski, nie za gorzkie (bo nie lubię takich), schłodzone przyjemnie się pije, no po prostu mój nr 1 :]

Browarowi Fortuna mówimy zdecydowanie TAK! Teraz na sylwestrze w bazylu była Czarna (dosładzana), co smakowało mi wyjątkowo dobrze, gdyż nie przepadam za tymi dosładzanymi. Każdy powinien w życiu przerobić ofertę tegoż, do tego bezcenne było kiedyś zobaczenie w polo markecie we Wrześni pięknej wystawki udekorowanej w całości repertuarem tego browaru.

Natomiast czego nie polecam - nie pić piwa "Kujawiak", gdyż oryginalna produkcja z Bydgoszczy tegoż nie istnieje. Browar zamknięto, nie wiadomo nawet gdzie piwo tej marki jest rozlewane i ogólnie z browarami bydgoskimi nie ma to już nic wspólnego.
Mi scusi.

Spider
Zerstörer

mężczyzna

#38160 | Dodano: 02.01.2010 13:45:44
Z tego co widzę to do mnie z tym pijesz, ale co do umiejętności czytania tematów też bym niektórym coś powypominał ale nie będę tu robił offtopu.

W temacie: Nie lubuję się w piffach z najwyższej półki ani też nie kupuję najgorszych sików. Przedewszystkim Lech, Carlsberg, Heineken, czasami Żubr, Desperados. Dołączam się do tego soku imbirowego, zdecydowanie lepszy od malinowych etc.
You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
#38161 | Dodano: 02.01.2010 13:52:04
Ja tu piję z wszystkimi, w końcu jest to temat odpowiedni :P Ale miło, że się tak przejąłeś.

Chciałabym w końcu tego wychwalanego przez wielu Ciechana spróbować, więc piszę tutaj, żeby potem nie było, że nic nie mówiłam :P
Mi scusi.

Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

Rammstein - Pussy

mężczyzna

#38162 | Dodano: 02.01.2010 13:56:09
Chętnie bym coś tu napisał ale w kwestii piwa to cienki jestem, wolę grubsze liczby na butelkach:D.
Jeb z helenki !!
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#38215 | Dodano: 03.01.2010 13:14:31
Ciechan jest absolutnie madafaka, to moje służbowe piwo, bo można je wypić w knajpach wokół mojej roboty. Najlepsze pszeniczne, ciemne też niczego sobie.

U Bazyla i generalnie w Poznaniu żłopię zawsze Lecha Pilsa, myślę, że inaczej po prostu nie wypada :D

Bardzo lubię ciemne piwo, choć dawno jakoś nie miałam na nie fazy. Żywiec Porter, Guiness ten żółty i różne takie.

Ale tak na codzień i najuniwersalniej, to zwykły Leszek - gdyż zachowuje smak nawet, jak go się nie do końca schłodzi, i nawet, jak odrobinę wywietrzeje. Żubry też oczywiście lubię, pod warunkiem, że zimniuteńkie :]

Największa piwowa antypatia - Strong (dawniej Warka Strong). Pfuj bleeeeeeeeeeee :P
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#38429 | Dodano: 04.01.2010 13:25:34
Antonio - PSZENICZNE? Ja kiedyś się pomyliłem z moim ukochanym Miodowym [ach, ta słodycz miodu z goryczką piwa...] i nigdy więcej nie popełnię tego błędu. Najgorsze piwo jakie piłem. Smak - totalnie nie w moim guście. Jakbym pił bułę w płynie, do tego okropnie gorzką [nie, to nie była przyjemna goryczka w piwie].

