news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 3 4 519

#34209 | Dodano: 05.12.2009 00:01:13
Teraz mniej wiecej mija 5 lat jak Rammsteinem sie zainteresowałem - równo w dzień odwołanego koncertu w 2004 roku. Pamiętam że jechałem samochodem i w radiu (zapewne trójka) koleś składa kondolencje dla fanów niejakiego Rammsteina - koncert został przełożony i to na pocieszenie puscil jeden kawałek (znając realia - zapewne była to Amerika) - o zespole słyszałem już wczesniej od ojca i od kolegi (w podstawówce był wielkim fanem) ale był to czas kiedy muzyka nie była moim zainteresowaniem i do metalowego worka wrzucałem razem Mejdenów i Gorgorotha :D. Za to pamietam że puszczony wtedy utwór rozkurwił mi banie totalnie. Masakra - zaraz po informacje do owego kolegi co to ten ramsztajn w ogole jest - piosenki, płyty, nagrania - wszystko naraz :D. W sumie gdyby nie to możliwe że w ogole nie zainteresowałbym sie muzyka rockowa do tego stopnia - zaczelo sie wszystko od Rammsteina, stopniowo kolejne nurty i odłamy - teraz dzieki Tillowi i s-ce jestem fanem zarówno Kreatora jak i King Crimson. Generalnie - od lat pieciu mimo roznych zawirowan mych gustow zawsze sie gdzies tam R+ przewija.
Jakoś ze dwa lata temu trafiłem na ta stronke - jakies pół roku temu zdobyłem sie na odwage żeby tu konto założyć. Dopiero tydzień temu widziałem ich pierwszy raz.
spieluhr
Feuerspritzer

kobieta

#34344 | Dodano: 05.12.2009 17:15:30
w 98r, w wakacje po maturze na którymś kanale zobaczyłam teledysk, w którym jacyś faceci zamieniali się w wilki i mięli bardzo dziwne oczy. nie wiedziałam ani co to, ani kto to, ale bardzo mi się spodobało. trochę czasu minęło i zobaczyłam inny teledysk z ćpającą królewną śnieżką, super. musiało minąć jeszcze więcej czasu zanim zajarzyłam, że to utwory jednego zespołu, który zwie się rammstein. później zobaczyłam jeszcze inne ich teledyski ( du hast, ich will i te późniejsze). uwielbiałam patrzeć na tilla i go słuchać.
tego roku, kiedy dowiedziałam się o koncercie w spodku, zaczęłam oglądać dvd volkerball, którą to płytę posiadam, ale mnie wcześniej nie interesowała. wolałam teledyski. już po 1-szym obejrzeniu zakochałam się bez pamięci, teraz już we wszystkich chłopakach. do tej pory to dvd widziałam już niezliczoną ilość razy, byłam na moim 1-szym koncercie R+ tydzień temu i nie mogę się doczekać łodzi:).
wszystkie utwory rammów mam mp3 w telefonie i słucham codziennie naokrągło.
LimaK
Panzermeister

mężczyzna

#34609 | Dodano: 07.12.2009 16:36:17
Wzruszająca historia :)
You Can't Escape Your Destiny
tillo_m
Feueranfänger

mężczyzna

#34718 | Dodano: 08.12.2009 08:27:56
Ja natrafilem na Rammstein tak jak Eve. Sluchalem listy Hop Bec na RMF FM i trafilem na Sonne. Od tej chwili Rammstein to dla mnie religia.
tillo_m
Feueranfänger

mężczyzna

#34719 | Dodano: 08.12.2009 08:53:30
Sorki ze dopisuje, ale musze dopisac to, iz jako ogromny fan Rammka bylem na ich koncercie w Spodku w 2005 r. Uwazam ze kazdy fan powinien choc raz zobaczyc Tilla i spolke w akcji. To ogromne, niesamowite przezycie, ktore wspominam do dzis, mimo ze minelo juz te pare latek. I wiem ze bede to wspominal do konca zycia. Niestety na nowa trase LIFAD sie nie wybieram (zona nie podziela moich gustow muzycznych i nie toleruje zbytnio Rammka:)) Ale synka juz ucze Rammsteina-puszczam plyty itp. :)

