news zespół twórczość fanklub forum
Newsy
Skocz Do
Co chciał(a)byś w podziękowaniu za opłacenie składki na serwer?
Musisz być zalogowany aby zagłosować.
Skomentuj na forum
Archiwum sond
Galeria
Polecamy
lastfm

Strony: 1 2 322

Hans92
Panzermeister

(zbanowany)

mężczyzna

#22824 | Dodano: 03.10.2009 23:19:18
Że takiego tematu postanowiłem taki stworzyć :) Co myślicie o religiach o ich metodach, czy sami wierzycie, wyznajecie? Podzielcie się...
(pro)Zaephion
Sturmwalzer

(zbanowany)

mężczyzna

#22828 | Dodano: 04.10.2009 00:01:17
Wiesz... Był tu kiedyś już taki jeden (Niech Moc służy Ci dobrze Mistrzu!*) co poruszył ten temat.

Skoro go założyłeś, może sam byś dał przykład i przedstawił swoje zdanie. W pierwszym poście najlepiej. Bez urazy, ale zadanie na forum pytania o zdanie i nie udzieleinie dla przykładu własnej odpowiedzi pachnie mi onetem bądź jakimś babskim forum i jak dla mnie jest niegrzeczne.

Ja się na razie wypowiadał nie będę.

*(ang. "May the Force serve you well") - pozdrowienie Sithów, w odróżnieniu od używanego przez Jedi "Niech Moc będzie z Tobą" (ang. "May the Force be with you")
Hans92
Panzermeister

(zbanowany)

mężczyzna

#22841 | Dodano: 04.10.2009 12:58:51
Tak więc podaję własne zdanie: uważam że religia jest człowiekowi potrzebna albo przynajmniej wiara, odmawiania formułek w kościele i nie rozumienie wiary nic nie daje. Sam nie wierzę ale lubię gdy ludzie rozumieją w co wierzą.
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#22848 | Dodano: 04.10.2009 14:10:28
ale skoro piszesz, że nie wierzysz to jak ludzie mogą rozumieć w co wierzysz? skoro nie wierzysz???
Dexter - "A Serial Killer with a heart... just pray it's not yours" :P
Hans92
Panzermeister

(zbanowany)

mężczyzna

#22852 | Dodano: 04.10.2009 14:37:13
przeczytaj co napisałem jeszcze raz
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#22874 | Dodano: 04.10.2009 21:04:19
Hans92 napisał(a):
uważam że religia jest człowiekowi potrzebna albo przynajmniej wiara

Hans92 napisał(a):
Sam nie wierzę

ja nie rozumiem w co wierzysz :/
Hans92
Panzermeister

(zbanowany)

mężczyzna

#22886 | Dodano: 04.10.2009 23:34:38
w nic, w życie, w śmierć, w to co mnie otacza, a mówię że jest potrzebna (religia) człowiekowi żeby mógł się odnaleźć ale tylko gdy ją rozumie
Dzar
Grill Master

mężczyzna

#22925 | Dodano: 05.10.2009 16:14:30
Hans92 napisał(a):
w nic, w życie, w śmierć, w to co mnie otacza, a mówię że jest potrzebna (religia) człowiekowi żeby mógł się odnaleźć ale tylko gdy ją rozumie

Jak by to powiedział mój katecheta "Ty nie wierzysz,w życie, śmierć, w to co Cię otacza, ty to po prostu wiesz"
ellesime
Feuerspritzer

kobieta

#22930 | Dodano: 05.10.2009 17:04:24
oczywiście, że to sie wie, moim zdanie nie istnieje coś takiego jak "wiara w życie czy śmierć"... przecież każdy widzi na własne oczy, że ktoś umiera czy sie rodzi, nie trzeba w to wierzyć, to jest rzecz oczywista...
wg mnie wiara polega na wierzeniu w rzeczy, których sie nie widzi tylko sie czuje (a przynajmniej przeciętny człowiek tych rzeczy nie widzi)
nicr
Perverse

mężczyzna

#23811 | Dodano: 12.10.2009 10:11:30
No cóż, ja jestem wierząca, w każda niedzielę popylam do Kościoła na mszę i tyle. Może to wynika z wychowania, ale ile razy z tego rezygnowałam w chwilach różnorakiego zwątpienia w sens tego co robię, to i tak wracałam. Jedno w co nie wierzę, to nie wierzę ślepo ksieżom we wszystko co mówią, bo niektóre z tych rzeczy to przeciez nie mające związku z religią ich osobiste poglądy.
My chain hits my chest when I'm banging on the dashboard
My chain hits my chest when I'm banging on the radio
Live fast, die young, bad girls do it well
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#40980 | Dodano: 30.01.2010 14:19:39
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lataj%C4%85cy_Potw%C3%B3r_Spaghetti

Jedyna słuszna religija!

reiter
Panzermeister

kobieta

#41234 | Dodano: 02.02.2010 15:45:38
jak czytam takie duperele, to aż mi żal ludzi, którzy myślą że odkryli Amerykę, pokazali wszystkim kto tu rządzi i etc, a tak naprawdę po prostu nikt ich nie kocha i potrzebują samopotwierdzenia...
Gdyby zające miały na grzbietach chlorofil
nie można byłoby ich osiodłać
gundzik
Panzermeister

mężczyzna

#41249 | Dodano: 02.02.2010 17:17:51
Ja np. wierzę w siłę pieniądza. Im więcej ich mam, tym jestem szczęśliwszy.
Der Marcin
Sturmwalzer

mężczyzna

#41356 | Dodano: 03.02.2010 15:05:16
reiter napisał(a):
jak czytam takie duperele

W regulaminie forum jest takie cuś: ,,Na forum nie piszemy postów zawierających słowa i wypowiedzi:
- świadczące o uprzedzeniach rasowych bądź religijnych"

Więc nie nazywaj duperelami religii Latającego Potwora Spaghetti,gdyż być może na tym forum są jego wyznawcy i mogą poczuć się urażeni.

