news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 310

#30900 | Dodano: 20.11.2009 13:41:35
Nie ma tematu o Mecie, tu możemy w takim razie wrzucać na ReLoad, S&M, (Nie)Świętą Wścieklicę itp.

Ale zacznę od dobrych wiadomości:
http://muzyka.interia.pl/rock/news/pracowity-rok-m...
Chyba nie będzie się opłacać wyjeżdzać z Łodzi od DM do Mety. Choć wolałbym powtórkę trasy Poor Touring Me - czyli revisiting Spodek.

Dobrze, że w ogóle pamiętają - szkoda jednak, że Lars kłamusia jest dziecko :D
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#30908 | Dodano: 20.11.2009 15:13:43
Byłoby bosko jakby Meta przyjechała,trzy moje ulubione zespoły w jednym roku:R+,DM,Meta.

PS.St. Anger rulez !
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#30918 | Dodano: 20.11.2009 15:44:13
Metallica nigdy nie należała do moich ulubionych kapel (zwłaszcza teraz) ale kilka starszych utworów naprawdę lubię jak:
Enter Sandmann, One, Unforgiven czy No Leaf Clover.
Co do nowszych kawałków to za nimi nie przepadam...
You Can't Escape Your Destiny
raczek
Pussy

mężczyzna

#30947 | Dodano: 20.11.2009 17:25:53
A ja sie wychowalem na Metallice. Slucham ich od 1984 roku i na kazdej plycie znajduje kawalki ktore mnie ruszaja. Oczywiscie ze na na pierwszych 4 bylo tych dobrych wiecej niz na pozostalych. Moja fascynacja i slepe zauroczenie minelo wraz z wydaniem czarnego albumu, ktory jak dla mnie byl juz calkowita komercja i proba dotarcia do szerszej publicznosci. Moze to kwestia gustu ale wole ich w ostrych i szybkich kawalkach a nie w balladach, chociaz przyznac musze ze np Fade to Black czy Sanitarium naleza do moich ulubionych. Zaliczylem 5 koncertow metallicy- 3 w polsce i 2 w U.K . Pierwszy w 1987 roku w Spodku , a ostatni w Tym roku w Sheffield. Pamietam tez dobrze jak pierwszy raz zobaczylem teldysk do kawalka One ...moja szczena dlugo lezala na podlodze i do dzisiaj uwazam ze jest to arcydzielo jezeli idzie o rockowe klipy. Zupelnie natomiast nie poruszyl mnie pomysl i plyta S&M -jak dla mnie mogloby jej nie byc ......Na koniec takie male osobiste wyznanie -kiedys mialem kupe radochy gdy udalo mi sie zdobyc plyte lub kasete interesujacego mnie zespolu, teraz wystaczy dostep do netu i wszystko jest na wyciagniecie reki.....Niby latwo ale wolalem tamte stare czasy (epoka magnetofonu Kasprzak i gramofonu Artur) koncze bo zaczynam pisac nie na temat....
#30950 | Dodano: 20.11.2009 17:27:22
Raczek - zazdroszczę konceru w Spodku, w '87. Czy to prawda, że po koncertach podpalano i wywracano tramwaje? :)
raczek
Pussy

mężczyzna

#30972 | Dodano: 20.11.2009 20:17:35
Nie chcialbym Cie wprowadzac w blad ale ja takich faktow nie kojarze. Byc moze drugie dnia cos sie dzialo(grali dwa koncerty dzien po dniu).Pamietam ze przed Metallica gral Kat i chyba nawet nagrywali wtedy plyte Live.
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#30978 | Dodano: 20.11.2009 21:13:04
Nom nagrali ,,38 minutes of live" . Jak był wywiad z Jamesem,to mówił że: ,,wypiliśmy z tym polskim zespołem morze wódki" ;P
#31177 | Dodano: 21.11.2009 18:24:11
I za to kocham Metę - cały czas wspominają Kata.

Czekamy co z koncertem... Podobno ma byc na warszawskim Bemowie. To byłoby coś innego niż zwykle.

Metallica Open Air? Nieee... Nie może być.
feyd
Panzermeister

mężczyzna

#31187 | Dodano: 21.11.2009 18:43:18
raczek napisał(a):
Pamietam tez dobrze jak pierwszy raz zobaczylem teldysk do kawalka One ...moja szczena dlugo lezala na podlodze i do dzisiaj uwazam ze jest to arcydzielo jezeli idzie o rockowe klipy.

