news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3

Antonio
Messerschmitt

kobieta

#34839 | Dodano: 09.12.2009 01:47:33
(Jak wszystkie wydarzenia, to wszystkie. A ssso. Temat się należy :D)

VNV Nation zagrają 17 grudnia w Progresji. Progresja jest w Warszawie.
Bilety w przedsprzedaży 6 dych, można kupić w Traffiku i innych punktach sprzedaży Shortcut, oraz ponoć na stronie Progresji.
Afterparti von Ryhu i nie wiem szczerze mówiąc, kto jeszcze.

Tyle :]

VNV Nation są najbardziej lelektro tworem, który uwielbiam. Dla synth-popu czy future-popu (nazwa, którą sami stworzyli, o ile pamiętam) są że tak powiem krańcowi. Ba, w przeszłości zdarzało im się nagrywać rzeczy, które mogły spokojnie konkurować z Paulem Van Dykiem czy kimś takim. Teraz już im na szczęście przeszło.

Mimo, że tej starszej części twórczości VNV Nation za bardzo nie rozróżniam, a wręcz za nią nie przepadam, to jest pewna sprawa, która sprawia, że mam na ich punkcie totalnego świra.

Sprawa nazywa się Ronan Harris i jest nieco podtatusiałym, przesympatycznym Irlandczykiem, a jednocześnie jednym z najbardziej niesamowitych i charakterystycznych wokalistów, jakich dane mi było w życiu usłyszeć. Stawiam go w jednym rzędzie z Michaelem Stipe, Bonkiem, T, Veljanowem, BaZa, Eskilem czy Heppnerem. Jest też oczywiście w tym światku wziętym gościnnym wokalistą. Ostatnio mnie całkowicie zabił w duecie z Peterem Spillesem z Project Pitchfork (Imatem - "Haven")

Drugi pan z VNV Nation nazywa się Mark Jackson i sobie niedawno uświadomiłam, że to on zrobił "Twisted Trophy Hunter" z Vasim :D Jeśli już mówimy o Jednej Wielkiej Rodzinie, to między innymi VNV wypromowali Dioramę, zabierając ich swojego czasu w trasę europejską. Rispekt!

Skrót VNV oznacza "Victory, not Vengeance" i świetnie charakteryzuje merytoryczną zawartość ich muzyki. Teksty przepiękne, czasami odrobinę naiwne, bezpretensjonalnie uduchowione, są kluczem do zjawiska VNV Nation.

Ich nowa płyta ma tytuł "Of Faith, Hope and Glory" i potwierdza regułę, że zespoły grające synthpop i futurepop mają dużo dłuższy okres wypoczwarkowywania się, niż reszta świata. Może i nie ma tutaj hymnów na miarę Chrome, Honour czy Solitary (choć hiciory owszem zanotowano, na przykład The Great Divide), ale przy słuchaniu naprawdę ciężko na dupie usiedzieć, a i kopara zjeżdża raz za razem ("Defiant" :D), plus co chwilę kłucie w Herzu spowodowane wokalem Ronana, który brzmi tu lepiej, niż kiedykolwiek przedtem. Przepiękna, melodyjna, dopieszczona, wyrównana, rozbrajająca, naładowana emocjonalnie płyta.

Teraz pozwolę sobie przenieść się do następnego posta, w związku z tym, że pierwszego nie da się edytować. Nara!
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#34840 | Dodano: 09.12.2009 01:51:08
Dobra, pora na próbkę VNV-hiciorów.

#1 - Chrome - przegenialny, marszowy Hymn Przeciwko Emocjonalnym Kastratom - tym mnie kiedyś kupili od pierwszej nutki :]

http://www.youtube.com/watch?v=OI1Em3rQz3E

#2 - Honour - rąbanka pierwszej jakości, co tu dużo dodawać! Jak ja bym chciała kiedyś usłyszeć to na disko, kurde! Zamiast tej całej nudy bez początku, końca, zwrotek i refrenu!!!

http://www.youtube.com/watch?v=brWdlQfkha4 - album werszyn

http://www.youtube.com/watch?v=3Jd_kOagm2U - nawet fajny remix, z bardzo, ale to bardzo fajnymi ujęciami zespołu. Dęsujący Ronan RULEZ!!!

#3 - Illusion - bezwstydnie piękny, herzoj*bny hicior, Hymn Przeciwko.. itd, jednocześnie hołd dla Sophie Lancaster, brytyjskiej gotki skatowanej przez bandę skinów, który dodatkowo zrobił wielką furorę na jutubie dzięki połączeniu go z równie herzoj*bną animacją Andy'ego Huanga, "Doll Face". Połączeniu przyjętym zresztą z entuzjazmem z obu stron.

http://www.youtube.com/watch?v=pu-8wGbWMro

Tak naprawdę to dopiero tu słychać Ronana w pełnej rozciągłości. Oł łell. Nic nie poradzę :]

#4 - Beloved - w przeniesamowitym remixie Deine Lakaien. VNV się oczywiście zrewanżowali z wielką klasą, ale o tym może później.

http://www.youtube.com/watch?v=BBhKm6cv-Vs

3:20, mrrrrrrrrrrau!

