news zespół twórczość fanklub forum
Wkrótce
Newsy
Skocz Do
Czy masz jakieś tatuaże?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 116 17 18

Uhura
Feueranfänger

kobieta

#180642 | Dodano: 19.11.2011 02:58:46
Moje zetknięcie z Rammstein'em (które zaiste zmieniło moje życie :) zawdzięczam, uwaga, mojej nauczycielce angielskiego. Tak, tak.
W 2005 roku, kiedy to wydany został album "Rosenrot", w moim kochanym gimnazjum (złote lata ;) na zadanie domowe z języka ang miałam zrobić listę osób, które urodziły się tego samego dnia co ja (nie pamiętam już po co). No i szukałam w internecie. Szukałam, szukałam i próbowałam znaleźć jakieś takie najbardziej rozpoznawalne osoby (m.in. Tré Cool z Green Day :) i wtedy TO się stało. Na pudłowatym ekranie mojego komputera zobaczyłam TO: "Paul Landers- niemiecki gitarzysta zespołu Rammstein". Słyszałam o R+ już wcześniej, ale nigdy się tym za bardzo nie interesowałam. Wówczas słuchałam tylko Grin Deja. I poszperałam, poszperałam i znalazłam utwór "Rosenrot" i dosłownie się zakochałam (i to właśnie dlatego tak uwielbiam tę piosnkę). No i później znalazłam też inne kawałki i tak jakoś poszło.
Pamiętam, że te ułomne dzieciaki ze szkoły strasznie mi dokuczały, bo nie słuchałam techno ani nic takiego. Ale nie przejmowałam się tym, bo poznałam wtedy też nowych ludzi, którzy wręcz modlili się do Rammsteina i razem ubóstwialiśmy ich piosenki, nie zważając na resztę bydła (bez obrzy dla tych, którzy słuchają techno)
PS. A pani od angielskiego kupiłam bukiet kwiatów i po wytłumaczeniu jej z jakiej to okazji, zaśpiewałam refren "Du riechst so gut"... Jak dobrze, że ta kobieta nie zna niemieckiego ;D
"Was sie will bekommt sie auch"
Moherowy
Rammcio
Komendant Obory
Paulofil

Rammstein - Vergiss Uns Nicht

mężczyzna

Sponsor
#180683 | Dodano: 19.11.2011 12:40:39
Lirenka napisał(a):
Wolę Tilla - mojego germańskiego oprawcę :o) Lirenka

*lubię to* no ba ;D.
Jeb z helenki !!
#182761 | Dodano: 23.11.2011 19:41:32
Az sie dziwie ze jeszcze tu nie napisałem, chociaż opisywałem częściowo juz chyba w którymś temacie jak to było. To teraz napisze w całości (:
No wiec był to rok 1997, był to czerwiec, zbliżały sie moje urodziny(13te:D) i moj kolega chciał mi kupić jakiś prezent. A ze sam nie widział co, to wybrałem sie z nim na zakupy. Oczywiście poszliśmy do sklepu muzycznego i zażyczyłem sobie jakąś kasetę(płyty CD jak na tamten okres raczej ciężko dostępne a jak juz to drogie jak cholera). Jak dobrze pamiętam to moje pierwsze zainteresowanie R+ padło po tym jak w tv zobaczyłem teledysk, a który to juz nie pamiętam Du Hast chyba. No to co, okładka kasety bardzo ciekawa , zwłaszcza napis Rammstein to juz wiadomo co kupilismy:)Sehnsucht:D
Pozniej zaopatrywałem sie w kasety na targu u jakiegoś gościa ,który miał trochę metalu w ofercie. Herzeleid nigdzie w sklepie nie mogłem dostac, to on mi załatwił. Chociaz drugą moją kasetą R+ bylo LaB, a Herzeleid tak jak napisalem wyzej. W miedzy czasie kolega zakupił Rammstein LaB VHS.W tamtym czasie w telewizji sporo teledysków było, jakies listy przebojów i mozna bylo obejrzeć Rammstein. . Jak ktos pamietą taki program 30 ton lista przebojów na 2gim programie. Na Polsacie często w ciągu dnia tez byly emitowane.. A 4 plyta a raczej kaseta Mutter wpadla w mi rece całkiem przypadkiem, w radiu był jakis konkurs i cos tam wygrałem. Ide na nastepny dzien po odbiór nagrody, a oni mi dają jakies disco, patrze a tam R+ dla kogoś, no to pytam sie czy mozna zrobić zamianę. Cieszyłem sie jak małe dziecko:D I dalej wiadomo, koncert w Katowicach w 2001 i tak juz zostało mi do dzis :D No od Rammstein zaczęła sie moja przygoda z ciężkim brzmieniem i trwa tak do dziś z czego się bardzo ciesze :]
Nie chce juz mi sie terefere kuku
Evemoll
Feueranfänger