Pozdrawiam wszystkich fanow.
bert
Pussy

mężczyzna

#34720 | Dodano: 08.12.2009 08:53:47
w 1999 roku jechalem gdzies z bratem jego autem.. moj brat juz lubil rammstein od dlugiego czasu wiec w aucie leciala ta wlasnie muzyka.. z poczatku nie wywarlo to na mnie az takiego wrazenia, ale podswiadomie chyba poprosilem zeby pozyczyl mi jakas plyte.. dal mi herzleid.. w chwili gdy dotarlem do DRSG osiagnąłem mentalny orgazm.. zgralem sobie wiekszosc piosenek na kastete [side A] i DRSG [caly side B]
od tamtego czasu slucham stale.
PS
premiera Mutter wypadla w moje urodziny [wiec mila niespodzianka dla swiezego fana]
PPS
premiera LIFAD wypadla w urodziny mojego brata
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#34729 | Dodano: 08.12.2009 13:29:17
tillo_m napisał(a):
Niestety na nowa trase LIFAD sie nie wybieram (zona nie podziela moich gustow muzycznych i nie toleruje zbytnio Rammka:))

No szlag mnie trafia, jak czytam takie rzeczy :> Co to, jak się człowiek *parzysty* robi, to mu się od razu dezaktywuje opcja chodzenia samemu na koncerty? Bądź gdziekolwiek...? No nie kapuję tego, totalnie tego nie kapuję :>
3ve1ink4
Panzermeister

kobieta

#34733 | Dodano: 08.12.2009 13:34:45
mój też za bardzo nie był za koncertem do tego za taką kasę, ale po obejrzeniu szoł w wykonaniu naszych zdolnych Niemców, chce teraz jechać do Łodzi :P, także tillo_m postaw się, że pojedziesz sam :P, albo niech jedzie z Tobą, zobaczy jak to wygląda na żywo, a potem zakazuje ;>
Nie przechodź obojętnie obok pokusy, może się już nigdy nie pojawić.
#34749 | Dodano: 08.12.2009 16:01:57
Antonio napisał(a):
No szlag mnie trafia, jak czytam takie rzeczy :> Co to, jak się człowiek *parzysty* robi, to mu się od razu dezaktywuje opcja chodzenia samemu na koncerty? Bądź gdziekolwiek...? No nie kapuję tego, totalnie tego nie kapuję :>

Dzięki Bogu, istnieje instutucja rozwodów :>
BE A PATRIOT - BE AN INFORMER!
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#34761 | Dodano: 08.12.2009 17:03:34
A wiecie czemu rozwody są takie kosztowne?

Bo są tego warte :>
so-gut
Pussy

kobieta

#34763 | Dodano: 08.12.2009 17:16:31
tillo_m napisał(a):
Niestety na nowa trase LIFAD sie nie wybieram (zona nie podziela moich gustow muzycznych i nie toleruje zbytnio Rammka:)) Ale synka juz ucze Rammsteina-puszczam plyty itp. :)

Pozdrawiam wszystkich fanow.

Tego nie potrafię zrozumieć - mój facet nie słucha Rammstein, ale poszedł ze mną, bo wiedział jak bardzo to dla mnie ważne i że będzie mogło spełnić się moje marzenie. W związku trzeba przecież iść na kompromis, nie można kogoś ograniczać. Na koncert nie chodzi się codziennie, warto poświęcić się dla tej drugiej osoby, na pewno zostanie to docenione ;) Pogadaj z żoną, może jeszcze zmieni zdanie:)
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

Rammstein - Benzin

mężczyzna

#34765 | Dodano: 08.12.2009 17:19:53
Jak by mi ktoś zabronił iść na R+ to rozwód w ten sam dzień:>!!
Jeb z helenki !!
#34766 | Dodano: 08.12.2009 17:23:48
Ludzie - ktoś słucha Rammstein, a ktoś (o zgrozo!) - nie. Kto ma iść? Pierwsza osoba, po co ma iść osoba, która (o zgrozo!) nie słchua takiej muzyki? Czas, pieniądze i miejsce można tracić inaczej. A potem jest lament świętokrzyski, że biletów brakuje - bo kupują pretenderzy :>

Rammcio napisał(a):
Jak by mi ktoś zabronił iść na R+ to rozwód w ten sam dzień:>!!