#5 - Carry You - prześliczna bardzo typowa VNV-melodia z bardzo typowym VNV-tekstem, żeby było coś typowego :]

http://www.youtube.com/watch?v=ZIGBePNexTE

#6 - The Great Divide - żeby coś było z ostatniej płyty :]

http://www.youtube.com/watch?v=VCUJdtRLiG8

Na dziś chyba starczy..
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#35345 | Dodano: 13.12.2009 15:15:27
Jakoś mi tym razem nie przeszkadza, że się w tym temacie wypowiadam sama yedna :D

Plakath (łał):

Setlisty z trasy:

....... o ja p*dole, łiiiiiiiii :D
L.R.Pozer
Pussy

mężczyzna

#35788 | Dodano: 15.12.2009 23:54:47
Ale cudownie. Wszystko wskazuje na to, że będziemy tylko Ty i ja, Antonju. I może jeszcze goście z Wienwinejszyn.
maxłel
Moderator

mężczyzna

#35789 | Dodano: 16.12.2009 00:02:00
Myślę że po tym poście, tak jeszcze z 50 paparazzich będzie się czaić w okolicach Progresji.
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#35796 | Dodano: 16.12.2009 02:04:21
A to by była sielanka, Lordu! :D

Ale nie ma tak dobrze, jeszcze będą tłumy Depeszów. Wszakh jaki Depesz odpuści VNV Nation..? Ale Depesze są już oswojone i bardzo przyjazne. Jeden jest mi nawet zięciem. Nie będą nas bić :]

Jeszcze być może się przypałęta jedno młode, co je sobie swojego czasu przysposobiłam.

Stworzyłam sobie w Łynampie plejlistę według załączonego wzoru i se sócham i mje nosi, łiiiiii :D
L.R.Pozer
Pussy

mężczyzna

#35838 | Dodano: 16.12.2009 14:47:33
Spoko. To z depeszami będzie z 10 osób. Tak akurat, bo jak jest mniej niż 5, przeraża mnie wrażenie intymności i czuję duszącą odpowiedzialność za to, że nikt nie klaszcze, a powyżej 15 mam poczucie osamotnienia w tłumie.
Paparacich się nie liczy jako ludzi, tylko jako nowotwory, a przecież nikt nie uzna, że np. rak sutka to jeden widz wienwinejszyn więcej, Maksłelu.
#38582 | Dodano: 05.01.2010 17:01:46
Szkoda, że tak późno poznałem ten zespół. Z chęcią bym się wybrał na ten koncert, zwłaszcza jeżeli bilety nie były bardzo drogie.
No, ale nic.
Płytę "Judgement" już "nabyłem" i zapoznaję się sukcesywnie z twórczością VNV Nation :D
Liebe ist für alle da, ziom :D
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#150809 | Dodano: 31.05.2011 22:11:49
28.09 Progresja :D :D :D

ŁIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!! :D

http://www.progresja.com/wydarzenia.php?id=244
#150810 | Dodano: 31.05.2011 22:14:22
Straftanz!!!
Mi scusi.

offca
Panzermeister

Morgul - Shackled

kobieta

#150811 | Dodano: 31.05.2011 22:16:27
:D:D:D No, postaram się nie przegapić.
Elias, wach auf, du lebst einen Traum!
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#150814 | Dodano: 31.05.2011 22:30:29
Już ja się postaram, żebyście nie poprzegapiały :D Ronan i Mark na żywo to coś absolutnie nieziemskiego! :D
Caron
Perverse

kobieta

#150844 | Dodano: 01.06.2011 12:59:57
Jak starczy czasu, by pojechac 28 w prawo, wrocic 29, pojsc do pracy 30 i pojechac w lewo 1, to jestem 'za' :D
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#162394 | Dodano: 15.08.2011 23:12:16
Ronan mi się dzisiaj śnił!!! :D
To było w ogródku mojej ciotki. Normalnie był tam sobie Ronan i popijał drina sporządzonego z perfum Yves Rocher (nie pytajcie, których dokładnie, białych siakiś) i nam się strasznie fajnie rozmawiało i nawet sobie Dekoye śpiewaliśmy :D
No spotkanie porównywalne do herbatki z Eskilem :D

W każdym bądź razie postanowiliśmy przypomnieć się na forum, że koncert jest. No to przypominamy :D
jankesss
Feuerspritzer

mężczyzna

#162407 | Dodano: 16.08.2011 08:35:15
Pojawię się prawdopodobnie ;)

Antośka Wy z Nachtmahrem postarajcie się o jakiś after ;p
Nothing is trivial
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#162409 | Dodano: 16.08.2011 09:34:16
After będzie z pewnością, ale ja raczej sobie będę musiała odpuścić - następnego dnia po koncercie jadę w tropiki :> Tak więc after spędzę prawdopodobnie na rowerze w drodze do domu (o ile ktoś mi owego nie zakosi :P)
A właśnie, Nocnej Marze trzeba by przypomnieć, bo znów mu się zapomni :P
jankesss
Feuerspritzer

mężczyzna

#162447 | Dodano: 16.08.2011 14:52:14
Nocna Mara pewnie dostanie ode mnie zadanie udzielić mi kawałka podłogi ;)
Nothing is trivial
dhr
Panzermeister

kobieta

#164066 | Dodano: 26.08.2011 22:16:43
kontempluję zażycie koncertowej rozrywki razem z Wami coraz bardziej intensywnie :)
feed your dreams to fishes
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#164067 | Dodano: 26.08.2011 22:46:55
ŁiiiiiiIII, kontemplujesz, powiadasz? :D
dhr
Panzermeister

kobieta

#164068 | Dodano: 26.08.2011 22:48:32
kontempluję, kontempluję, bardziej w stronę Straftanz wprawdzie, no ale to w końcu ten sam gig :)
feed your dreams to fishes

Strony: 1 2 3

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 4
Zalogowani: 0
Szukaj