;P
Lunatikerin
Panzermeister

kobieta

#41367 | Dodano: 03.02.2010 17:31:01
Życie jakoś mnie przystosowało do filzofii "Możesz liczyć - licz na siebie". Choćbym nie wiadomo do ilu bóstw się modliła i tak muszę zapracować na wszystko sama. Wymyślone istoty mi w tym nie pomogą. Od paru lat jestem ateistką i bardzo mi to pasuje. Sama wyznaczam sobie zasady i granice, nikt mi niczego nie narzuca.

Chociaż muszę przyznać, że masowe czczenie kogoś lub czegoś to zjawisko fascynujące, więc jestem otwarta na poznawanie innych religii, nawet Latającego Potwora Spaghetti :P.
"Advent, Advent, ein Mensch brennt"
Matka Polka
Feuerspritzer

kobieta

#41381 | Dodano: 03.02.2010 18:44:56
Ha! pamiętam taki temat na chyba przejściowym fojerze... i pamiętam jak mnie szlag trafiał jak czytałam posty takiego jednego brrrr...
W każdym razie uważam, ze nasze społeczeństwo nie dojrzało jeszcze do kulturalnej i merytorycznej rozmowy na temat religii, boga/bogów.
Dlatego szkoda strzępić klawiature.
Konstancja Nina
Die Kreatur
Sturmwalzer

mężczyzna

#41405 | Dodano: 03.02.2010 19:49:01
a ja wierze że małpa pochodzi od człowieka:)
Mehrstein
Feueranfänger

mężczyzna

#41460 | Dodano: 04.02.2010 00:47:24
Der Marcin napisał(a):
reiter napisał(a):
jak czytam takie duperele

W regulaminie forum jest takie cuś: ,,Na forum nie piszemy postów zawierających słowa i wypowiedzi:
- świadczące o uprzedzeniach rasowych bądź religijnych"

Więc nie nazywaj duperelami religii Latającego Potwora Spaghetti,gdyż być może na tym forum są jego wyznawcy i mogą poczuć się urażeni.

Zapewne dostane bana, ale wypowiem się co sądzę na ten temat.
Nie wierzę w coś, co wiele ludzi nazywa "Bogiem". Nie wierzę w te wszystkie śmieszne pisemka, jakimi są biblie itp. Nie wierze, że po śmierci coś jest, czyt. niebo, czyściec czy jak Wy to tam nazywacie.
Jak dla mnie jest to wielki śmiech, te wszystkie Bogi, Ci ludzie, którzy zaku****ją w niedziele do kościoła, modlą się do nie wiadomo czego i myślą, że będą zdrowi, że ich rodziny będą szczęśliwe itp... Jak dla mnie jeden wielki śmiech. Nie wiem, czy dostane bana, czy nie, ale takie jest moje zdanie.
Matka Polka
Feuerspritzer

kobieta

#41481 | Dodano: 04.02.2010 10:27:45
Matka Polka napisał(a):
W każdym razie uważam, ze nasze społeczeństwo nie dojrzało jeszcze do kulturalnej i merytorycznej rozmowy na temat religii, boga/bogów.

tylko tyle nasuwa mi się po powyższej wypowiedzi.
Konstancja Nina
Diesel
Zły Moderator

mężczyzna

#41510 | Dodano: 04.02.2010 14:10:47
Mehrstein napisał(a):
Zapewne dostane bana, ale wypowiem się co sądzę na ten temat.
Nie wierzę w coś, co wiele ludzi nazywa "Bogiem". Nie wierzę w te wszystkie śmieszne pisemka, jakimi są biblie itp. Nie wierze, że po śmierci coś jest, czyt. niebo, czyściec czy jak Wy to tam nazywacie.
Jak dla mnie jest to wielki śmiech, te wszystkie Bogi, Ci ludzie, którzy zaku****ją w niedziele do kościoła, modlą się do nie wiadomo czego i myślą, że będą zdrowi, że ich rodziny będą szczęśliwe itp... Jak dla mnie jeden wielki śmiech. Nie wiem, czy dostane bana, czy nie, ale takie jest moje zdanie.

Jak dla mnie to nie łamiesz regulaminu tylko wyrażasz swoje zdanie. Moje jest zresztą podobne.
Wg mnie cała religia została stworzona przez ludzi i jak sama nazwa wskazuje jest to tylko WIARA, a nie coś udowodnionego. Jeśli ktoś wierzy w Boga, to tylko we własnej głowie.

Strony: 1 2 322

Ogłoszenia

» Mapa fanów Rammstein

Logowanie
Login:
Hasło:

+ Zarejestruj się

+ Zapomniałem hasła

Na stronie: 28
Zalogowani: 15
Szukaj