kobieta

#182786 | Dodano: 23.11.2011 20:51:38
Obejrzałam w TVP2 LAB.
I od tej pory mam przesrane.
Nigdy nie wiadomo, kiedy się spodziewać hiszpańskiej inkwizycji!
Scarlett
Pussy

kobieta

#182848 | Dodano: 23.11.2011 23:40:46
Po pierwsze, to witam wszystkich :)
Jeśli chodzi o moje pierwsze zetknięcie z R+, to nastąpiło ono, gdy miałam... 6 lat. Ojciec nałogowo słuchał Mutter, a razem z nim cały dom. Wtedy (przyznaję się bez bicia) unikałam tej płyty jak ognia, nie mogłam przesłuchać tego "hałasu po niemiecku". Nawróciłam się kilka lat później, również dzięki ojcu, który kupił Live aus Berlin. Zupełnie zmieniłam pogląd. Pamiętam, że pierwszą piosenką, która wpadła mi w ucho, był Engel.
Jednym słowem dziękuję tatusiowi :)
Uhura
Feueranfänger

kobieta

#182851 | Dodano: 23.11.2011 23:43:11
Ojcowie zawsze mają gust... Prawie zawsze. Najczęściej. :>
"Was sie will bekommt sie auch"
mathios
Pussy

mężczyzna

#182927 | Dodano: 24.11.2011 11:19:28
Swoje początki z R+ już opisywałem kilka stron wcześniej, ale jak tak czytam Wasze wpisy, to dopada mnie kolejna fala wspomnień. Po zakupie Sehnsucht przesłuchiwałem ją w tę i nazad niezliczoną ilość razy, później dopadłem Herzeleid. Wtedy znajomi zaczęli mówić, że ja to tylko Rammstein i Rammstein. Kolejnym etapem było zakupienie kasety LAB. Wtedy to, jakkolwiek R+ zmienił moje życie na pełniejsze, niwiele brakowało aby stało się zupełnie przeciwnie. Wracałem z kumplem ze sklepu ściskając kurczowo w ręku nowy nabytek i rozochocony wpatrywałem się w napis Wilder Wein. Nie znałem jeszcze tego utworu, a z zadumy nad tym faktem nie wyrwało mnie nawet czerwone światło na przejściu dla pieszych. Marku, jeśli czytasz te słowa, jeszcze raz dzięki, że pociągnąłeś mnie wtedy za kaptur. Mały włos, a facet w czerwonej Skodzie 120 pozbawiłby mnie możliwości cieszenia się z Wilder Wein (do dziś jednego z moich ulubionych) oraz kolejnych płyt R+.
Jakże ubogie byłoby życie, gdyby nie było bogate w cierpienie.
Caron
Perverse

kobieta

Sponsor
#182959 | Dodano: 24.11.2011 13:28:03
Evemoll napisał(a):
Obejrzałam w TVP2 LAB.

Brzmi podejrzanie znajomo :D
Tell me about your dreams
We can make them memories
Spider
Zerstörer

mężczyzna

#182961 | Dodano: 24.11.2011 13:51:28
Caron napisał(a):
Evemoll napisał(a):
Obejrzałam w TVP2 LAB.