Nie jestem odosobniony w takim twierdzeniu, jak widzę :D
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#34768 | Dodano: 08.12.2009 17:32:45
Ale PO CO te kompromisy i poświęcenia, tego właśnie nie rozumiem! Po co ma ta druga osoba się męczyć i iść na koncert grupy, której nie lubi??

Ludzie, ja wiem, że to nie jest odpowiedni temat do takiej dyskusji, ale człowiek jest JEDNOSTKĄ!! Rozumiem, że są pewne sprawy, w których trzeba iść na kompromis, ale czy naprawdę nie da się iść na koncert (czy gdziekolwiek) BEZ tej poświęcającej się "połówki"?? Czy naprawdę nie można być ze sobą bez pożerania sobie nawzajem dusz? :(

Piszę o tym tutaj, bo wielu, wieeelu swoim przyjaciołom najnormalniej na świecie nie mam odwagi tego wygarnąć :>

Kiedy ludzie zrozumieją, że bycie ze sobą wcale nie narzuca niszczenia siebie nawzajem, ograniczania, czy wręcz rezygnacji ze swojego indywidualnego życia? Zrywania kontaktu z przyjaciółmi?

Wk*rwia mnie to jak niewiem :>

edit: NO WŁAŚNIE. Kwestia ekonomiczna - przez te poświęcające się *połówki* POTEM BRAKUJE BILETÓW DLA FANÓW :>
#34770 | Dodano: 08.12.2009 17:36:08
Bo CI żyłka pęknie :P
żyCIE
#34771 | Dodano: 08.12.2009 17:36:33
Dobrze mówi, mówi to co ja! xD

Poświęcanie dla połówek jest rzeczą ważną. Ale ważniejsze jest poświecenie się dla 0,7 lub litra.
Antonio
Messerschmitt

kobieta

#34772 | Dodano: 08.12.2009 17:39:38
Taaa. Nic nowego, ja wiem, że kiedyś mi żyłka pęknie od patrzenia na ten poj*bany świat :P

A rozwód z kimś usiłującym pożreć mi duszę przetrwałam i tej decyzji nie żałuję :>
#34773 | Dodano: 08.12.2009 17:43:08
Świat jest piękny i jest sweeeeeet i jest pełen kucyków i różu.

Jest do dupy, ale jest :D

KONIEC OFFTOPA
so-gut
Pussy

kobieta

#34779 | Dodano: 08.12.2009 18:04:25
Zaraz, zaraz - mój ze mną poszedł dlatego, że bał się mnie puścić samej.
ja nie mówię, że poświęcenie równa się tylko i wyłącznie pójście na koncert mimo że się nie słucha czegoś czego słucha druga osoba, mówiąc o poświęceniu miałam na myśli także to, żeby puścić tę drugą osobę na ten wymarzony koncert. Żeby nie robić z tego tytułu problemów, bo jak ktoś wyżej pisał, człowiek nawet jeśli jest w związku to jest także jednostką i ma prawo do pewnych rzeczy.
a w ogóle co komu do tego, na co wydaje swoje pieniądze:P ja bilety miałam zakupione już w czerwcu, i to że jeden z nich poszedł dla osoby, która nie słucha Rammstein, to nikomu nic do tego, trzeba było zadbać wcześniej o bilety, o!

no.
i koniec:)

edit
wybaczcie że pociągnęłam offtopa, ale post pisałam długo i nie wiedziałam, że temat zakończony:P

koniec koniec koniec
tillo_m
Feueranfänger

mężczyzna

#34786 | Dodano: 08.12.2009 18:57:33
Antonio napisał(a):

Hmm a moze sie polubimy Antonio? Spodobalo mi sie co napisalas. No w koncu kobieta jestes... :)

Strony: 1 2 3 4 519

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 34
Zalogowani: 20
Szukaj