I pomyśleć, że ci najwięksi ortodoksi już przy okazji "One" uznali, że Metallica się sprzedała, bo jak to tak, Metallica i TELEDYSK? I do tego jeszcze w MTV? To było niemal jak zdrada.

gorbaczovsky napisał(a):
I za to kocham Metę - cały czas wspominają Kata.

Wspominają, ale tylko ze względu na imprezkę. Natomiast muzycznie, to bodajże Hetfield stwierdził, że Kat grał "jakiś japoński metal, czy coś" ;)
Problemem jest to, że Rammstein ma w tej chwili trudności ze zrobieniem czegoś naprawdę wspaniałego - Richard Kruspe
#31196 | Dodano: 21.11.2009 18:52:05
Co do One - powstały chyba 2 wersje, jedna dla MTV (z "Dżonym idącym na wojnę") i wersją w stylu "My, bracia metale, rzucać głowami naczyliśmy sie niedbale" z Cliff'em All bodajże.

Japoński metal - who cares? :D Kto by spodziewał się, że przepijaczony Jaymz zapamiętałby taki zespół? (tak, wiem - stado ludzi ugania się, żeby to pamiętał)
Haifisch
Pussy

mężczyzna

#33397 | Dodano: 30.11.2009 23:32:15
Meta to jeden z moich ulubionych zespołów ;) podzielam zdanie większości że starsze płyty są lepsze, szczególnie 4 pierwsze. Potem dobra Czarna, ale było słychać że to już nie to samo. Następnie 2 Loady czyli jak dla mnie największe wtopy Mety. Garaga lubię posłuchać, S&M też jest bardzo przyjemny (genialne Ktulu, no i jedyne przyswajalne jak dla mnie wersje piosenek z Load i ReLoad). Potem był średniawy St. Anger, i nareszcie Death Magnetic. Album na pewno powyżej przeciętnej, z takimi perełkami jak All Nightmare Long czy Judas Kiss.. teraz pozostaje czekać na koncert. Liczę na Spodek ;)
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#33448 | Dodano: 01.12.2009 09:34:24
Były ploty, że niby w marcu w Łodzi mieli też grać, ale temat chyba upadł.
Haifisch
Pussy

mężczyzna

#33494 | Dodano: 01.12.2009 15:55:46
z tego co mi wiadomo to Łódź jest aktualna. wg mnie koncert będzie w maju, na to wygląda jak patrzy się na daty innych koncertów.
#33510 | Dodano: 01.12.2009 16:58:35
Ja tak bardzo chcę Warschau i Bemowo w terminie wakacyjnym, ze ja nie wiem :P

Nie wstrzymam, jak usłyszę, że Łódź - marzec-kwiecień 2009... Grrr. :D
Ciacho
Feuerspritzer

kobieta

#38545 | Dodano: 05.01.2010 01:34:59
gorbaczovsky napisał(a):
Czy to prawda, że po koncertach podpalano i wywracano tramwaje? :)

To byłam ja ja ja....:

To był mój pierwszy w życiu metalowy koncert na który ze względu na wiek zostałam przemycona.

Nikt tak nie grał, nie gra i nie będzie grał jak chłopaki. Mieli lepsze i gorsze chwile ale kto nie ma.
Najeździłam się za wariatami tylke, że są dla mnie teraz jak starsi niechciani bracia:D

Aha i nie żałuje. Pojadę, dopóki dam radę na każdy koncert na który dam radę. Nawet jak nadejdzie czas pampersów i chodzika.

Howg

Nie mam biustu za to mam uda i Shannona na avie
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#38556 | Dodano: 05.01.2010 13:45:26
Ciacho napisał(a):
Nikt tak nie grał, nie gra i nie będzie grał jak chłopaki. Mieli lepsze i gorsze chwile ale kto nie ma.

Otóż to! Metallica jest kól i tyle w temacie!
maxłel
Moderator

mężczyzna

#38566 | Dodano: 05.01.2010 15:45:24
Ej, czy ten temat nie nazywał się kiedyś "Metalowy kiler"? ;>
gorbaczovsky
Perverse

mężczyzna

#38567 | Dodano: 05.01.2010 15:53:50
Niet, ja go nazwałem Metalowym likierem - Metal liquer (ale hamerykańce nie potrafią po normalnemu gadać, więc mówią lica :P) :)
pariser
Moherator

kobieta

#38606 | Dodano: 05.01.2010 21:23:04
Mogę przerobić na "metalowy lukier" :>
Mi scusi.

Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#38857 | Dodano: 07.01.2010 16:52:37
Ktoś wie po ile oni grają na tych sonisphere festival? każdy zespół po półtorej godzinki czy mniej?

Strony: 1 2 310

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 8
Zalogowani: 1
Szukaj