Brzmi podejrzanie znajomo :D

Dołączam się, choć zacząłem słuchać mniej więcej w momencie pojawienia się klipu do Sonne, a chyba po raz pierwszy przeczytałem o nich w Easy Deutsch :]
Aj waj!

You've got a sushi I have a stick(ahh) so what's the problem let's taste it quick!
Mjung
Pussy

kobieta

#183849 | Dodano: 27.11.2011 00:11:18
Witam! Wreszcie postanowiłam napisać :)
Nie pamiętam dokładnie, kiedy pierwszy raz usłyszałam Rammstein, ale wiem, że zwróciłam uwagę na ten zespół. Musiało to być ponad 10 lat temu, chyba 1999 rok. Potem poznałam mojego Ex, który słuchał, słuchał, jak najbardziej. Ja również się osłuchałam. Lubię Rammstein - bardzo :)
noresay
Pussy

kobieta

#184261 | Dodano: 28.11.2011 18:49:47
U mnie zaczęło się od pewnego wieczora spędzonego z ojcem. Miałam 11 lat, słuchałam Linkin Park i myślałam, że to są właśnie wyżyny muzyki. Ojciec słuchał cierpliwie mnie, posłuchał tamtego zespołu i po krótkiej chwili milczenia powiedział, żebym posłuchała czegoś, co można nazwać prawdziwą muzyką. Przyniósł kilka płyt Rammsteina, powiedział coś tam mętnie o samym zespole, i cóż... Następne godziny minęły mi na słuchaniu R+. Po tej sesji następnego dnia podkradłam się, przeszukałam szafki ojca i znowu włączyłam odtwarzacz. I znowu, i z czasem codziennie. Potem sama szukałam nowych piosenek, oglądałam teledyski, koncerty... Mijają lata, a Rammstein wciąż jest jednym z moich dwóch ulubionych zespołów. Mogę powiedzieć, ze to właśnie ojciec mnie nimi zaraził, tak jak wieloma innymi dobrymi zespołami. Bynajmniej nie żałuję. :)
less lonely with some who doesn't exist?
make him exist.
every time you believe in him, he'll be a little more real

http://noresay.blogspot.com/
#184382 | Dodano: 29.11.2011 00:27:59
Fajni są niektórzy ojcowie, słuchają Rammstein, a potem zarażają ich muzyką swoje dzieci ;) Wiedzą co dobre :)

Uhura napisał(a):
Ojcowie zawsze mają gust... Prawie zawsze. Najczęściej. :>

W tych przypadkach zdecydowanie tak.
"Ich warte bis es dunkel ist..." ;)
theBoss
Sturmwalzer

kobieta

#184383 | Dodano: 29.11.2011 00:42:42
Cieszcie się. Mój rodziciel słucha tylko 2 stacji radiowych. Łatwo się domyślić, że mam na myśli Rmf fm i Zetkę. Ech...
The siren screams without a sound.
#196812 | Dodano: 01.02.2012 20:45:29
Pamiętam gdy w 2005 roku w jakiejś przeróbce z Zidanem usłyszałem Du Hast utwór po prostu mnie zmiażdżył :)
Jeszcze wtedy nie wiedziałem co to za zespół. Niedługo potem usłyszałem Sonne.
Niestety szybko zapomniałem o R+ a potem pod wpływem różnych negatywnych komentarzy na ich temat zacząłem hejtować R+...

Gdy któregoś dnia włączyłem Rammsteina aby sobie udowodnić jacy to oni są do d... trafiłem na Benzin zajebiście mi się spodobało pomyślałem że może ten Rammstein nie jest taki zły później usłyszałem utwory takie jak : Feuer Frei, Links 234, Wo Bist Du i wpadłem po uszy.
Dzisiaj nie wyobrażam sobie mojego życia bez Rammsteina.
flake9
Feueranfänger

(zbanowany)

mężczyzna

#196813 | Dodano: 01.02.2012 20:58:10
Tak to jest, gdy polega się na czyjejś opinii, nie formułując własnej...

Strony: 116 17 18

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 7
Zalogowani: 2
Szukaj