Ciemne piwo - jeśli nie jest dosładzane miodem albo czymś-tam to unikam jak ognia, bo mi po prostu nie smakuje, jest okropnie cierpkie i gorzkie. Żywiec Porter - butelkę 0.33 zmęczyłem raz w życiu przez godzinę...
|╬═|
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#38531 | Dodano: 04.01.2010 23:37:13
Mnie z kolei odrzuca wszelka słodkość w piwie.. piwo + miód, tak jak piwo + sok - po prostu dla mnie to ze sobą nie gra i tyle, łohida :> Ale to dobrze, jak coś, to moje piwo jest bezpieczne :]
Leon
Zerstörer

mężczyzna

#38539 | Dodano: 05.01.2010 00:36:09
No ja wolę bułki jeść niż je pić ;)
|╬═|
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#38616 | Dodano: 05.01.2010 22:21:39
Pszeniczaki należą do mojego ulubionego gatunku browara. Jednym z najulubieńszych jest Faustus, ale trudno go dostać. Jest bodajże tylko w Carrefourze, którego nie ma blisko mnie. Oprócz tego Franziskaner, Okocim Pszeniczne i Paulaner. Niestety polski rynek jest bardzo ubogi w piwa pszeniczne. Polecam kuchnię niemiecką. Kiedyś naliczyłem w jednym markecie 12 marek standardowo produkowanych (a nie po 3 sztuki na półce, jak się zdarza u nas) z czego większość zasiliła mój koszyk. Cena jest porównywalna z lagerami i pilsnerami, a w smaku bez zarzutu.

Na koniec jeszcze skromne zakupy z wizyty u Pariser :>

LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#38795 | Dodano: 07.01.2010 10:57:36
Ja też jestem w sumie sępem jeśli o bro chodzi...najczęściej piję Harnasia bo jest TANI i DOBRY w smaku i ma te swoje 7% a to jak na piwo nie jest znowu tak mało (nie mówię o mocnych, które mają 9% a niekiedy 12%) tylko o zwykłym. Co do tych mocniejszych trunków to piło się kiedyś różnego rodzaju wódki, winiacze, "Absinth" po który jeździliśmy do Czech (w sumie zaraz za granicą w czeskim Cieszynie) ale teraz już to wszystko zbrzydło i skupiam się w większości na piwie :)
Jeśli chodzi o miejsca to też rzadko wypadam na miasto wypić piwko lub coś mocniejszego (1-2 w miesiącu albo i rzadziej) ale w sumie to mieliśmy z kumplami masę pomysłów (to na osiedlu się piło...mieliśmy też kiedyś własne lokale zrobione z wózkowni i świetlicy...w parkach...wszędzie gdzie się dało) :D . Teraz mamy ławeczki przy akademikach więc pije się bez przypału :P
Z resztą już tak często się nie wychodzi bo wiadome...obowiązki różnego rodzaju.

P.S. Piwo z sokiem też jest dobre (od czasu do czasu można sobie wypić)
You Can't Escape Your Destiny
pariser
Moherator

kobieta

#84785 | Dodano: 07.06.2010 21:59:12
Tak, czas ożywić trochę ten temat. Jak wiadomo podróże kształcą, a my (tzn. Sz.D. Caron, Sz.D. Diesel oraz moja skromna osoba) tym razem w podzięce za różne takie sprzed lat napadliśmy na browary niemieckie. Azaliż za przewodnika robił Diesel, udało się wyhaczyć kilka przyjemnych smaków. Ogólnie to furorę zrobił browar z Bremen Beck's. Polecam konsumpcję produktów w wersji standard oraz Gold - smak mniej goryczkowy niż piwa polskie i ma też mniej voltów (4,9 akurat), do tego śliczna butelka. Ponadto komisja w składzie Caronu i ja zachwycała się napojami okołopiwnymi tejże firmy czyli mixami Orange, Green Lime i Ice. Procentowo słabe (2,4), ale przyjemnie orzeźwiające kiedy pije się porządnie schłodzone.
Sternburg nadal trzyma pion, polecamy z wiadomych względów Diesel Mixgetränk, a exportowy to typowe jasne piwko o przepustowości 5,1 volt, jak zwykle wystarczy schłodzić i jedziemy.

Wnioski - każde piwo jest dobre, jak sobie można je wypić w spokoju na ulicy :) Mamy foty :D
Mi scusi.

Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#84800 | Dodano: 07.06.2010 22:10:53
Beck's Gold mnie kiedyś powalił tym zdjęciem, że aż wisiało u mnie na tapecie przez jakiś czas:
Wahnsinn
Za***ista ranga

kobieta

#84802 | Dodano: 07.06.2010 22:11:51
Aż chce się go wyjąc z tego lodu i łyknąć. :D

Strony: 1 2 321

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się